Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Mbakwe'yi bu hafta almak için bekledim , yani en ufak kredi kaybım olmasın diye 1 hafta gecikmeli alıyorum. Todorovic , Hines , Colton arasında gidip geliyorum. Karar veremedim bir türlü , hepsi için ayrı pozitif açılarım ve negati kafa karıştıran fikirlerim var. Todorovic ağır basıyor şimdilik , yalnız ortası yok pek :) Khimki , Kızılyıldız maçı gayet tempolu ve Khimki'nin baya baya dominasyon kurduğu bir maç olacak. Bol ranking çıkmasını ve Todorovic'in de bundan pay almasını bekliyorum. Şu anda onu koydum ama son anda bir değişiklik gelebilir tabi :)

oğuzhan ben de sıyırdım onu mu alsam bunu mu alsam. dışarıda bir gözle şu tercihlerden hangisinin daha akla yattığını bi söyle:)

- rocheiste
- mbakwe
- todorovic

ya da

- joe ragland
- mbakwe
- james agustine

ya da

- granger
- gabriel
- james agustine

Geçen hafta Bourousis olan bir takımım 213,6 puan alınca bi gazla foruma girdim, Oğuzhan'ın 224 mesajını görünce utanıp bişey yazamadım :)
Oğuzhan tebrikler, bu gidişatın devamını dilerim...

Teşekkürler.. Valla bende Dünya'da ilk 10'a demir atmak için biraz gaza gelmiş durumdayım ama kesinlikle kolay değil :) Daha çok erken , bir 5-6 hafta sonraki konum daha önemli. Şu anda anlık kürsüler olabiliyor mesela Dünya 3.sü takımım var genel klasmanda yine ama onun uzun vadede oralarda kalacağını düşünmüyorum. Bunun gibi enteresan kadrolar var şu anda , bir 5 hafta daha beklemek gerek :)

oğuzhan ben de sıyırdım onu mu alsam bunu mu alsam. dışarıda bir gözle şu tercihlerden hangisinin daha akla yattığını bi söyle:)

- rocheiste
- mbakwe
- todorovic

ya da

- joe ragland
- mbakwe
- james agustine

ya da

- granger
- gabriel
- james agustine

3. kadroyu değerlendirmek istemiyorum çünkü Granger'ın uzun vadede fantasy oyuncusu olduğunu veya Efes'te sayı/asist/rnk olarak parlayacağını düşünmüyorum. Efes'in çok temel bir problemi var ve şu anda çoğu kişi atlıyor. Efes fazla tahmin edilebilir bir takım aslında ve 1 oyuncuya bağlı düzen takımı. Bu 1 oyuncu bazen Granger oluyor bazen Huertel. Yalnız ikisi aynı anda sahada olduğunda özellikle Granger acayip pasifize oluyor ki Efes'in bu yıl geleceği burada saklı. Huertel ve Granger ne zaman beraber patlayıcı bir güce erişebilecekler işte o zaman Efes için F4'ten bahsedilebilir. Neyse Efes'i konuşmaya kalksam Olympiakos benzeri kadro kurup Olympiakos'un 2 katı maliyete kadro kurduğundan girer , Saric-Brown arasındaki dakika ve rol paylaşımına kadar girerim.

Tercihlerin benim basketbol görüşüme göre muazzam ki 1 numaralı üç oyuncuyu Dünya 9.su kadroya , 2.numaralı üç oyuncuyu Dünya 3.sü kadroya ekledim. Direkt olarak birebir düşünmüşüz ki bu haftanın tüyoları bunlar :)

Rice bu yıl dengesizliği ile şaşırtıyor beni ama bu hafta şov yapacağından eminim. İleriye dönük kredi hesabı yapmak gerektiğinden almadım. Takipteyim , haftaya girebilir kadroya :) Renfroe ve Rochestie ikilisine güveniyorum şimdilik belki değiştirme gereksinimi hissetmem.

