Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

oğuzhan birinci olmuşsun tebrikler:) 3 puanla geçmişsin beni ben de 4.olmuşum:)

demek ponitka 16 değil 19 yapsa ben birinci olacaktım:) haha... saatin hayırlı olsun.

Uzunlardan ve guardlardan genelde iyi puanlar alıyorum ama her hafta forvetlerden en az biri işleri batırıyor.. ilk iş olarak Singleton ve Eyenga'dan kurtulmak lazım x-x

kendimi yine birdenbire gelecek haftanın oyuncularını araştırıp taraştırırken buldum:) halbuki kahve koyup tadını çıkaracaktım.

tabii bunlar ilk izlenimler ama (sakatlığı vs. si var) az çok görünen köy de kılavuz istemiyor.

öncelikle gard bölgesi taraştırması:

- lull, calathes en çok gözüme çarpan. rice'dan beklediğimi alamadım. 2 hafta elimdeydi oysa 15 krediye mal oldu. wanamaker ve renfroe'lara dokunmayıp rice'ları satıyorum herhalde. calathes ve lull alacağım.

forvet bölgesi taraştırması:

- devin smith, devin smith, devin smith. alınacak en iyi oyuncu devin smith. kurtulanacak ilk isim ise singleton. tüm singleton'lar gidecek. ponitka'larda 15 tane olduğu için gücüm yettiğince elden çıkaracağım. devin smith'i aldığımda genel olarak kredi krizi yaşıyorum. öyle ki, 25-40 arası kredim kalıyor.

bu krediye: feldeine, haynes, mardy collins üçlüsünü kullanabilirim. can sıkıcı.

center bölgesi:

- kafa karışık. hiç dokunulmayacak gibi.

Tebrikler Oğuzhan.

Geçen haftanın başında Delaney-Devin Smith, Eyenga-Singleton, Hummel-Vesely değişikliği yapmayı düşünürken Delaney-Spanoulis, Westermann-Rice, Hummel-Derrick Brown değişikliklerini yaptım.Spanoulis double double yaptığı maçta 10 PIR'ın altında kaldı.Onun 25+ pır yaptığı maçlar olacak, o hafta bu hafta diye düşünmüştüm ama tutmadı.
Önümüzdeki haftanın değişikliklerini şimdiden yaptım haftaiçi vaktim olmayabilir diye.Şu anki mevcut kadrom:Rice Wanamaker-Shved Rudy Spanoulis Datome-Mbakwe Claver Harangody Vesely
Toplamda 527 puanım var şöyle 2 3 hafta üst üste 200+ score yapabilsem biraz daha artıcak hevesim.

kendimi yine birdenbire gelecek haftanın oyuncularını araştırıp taraştırırken buldum:) halbuki kahve koyup tadını çıkaracaktım.

tabii bunlar ilk izlenimler ama (sakatlığı vs. si var) az çok görünen köy de kılavuz istemiyor.

öncelikle gard bölgesi taraştırması:

- lull, calathes en çok gözüme çarpan. rice'dan beklediğimi alamadım. 2 hafta elimdeydi oysa 15 krediye mal oldu. wanamaker ve renfroe'lara dokunmayıp rice'ları satıyorum herhalde. calathes ve lull alacağım.

forvet bölgesi taraştırması:

- devin smith, devin smith, devin smith. alınacak en iyi oyuncu devin smith. kurtulanacak ilk isim ise singleton. tüm singleton'lar gidecek. ponitka'larda 15 tane olduğu için gücüm yettiğince elden çıkaracağım. devin smith'i aldığımda genel olarak kredi krizi yaşıyorum. öyle ki, 25-40 arası kredim kalıyor.

bu krediye: feldeine, haynes, mardy collins üçlüsünü kullanabilirim. can sıkıcı.

center bölgesi:

- kafa karışık. hiç dokunulmayacak gibi.
benim de en çok dikkatimi çeken iki oyuncu Calathes ve Devin Smith.Hatta Calathes geçen hafta da dikkatimi çekmiş ama bir iki hafta daha öteleyip kredisinin düşmesini beklemeyi uygun gördüm..Calathes belki bir hafta daha beklenebilir.

