Euroleague 2016/2017 Sezonu

Net meblağları bilmek pek mümkün değil, ancak bildiğim kadarıyla biz, Baskonia, Milano ve Bamberg 10 milyon euro civarı, (+/- 1-2 milyon fark eder) Pao, Oly, Efes ve Maccabi 15 milyon euro civarı (+/- 1-3 milyon far eder).

milano çok daha fazla, oly ve efesin bütçeleri o kadar yüksek değil.

gerçeklere en yakın meblağlar aşağıdaki başlıkta mevcut, bütçemiz düşük o yüzden başarısız oluyoruz diyebilmek için forumda öne çıkamamış bir başlık maalesef.
http://gsbasket.org/forum/galatasar...016-17-sezonu-euroleague-takim-butceleri.html

Net meblağları bilmek pek mümkün değil, ancak bildiğim kadarıyla biz, Baskonia, Milano ve Bamberg 10 milyon euro civarı, (+/- 1-2 milyon fark eder) Pao, Oly, Efes ve Maccabi 15 milyon euro civarı (+/- 1-3 milyon far eder).

Hocam allah askina milleti kendinize guldurmeyin lutfen.

Bizim butcemiz 9 milyon usd bunu ugandada timsah avciligi yapan bir dereboyu bile bilir. hatta 500 bin usd harcamadigimiz butce fazlasi duruyor.

Simdi bizim butceye tutup milano - bamberg - baskonia ayni derseniz. kemal sunal filmlerinden daha cok guldurursunuz milleti.

butcede sondan 1.ci ya da en fazla ikinciyiz. hele hele milanonun butcesi bizi en az 2 ye katlar daha fazlasi bile mevcut.

Hocam allah askina milleti kendinize guldurmeyin lutfen.

Bizim butcemiz 9 milyon usd bunu ugandada timsah avciligi yapan bir dereboyu bile bilir. hatta 500 bin usd harcamadigimiz butce fazlasi duruyor.

Simdi bizim butceye tutup milano - bamberg - baskonia ayni derseniz. kemal sunal filmlerinden daha cok guldurursunuz milleti.

butcede sondan 1.ci ya da en fazla ikinciyiz. hele hele milanonun butcesi bizi en az 2 ye katlar daha fazlasi bile mevcut.
Ya moruk harbiden sen ne ayaksın kim tuttu seni yahu. Ne alakasın ne diyon cidden merak ediyurm. Yani Warner Bros'ta filan çalışıyosan gurur duyarım.

Ya moruk harbiden sen ne ayaksın kim tuttu seni yahu. Ne alakasın ne diyon cidden merak ediyurm. Yani Warner Bros'ta filan çalışıyosan gurur duyarım.

Sen once terbiyeli konus, bu forumda verilerle gerceklerle konusulunca hemen sacma sapan bir role burunuyor bazi arkadaslar. gercek verilerle konusunda bilelim. wernes bros mros bos islerle vakit kaybetmeyin

Maçları izlerken sadece oyun kurucular kanalize oluyorum(nasıl bir özlemse) Yokluk böyle bişey kendinde olmayınca başkalarına imrenerek bakıyorsun.
Hiç sevmediğim Nick Calathes bile gözüme başka türlü geliyor.Ama bugün maestro gibi yönetti resmen takımı. Maşallah adam topu eline aldığında uygun olan oyuncu kimse ne yapıp edip onu buluyor. Sayı gerektiğinde gidip atıp geliyor. Bugün .2 ribaunt daha alsa triple-double yapacaktı. Hiç aklıma gelmezdi yıllarca salladığım Nick Calathes'i öveceğim. ama hakkını da vermek lazım bugün muazzamdı...

maçı izleyemedim.o yüzden yorum yazamayacağım maçla ilgili . ancak kazanmak keyifli..şimdi önümüzde maç programı çok uygun..

-Unics (D)
-A.Efes
-Brose Basket
-A.Efes (D)
-Zalgiris
-EA Milano (D)
-M.Tel Aviv
-Fenerbahçe(D)
-Panathinaikos

9 da 9 bile yapılabilir..ancak 9 da 6 ve 9 da 7 bizi bir yerlere taşır.güzel bir hikayemiz var önümüzde.özellike Unics’i dışarda yenip içerde üst üste oynayacağımız A.Efes ve Brose Basket maçlarını alırsak peşinden A.Efes deplasmanı var (deplasman olmaz zaten bizim için) etti mi sana 4 te 4..peşinden içerde Zalgiris’i yendik mi al sana 5 te 5.. ondan sonrasına bakarız..iyi bir guard alırsak herşey daha güzel olalabilir ;)

Unics Kazan (D)
Anadolu Efes
Bamberg
Anadolu Efes (D)
Zalgris Kaunas
Armani Milano (D)
Maccabi

19 macta 10 galibiyet ile son 10 maca girme sansimiz var. Her zaman ki gibi bir yerde (muhtemelen deplasmanda) patlariz ama su fiksturu degerlendiremessek buyuk rezillik cikar.

12. haftanın oyuncusu Brose Bamberg'den Fabien Causeur . ( 11 haftanın oyuncusu da yine Bamberg'den Melli olmuştu.)