Brock Motum'un kredisi 46'dan 57'e çıktı.Bu hafta olur da KSK'nın coşkulu oyunu karşısında varlık gösteremez kredisi düşerse haftaya tekrar alıcam.Yerine Mbakwe'yi aldım.Haynes bitirdi beni geçen hafta 1/11 attı.Onun yerine de Datome'yi aldım.Datome beklenen performansı daha tam olarak ortaya koyamadı ama iç sahadaki Madrid maçında sorumluluk alacaktır.
Biraz şansızım malesef.Alternatifleri 2'ye indiriyorum ama bir türlü son kararı doğru veremiyorum veya maçtan önce oyuncuyla ilgili çizdiğim senaryolar gerçekleşmiyor.Mesela bu hafta da Singleton'la Datome arasında kaldım inşallah doğru tercihi yapmışımdır.Sağlık olsun oyunla ilgili bir iddiam yok ama takip edip kafa yorması zevkli.

bu haftaya hazırım ve bomba gibiyim:) elden çıkaramadığım bir hummel dışında canımı sıkan bir şey yok.

artık hava atışı yapılsın:) herkese başarılar. bol puanlı maçlar.

Alex Renfroe
Taylor Rochestie

Nihad Djedovic
Malcolm Delaney
Mateusz Ponitka
luigi Datome

Richard Hendrix
Ioannis Bourousis
Trevor Mbakwe
Robbie Hummel

bilan ve wanamaker'ları satan bir gerizekalı olarak hepinizi selamlıyorum:( hiç değişiklik yapmasam daha iyiymiş.

wanamaker 18, bilan 25,5. helal olsun bana. hakikaten bomba bir hafta beni bekliyormuş. rocheiste tercihimi külliyen yalanmış. sassari ile evinde oynuyorsun 7,7 nedir abicim?

Bende aynı şekilde Wanamaker'i satıp Rochestie alan ve Bilan satıp Shane Lawal alan kendimi kutluyorum. Lawal'i zaten neden aldığımı hala çözemiyorum. Ayrıca diğer takımlarımda da Schaffartzik'i satmayı kafaya koymuşken neden satmadığımda hala soru işareti.

Eyenga kardeşimi çok doğru bi zamanda aldım 2 haftadır maşallahı var, kredisi de 39'dan 51'e çıktı .
Bilan+Motum'u çıkarıp Mbakwe+Todorovic'i dahil etmiştim kadroya.Motum-Mbakwe'den kârdayım.Todorovic de yüzümüzü kara çıkarmaz inşallah.
Haftaya Wanamaker Westermann Eyenga Mbakwe'den gelen 79 puanla başladım.Shved Delaney Datome Hummel Todorovic Claver'den bol bol rkg bekliycem yarın.Artık ben de 200lü rkgleri görmek istiyorum inşallah o hafta bu haftadır :D

en iyi takımım 82+5 bu hafta.

kalan oyuncular:
rice
renfroe
ponitka
delaney
claver

bence bu hafta 150-170 arası makul. hadi bakalım.

joe ragland'ı da bir daha hiçbir kadroma almam. kenan sipahi daha efektif oynuyor. justin catter zaten deli.

kenan ve justin carter bu kadar efektif oynarken joe ragland siniyor. kulağımıza küpe olsun.

Wanamker ve Bilan çıkarılırdı , ben Bilan'ı çıkardığım için nasıl böyle bir hata yaptım demiyorum. Yani 3 blok yese -6 dan başlıyor direk diye düşünmüştüm. Rochestie'ye çok güvenip her takımıma aldım , şimdi kredisi de düştü. Değişiklik şansımı epey zorlayacak , kötü bir hafta oluyor benim açımdan. Bugün belki düzeltiriz durumu :) Ama Rochestie geleceğe dönük planlarımı alt üst etti.

todorovic faul problemiyle başladı. bu hafta en rezil haftam olacak. paul davis de rotasyona girmiş. yandık.

üstüne vesely de faul probleminde ve pota altında udoh iş yapıyor. çok felaket bir hafta.

buradan hummel başta olmak üzere kadromda bulunan tüm oyunculara selam yolluyorum. lanet ediyorum. lanet olsun. bi keyfimiz vardı o da kaçtı. hummel'ı kadroda tutup, bilan'ı satmak. güle güle ilk 100.

hangi oyuncuya saydıracağımı şaşırdım arkadaş. kuzminskası'a mı lojeskisine mi yoksa todorovic'ine mi? hummel var arada. rocheiste var. renfroe'su var. ponitkası ayrı dert her takımda var. hele vesely. ah vesely. herkese çok geçmiş olsun.