Euroleague 2016/2017 Sezonu

Doncic gibi ne yetenekler var bu memlekette de ama spor kültürü yok işte. Şöyle diyeyim; Doncic eğer Türkiye'de olsaydı alt liglerde 4-5 numara oynatılır, kesinlikle şut atmasına izin verilmez ve bütün yetenekleri köreltilirdi.

Bir de Melli'den söz edeyim; Milano'da kenardan gelip oyuna sertlik katan bir rol oyuncusuyken şu an franchise player adam. Çalışan kazanıyor arkadaş.

Ayhan abi ne zaman udoh sloukas kenara gelse karşıdaki takım kim olursa olsun fark eriyor. Bugünde öyle oldu kenardan hiç takviye gelmiyor resmen. Bu maçtada aynısı oldu şahsen. Udoh ve Sloukasın yarattığı farkın meyvelerini yedi rotasyon oyuncuları.

Batuhan, o konuda haklısın.
Aslında 7 kişilik ana rotasyon var, Bobby, Sloukas, Bogdan, Datome, Kalinic, Udoh, Vesely ve bunları destekleyen Antic, Nunnally, biraz da Melih. Form problemi olmasa yeterli bence bu rotasyon. Çünkü ana kadrodan herhangi bir 4 lüye destek rollerinden birisini eklediğnde ciddi sırıtmıyor, kimsede maç başına 30 küsür dakika oynamak zorunda kalmıyor. Ama şimdiki gibi Datomenin inanılmaz formsuzluğu, Bobby ve Vesely nin istikrarsızlığı üstünede sakatlık eklenince, birde ikinci gruptan da hiç katkı gelmeyince bu sonuç çok doğal. Yani ben herkes gibi bizim rotasyonumuzun dar olduğunu düşünmüyorum, ama çözülmesi gereken konu kritik isimlerin yokları oynaması.

12., 13. ve 14. haftalar çok sıkışık. 7 günde 3 Euroleague maçına çıkacağız, birde araya lig sıkışırsa maçlar çok sıkışacak. 16 Aralık Cuma içerde Milano, 20 Aralık Salı Kazan deplasman, 22 Aralık Perşembe İçerde Efes.

Bir EL haftası daha sonlandı

Şu an en sağlam takımlar Cska,FB,Efes,Baskonia

Efes en iyi isimlerini uzun süre sahada tutarak kazanmaya devam ediyor

FB belli bir seviyeye gelen bir takım,Bogdanovic'te dönünce daha iyi olacaklardır,bu arada FB'de siyahi pivotlar iş yapıyor,ben çocukkende iyi siyahi pivotları olurdu FB'nin,Udoh onlar adına büyük bir keyif ve kazanç

Baskonia ve Brose saygıdeğer takımlar

Birde çözülmüş,gelişigüzel takımlar var Maccabi,Kızılyıldız,Pana,Galatasaray ve Milano bu 5 takım rastgele sonuçlar alacaklar,belli bir sistem ve disiplin yok bu takımlarda

Barca konusunda yine ısrarla yazıyorum,ilerleyen haftalarda iyi bir konuma gelecekler

Euroleague de benim en çok takdir ettiğim takım bu sene kesinlikle Baskonia. Gerek maç önü organizyonları, gerek her maç salonu dolduran ve basketboldan zevk alan taraftarı gerekse takımlarını imrenerek izliyorum diyebilirim. Oyuncular ve taraftar çok iyi bir sinerji oluşturmuşlar. Maçlarını adeta bir nba maçı havasında izlettiriyorlari. Avrupa geldiğine şaşırdığımız nba de iyi süreler alan Larkin bile hemen uyum sağlamış, takımı sahiplenmiş ve çok zevk alarak oynuyor. Böyle bir takım yaratabilen herkese helal olsun derim sadece.

Keşke bu takım bizim takım olsaydı deyip nazar değdirmek de istemiyorum ama....insan bir off çekmiyor değil....:)

Baskonia maçlarını ben de hayranlıkla izliyorum. Bizim 2013-14 rotasyonumuzu hatırlatıyor kadroları. Çok sağlam bir rotasyonları var be sonuçlara da yansıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Euroleaugue de ilk yarıda Ergin hocanın deyimiyle 4 tane hedef maçımız kaldı. (Milano, Kazan(D), Efes ve Brose) Bu maçlarda 4/4 yapmak dışında hiçbir seçeneğimiz yok. Bunlardan birini bile kaybedersek hoca lütfen maç sonrası mümkünse hiçbir mazeret/açıklama yapmasın Çünkü bu maçların asla ama asla mazereti olamaz.

Ayrıca İBB maçından sonra olduğu gibi bir Ergin Ataman klasiği olan gece ceza idmanı yaptırmasının da artık bir anlamı olmaz iş işten geçtikten sonra...i

Benim bu sezona dair umudum çok fazlaydı, kendimi kandırılmış hissediyorum resmen. Emin olduğum bir şey var, Euroleague önümüzdeki sezon format değiştirecek. En kötü 2 takım ilave etmek durumunda kalacak. Böyle bir sezonda damga vurabilseydik önümüzdeki yıllar için masada pazarlık yapabilecek gücümüz olurdu. Maalesef bu şansı kaybettik. Kapıdan değil bacadan girdik ama 2 ayda bütün emekleri çöpe attık. Çok yazık.

Hackett sezonu kapatmış. Olympiacos onun yerine Farmar'ı düşünüyormuş.

Sofoklis Schortsanitis yunan takımı Apollon ile deneme sözleşmesi yapmış. Ergin hoca bunu da zamanında çok istemişti, ama o Kızılyıldız'a gitmişti Orada tutunamayıp AEK'ya transfer olmuştu.

Benim bu sezona dair umudum çok fazlaydı, kendimi kandırılmış hissediyorum resmen. Emin olduğum bir şey var, Euroleague önümüzdeki sezon format değiştirecek. En kötü 2 takım ilave etmek durumunda kalacak. Böyle bir sezonda damga vurabilseydik önümüzdeki yıllar için masada pazarlık yapabilecek gücümüz olurdu. Maalesef bu şansı kaybettik. Kapıdan değil bacadan girdik ama 2 ayda bütün emekleri çöpe attık. Çok yazık.

Sistem değişmeyecekse(eski sistem gibi olmayacaksa yani) takım eklenmesi bence imkansız bir durum. Euroleague çok ağır bir format bu şekilde ve 2 takım daha eklemek ekstra 4 maç daha eklemek demek sezona. Bence Euroleague bu sistemden çok memnun ama takımlara ekstra 4 maç daha oynatmayı asla kabul ettiremez. Bu yüzden kısa vadede bir değişiklik beklemiyorum ben.

Euroleague istatistiklerimiz;

Atılan Sayı 79.5 – Justin Dentmon (12.3)
Ribaund 31.3 – Tibor Pleiss (5.0)
Asist 18.7 – Sinan Güler (5.3)
Top çalma 6.5 – Emir Preldzic (1.3)
Blok 3.9 – Tibor Pleiss (1.4) Alex Tyus 1,4
Verimlilik 86.4 -- Austin Daye (10.6)

İki sayı yüzdesi: %51.1
Üç sayı yüzdesi: %37.3
Serbest atış yüzdesi: %69.4

Quincy Acy - Daçka dedikodusu çıkmış. Çok yerinde bir hamle olur Daçka için bence. NBA için çok undersize kalıyor Acy ama Avrupa için çok çok iyi bir oyuncu olabilir.