Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

oğuzhan my best team:

Alex Renfroe
Tyrese Rice

Rudy Fernandez (kuzminskas out)
Fabien Causeur (n.b.colo out)
Alexey Shved ( ponitka out)
Chris Singleton

Victor Claver
Trevor Mbakwe
James Augustine
Ioannis Bourousis

doğru tercih, yanlış tercih? ne diyorsun? rudy konusunda ciddi şüphelerim var.

Rudy + Causeur = 112.7 ekstra 21 kredin de var yani toplam 133,7 gibi bir rakam var 2 SF için. İlk bakışta daha etkili kullanmak gerekir diye düşünmüştüm ama bir hesap yapınca 80 li kredilerin en düşüğü Gentile'yi alınca 50 kredi kaldığını gördüm ve Rudy'den aşağısı pek cezbetmiyor. O halde yaptığın mantıklı yani 2 tane baş altı SF almak. Rudy koyuyorsan kredi düşüşünü göze alabiliyor olman gerek ve bir hafta daha tutman gerek diyorum. 22-23 yaparsa kredi kaybettirmeyecek , biraz riskli. Benim önerim 33 dk civarı sahada kalıp 5-8 arası ribaund da çeken ; bu haftadan sonraki 2 maçı da evinde oynayacak olan Devin Smith .

Bu arada çıkması gereken oyuncular tam olarak bu oyuncular. Çok doğru değişiklikler , Shved içeride oynayacak ve hafta içi kendi liginde 7/9 luk bir 3 sayı performansı sergiledi VTB'de. Caeusur için biraz şüphelerim var ama kredi kaybettirmiyor olması biraz garanti tercihmiş gibi gösteriyor. Uzun rotasyonu da şu an için EFC 15/16'nın allstar'ı. Bu rotasyonda 1 hafta daha diretmek haftaya elimizi rahatlatacak. Bence çok iyi kadro , haftaya buraya bir star eklersin.

aa rudy konusunda yazmışsın:) ikinci mesajı okumuşum üsttekini görmemişim:)

devin smith'i düşündüm aslında. ama sanki gelecek hafta içerideki maçta almak daha mı doğru geldi ne. bir de kadroda mbakwe olduğu için özellikle deplasmanda iki maccabiliye gitmek istemedim:)

rudy formsuz. bana kıyak geçmesi gerek. bir de çoğu kadroda yok şöyle 25 falan yapsa ne güzel olur

Tolga demek istediğini şimdi daha iyi anladım. 4. hafta oynanacağı için alacağı puana göre ortalamayı bulmak daha kolay oluyor. ortalamayı 3 ile çarpıp bu hafta alacağı tahmini puanı ekleyerek krediyi buluyoruz ama 8. hafta mesela bu kadar kolay olmayacak.
O zaman ortalamasını oynanan maç sayısıyla (burada tek bir sorum kaldı, oyuncunun oynadığı maç sayısı geçerli değilmi ? yoksa oynanan maç sayısı mı geçerli ? mesela 8. haftada sakatlık sebebiyle 2 maçı kaçıran birisi için 6 maç üzerinden mi hesaplanacak ortalama ?) ortalamayı çarpacağız, o hafta sonundaki kredisini hesaplamak için almasını beklediğimiz puan ile toplayıp maç sayısına bölerek yeni ortalamayı bulacağız ve bu sayının 4 katı kredisi olacak.

formüle edecek olursak ;

k1 : o günkü kredisi,
k2 : oynanacak maçlar sonrasında yeni kredisi,
m1 : oynanmış maç sayısı,
avg : ortalama pır (m1 adet maç için),
pır : oynanacak maçta beklenen PIR,

k2 = 4 x ((avg x m1) + pır)/(m1+1)

çok konuşulan rudy örneğinden yola çıkarsak;
k1 : 52,2
m1 : 3
avg : 9,8
20 pır almasını bekliyorsak, bu durumda 4. maçlar sonu8ndaki kredisi;

4 x ((9,8 x 3) + 20 ) / (3+1)
4 x (29,4 + 20) / 4
49,4 olur.

