Euroleague Fantasy Challenge 2012

luka zoric ve reyes yerine nedzad sinanovic i aldım. zoric 22 lerde şuanda. sinanovic 4 te. yarında reyes 20 yapar. bizde böyle bakarız anca...

Unicaja maçı şimdi sona erdi ve Zalgris gruptaki 2. maçında 2. maglubiyetini aldı.
Malaga temsilcisinin Britanyalı pivotu Joel Freeland galibiyet bonusuyla beraber 26,5 puan topladı ama kredisi 72 den 61 e düştü.
Bu oyun böyle birşey işte :)

Gerald Fitch ilk hafta kadromdaydı ama oynamamıştı,bu hafta 1 puan alabilmiş sadece,acaba hala kadromda mı diye panik yaptım ama çıkarmışım kadromdan rahatladım :)

kredisinin düsmesi için eksi almasi gerekmiyor muydu ?? Adam daha ne yapsin 26 puan toplamis :) hiçbirsey anlamadim bu oyundan :)

Anladığım kadarı ile geçen haftaki kötü oyununun uzantısı bir haftada belli bir limitin altında veya üstünde değişiklikler olmuyor.Aynı şekilde Collins -1 puan toplamasına rağmen geçen haftaki başarılı oyunu sayesinde 34,5 olan değeri 39,68 e yükselmiş.

Geçen haftanın en çok satın alınan 2. oyuncusu DeJuan Collins dünkü maçta 3:32 süre aldı ve -1 puan getirdi. Ben de geçen hafta getirdiği 26 puandan sonra oyuncuyu almayı düşünmüştüm, ancak euroleague.net sitesinde yayınlanan sakatlar raporunda Zalgiris'in kendi liginde oynadığı maçta sakatlıktan dolayı oynamadığı ve bu maçta da oynamasının şüpheli olduğunu görünce almaktan vazgeçmiştim. Bu olaydan çıkaracağımız sonuç oyuncu değişikliklerini yapmadan önce alacağımız oyuncuların sağlık durumlarını araştırmak olsun :)

Arkadaşlar oyuncuların değerlerinin değişmesi konusunda bazı arkadaşlar tereddütte kalmışlar. Ben de bir anlatayım dedim.

Oyuncuların değerleri puan ortalamaları ile hesaplanıyor. Şöyle ki (oyuncunun değeri = puan ortalaması x 4) olacak şekilde her hafta güncellenir. Ancak değerdeki artış yada düşüş en fazla oyuncu değerinin %15'i kadar olabilir. Örnek üzerinden açıklayalım:

- Oyuncumuzun değeri oyuna başlarken 40 olsun. Bu da demek oluyor ki oyuncudan ilk hafta için 10 puan getirmesi bekleniyor. (Bu değerler de oyuncunun geçen senelerdeki ortalamalarına bakılarak hesaplanıyordur muhtemelen)
- İlk maçlar sonunda oyuncumuzun aldığı puan ise 30 olsun. Yani oyuncumuzun %15 limiti olmasaydı olması gereken değer (4x30=120) 120 olacaktı. Ancak %15 kuralından dolayı oyuncumuzun değeri en fazla 6 artabilir. (40'ın %15'i = 6). Yani ilk hafta sonunda oyuncumuzun değeri 46'ya yükseldi.
- İkinci hafta maçları da oynansın. Ve oyuncumuzun aldığı puan -2 olsun. İlk hafta aldığı 30 puandan dolayı iki haftanın ortalaması 14 olacaktır. ((30+(-2)) / 2 = 14). 14 ortalamalı bir oyuncunun olması gereken değer 56'dır. (14x4 = 56) Gördüğünüz gibi oyuncumuz, 2. haftadaki kötü performansına rağmen hala olması gereken değerin altında. O yüzden oyuncumuzun değeri bu hafta da artacaktır. Yine %15 limitini hesaba katarsak oyuncumuzun değerinin 6.9 puan artacağını buluruz. (46'nın %15'i = 6.9). Yani 2. hafta sonunda oyuncumuzun değeri 52.9 olacaktır. (46 + 6.9 = 52.9)
- Her hafta oyuncunun alacağı puanlar ile ortalaması değişeceğinden değeri de değişecektir.

Özet geçecek olursak oyuncunun ortalama puanını 4 ile çarpıyoruz ve oyuncunun fiyatını bu çarpımdan çıkan sayıya en fazla %15 limiti kadar yaklaştırıyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir :)

mustafa bey; 08:58 deki mesajınızla 09:22 deki mesajınız anlam çelişkisi yaşıyor gibi duruyor.ilk mesajda collins i almamakla iyi bir iş yaptığınızı düşündüğünüzü çıkardım ve ikinci mesajda da collins i almamanın oyun mantığına göre hata olduğu ortada çünkü hem fiyatı arttı ( zaten o bariz bi şekilde belliydi )hemde oynamamıs olmasına rağmen 12.5 rnk sağladı yani sıfır riskli ama büyük kazanç getirebilecek bi yatırımdı.şekil a reyes gibi sıfır zarar ama büyük kazanç getirecek bi oyuncu tabi bu hafta için ,biraz dikkatle iyi puan kazanmak çokta zor değil.ben biraz riske girerek ermal'e güvendim ufuk sarıca'nın da güvendiği gibi bakalım beni bu haftanın yakan oyuncusu o mu olacak neyse bol şans herkese

