Euroleague 2016/2017 Sezonu

Derrick Brown Perasovic ile kendini buldu. Bu sene istikrar sorununu da aştı sayılır. NBA'den gelen yıldız bir oyuncu gibi oynuyor. Tutturduğunda çok özel oyuncu cidden.

Efes bu maçı kazanır kaybeder bilemiyorum ama verdiği keyif üst düzeyde. Bir an önce Omic yerine de bir uzun alabilirlerse acayip bir takım olabilirler.

Honeycutt, Theis'ın içinden geçmiş. Buraya 3. kez Honeycutt videosu koyuyorum, devamı da gelecek gibi duruyor. Ah sezon başı ah.

Şu smacı kafede otururken izledim ve insan içinde Kaan Kural "ohohoooo" efekti çıktı istemsiz. O sırada ekrandaki maç kimsenin umrunda olmadığı için herkes garip garip baktı. Net haftanın hareketi.

Biz koç tartışmaları yapıyoruz ama Maccabi 2. koçunu da yollamış bu sene. 3. koça yelken açıyorlar. Başarısızlığın bir bedeli var.

Efes bu sezon izlemesi en keyif veren takımlardan gerçekten. Özellikle Honeycutt ve Derrick Brown çok özel oyuncular. İsim isim bakıldığında iyi kadroları var, birkaç iyi ve doğru hamleyle daha iyi olabilirler. Birde işin taraftar boyutu var tabii. Atıyorum üzerlerindeki formayı çıkarıp bizim formamızı giyseler özellikle iç saha maçlarında bir kaç seviye birden atlar takım. Ayrıca bu sene Brose ve Baskonia yine takdir edilesi takımlar.

Haydi febes basarabilirsin en az 30 sayi ve uzeri bir farkla yenilmeyi :) :) :) =D basarilar pana vurdugun basket olsun =D

Edit budut : biraz once kalinic hakeme pas atti, obranin bi bakisi vardi kalinice gulmekten yerlerde yatiyorum suan :) :)

2. edit budut : 15 dakika da 15 sayi farki yedi fb, insallah bu hesap kitapla 40 sayi farki nasip eder allahim :)

Fenerbahce macini az once actigim yemin ediyorum once macin yonetmenine sonrada hakeme salladi.

Tiksinmeye basladim bu adamdan artik, ciddi manada yogun sikayet maili atacagim Digiturk'e sizde atin bence, patronlarida degisti artik.

Gitsin FB TV'de M. Baturalp'le birbirlerini tatmin etsinler.

Arkadaslar Pana cok deli takim olmus. mike james sakatliktan donmus, singleton calathes fark yaratiyorlar. ozel bi lafimda cris singleton icin, yahu o ne bicim bir fizikli vucuttur oyle, lebron james'e benzettim.

Nick calathes asiri takim oyununa yonelik oynuyor, oysaki isabet yuzdesi cok fazla ve cok basarili ama o paylasmayi tercih ediyor. hani haginin ayagina top gelsin derdikya ayni oyle oldum bu nick calathesin oyununu izleyince.

Bu arada fb farki 4 e dusurdu.

Baskonia bize daha yakındır,Pana'nın ve Oly'nin bütçeleri Cska,Real,Fener,Barca dörtlüsünün ardındaki Daçka,Efes,Maccabi,Milano grubundadır.Tabi bunlar tahmini biraz net rakamlar ortada yok.

Şu fenerbahçe'yi yenmek için %45 ile hücum etmek gerekiyor. Fenerbahçe özellikle iyi oynadığı maçlarda rakibini %40'ın altında tutuyor ve top kaybı yaptırıyor. Pana bütün maç 3 top kaybı yapmış 64 atışta 29 kere isabet bulmuş. 67 kere hücum ettiğini düşünebiliriz.

Zira fenerbahçe'nin hücumda ki enerjisi de defanstaki veriminden geliyor. Rakibine defansta kırıp, hücumda maçı kazanacağının sinyalini veriyor. 2 senedir bu tarz bir yapı üzerine kurulmuş bir takım. Siz verimli hücum ettiğinizde, az top kaybı yaptığınızda ve çok değil biraz da sertleştiğinizde Fenerbahçe çöküyor.

Tabi Fener'i küçültmekte istemiyorum. Bu dediğim öyle kolayda bir şey değil. Yazıldığı kadar kolay olsa, herkes yener zaten. Hızlı paslaşıp, hızlı oynamak gerekiyor. Adamlar gerçekten iyi defans yapan bir takım. Ancak siz alanı açıp bir de bunu hızlı yapıp isabet bulabilirseniz (yani Fener'in yapmaya çalıştığı her şeyin tersini yapabilirseniz) anlattığım süreç başlamış oluyor.

Pana,oly baskonia bu takımların bütceleri nelerdir ? Biz bu ligde bütce bakımından kaçıncı sıralardayız ?
Net meblağları bilmek pek mümkün değil, ancak bildiğim kadarıyla biz, Baskonia, Milano ve Bamberg 10 milyon euro civarı, (+/- 1-2 milyon fark eder) Pao, Oly, Efes ve Maccabi 15 milyon euro civarı (+/- 1-3 milyon far eder).