buna göre dikkatimi çeken bazı oyuncular var;

Spanoulis de bu haftaki puanına göre ilerisi için düşünülebilir sanki. ortalaması 5,8 kredisi 55,3. 38 puan almadığı sürece fiyatı düşecektir. ben 50 nin altına düşeceğini bekliyorum.
Navarro da enteresan, ortalaması 2,6 kredisi 43,6. 2-3 hafta daha kredi getirmesi zor görünüyor. 37-38 krediye 8-10 ortalama getirecek birisi olur derseniz gelecek haftadan itibaren düşünülebilir.
Seibutis de 38-40 kredi ye 10 pır civarında görünüyor.
Dragic de 36,9 kredi ve 20 lere gelmedikçe (ortalaması 5,5 ) değeri artmayacak. fiyatına göre ilerisi için düşünüyorum ben. 5,5 ortala ile bitirmez heralde sezonu.
Broekhof ve hacket da fiyatı uygun gibi görünüyorlar.
bred oleson da değeri 25 in altına düşecek muhtemelen.

Devin Smith ve Shved, kredi olarak 20 lere çıkmadıkça kar getirmezler, çok değerlerinin düşeceğini de sanmıyorum. sadece pır düşünenler için uygun.
Datome, Sloukas, Justin Carter, Emir ve Bogdanovic de aynı durumda.

Farmar ve Rudy bu iki grubun arasında gibiler.

son olarak şunu da eklemek isterim, basketbol bilgime pek güvenmeyin, sadece sayılara bakarak yaptığım hesaplamalar bunlar :)

Tolga demek istediğini şimdi daha iyi anladım. 4. hafta oynanacağı için alacağı puana göre ortalamayı bulmak daha kolay oluyor. ortalamayı 3 ile çarpıp bu hafta alacağı tahmini puanı ekleyerek krediyi buluyoruz ama 8. hafta mesela bu kadar kolay olmayacak.
O zaman ortalamasını oynanan maç sayısıyla (burada tek bir sorum kaldı, oyuncunun oynadığı maç sayısı geçerli değilmi ? yoksa oynanan maç sayısı mı geçerli ? mesela 8. haftada sakatlık sebebiyle 2 maçı kaçıran birisi için 6 maç üzerinden mi hesaplanacak ortalama ?) ortalamayı çarpacağız, o hafta sonundaki kredisini hesaplamak için almasını beklediğimiz puan ile toplayıp maç sayısına bölerek yeni ortalamayı bulacağız ve bu sayının 4 katı kredisi olacak.

formüle edecek olursak ;

k1 : o günkü kredisi,
k2 : oynanacak maçlar sonrasında yeni kredisi,
m1 : oynanmış maç sayısı,
avg : ortalama pır (m1 adet maç için),
pır : oynanacak maçta beklenen PIR,

k2 = 4 x ((avg x m1) + pır)/(m1+1)

çok konuşulan rudy örneğinden yola çıkarsak;
k1 : 52,2
m1 : 3
avg : 9,8
20 pır almasını bekliyorsak, bu durumda 4. maçlar sonu8ndaki kredisi;

4 x ((9,8 x 3) + 20 ) / (3+1)
4 x (29,4 + 20) / 4
49,4 olur.

buna göre dikkatimi çeken bazı oyuncular var;

Spanoulis de bu haftaki puanına göre ilerisi için düşünülebilir sanki. ortalaması 5,8 kredisi 55,3. 38 puan almadığı sürece fiyatı düşecektir. ben 50 nin altına düşeceğini bekliyorum.
Navarro da enteresan, ortalaması 2,6 kredisi 43,6. 2-3 hafta daha kredi getirmesi zor görünüyor. 37-38 krediye 8-10 ortalama getirecek birisi olur derseniz gelecek haftadan itibaren düşünülebilir.
Seibutis de 38-40 kredi ye 10 pır civarında görünüyor.
Dragic de 36,9 kredi ve 20 lere gelmedikçe (ortalaması 5,5 ) değeri artmayacak. fiyatına göre ilerisi için düşünüyorum ben. 5,5 ortala ile bitirmez heralde sezonu.
Broekhof ve hacket da fiyatı uygun gibi görünüyorlar.
bred oleson da değeri 25 in altına düşecek muhtemelen.

