Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

tolga yorum için teşekkürler, forvetlere biraz çalışacağım daha 3 gün var nası oldu, bir de sana darius adams'ı sorayım, ne düşünüyosun hakkında?

geçen sene huertel laboral'den efes'e geldikten sonra aslında direksiyona laboral'de onun geçmesi bekleniyordu ama çoğu zaman mike james ondan rol çaldı.

benim genel olarak tercih ettiğim bir isim değil. çünkü 30 yapabileceği gibi 5 de yapabilir:)

bu hafta için düşünülebilir mi? benim aklıma gelmedi açıkçası. aklıma girdin çok kredi sıkıntısı yaşadığım takımlarda düşünebilirim gibi geldi:) ama başa oynayan takımlarda bu kadar iki ucu keskin bıçak bir oyuncu fazla risk herhalde.

bu hafta onu cazip kılan ne olabilir? belki karşısında heurtel gibi savunması zayıf bir isim olması. ya da diğer gardların performansından şüpheli olmak. ya da kalbur üstü takımlarda fazla tercih edilmeyeceği için çok yüksek pır alırsa fark yaratan bir oyuncu olur.

çekincelerim arasında rotasyon meselesi de var. adams 20 dakika oynuyor ve takımın ilk göze batan oyuncusu değil. ben gard tercihlerimde genellikle çok süre alan ve takımlarının eli ayağı olan oyuncuları seviyorum. adams kötü oynasa da laboral kazanır. ama mesela wanamaker öyle değil. ya da rice. ya da renfroe. rocheiste de bence ileride maccabi için vazgeçilmez olacak. bu oyuncular kötü oynasa da süre alıyor ve oyunda kaldıkça bir şeyi düzeltme şansları var.

ama adams gibi oyuncular maça kötü başlarlarsa bir daha toparlama şansları kalmıyor. hem süreleri kısıtlı, hem mevcut 20 dakikası da 15'e falan inebiliyor:(

benim gözüme radulijica çok iyi geliyor bu hafta. yanlış bilmiyorsam gora'nın oynadığı takımların pota altları çok yüksek pırlar aldı. ilk hafta jankunas. sonra barcelona da samuels. geçen hafta claver de fena sayılmaz. fesenko sakattı o olsaydı daha net bir şeyler söylerdik.

geçen sene mesela sassari'nin rakiplerindeki pivotlar yüksek pırlar yapıyordu.

hem bu istatistik, hem gist de sakatsa pota altında radulijica'dan daha baskın bir etken olmaması, hem de radulijica'nın 52 krediye kadar inmiş olması ve gelecek haftadan itibaren iki maç üst üste yunanistan'da oynayacak olması fena halde aklımı çeliyor.

ben 3-4 tane radulijica alacağım tavsiye ederim.

pekişsin diye başka bir oyuncuyu örnek verelim.

taylor rocheiste'yi ele alalım.

3. hafta sonunda 11,9 luk pır ortalaması var. yani etmesi gereken kredi: 11,9 X 4= 47,6

Peki şu an rocheiste'nin kredisi kaç: 47,9

yani hemen hemen değerini bulmak üzere.

hemen hesaplayalım rocheiste değerini bulmak için en az kaç yapmak zorunda:

üç hafta sonunda 11,9 X 3= 35,7 pır almış. 4. hafta sonunda (35,7+ x) kredisi olacak.

35,7+x= 47,9
x= 12,2

yani rocheiste'nin en az 12,2 alması gerek kredisini koruması için.

peki rocheiste, 20 pır aldı o zaman ne olacak? hemen hesaplayalım.

- üç hafta sonunda 11,9 X 3= 35,7 pır toplamıştı. bu hafta da 20 aldı.
- dört hafta sonunda 55,7 pır toplamış oldu.
- yani ortalama 55,7/4= 13,92 lik ortalama yakaladı.
- ortalama pır sayısını 4 ile çarparsan oyuncunun etmesi gereken krediyi buluyorsun formülünden hareketle:
4 X 13,92= KREDİSİ 55,7 oluyor.

kredisinin maksimum ve minimum alacağı değerler de sınırlı. yani oyuncu ne kadar pır alırsa alsın kredisinin %15'i kadar kredi yükselebiliyorya da azalıyor.

yani rocheiste için:

kredisi 47,9

rocheiste bu hafta en fazla: 55,08
rocheiste bu hafta en az: 40,75

oluyor.

