Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Kötü bir hafta geçirdim diyordum ki , Dünya 3.sü takım yerini korudu Dünya 9.su takım 7.liğe yükseldi. 23 ve 46. sırada da takımlarım var. Bizim ligdeki takımım Cella Turcica 23.sırada seyrediyor Dünya'da. Yine de değişiklik şu an çok zor. Bence aşırı kritik haftaya giriyoruz çünkü dpğru oyuncuları seçmek şu an çok zorlaştı.

Berbat bir hafta ve daha da kötüsü haftaya daha da zor geçecek gibi. Haftaya ne yaparım diye bir göz gezdirdimde bütün hamlelerimi kısıtladı bu haftaki kötü performans. Keşe değişiklik yapmayı unutsaymısım bu hafta diyorum.

ben de değişiklik yapamıyorum ne tuhaf:) kuzminskas ve djedovic'leri elden çıkarsam kimi alacağım? rudy 51'e düşmüş. tomic 55, rice 51. ama bu sene üçü de felaket. alınmaz.

Kuzminskas zaten şampiyonadan beri bas bas bağırıyor. fantazi lig değerlendirmelerini yapanlar çok düşük değer biçmişlerdi Allah razı olsun. Victor Claver'de iyi iş yaptı bugüne kadar. Lojeski'de iyi prim yaptı. Ve Wanamaker satılır mı arkadaş rakip kim olursa olsun o adam ayrı bir oyuncu.

200 beklerken 155'te kaldım.Khimki rotasyonun suyunu çıkarınca Shved 19 dk süre aldı.5 10 dk daha süre alsa 20'nin üstüne çıkardı kesin PIR'ı.Bilan'ı çıkarıp Todorovic'i alarak büyük hata yaptım düşündüklerim gerçekleşmedi.Datome işin sadece skor yükünü çekti.İstatistik kağıdının diğer bölümlerinde hiç yok.Ama onu bu hafta da çıkarmıycam.
Delaney'in kredisi 87 oldu çıkarma zamanı geldi gibi gözüküyor.KSK atletik kısalarıyla onu yıpratmayı planlayacaktır bu hafta.Kafamdaki ilk plan Onun yerine Devin Smith'i alıp Hummel'in yerine de Vesely'i almak.Eyenga'nın yerine de Singleton'ı düşünüyorum.

Matt Lojeski'yi satıp satmama arasında gidiyorum. Aslında değerini buldu ve şutör bir oyuncu yani böyle adamları max kazanç elde ettiğim an postalarım ama içeride Limoges ile oynayacaklar. Bu satıp satmasam mı kararsızlığı. Hadi sattım diyelim , Colton'u ( son dk'da Todorovic yerine aldım Allah da belamı verdi :) ) da sattım. Augustine + 51 SF mi yoksa Gentile + Reyes mi ? Ya satmazsam ,o zaman kimi değiştirip kimi alacağım ? :)

Yukarıdaki takım Dünya da 7.sırada seyreden takım. Bu takımda Augustine olmaması fazla canımı sıkıyordu tam alıyordum yine kendi kendime kaşınmaya başladım :) Acaba Gentilee'ye mi yürüsem ?

Dünya 3'e gelirsek orada Boungu+Ragland banko satılacak.Uzun rotasyonu orada Augustine+Bourosis+Mbakwe+Claver yani buraya pek dokunasım yok. 3.olarak Lojeski'yi satıp Gentile alsam 102 kredi kalıyor ve 1 PG + 1 SF kalıyor. Kafamda deli sorular :)

Matt Lojeski'yi satıp satmama arasında gidiyorum. Aslında değerini buldu ve şutör bir oyuncu yani böyle adamları max kazanç elde ettiğim an postalarım ama içeride Limoges ile oynayacaklar. Bu satıp satmasam mı kararsızlığı. Hadi sattım diyelim , Colton'u ( son dk'da Todorovic yerine aldım Allah da belamı verdi :) ) da sattım. Augustine + 51 SF mi yoksa Gentile + Reyes mi ? Ya satmazsam ,o zaman kimi değiştirip kimi alacağım ? :)

Yukarıdaki takım Dünya da 7.sırada seyreden takım. Bu takımda Augustine olmaması fazla canımı sıkıyordu tam alıyordum yine kendi kendime kaşınmaya başladım :) Acaba Gentilee'ye mi yürüsem ?