Devin Smith ve Shved, kredi olarak 20 lere çıkmadıkça kar getirmezler, çok değerlerinin düşeceğini de sanmıyorum. sadece pır düşünenler için uygun.
Datome, Sloukas, Justin Carter, Emir ve Bogdanovic de aynı durumda.

Farmar ve Rudy bu iki grubun arasında gibiler.

son olarak şunu da eklemek isterim, basketbol bilgime pek güvenmeyin, sadece sayılara bakarak yaptığım hesaplamalar bunlar :)

muhteşem formül, benim erinip yapmadığım hesaplamayı yapmışsın. kafanı karıştıran soruna gelince, maç sayısına göre değil, oyuncunun oynadığı maç sayısına göre. atıyorum, randle şu ana kadar sadece 1 maç oynadı. 1 maç üzerinden hesaplıyoruz ortalama pır'ını ve kredisinin ne olacağını:)

justin carter ile ilgili bu hafta aslında iyi düşüncelerim var ama (en azından 15'i aşacağını düşünüyorum) şimdilik o deli cesaretini gösterip bir takımıma alamadım.

sloukas ve datome sezon başında beklediğim gibi değiller. farmar'ı son maçta hocası kızıp oyundan aldıktan sonra bir daha süre vermemişti. o da soru işareti. gerçi hocası değişti. emir'e gelince uzak olsun:) daruşşafaka'dan fantezi oyuncusu alınmaz. mahmuti'den bu sene bir şey anlamadım ben. şimdi de furkan'ı alıyorlarmış. salamura gibi takım.

ayhan, ben excel ile çalışıyorum bu sene:) daha verimli oluyor. 15 takımımı da yan yana yazdım. hangi takımda kimler var yanyana görüyorum. tavsiye ederim. aynı zamanda oyuncuların fikstürlerini de aynı dosyaya geçtim. oyuncu alıp çıkarması çok kolay oluyor gidişata göre:) bu sene tak hatam oldu o da: HUMMEL...

hummel olmasa geçen hafta toplamda 520 yapıp ilk 10'a girecektim. (bilan çıkarıp,hummel'ı tuttum. bana 30 puana mal oldu) bu başarıyı excel'e borçluyum:)

haftanın muhtemel en fazla alınacak oyuncuları:

1- mbakwe
2- darius adams
3- eyanga
4- adam hanga
5- j.pullen

bu adamlardan sadece mbakwe'm var. iki tane de adam hanga:)

haftanın alınık satılık oyunculara bakarsak;

center bölgesinde:
- gist ve hummel'ı olanlar (ya da bilan ve zirbes'e artık güvenmeyenler) yerine muhtemel ki mbakwe alacak.
- center bölgesinde hazırda büyük ihtimalle claver ve bourusis'leri var bu takımların. 4. oyuncu bilan, zirbes ya da augustine olacak.

yani:
- claver
- bourusis
- mbakwe
- zirbes/bilan/augustine

sg/sf bölgesinde

- nobel b.colo yerine ya eyanga ya da hanga çoğunlukla tercih edilecek.
- bu takımların hazırda: singleton- ponitka'sı olduğu neredeyse kesin. bu takımların muhtemel ki bir de büyük oyuncusu var. kuzminskas/lojeski/gentile/delaney/djedovic. bunlardan kuzminskas/djedovic/lojeski'nin de elden çıkarılacağını sanıyorum.

- ponitka
- singleton
- a.hanga/ eyanga
- gentile/delaney

gard bölgesi
- Heiko Schaffartzik yerine yine aynı mantıkla kredi veren adams alınacak gibi çoğunlukla. diğer gard da büyük ihtimal wanamaker/renfroe ikilisinden biri.