Ama Devin Smith için kadrolara alma zamanının geldiğini düşünüyorum..

Çünkü Delaney,Djedovic,Gentile,De Colo, Kuzminskas gibi oyuncuların başı çektiği forvet bölgesinde Shved ve Smith'in yakın zamanda kredi olarak bu arkadaşların arasına katılacağını düşünüyorum.Hatta Rudy Fernandez'i de bunlara ekleyebiliriz.

Lojeski'den çok iyi krediler kazanıp tam zamanında Gentile ile değiştirmiştim ve ben Lojeski'nin kredisinin daha da düşeceğini düşünüyorum.Forvet bölgesi için düşük kredili oyuncular arasından en makulleri Luka Babic ve Hanga.

Guard bölgesinde Wanamaker en başında beri kadromda olan oyunculardan ve onu çıkarmayı düşünmüyorum.Onun dışında kadrolarımda en çok kullandığım isimler Rochestie ve Renfroe..Özellikle Renfroe'nin önümüzdeki haftalarda getirisinin iyi olacağını düşünüyorum.Düşük kredili oyuncu arayanlar için Jayson Granger'ı önerebilirim.

Uzun bölgesi oyunun başından beri en iyi olduğum bölge.kimseye dokunasım yok açıkçası.Ama nispeten düşük kredili oyuncu arayanlara Dunston, Brian Randle, Ekpe Udoh ve Daniel Theis gibi isimleri önerebilirim.

Evet ilk 10'da 2 takıma alışmıştım. 16.sıra bu hafta biraz moralleri bozsa da haftanın 1.si olup saati kazanmam ekstra düzeltti ruh halimi. Çok fazla karamsar olmaya gerek yok haftaya inş tekrar atak edeceğim ilk 10'a. Geçen hafta önümüzdeki haftayı düşünüyorum demiştim ve asıl kadronun haftaya olacağını söylemiştim. Daha iyi bir kadroyla gelmeye çalışacağım . Bu hafta hafif bir yükseliş ; daha sonraki hafta daha sağlam adımlar atmayı planlıyorum.

Tolga Çıralı'ya öncelikle teşekkür ediyorum , bu yıl başlığı hareketlendiren şahıstır kendisi. Burayı takip edenler olarak keyif alıyoruz , tekrar teşekkürler. Dünya 19.takımında bence yanlış yapıyorsun ama. Şimdi tamamen çıkarımlarıma dayanarak kadronu tahmin edeceğim , lütfen doğru veya yanlış diye belirt .

Rice-Wanamaker

Rudy-Singleton-Ponitka-Delaney

Reyes-Mbakwe-Bourusis-Claver

Bence kadron bu şekilde oluşuyor. Delaney'i çıkar oradan ki kredi kazan derim , aksi halde çok sıkıntılı bir süreç başlar ve ilk 20den koşarak uzaklaşırsın :) Delaney - Singleton - Ponitka OUT .

Augustine, Bourosis, Mbakwe ve Claver 4 lüsü mevcut herkeste olduğu gibi.
Augustine ve Claver gönderme konusunda kararsızım, Claver kredisi artacağı kesin ama Barca deplasmanında ne olur acaba? Haftaya Augustine vs Udoh karşılaşması var, ikisi arasında kaldım.
Augustine vs Udoh hatta Vesely
Claver vs Reyes belki Tomic
Fikirleriniz nedir?

Augustine, Bourosis, Mbakwe ve Claver 4 lüsü mevcut herkeste olduğu gibi.
Augustine ve Claver gönderme konusunda kararsızım, Claver kredisi artacağı kesin ama Barca deplasmanında ne olur acaba? Haftaya Augustine vs Udoh karşılaşması var, ikisi arasında kaldım.
Augustine vs Udoh hatta Vesely
Claver vs Reyes belki Tomic
Fikirleriniz nedir?