Dünya 3'e gelirsek orada Boungu+Ragland banko satılacak.Uzun rotasyonu orada Augustine+Bourosis+Mbakwe+Claver yani buraya pek dokunasım yok. 3.olarak Lojeski'yi satıp Gentile alsam 102 kredi kalıyor ve 1 PG + 1 SF kalıyor. Kafamda deli sorular :)

Oğuzhan Vesely hakkında ne düşünüyosun ? Özellikle önümüzdeki şu 4 haftalık süreçte kendisinden beklenen -o yaz ayındaki Vesely- performanslarını ortaya koyma ihtimali yüksek değil mi sence de ?

Benim de en iyi giden takımımda her hafta bir oyuncu işi batırıyor.Bu hafta da Şafartzik mahvetti.Gerçi şimdiye kadar iyi ekmeğini yedim hakkını inkar edemem :)
Bunun dışında bu hafta Lojeski'yi çıkarıp Gentile'yi almakla çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyordum ve yanılmadım.Bir de Mbakwe hamlesi yapmıştım.O da iyi geldi.Bu kadroma Sloukas yerine Shved tercihi yapmıştım bu hafta.Onun daha da iyi olacağını düşünüyorum

Ben Wanamaker,Bilan ve Zirbes'i çıkarmamıştım kadromdan ve yine iyi iş çıkardılar.Claver zaten çizgisini koruyor.Şafartzik ve Weems'i çıkarıp çıkarmamakta tereddütdeydim zaten.Bu ikisi dışında gayet iyi puanlar geldi.Diğer takımlarımda da pota altından hep iyi puanlar geldi.Bourusis ve gabriel de diğer takımlarımda iyi puan getiren oyuncular arasında.

Bilan veya Zirbes'i elden çıkarma zamanı artık geldi gibi.En azından birinin yerine takıma almayı düşündüğüm bir iki kişi var.Bekleyelim bakalım bir kaç gün daha.

Oğuzhan Vesely hakkında ne düşünüyosun ? Özellikle önümüzdeki şu 4 haftalık süreçte kendisinden beklenen -o yaz ayındaki Vesely- performanslarını ortaya koyma ihtimali yüksek değil mi sence de ?

Vesely lig dahil 3 maçtır baya formsuz yani kendisinden beklenmeyecek kadar formsuz . Ben Vesely'nin Avrupa'nın şu anda en iyi uzunu olduğunu düşünüyorum Tomic'i de dahil ederek. Çünkü artık Avrupa basketbolu başkalaştı ve bu oyunda modern pivot tanımına uyan direkt isim bana kalırsa Vesely. Modern uzunlarda benim dikkate aldığım birçok ölçüt var ama ayak çabukluğu bir uzun için şu an bence olmazsa olmaz. Yani savunmada boyalı alanda birden fazla yeri kapatabilecek ayak çabukluğu olmalı ve gerektiğinde switch imkanı sağlayıp kısa karşısında da kalıp birebirde kendi potasını yay gerisinden dahi koruyabilmeli. Vesely'nin bu hafta biraz kımıldanacağını ve yavaş yavaş eski formuna yaklaşacağını düşünüyorum. Geçen sene de özellikle Top 16 ile beraber başka bir adama dönüşmüştü yani bir ara mutlaka domine edecek.

Yalnız ben 1 hafta da beklemeni öneririm. Vesely'nin şu an kredisi 64 ortalama rnk'i 14,3 yani 14,3 x 3 = 42,9 rnk yapmış şimdiye kadar. Vesely 21.1 rnk yaparsa zarar uğratmayacak seni aksi halde kredisi haftaya da düşecek. Vesely'den kredi katkısı alman şu an zor yani eğer çok inanıyorsan koy ama 25-26 yapsa dahi max +2 kredi getirecek. Ha ben 4 - 5 hafta çıkarmayacağım diyorsan puan bazında haklı olabilirsin ama 1 hafta bekleyip alırsan kredi de kazanırsın.

oğuzhan delaney yoksa(ki muhtemelen vardır o kadroda) delaney'e yürü. gentile riskini de bence hiç alma. gentile ne kadar iyi olursa olsun istikrar sorunu var. bunu her zaman ispatladı bize. lojeski'yi bence bir hafta daha beklet bana kalırsa.

benim bu haftaki planlamam kredi üzerine. 10 tane takımım ilk 1000'de. en iyisi 83.sırada. ama kredi bakımından 550-580 arasına sıkışmış durumdayım ve ileriki turlarda depar atıp 2-3 takımla ilk 50'ye girmem için kredi kasmam şart.

bu haftaki planlamam şu şekilde:

- center bölgesinde allahıma şükür pek sorunum yok. 15 mbakwe, 11 claver, 10 bourusis, 7 augustine ve diğerleri var. diğerleri todorovic, zirbes, hummel ve udoh'tan mütevellit.

udoh dışında tüm diğerlerini satıp, bol bol vesely(kredi yetmeyenler de tomic veya radulijica) alacağım. kimse bana bir daha 64'den vesely, 55'den tomic vermez. fırsat bu fırsat.