Açıklamalar için teşekkürler.
O zaman şöyle bir durumda olabilir değil mi ? Şöyleki ;

Mesela, Dragic in 5,5 ortalama ve 36,9 kredisi var. Krediyi tutturmak için, 36,9- 3x5,5 yani 20,4 pır alması lazım. mesela17 pır getirmesi durumunda ki bana göre değerine göre iyi bir getiridir, kredi olarak (3x5,5+17)=33,5 de kalacak.
Bu durumda kredi hedefi varsa yanlış, pır hedefi varsa doğru tercih olur.

yada mesela babic, ortalaması 10,8, kredisi 34,1.
3 maçta zaten 32,4 e ulaşmış durumda. 6 pır yapsa kredi olarak değeri artıyor ama pır da çok da doğru bir tercih gbi durmuyor.

Zirbes olan takımlarım var, hakkında ne düşünüyosunuz, bana elden çıkarma vakti gibi geliyor, Stimac'ın gelmesi belli bir oranda aldığı süreleri de azaltacaktır diye düşünüyorum?

ayhan merhaba,

dragic ve babic için aynen öyle.

bu hafta kredi hesaplamak için çok şanslıyız. kredisinden toplam yaptığı pır'ı çıkarınca aynen buluyoruz yapması gerekeni.

ama bu hafta bizi yanıltmasın. hem 4. hafta olduğu için ortalamayı da 4 ile çarpıp kredi bulduğumuz için kolay oldu.

zirbes bu hafta satılmasa gelecek hafta satılır. ortalama 18 ile oynuyor. bu saatten sonra ortalama olarak yükselmesi zor.

big sofo'nun çok kötü olması onu vazgeçilmez yaptı. sofo gitti, yeni transferler var. bu hafta zirbes'in geleceği için bize bir şeyler söyleyebilir. ama bende hiç yok.

artık reyes, tomic, vesely, hatta vorontsevic zamanı bence.

gard bölgesinde de fikirlerim değişti. ağırlık rocheiste, renfroe'ydu benim için. sadece bu ikisine yüklenmedim.

dün gece bir aydınlanma oldu:) ve rice için hamle yaptım. büyük takımlarımın gard ikilileri:

rocheiste
rice

renfroe
rice

wanamaker
rice

forvet bölgesinde de arayışlarım sonunda en iyi ilk 4 takımıma f.causeur hamlesi yaptım.

kredisini koruması için 12 yapması yeterli. en aşağı 17-18 yapacağını düşünüyorum. 60 kredisi 66 ya falan çıkabilir.

ayhan merhaba,

dragic ve babic için aynen öyle.

bu hafta kredi hesaplamak için çok şanslıyız. kredisinden toplam yaptığı pır'ı çıkarınca aynen buluyoruz yapması gerekeni.

ama bu hafta bizi yanıltmasın. hem 4. hafta olduğu için ortalamayı da 4 ile çarpıp kredi bulduğumuz için kolay oldu.

Peki ilerleyen haftalarda nasıl olacak ? Ben bu uyarıya kadar hep 4 le çarpacağımı düşünüyordum :)

Tolga hemen hemen aynı oyunculara yoğunlaşmışız, bugün bir ön çalışma yaptım, özellikle Reyes'e kanım çok ısındı, forvet bölgesinde de Causeur ve Eyenga bana sıcak geldi. Rice için de benzer şeyler düşünüyoruz ama benim niyetim onu önümüzdeki hafta almak, çünkü bu hafta büyük ihtimal değeri yine düşecek, gelecek hafta alırım demiştim.
Onun dışında Udoh, Tomic, Samuels, Hanga tercih edilebilir oyuncular bence.
Ben ayrıca, Colo'yu bu hafta da takımda tutmaya karar verdim.