Claver'i 1 hafta daha bekler. Augustine'e elveda. Reyes veya Tomic idealdir Augustine yerine. Artan kredi ile diğer bölgelere aktarırsan kaliteyi artırmış olursun abi :)

Evet ilk 10'da 2 takıma alışmıştım. 16.sıra bu hafta biraz moralleri bozsa da haftanın 1.si olup saati kazanmam ekstra düzeltti ruh halimi. Çok fazla karamsar olmaya gerek yok haftaya inş tekrar atak edeceğim ilk 10'a. Geçen hafta önümüzdeki haftayı düşünüyorum demiştim ve asıl kadronun haftaya olacağını söylemiştim. Daha iyi bir kadroyla gelmeye çalışacağım . Bu hafta hafif bir yükseliş ; daha sonraki hafta daha sağlam adımlar atmayı planlıyorum.

Tolga Çıralı'ya öncelikle teşekkür ediyorum , bu yıl başlığı hareketlendiren şahıstır kendisi. Burayı takip edenler olarak keyif alıyoruz , tekrar teşekkürler. Dünya 19.takımında bence yanlış yapıyorsun ama. Şimdi tamamen çıkarımlarıma dayanarak kadronu tahmin edeceğim , lütfen doğru veya yanlış diye belirt .

Rice-Wanamaker

Rudy-Singleton-Ponitka-Delaney

Reyes-Mbakwe-Bourusis-Claver

Bence kadron bu şekilde oluşuyor. Delaney'i çıkar oradan ki kredi kazan derim , aksi halde çok sıkıntılı bir süreç başlar ve ilk 20den koşarak uzaklaşırsın :) Delaney - Singleton - Ponitka OUT .

hah:) ben de onu diyecektim oğuzhan. delaney meselesi:) delaney'i bu hafta ne yapsam hiç bilemedim ben. hatta ondan sonraki hafta da yunanistan'da. bir de bu kadroda rice yok ama daha beteri var: ragland:) gerçi belki bu hafta tutulabilir ama calathes'i kaçırmaktan korkuyorum. kadro şudur:

Alex Renfroe- 56
Joe Ragland- 43

Fabien Causeur- 65
Mateusz Ponitka- 53
Alexey Shved- 59
Malcolm Delaney- 93

Jan Vesely- 57
Felipe Reyes- 52
Ioannis Bourousis- 87
Trevor Mbakwe- 55

ponitka kesin yolcu. ragland yerine de calathes hamlesi yapmak istiyorum. gidecek 3. isim üzerinde düşünüyorum:

- delaney
- causer
- sheved

hah:) ben de onu diyecektim oğuzhan. delaney meselesi:) delaney'i bu hafta ne yapsam hiç bilemedim ben. hatta ondan sonraki hafta da yunanistan'da. bir de bu kadroda rice yok ama daha beteri var: ragland:) gerçi belki bu hafta tutulabilir ama calathes'i kaçırmaktan korkuyorum. kadro şudur:

Alex Renfroe- 56
Joe Ragland- 43

Fabien Causeur- 65
Mateusz Ponitka- 53
Alexey Shved- 59
Malcolm Delaney- 93

Jan Vesely- 57
Felipe Reyes- 52
Ioannis Bourousis- 87
Trevor Mbakwe- 55

ponitka kesin yolcu. ragland yerine de calathes hamlesi yapmak istiyorum. gidecek 3. isim üzerinde düşünüyorum:

- delaney
- causer
- sheved

Ben "dead ball" isimli takımınız tahmin etmiştim. 20.sırada olan yani , yanlışlıkla 19 yazmışım. Bu takımda bu hafta Ragland tutulur bana kalırsa matematik hesabına bağlı olarak . Ponitka - Shved yerine sadece bu haftalık düşünmeyip Devin Smith ve Rudy Fernandez hamlesi yapardım ben olsam. Şimdi eğer Delaney'den çıkıp De Colo alabiliyorsan yani kasada 3-4 kredi kaldıysa Delaney'i çıkar. Eğer De Colo alamıyorsan o zaman Ragland'ı değiştir.