Haftanın hareketi tabii ki de Alex Tyus'ın bloğu

Euroleague tarihinde bir maçı serbest atış atmadan tamamlayan ilk takım Maccabi

Yani gerçekten şu fikstürden 6 7 galibiyet çıkarmak zor değil. Her maça özel olarak odaklanıp, maç maç bakarsak olmaması için bir sebep yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fenerbahçe-Darüşşafaka maçı bir hayli heyecanlı. Wilbekin ve Udoh öne çıkan oyuncular ama Wilbekin bugün özellikle büyük oynuyor. Spiker ve yorumcuların tarafları anlatımlarına rağmen zevkle takip ediyorum.

Daçka Wilbekin ve Clyburn'ün etkili performansıyla kazandı. Wilbekin bu sezon farklı oynuyor. Blatt ile seviye atlayan ilk oyuncu oldu Daçka'da.

Maçta ilgi çeken noktalardan biri de Vesely'nin iğrenç davranışlarıydı. Geçen sezon basketbol anlamında beğenirdim ama bu sezon en nefret edilen oyuncular arasına girdi.

Oyuncu yetenekleri kanalize olunca Wilbekin gibi nefretten beslenip maçı sürükleyebiliyorsun, yoksa Göksenin gibi daha da sinirlenip bitiriyorsun. Bu yıl Euroleague'in uzak ara en kötü takımıyız ama gidişatı da en değiştiren takımlardan biri olacağız heralde. Aldığımız 4 galibiyetin 3'ü bizle oynadıktan sonra toparlanan, sene sonunu büyük ihtimal şimdi olduğu yerin üstünde bitirecek takımlara karşı. En rezil 2 mağlubiyetimizden biriyse (diğeri dünkü Kazan maçıdır benim için) son 2 yılın en kötü topunu oynayan Fenerbahçe'ye karşı. Ligde şu maç oynansa, şu gerginlikte hakemler büyük ihtimal maçı Fenerbahçe'ye verirdi, Lamonica gibi terazi düdüklerini özenle bölen eyyamcı biri olunca Vesely'i atıp maçı dengeledi tabi. Darüşşafaka bayağı hak ettiği bir maçı kazandı, sevindim onlar adına.

CSKA geçen yıldan bile daha fazla açtı farkı. Bugün Maccabi deplasmanına yedek takımla çıkmalarına rağmen şu an ilk yarının sonlarına doğru maça ortak oldular. Cuma günü Fenerbahçe'yle farkı bugünkü maça göre 4'e ya da 5'e açma farkları var. İşi beklenti-performansa endekslersek Fenerbahçe bizden çok yukarıda seyretmiyor tabi şu anda, ama Bogdanovic yokken, Datome ve Vesely'i sene başı beyinlerini kaybetmiş gibi davranırken sistem içinde kaybediyor adamlar. Bizse Kutsi konserine Iron Maiden tshirtüyle giden bir ergen kadar şuursuz kaybediyoruz.

Son olarak Osman Sakallıoğlu'nu biliyordum da Caner Eler tiksindirdi bugün kendinden. Halbuki Eurosport'ta bilardo, bisiklet anlatırken ne tatlı bir adamdı. Şu Lig TV stüdyolarına girip adam gibi çıkan bir bağımsız gazeteci tanımadım daha. Şu leşleri gördükçe Saran'la karşı karşıya gelip artık çoğu işini internetten halleden Kaan Kural'a daha başka bir saygı duyuyorum.

Yazmayı unutmuşum. Fenerbahçe'deki düşüşün sebebi Bogdanovic'in sakatlığı veya Vesely-Datome ikilisinin formundan çok sezon başında kurulan nicelik olarak yetersiz kadro. Basketbolla ilgilenen herkes bunu açıkça söyledi ama Obradovic nedense pek yanaşmadı eklemelere ya da oyuncu bulamadılar. Bu tempodaki bir Euroleague'de taze kan eklentisi olmadıkça Fenerbahçe ancak Play-Off yapar. Hemen hemen her takım kadrosuna ekleme yapıyor. Hatalardan dönmek de başarıyı getirir.

Daçka hak etti,kavga yaradı.Bu tarz olaylardan ev sahibi takım daha ateşlenir ama bugün öyle olmadı,Lamonica kötü bir maç yönetti.Dixon'u atmaması da Vesely'i atması da yanlış.Moerman için izinsiz sahaya girdi diye atıldı deniyor,o detayları çok bilmiyorum teknik bir karar galiba.

Daçka cidden iyi ve potansiyelli bir takım Wanamaker-Wilbekin gayet iyi yönlendiriyorlar takımı,Clyburn çok delici bir kısa o da fark yaratıyor Bertans iyi şutör,Anderson kalitesini gösteremedi pek,Birkan kısa sürelerde faydalı,Moerman Banvitteki kadar efektif olmasada idare ediyor,Harangody görev adamı,Semih,Furkan ikiliside maçına göre dirençli oynuyorlar ama takımın gerş kalan potansiyelini biraz aşağıya çekiyor pivot bölümü,Slaughterda tam verim vermediği için zorlanıyorlar,Ama Bence F4 yapabilirler sadece biraz daha istikrar gerekiyor.