colo'yu bu hafta takımda tutmak büyük cesaret:) aynı cesareti geçen hafta ben hummel'da denedim -6 ile kapadım haftayı:)

tabii colo geçen seneye göre biraz daha verimli görünüyor ama can çıkar huy çıkmaz demişler. colo'nun geçen sezon deplasman performansı tam bir fecaat:

BOUNGOU-COLO, NOBEL - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

en yüksek pır'ı cedevita maçında yapmış ki bu sene de cedevita deplasmanında coştu. ama yunanistan deplasmanı bence performansı açısından şaibeli:)

Evet , teknik sebeplerden dolayı biraz uzak kaldım son günlerde. Hafta planlamaları yapılmıştır sanırım. Bu haftanın kritik bir hafta olduğunu düşünüyorum ve çok fazla risk almayıp yerimi korumayı hedefliyorum Dünya sıralamasında. Hedefim haftaya atağa kalkmak ve şu an 3 . ve 7.sırada olan takımların gidişatını sağlamlaştırmak. Ama bunun için bu haftayı minimal kayıpla atlatmam gerek.

Lojeski'yi kadrolarımdan çıkardım , kolay rakip ve maç erken çözülür diye düşündüm. Uzun rotasyonlarım 3 , 7 ve 23. sıralardaki takımlarımda aynı. Geçen hafta Augustine'i olan 2 hafta sonra kazanacak , eli rahatlayacak demiştim ve olmayan kadrolarıma da almıştım genel olarak. Bu hafta artık max değerine ulaşmasını bekliyorum ve haftaya elden çıkarırım diye tahmin ediyorum. Guard için Renfroe takımlarımda kaldı , bu hafta çok kötü rnk de yapabilir ama haftaya içeride Kızılyıldız ile oynayacaklar. Yani bu hafta idare etsin istiyorum dediğim gibi işler yolunda giderse haftaya bazı riskleri alıp atağa geçeceğim.

Uzun rotasyonum kredi kazandıracak ve puan da kazandırıyor , bu hafta için korumalıydım ve doğruyu yaptığımı düşünüyorum. Guard rotasyonunda Renfroe'dan bu hafta için şüpheliyim 56'yı bulmuşken satmadığıma pişman olabilirim belki . SF poziyonunda Singleton , Delaney mevcut hala ; ama başa oynayan takımların bir tanesinde Delaney yerine Gentile'yi koydum en azından birisi +20 yapar diye düşünüyorum ; gönül ister ikisi de yapsın. Eyenga'yı başa oynayan takımlarımdan bir tanesine almak zorunda kaldım 51 kredim kalmıştı , 10 yaparsa max kazanç getirecek yani haftaya elimi rahatlatabilir.

Tyrese Rice'ın iyi işler yapacağını düşünüyorum ama bu hafta sadece 1 guard değiştirebildim takımlarımda . Rice 23 yaparsa zarar ettirmeyecek bu biraz riskli hale getiriyor. Rice'ı alan en az 2 hafta tutmalı bu açıdan.

Kadrolarıma alamasam da Wanamaker'ın kötü bir maç çıkaracağını düşünmüyorum.

rochiste'leri ne yaptın oğuzhan? reyes'e gittin mi?

3 , 7 , 23 , 46. sıralardaki takımlardan sadece 46'dakinde gittim Reyes'e. Haftaya duruma göre Tomic veya Reyes yapacağım diğer iyi olan 3 takıma da. Augustine - Bourusis - Claver - Mbakwe hattını bu hafta bozmak istemedim çünkü bir aksilik olmazsa hepsi kredi + puan getirecek gibi.

Rochestie'leri çıkardım ama ne yaptığım , niye yaptığım hakkında fikrim yok hiç . Renfroe'yu mu çıkarsam Rochestie'yi mi çıkarsam diye çok gidip geldim 7.sıradaki takımda. 3 .sıradaki takım Renfroe-Ragland şekindeydi orada mecburen Ragland'ı çıkardım zaten de elimde baya Renfroe var şu an . Ciddi dezavantaj olmasından korkuyorum bu hafta , en tehlikeli seçim gibi görüyorum. 23.sırada Rochestie var sadece şu anda. Geçen hafta çok kötü ters köşeye yatırdı beni Rochestie. Dediğim gibi Renfroe ve Eyenga biraz idare etsin bu hafta yeter bana sanki . Rice bence 18-20 yapacak gibi bu hafta ama haftaya işler değişebilir belki PG'ye Teodosic eklerim falan diye oralara girmek istemedim.