Ama dediğim gibi bu takım "dead ball" değil. :)

GSBasket Ligi'nde ilk 4 hafta sonunuda puan tablosu şu şekilde oluştu :

1-OgzhnGnbkn - Cella Turcica - 653.7
2-mstfkyn - CARLO BRUNI - 650.8
3-semihGS89 - aslan yuvası - 649.3
4-farraige - letitbe - 631.8
5-uneremre - Obi-Wan Kenobi - 621.0
6-kosecki35 - zebercet - 620.9
7-OgzhnGnbkn - Dr.House - 619.5
8-ChoosenOne - BossAtaman - 615.3
9-combineson - DUMANEDER - 614.2
10-decoleite - deco male 80kg - 612.9
11-dixon52 - Dixonspor - 612.8
12-bekojaan - bekojaan - 610.9
13-kaanua - ThunderuA - 606.9
14-uneremre - Master Yoda - 606.7
15-dixon52 - Dixonspor3 - 600.6

GSBasket Ligi'nde ilk 4 hafta sonunuda puan tablosu şu şekilde oluştu :

1-OgzhnGnbkn - Cella Turcica - 653.7
2-mstfkyn - CARLO BRUNI - 650.8
3-semihGS89 - aslan yuvası - 649.3
4-farraige - letitbe - 631.8
5-uneremre - Obi-Wan Kenobi - 621.0
6-kosecki35 - zebercet - 620.9
7-OgzhnGnbkn - Dr.House - 619.5
8-ChoosenOne - BossAtaman - 615.3
9-combineson - DUMANEDER - 614.2
10-decoleite - deco male 80kg - 612.9
11-dixon52 - Dixonspor - 612.8
12-bekojaan - bekojaan - 610.9
13-kaanua - ThunderuA - 606.9
14-uneremre - Master Yoda - 606.7
15-dixon52 - Dixonspor3 - 600.6

Listeye bakıyorum ve CUARESPORTIVO'yu ARONEC'i göremiyorum. Neredesin be ArdaQue ? :)

Öncelikle herkese merhabalar.
Forumdaki ilk postum olacak bu. Takip edebildiğim kadarıyla oyun ile ilgili ülkedeki en aktif platform burası, Bayadır severek takip ediyorum. Ben de bir şeyler karalasam fena olmaz diye düşündüm. Oğuzhan'a teşekkür ediyorum öncelikle, Kendisi ile sürekli irtibat halindeyiz zaten, Çok faydalı oluyor fikirleri. Benim de dünya sıralamasında 14 ve 35.likte seyreden iki takımım var, Hafta içerisinde burdan fikirlerinize ihtiyaç duyabilirim, Herkese bol şans yeni hafta için.

bu hafta çarşının karışacağı hafta herhalde. değişiklikler bence bu haftaya kadar hiç bu kadar önemli olmamıştı.

benim için görünen örneğin: center bölgesinde gidilecek değişiklikler. mbakwe'den vazgeçilmesi gerek mi? claver kredi verecek diye takımda hep devam mı edecek?

yoksa; tomic'e, vesely'ye göz kırpmak mı gerek artık. hatta randle bile çok iyi bir alternatif. çok sayıda reyes alınacak ama sadece kredisini yükseltecektir bana kalırsa yüksek bi performans beklemiyorum.

gard bölgesinde rice'e güvenmek ya da güvenmemek. kredisi sadece 45. bu krediden satılması da bana aptallık gibi geliyor. oysa bi dolu alternatif var. yalnızca diğer takımlara bol bol calathes, lull hamlesi yapılacağını düşünüyorum. diğer takımlar tüm planlarımı alt üst ediyor.

en lanet bölge forvette ise tek bir umudum var. herkesin bol bol rudy alması. zira bu oyunda kendi takımlarınızdaki oyuncular kadar rakip takımları da kollamak gerek. sonuçta 150 bile alsanız herkes 120 almışsa fark yaratıyorsunuz. rudy'yi herkesin almasına neden sevindiğime gelince:) bence bu hafta yine genel performansına geri dönecek.

geçen hafta rudy konusunda umutlu olmama rağmen son değişikliklerle hepsini sattım. bu hafta ise rudy almamak taraftarıyım. bu sene için daha rüştünü ispat etmedi gibi geliyor. form düşüklüğü aslında devam ediyor. utanmasam rudy bitmiş diyeceğim. ben bu hafta rudy'yi yine pas geçiyorum. darısı takımlarına alanların başına. (aynı şekilde sergio rodriguez de bana pek umut vermiyor tüm real oyuncuları gibi.)