- sg/sf: en sorunlu bölgem burası benim. demirtaşım: 8 adet delaney. ona hiç dokunmuyorum bu hafta kredisi 100 olacak allahımın izniyle.

djedovic, kuzminskas, n.b.colo satılacaklar. simon, ponitka, datome ve sheved ve singleton'a bir hafta daha tahammül edeceğim.

alınacaklar konusunda ise tereddütlüyüm. a.hanga ve eyanga kredi veriyor ama performansından tam emin değilim. yine de kredi için galiba çaresiz onları alacağım. en azından 10 yapmalarını bekleyeceğim.

zira; kredisi alınacak seviyede olsa da rudy fernandez ve devin smith'e şimdilik hiç güvenmiyorum.

- gard bölgesi alex renfroe'ya kaldı benim. 15 adet kendisinden var. diğerleri: granger, ragland falan. bunları satıp refroe'nun yanına da bol bol rocheiste alıyorum. 47'den rocheiste bir daha ayağımıza gelmez.

bunların dışında bu haftadan sonra gözümün üzerinde olacağı:

- başta randle. ancak 15 adet mbakwe'm olduğu için aynı bölgeye aynı takımdan iki oyuncu almak istemiyorum. bence mbakwe'si olmayanlar bol bol randle alsın.

herkese kolay gelsin.

oyuna 4 takımla başladım, biri iyi durumda haftayı 171,8'le geçerek haftada 61, genel sıralamada 78, gsbaskette 3.sırada :) ikinci takımım genelde 605. sırada, diğer ikisi kötü ilk 1000 dışında...
Yıldız takımım için konuşuyorum, Pullen 2 haftadır takımımda ve çok iyi pır kazandırdı. khimki'nin bol rotasyonu shved açısından can sıkıyo, yakın geçen maçlarda süresi ve alacağı puanlar artacaktır.
Pivot bölgesi benim açımdan baya verimli, mbakwe, bilan, bourousis, claver, dokunmayacağım sanırım. Forvetlerde logan var bu hafta kesin gidiyo, ona colo da eşlik edecek büyük ihtimal, diğer forvetler shved ve delaney duracak. pullen ve renfroe guard ikilisinden birini de satabilirim.
Tolga ve Oğuzhan yorum yaparsanız sevinirim, doğru bir planlama mı yapıyorum acaba? :)

valla kadro da güzel planlama da emre. pullen kredi getirecek bu hafta. satılsa mı satılmasa mı çok riskli bir karar! renfroe'nun bu hafta zor olsa da gelecek haftadan itibaren önü açılacak ve iki hafta üst üste evinde oynayacak. pullen'ın performansına güveniyorsan bence kadroda tut. ama senin yerinde olsam kredi durumuna göre(mesela takım zaten 600 kredi sınırındaysa) krediyi hiç gözüm görmez pullen'i satıp 47'den rocheiste alırım.

maccabi'de yanılmıyorsam koç değişti. rocheiste bu haftadan sonra iki hafta evinde oynayacak. maccabi ivme kazanacaktır. hem gard bölgesi sağlam olur değişiklik haklarını diğer bölgelere saklarsın. hem de rocheiste'yi 47'den almış olursun. zaten gelecek hafta alacak olsan da 50-55 aralığından alırsın. yani pullen'i kredi için tuttuğuna değmez. bir de pullen kötü performans sergilerse pır kaybedersin:)

(rocheiste'nin bu hafta kredisini koruması için 12,2 alması yeterli. 20 pır yaparsa 55 olacak kredisi mesela)

sg/sf bölgesinde logan ve colo gider de kim gelir valla ben de karar veremiyorum. kimse güven vermiyor. burada sözü oğuzhan'a bırakalım:)