3 , 7 , 23 , 46. sıralardaki takımlardan sadece 46'dakinde gittim Reyes'e. Haftaya duruma göre Tomic veya Reyes yapacağım diğer iyi olan 3 takıma da. Augustine - Bourusis - Claver - Mbakwe hattını bu hafta bozmak istemedim çünkü bir aksilik olmazsa hepsi kredi + puan getirecek gibi.

Rochestie'leri çıkardım ama ne yaptığım , niye yaptığım hakkında fikrim yok hiç . Renfroe'yu mu çıkarsam Rochestie'yi mi çıkarsam diye çok gidip geldim 7.sıradaki takımda. 3 .sıradaki takım Renfroe-Ragland şekindeydi orada mecburen Ragland'ı çıkardım zaten de elimde baya Renfroe var şu an . Ciddi dezavantaj olmasından korkuyorum bu hafta , en tehlikeli seçim gibi görüyorum. 23.sırada Rochestie var sadece şu anda. Geçen hafta çok kötü ters köşeye yatırdı beni Rochestie. Dediğim gibi Renfroe ve Eyenga biraz idare etsin bu hafta yeter bana sanki . Rice bence 18-20 yapacak gibi bu hafta ama haftaya işler değişebilir belki PG'ye Teodosic eklerim falan diye oralara girmek istemedim.

ben geçen hafta wanamaker'ları satıp renfroe'ları tuttum, hezimet oldu.

bu hafta da renfroe'ları satıp, birkaç wanamaker aldım:) umarım bu da hezimet olmaz:) hezimet olursa sana yarar:)

reyes'i de bol bol aldım. nedeni de herkesin pota altı hemen hemen aynı. dediğin hat: augustine, claver-bourursis- mbakwe.

belki reyes fark yaratır. eyanga için de bence şimdiden dua etmeye başla:) sassari'nin lig maçını izledim bir tuhaf geldi bana:)

ben geçen hafta wanamaker'ları satıp renfroe'ları tuttum, hezimet oldu.

bu hafta da renfroe'ları satıp, birkaç wanamaker aldım:) umarım bu da hezimet olmaz:) hezimet olursa sana yarar:)

reyes'i de bol bol aldım. nedeni de herkesin pota altı hemen hemen aynı. dediğin hat: augustine, claver-bourursis- mbakwe.

belki reyes fark yaratır. eyanga için de bence şimdiden dua etmeye başla:) sassari'nin lig maçını izledim bir tuhaf geldi bana:)

7 ve 23'e almak zorunda kaldım Eyenga'yı. Oyuncuyu izledim ve tanıyorum bu yüzden de güvenemiyorum. Son gün özellikle 7.sıradaki takıma bir oynama yapabilirim çünkü Renfroe-Eyenga baya baya içime sinmiyor. 3 ve 7 ikisinde birden Renfroe olmasa daha iyi olacak gibi ayrıca.

Bahsettiğim hatta Claver ve Bourusis kesin kazandırıyor , Augustine 11 yapsa değerini koruyor. Augustine eğer 20 rnk yaparsa -ki çok zor değil- 91.5 lara çıkacak fiyatı. Böyle bir durumda Augustine'i çıkaramazdım. Mbakwe'ye çok sıra gelmedi ki bence o da max kazanç getirecek. Bu 4lüyü dediğim gibi haftaya bozacağım.

oğuzhan my best team:

Alex Renfroe
Tyrese Rice

Rudy Fernandez (kuzminskas out)
Fabien Causeur (n.b.colo out)
Alexey Shved ( ponitka out)
Chris Singleton

Victor Claver
Trevor Mbakwe
James Augustine
Ioannis Bourousis

doğru tercih, yanlış tercih? ne diyorsun? rudy konusunda ciddi şüphelerim var.