- darius adams
- renfroe/wanamaker

yani bu haftanın ortalama takımı şu:

- adams
- renfroe/wanamaker

- ponitka
- singleton
- eyanga/adams
- gentile/delaney

- claver
- bourusis
- mbakwe
- zirbes/bilan/augustine

yani özetle takımlar üç aşağı 5 yukarı bu. burada takımların sıralamasını belirleyecek unsur:

- gard bölgesinde: wanamaker-renfroe ikilisinden hangisinin daha yüksek alacağı.
- forvet bölgesinde delaney mi? gentile mi tercihi?
- pivot bölgesinde zirbes-augustine- bilan performansının hangisinin öne çıkacağı?

darius adams ve adam hanga yı aldım bolca. mbakwe de var sanırım 1 takımda.
pullen için kredim yetmedi bazı çöplerden kurtulmam gerektiği için.
bu hesabı yeni çğrendiğim için elim çok rahat değil değişikliklerde.

bende bir excel tablosu hazırlamam lazım ama vakit bulamıyorum. gündüz işler, akşamda çocuklar.. bize ancak böyle yemek araları falan kalıyor işte :)

Evet genel klasmanda 7.sırada bulunan takımımda Rochestie yerine Renfroe'yu çıkardım ve artan kredi ile Eyenga almaktan kurtuldum. Böyle daha iyi görünüyor şimdilik.

Ben de genelde 13. sıradayım. Ödüller hakkında bilgisi olan var mı? Hafta özelinde ya da sezon genelinde ödül sistemi nasıl :)

Farmar yerine Rudy, Aaron Jackson yerine de Lllul'u aldım. Bu haftaki takımım;

Sergio Llull
Darius Adams

Jon Diebler
Rudy Fernandez
Alexey Shved
Mindausgas Kuzminskas

Kenney Gabriel
Victor Claver
Trevor Mbakwe
Bryant Dunston

Ben de genelde 13. sıradayım. Ödüller hakkında bilgisi olan var mı? Hafta özelinde ya da sezon genelinde ödül sistemi nasıl :)

Farmar yerine Rudy ve Aaron Jackson yerine Lllul'u aldım. Bu haftaki takımım;

Sergio Llull
Darius Adams

Jon Diebler
Rudy Fernandez
Alexey Shved
Mindausgas Kuzminskas

Kenney Gabriel
Victor Claver
Trevor Mbakwe
Bryant Dunston

bu sene türkiye ortalığın anasını ağlatmış:) şampiyon bizden çıkacak herhalde.

semih, bildiğim kadarıyla haftalık olarak euroleague saati veriyorlar. sene sonunda birinci olursan eğer final four'a falan gidiyorsun. top mop veriyorlar. bir de 600 euro muhabbeti çıktı bu sene ama kimi umrunda:)
fantasy olmazsa euroleague'in tadı o kadar çıkmıyor. şimdi korkuyorum fiba yeni bir lig için takımlara teklifte bulunmuş. euroleague kalkabilir. o zaman ne yapacağız bakalım.

takımın genel kadrolara göre değişik. kredin ne durumda? kuzminskas ve diebler'dan vazgeçmemişsin. dunston'ın ilk 100'de herhangi bir karoda olduğunu sanmıyorum mesela. lull'da şimdilik bana kalırsa fazla kadro da yoktur.

bu hem avantaj hem dezavantaj olur bence.

takımın genel kadrolara göre değişik. kredin ne durumda? kuzminskas ve diebler'dan vazgeçmemişsin. dunston'ın ilk 100'de herhangi bir karoda olduğunu sanmıyorum mesela. lull'da şimdilik bana kalırsa fazla kadro da yoktur.

bu hem avantaj hem dezavantaj olur bence.

Son degisiklikler sonrasi 3-4 kredi daha var ama tamamina yakinini kullanmis durumdayim.

Kuzminskas ve Diebler baya iyi puan getiriyor, formdalar. Bu hafta icin Lllull ve Fernandez de iyi getirir diye dusundum iceride Bayern'le oynuyorlar. Dunston ise ehh iste simdilik. Vasatin bir tik ustu.

Ilk kac siraya odul verildigini biliyor musun? Acikcasi adam akilli ilk bu sene basladim bu oyuna ve pek bilgim yok, eskaza kazanirsam haberim olsun :)