(ben kendi takımıma ne kadar performansına güvenmesem de 2 adet rudy alacağım 52'den. 22,8 pır yaparsa kredisini koruyor. risk ama ne yapalım. rudy, avrupa şampiyonası'ndan itibaren formsuz. ligde de öyle. bir yerde şeytanın bacağını kıracaktır. bayern münih maçı kendi evlerinde. şut performansına güvenmesem de çekişmeli gidecek maçta çok fazla faul alabileceğini düşünüyorum.)

singleton'ı da düşünebilirsin emre. singleton ve rudy:)

(aynı takımdan 3 oyuncu oluyor: delaney, singleton, claver. ama singleton 45 krediden büyük bir oyuncu faul problemi yaşamazsa:)

Guard ikilisinde Schaffartzik'e elveda misyonunu tamamladı Yerine Tyrese Rice'ı aldım artık patlama zamanı geldi. Wanamaker sezon sonuna kadar sabit kalır.

SG/SF'lere dokunmadım Singleton'a sabrediyorum, Kuzmi de gayet iyi, Justin Carter güven vermese de puan veriyor son olarak da Nobel-Colo var.

Uzunlarda Bourousis sabit, J Gist sakat gözüküyor yerine son dönemin en iyi çıkış yapan şarkıcısı Mbakwe geldi, Simanic kumarım tutmadı Ekpe Udoh'a geri döndüm. Victor Claver sabit

edit: Tolga Çıralı bilgilendirmesi sonrası değişime uğrayabilir :) Rice off Darius Adams on

cihat şöyle oluyor kısaca:

oyuncunun ortalama pır sayısını 4 ile çarparsan oyuncunun etmesi gereken krediyi buluyorsun.

mesela rudy'yi ele alalım:

RUDY; 3 hafta sonunda 9,8 lik pır ortalamısıyla oynuyor. rudy'nin aslında etmesi gereken kredi: 9,8 X 4: 39,2

Ama kredisi şu an ne: 52,2

hemen matematiksel bir işlem yapalım, kaç kredi yapması gerek ki en az yine 52,2 kredi etsin:

üç hafta sonunda 9,8 X 3= 29,4 pır almış. 4. hafta sonunda (29,4+ x) kredisi olacak.

29,4+x= 52,2
x= 22,8

özetle:
- bu hafta 22,8 pır yaparsa toplamda 52,2 pır toplamış olacak.
- 4 hafta sonunda 13,05 lik pır prtalamasıyla oynamış olacak.
- ortalama pır sayısı X 4 = kredi sayısı ediyor.
- 13,05 X 4= 52,2 kredi.

pekişsin diye başka bir oyuncuyu örnek verelim.

taylor rocheiste'yi ele alalım.

3. hafta sonunda 11,9 luk pır ortalaması var. yani etmesi gereken kredi: 11,9 X 4= 47,6

Peki şu an rocheiste'nin kredisi kaç: 47,9

yani hemen hemen değerini bulmak üzere.

hemen hesaplayalım rocheiste değerini bulmak için en az kaç yapmak zorunda:

üç hafta sonunda 11,9 X 3= 35,7 pır almış. 4. hafta sonunda (35,7+ x) kredisi olacak.

35,7+x= 47,9
x= 12,2

yani rocheiste'nin en az 12,2 alması gerek kredisini koruması için.

peki rocheiste, 20 pır aldı o zaman ne olacak? hemen hesaplayalım.

- üç hafta sonunda 11,9 X 3= 35,7 pır toplamıştı. bu hafta da 20 aldı.
- dört hafta sonunda 55,7 pır toplamış oldu.
- yani ortalama 55,7/4= 13,92 lik ortalama yakaladı.
- ortalama pır sayısını 4 ile çarparsan oyuncunun etmesi gereken krediyi buluyorsun formülünden hareketle:
4 X 13,92= KREDİSİ 55,7 oluyor.

kredisinin maksimum ve minimum alacağı değerler de sınırlı. yani oyuncu ne kadar pır alırsa alsın kredisinin %15'i kadar kredi yükselebiliyorya da azalıyor.

yani rocheiste için:

kredisi 47,9

rocheiste bu hafta en fazla: 55,08
rocheiste bu hafta en az: 40,75

oluyor.

sabit rakamın 4 olması ve 4. haftada olmamız olayı karıştırmıştı teşekkürler açıklama için bu gönderileri sabitlemek lazım aslında başlığa oyunun incecileri için bire bir bilgiler