pekişsin diye başka bir oyuncuyu örnek verelim.
taylor rocheiste'yi ele alalım.
3. hafta sonunda 11,9 luk pır ortalaması var. yani etmesi gereken kredi: 11,9 X 4= 47,6
Peki şu an rocheiste'nin kredisi kaç: 47,9
yani hemen hemen değerini bulmak üzere.
hemen hesaplayalım rocheiste değerini bulmak için en az kaç yapmak zorunda:
üç hafta sonunda 11,9 X 3= 35,7 pır almış. 4. hafta sonunda (35,7+ x) kredisi olacak.
35,7+x= 47,9
x= 12,2
yani rocheiste'nin en az 12,2 alması gerek kredisini koruması için.
peki rocheiste, 20 pır aldı o zaman ne olacak? hemen hesaplayalım.
- üç hafta sonunda 11,9 X 3= 35,7 pır toplamıştı. bu hafta da 20 aldı.
- dört hafta sonunda 55,7 pır toplamış oldu.
- yani ortalama 55,7/4= 13,92 lik ortalama yakaladı.
- ortalama pır sayısını 4 ile çarparsan oyuncunun etmesi gereken krediyi buluyorsun formülünden hareketle:
4 X 13,92= KREDİSİ 55,7 oluyor.
kredisinin maksimum ve minimum alacağı değerler de sınırlı. yani oyuncu ne kadar pır alırsa alsın kredisinin %15'i kadar kredi yükselebiliyorya da azalıyor.
yani rocheiste için:
kredisi 47,9
rocheiste bu hafta en fazla: 55,08
rocheiste bu hafta en az: 40,75
oluyor.
ayhan merhaba,
dragic ve babic için aynen öyle.
bu hafta kredi hesaplamak için çok şanslıyız. kredisinden toplam yaptığı pır'ı çıkarınca aynen buluyoruz yapması gerekeni.
ama bu hafta bizi yanıltmasın. hem 4. hafta olduğu için ortalamayı da 4 ile çarpıp kredi bulduğumuz için kolay oldu.
Peki ilerleyen haftalarda nasıl olacak ? Ben bu uyarıya kadar hep 4 le çarpacağımı düşünüyordum
rochiste'leri ne yaptın oğuzhan? reyes'e gittin mi?
3 , 7 , 23 , 46. sıralardaki takımlardan sadece 46'dakinde gittim Reyes'e. Haftaya duruma göre Tomic veya Reyes yapacağım diğer iyi olan 3 takıma da. Augustine - Bourusis - Claver - Mbakwe hattını bu hafta bozmak istemedim çünkü bir aksilik olmazsa hepsi kredi + puan getirecek gibi.
Rochestie'leri çıkardım ama ne yaptığım , niye yaptığım hakkında fikrim yok hiç . Renfroe'yu mu çıkarsam Rochestie'yi mi çıkarsam diye çok gidip geldim 7.sıradaki takımda. 3 .sıradaki takım Renfroe-Ragland şekindeydi orada mecburen Ragland'ı çıkardım zaten de elimde baya Renfroe var şu an . Ciddi dezavantaj olmasından korkuyorum bu hafta , en tehlikeli seçim gibi görüyorum. 23.sırada Rochestie var sadece şu anda. Geçen hafta çok kötü ters köşeye yatırdı beni Rochestie. Dediğim gibi Renfroe ve Eyenga biraz idare etsin bu hafta yeter bana sanki . Rice bence 18-20 yapacak gibi bu hafta ama haftaya işler değişebilir belki PG'ye Teodosic eklerim falan diye oralara girmek istemedim.
ben geçen hafta wanamaker'ları satıp renfroe'ları tuttum, hezimet oldu.
bu hafta da renfroe'ları satıp, birkaç wanamaker aldım umarım bu da hezimet olmaz hezimet olursa sana yarar
reyes'i de bol bol aldım. nedeni de herkesin pota altı hemen hemen aynı. dediğin hat: augustine, claver-bourursis- mbakwe.
belki reyes fark yaratır. eyanga için de bence şimdiden dua etmeye başla sassari'nin lig maçını izledim bir tuhaf geldi bana