mustafa bey; 08:58 deki mesajınızla 09:22 deki mesajınız anlam çelişkisi yaşıyor gibi duruyor.ilk mesajda collins i almamakla iyi bir iş yaptığınızı düşündüğünüzü çıkardım ve ikinci mesajda da collins i almamanın oyun mantığına göre hata olduğu ortada çünkü hem fiyatı arttı ( zaten o bariz bi şekilde belliydi )hemde oynamamıs olmasına rağmen 12.5 rnk sağladı yani sıfır riskli ama büyük kazanç getirebilecek bi yatırımdı.şekil a reyes gibi sıfır zarar ama büyük kazanç getirecek bi oyuncu tabi bu hafta için ,biraz dikkatle iyi puan kazanmak çokta zor değil.ben biraz riske girerek ermal'e güvendim ufuk sarıca'nın da güvendiği gibi bakalım beni bu haftanın yakan oyuncusu o mu olacak neyse bol şans herkese
Aslında bu biraz da sizin stratejiniz ile alakalı bir durum. 1. mesajda belirttiğim gibi Collins'i almama nedenim puan getirmeme riski idi. Sonuçta oyunda sıralamalar puan üzerinden yapılıyor. Oyuncunun değerinin artacağı kesin, ama ben oyuncuların değerindeki artıştan çok oyuncunun o hafta alacağı puanlara daha fazla önem veriyorum. Ha şöyle bir taktik de uygulanabilir, oyuncu oynamasa da değerinin %15 artacağı kesin gibidir, sırf takımın değerini arttırıp gelecek hafta daha yüksek puanlı oyuncular alabilmek için oyuncu bir haftalığına elde tutulabilir. Ama bu benim tercih etmediğim bir taktik. Sonuçta sıralamalarda takımın değeri değil getirdikleri puan hesaba katılıyor.

Çok başarılı bir anlatım ve açıklama olmuş. Tebrik ederim. Oyunda bu şekilde hesap kitap seçenekleri çokça olacak ama her haftaki maximum 3 değişiklik hakkı, tüm bu seçenekleri uygulamaya imkan vermeyecek. Bu da oyunun heyecanını arttırıyor.

Arkadaşlar oyuncuların değerlerinin değişmesi konusunda bazı arkadaşlar tereddütte kalmışlar. Ben de bir anlatayım dedim.

Oyuncuların değerleri puan ortalamaları ile hesaplanıyor. Şöyle ki (oyuncunun değeri = puan ortalaması x 4) olacak şekilde her hafta güncellenir. Ancak değerdeki artış yada düşüş en fazla oyuncu değerinin %15'i kadar olabilir. Örnek üzerinden açıklayalım:

- Oyuncumuzun değeri oyuna başlarken 40 olsun. Bu da demek oluyor ki oyuncudan ilk hafta için 10 puan getirmesi bekleniyor. (Bu değerler de oyuncunun geçen senelerdeki ortalamalarına bakılarak hesaplanıyordur muhtemelen)
- İlk maçlar sonunda oyuncumuzun aldığı puan ise 30 olsun. Yani oyuncumuzun %15 limiti olmasaydı olması gereken değer (4x30=120) 120 olacaktı. Ancak %15 kuralından dolayı oyuncumuzun değeri en fazla 6 artabilir. (40'ın %15'i = 6). Yani ilk hafta sonunda oyuncumuzun değeri 46'ya yükseldi.
- İkinci hafta maçları da oynansın. Ve oyuncumuzun aldığı puan -2 olsun. İlk hafta aldığı 30 puandan dolayı iki haftanın ortalaması 14 olacaktır. ((30+(-2)) / 2 = 14). 14 ortalamalı bir oyuncunun olması gereken değer 56'dır. (14x4 = 56) Gördüğünüz gibi oyuncumuz, 2. haftadaki kötü performansına rağmen hala olması gereken değerin altında. O yüzden oyuncumuzun değeri bu hafta da artacaktır. Yine %15 limitini hesaba katarsak oyuncumuzun değerinin 6.9 puan artacağını buluruz. (46'nın %15'i = 6.9). Yani 2. hafta sonunda oyuncumuzun değeri 52.9 olacaktır. (46 + 6.9 = 52.9)
- Her hafta oyuncunun alacağı puanlar ile ortalaması değişeceğinden değeri de değişecektir.

Özet geçecek olursak oyuncunun ortalama puanını 4 ile çarpıyoruz ve oyuncunun fiyatını bu çarpımdan çıkan sayıya en fazla %15 limiti kadar yaklaştırıyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir :)

Lanet olsun ya,Batista - 1 getirdi diyorum ben bu işi bilmiyormuyum,geçen yılda oynadım ama normalde batista -1 getirecek adam değil,hadi ben yanlış tercih yaptım ama -1 ne arkadaş,batista gibi bir oyuncunun ortalama 6-7 puan getirmesi lazım en azından,Kasun'un yüksek puanlar getirmesi lazım gidiyor onun takımından sean may 30 puan'ın üzerinde alıyor,geçen sezon çoşan san emeterio bu sezon bitmiş.

Krilenko'yu alacam önümüzdeki hafta 10 puanı zor bulacak,bahtsız bedevi halt etmiş benim yanımda :)

Sinan 2 haftadır -2 getiriyor sanırım bir hafta daha katlanamam sana

zaten sinan ı 2 hafta alarak büyük riske girmişsin bence de elinden ne kadar erken çıkarırsan o kadar iyi ve de oyuncuların geçmiş senelerde neler yaptığı istatistiklerinde mevcut daha iyi yatırımlar bulamaman söz konusu bile değil.

Bu haftanın büyük umut bağlanan pota altı canavarları Pekovic ve Reyes yokları oynuyorlar ...
Her ikisi de Kerem Secer' de var mıydı yoksa yanlıs mı hatırlıyorum :p

NOT: Benim kadromda bu oyuncular yoktu ama mevcut oyuncularım da pek isteneni vermediler. Secer' den pek farklı sayılmam yani ...