Tolga demek istediğini şimdi daha iyi anladım. 4. hafta oynanacağı için alacağı puana göre ortalamayı bulmak daha kolay oluyor. ortalamayı 3 ile çarpıp bu hafta alacağı tahmini puanı ekleyerek krediyi buluyoruz ama 8. hafta mesela bu kadar kolay olmayacak.
O zaman ortalamasını oynanan maç sayısıyla (burada tek bir sorum kaldı, oyuncunun oynadığı maç sayısı geçerli değilmi ? yoksa oynanan maç sayısı mı geçerli ? mesela 8. haftada sakatlık sebebiyle 2 maçı kaçıran birisi için 6 maç üzerinden mi hesaplanacak ortalama ?) ortalamayı çarpacağız, o hafta sonundaki kredisini hesaplamak için almasını beklediğimiz puan ile toplayıp maç sayısına bölerek yeni ortalamayı bulacağız ve bu sayının 4 katı kredisi olacak.
formüle edecek olursak ;
k1 : o günkü kredisi,
k2 : oynanacak maçlar sonrasında yeni kredisi,
m1 : oynanmış maç sayısı,
avg : ortalama pır (m1 adet maç için),
pır : oynanacak maçta beklenen PIR,
k2 = 4 x ((avg x m1) + pır)/(m1+1)
çok konuşulan rudy örneğinden yola çıkarsak;
k1 : 52,2
m1 : 3
avg : 9,8
20 pır almasını bekliyorsak, bu durumda 4. maçlar sonu8ndaki kredisi;
4 x ((9,8 x 3) + 20 ) / (3+1)
4 x (29,4 + 20) / 4
49,4 olur.
buna göre dikkatimi çeken bazı oyuncular var;
Spanoulis de bu haftaki puanına göre ilerisi için düşünülebilir sanki. ortalaması 5,8 kredisi 55,3. 38 puan almadığı sürece fiyatı düşecektir. ben 50 nin altına düşeceğini bekliyorum.
Navarro da enteresan, ortalaması 2,6 kredisi 43,6. 2-3 hafta daha kredi getirmesi zor görünüyor. 37-38 krediye 8-10 ortalama getirecek birisi olur derseniz gelecek haftadan itibaren düşünülebilir.
Seibutis de 38-40 kredi ye 10 pır civarında görünüyor.
Dragic de 36,9 kredi ve 20 lere gelmedikçe (ortalaması 5,5 ) değeri artmayacak. fiyatına göre ilerisi için düşünüyorum ben. 5,5 ortala ile bitirmez heralde sezonu.
Broekhof ve hacket da fiyatı uygun gibi görünüyorlar.
bred oleson da değeri 25 in altına düşecek muhtemelen.
Devin Smith ve Shved, kredi olarak 20 lere çıkmadıkça kar getirmezler, çok değerlerinin düşeceğini de sanmıyorum. sadece pır düşünenler için uygun.
Datome, Sloukas, Justin Carter, Emir ve Bogdanovic de aynı durumda.
Farmar ve Rudy bu iki grubun arasında gibiler.
son olarak şunu da eklemek isterim, basketbol bilgime pek güvenmeyin, sadece sayılara bakarak yaptığım hesaplamalar bunlar