luka zoric ve reyes yerine nedzad sinanovic i aldım. zoric 22 lerde şuanda. sinanovic 4 te. yarında reyes 20 yapar. bizde böyle bakarız anca...
kredisinin düsmesi için eksi almasi gerekmiyor muydu ?? Adam daha ne yapsin 26 puan toplamis hiçbirsey anlamadim bu oyundan
Aslında bu biraz da sizin stratejiniz ile alakalı bir durum. 1. mesajda belirttiğim gibi Collins'i almama nedenim puan getirmeme riski idi. Sonuçta oyunda sıralamalar puan üzerinden yapılıyor. Oyuncunun değerinin artacağı kesin, ama ben oyuncuların değerindeki artıştan çok oyuncunun o hafta alacağı puanlara daha fazla önem veriyorum. Ha şöyle bir taktik de uygulanabilir, oyuncu oynamasa da değerinin %15 artacağı kesin gibidir, sırf takımın değerini arttırıp gelecek hafta daha yüksek puanlı oyuncular alabilmek için oyuncu bir haftalığına elde tutulabilir. Ama bu benim tercih etmediğim bir taktik. Sonuçta sıralamalarda takımın değeri değil getirdikleri puan hesaba katılıyor.mustafa bey; 08:58 deki mesajınızla 09:22 deki mesajınız anlam çelişkisi yaşıyor gibi duruyor.ilk mesajda collins i almamakla iyi bir iş yaptığınızı düşündüğünüzü çıkardım ve ikinci mesajda da collins i almamanın oyun mantığına göre hata olduğu ortada çünkü hem fiyatı arttı ( zaten o bariz bi şekilde belliydi )hemde oynamamıs olmasına rağmen 12.5 rnk sağladı yani sıfır riskli ama büyük kazanç getirebilecek bi yatırımdı.şekil a reyes gibi sıfır zarar ama büyük kazanç getirecek bi oyuncu tabi bu hafta için ,biraz dikkatle iyi puan kazanmak çokta zor değil.ben biraz riske girerek ermal'e güvendim ufuk sarıca'nın da güvendiği gibi bakalım beni bu haftanın yakan oyuncusu o mu olacak neyse bol şans herkese
Arkadaşlar oyuncuların değerlerinin değişmesi konusunda bazı arkadaşlar tereddütte kalmışlar. Ben de bir anlatayım dedim.
Oyuncuların değerleri puan ortalamaları ile hesaplanıyor. Şöyle ki (oyuncunun değeri = puan ortalaması x 4) olacak şekilde her hafta güncellenir. Ancak değerdeki artış yada düşüş en fazla oyuncu değerinin %15'i kadar olabilir. Örnek üzerinden açıklayalım:
- Oyuncumuzun değeri oyuna başlarken 40 olsun. Bu da demek oluyor ki oyuncudan ilk hafta için 10 puan getirmesi bekleniyor. (Bu değerler de oyuncunun geçen senelerdeki ortalamalarına bakılarak hesaplanıyordur muhtemelen)
- İlk maçlar sonunda oyuncumuzun aldığı puan ise 30 olsun. Yani oyuncumuzun %15 limiti olmasaydı olması gereken değer (4x30=120) 120 olacaktı. Ancak %15 kuralından dolayı oyuncumuzun değeri en fazla 6 artabilir. (40'ın %15'i = 6). Yani ilk hafta sonunda oyuncumuzun değeri 46'ya yükseldi.
- İkinci hafta maçları da oynansın. Ve oyuncumuzun aldığı puan -2 olsun. İlk hafta aldığı 30 puandan dolayı iki haftanın ortalaması 14 olacaktır. ((30+(-2)) / 2 = 14). 14 ortalamalı bir oyuncunun olması gereken değer 56'dır. (14x4 = 56) Gördüğünüz gibi oyuncumuz, 2. haftadaki kötü performansına rağmen hala olması gereken değerin altında. O yüzden oyuncumuzun değeri bu hafta da artacaktır. Yine %15 limitini hesaba katarsak oyuncumuzun değerinin 6.9 puan artacağını buluruz. (46'nın %15'i = 6.9). Yani 2. hafta sonunda oyuncumuzun değeri 52.9 olacaktır. (46 + 6.9 = 52.9)
- Her hafta oyuncunun alacağı puanlar ile ortalaması değişeceğinden değeri de değişecektir.
Özet geçecek olursak oyuncunun ortalama puanını 4 ile çarpıyoruz ve oyuncunun fiyatını bu çarpımdan çıkan sayıya en fazla %15 limiti kadar yaklaştırıyoruz.
Umarım anlatabilmişimdir
Off ya Janis Blums Sakatmış