de colo almasına alırım şartları zorlar ama gider kendisi de 10 yapar. kredisi 80'e düşer. ha diyeceksiniz uzun vadede zaten o yine 100'lere varır ne önemi var. öyle öyle olmasına ama millet 80'den alır ben 96'dan. 16 kredi zarar. üstüne sadece kendisinden 10 pır kazanmış olurum o da ayrı zarar.

bu saatten sonra kuzminskas, lojeski, diebler alınacağını zannetmiyorum. takımlarında olanlar da satacaktır herhalde. çünkü hala bence kredileri bu hafta düşmüş olmasına rağmen çok yüksek. kuzminskas, geçen sezon başında yine böyle fırlamış, sonra normale dönmüştü. 79 kredisi var. iki hafta üst üste deplasmanı var. ben yine de kuzminskas'ın özellikle yazın izlediğim avrupa şampiyonası'nı da kendime referans alıp alınması gerektiğine inanıyorum.

ben kuzminskas alacağım büyük takımlarıma. kendisine inancım sonsuz. ah bir de 20 dakika oynamasa kendisi benim için büyük fantasy oyuncusu.

bu isimler dışında: herkes devin smith ve rudy fernandez'e kalmış gibi bu bölgede. rudy'nin sıvıyacağını düşünsem de smith gayet de güzel kadrolara alınabilir.

benim bu hafta için bazı takımlarda(rice ve shved birlike olan) gideceğim isim ise shved'i satıp justin carter. kendisi faul atma ve faul yapma özürlü kabul ediyorum ama 52 kredi kendisi için çok az.

yani bu hafta forvet bölgesindeki tercihlerim:

- kuzminskas
- justin carter
- d.smith
- delaney

delaney, kalın yazıldı çünkü kendisi ile ilgili hayati kararlar aldım. kendisi yağmurda çamurda kadrolardan çıkmayacak oyuncuymuş gibi geliyor. bi nevi benim de colo'm:) takımımın süper gardı.

oğuzhan'la yüz yüze:

dead ball'un hanedandığı bu hafta içindi oğuzhan. anlık parlama:) o takımdan hiç umutlu değilim. rudy yok, simon var mesela:) 48'den almıştım simon'u galiba, inatla bu hafta da satmadım. sonunda 17 aldı:) 38 yaptı kredisini. ama geleceği çok karanlık o takımın düşecektir gerilere:)

bunun dışında bazen kredi yetmemesi sizi bazı kararlara zorluyor ve bu size sınıf atlatıyor. örneğin dead ball'de sanıyorum hummel'ı satmıştım, kredi azdı mecburen reyes'i aldım. daha fazla kredim olsa herhalde direkt reyes'e gitmezdim. bu da bana bu haftalık sınıf atlattı. bazen çok kredi de adamın başına dert açıyor. az kredi ise hiç beklenmedik şekilde fayda sağlayabiliyor.

Alex Renfroe- 56
Joe Ragland- 43

Fabien Causeur- 65
Mateusz Ponitka- 53
Alexey Shved- 59
Malcolm Delaney- 93

Jan Vesely- 57
Felipe Reyes- 52
Ioannis Bourousis- 87
Trevor Mbakwe- 55

- delaney
- causer
- sheved

Ben de bir delaney mağduru olarak imkan varsa kendisinin bu hafta tutulmaması kanaatindeyim. Benim öncelikli olarak satmam gereken, Augustine, Ponitka ve Singleton olduğundan, Delaney ile Pana deplasmanı öncesi vedalaşmak durumunda kalacağız, ondan bu hafta için beklentim 20 yapması ve değerini 90 civarında tutması, aksi halde uzun vadedeki planlarımı sekteye uğratacak. Senin kadrona gelince, tamamıyla şahsi fikrim, Ponitka, Shved ve Delaney'i çıkarıp daha güvenilir olan Rudy, D.Smith ve De Colo'ya giderim. 0.7 gibi bir açık görünüyor ama o da kasada vardır diye tahmin ediyorum :)