Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Spanoulis'i de ciddi ciddi düşünmeye başladım , kredi kaybetmesi kesin zaten ama sonunu düşünen kahraman olamaz diyerek ilk 100'deki 2 takımıma alıyorum sanırım. 53 ve 62 sıradan atak yapmak istiyorsam risk almam gerek zaten.Diğer takımlarımda asla almam bu riski tabi.

spanoulis kararı doğru gibi geliyor oğuzhan. 47'den isterse 20'ye düşsün. sonuçta kadroda spanoulis var. değiştirmeye gerek yok ki. ama bu sezon puanlarında sorun var. anadolu efes maçı hedef maç. belki onu da düzeltir.

spanoulis kararı doğru gibi geliyor oğuzhan. 47'den isterse 20'ye düşsün. sonuçta kadroda spanoulis var. değiştirmeye gerek yok ki. ama bu sezon puanlarında sorun var. anadolu efes maçı hedef maç. belki onu da düzeltir.

O zaman 62.sıradaki takımı yazayım , bu hafta sıralama olarak öne gitmesini bekliyorum aldığım risk tutarsa tabi. 6 ve 16. sıradaki takımlarım bir tık daha dengeli ama bu da ezber bozan bir kadro.

Sergio Rodriguez
Joe Ragland

Nando De Colo
A.Gentile
Alexey Shved
V.Spanoulis

Ante Tomic
Felipe Reyes
V.Claver
T.Mbakwe

Delaney - Augustine - Singleton OUT / De Colo - Tomic - Spanoulis IN.

O zaman 62.sıradaki takımı yazayım , bu hafta sıralama olarak öne gitmesini bekliyorum aldığım risk tutarsa tabi. 6 ve 16. sıradaki takımlarım bir tık daha dengeli ama bu da ezber bozan bir kadro.

Sergio Rodriguez
Joe Ragland

Nando De Colo
A.Gentile
Alexey Shved
V.Spanoulis

Ante Tomic
Felipe Reyes
V.Claver
T.Mbakwe

Guard bölgesi dışında muazzam bir kadro..Guard bölgesi ise bence her türlü sonuca gebe...

Sergio Rodriguez
Joe Ragland

Nando De Colo
A.Gentile
Alexey Shved
V.Spanoulis

Ante Tomic
Felipe Reyes
V.Claver
T.Mbakwe

oğuzhan, o zaman sana rakip olayım:) 52.sıra takımımla gördüm, rest çekiyorum:)

wanamaker
rice

Nando De Colo
f.causeur
shved
d.smith

bourusis
udoh
claver
mbakwe

anadolu efes kanserine çare bulunması için farkındalık yaratmak istiyor ve buradan mustafa kayan'a da 19. sıra takımımla meydan okuyorum:)

Alex Renfroe
Joe Ragland

Nando De Colo
Alessandro Gentile
Alexey Shved
Luka Babic

Jan Vesely
Felipe Reyes
Ioannis Bourousis
Trevor Mbakwe

Carter için çok üzüldüm ama sanıyorum takımım için daha iyi oldu. Efenim challenge accepted diyorum ve 35. sıradaki takımım:

Serrod
Wanamaker

Smith
Hanga
Rudy
Shved

Tomic
Bourousis
Claver
Gabriel

anadolu efes kanserine çare bulunması için farkındalık yaratmak istiyor ve buradan mustafa kayan'a da 19. sıra takımımla meydan okuyorum:)

Alex Renfroe
Joe Ragland

Nando De Colo
Alessandro Gentile
Alexey Shved
Luka Babic

Jan Vesely
Felipe Reyes
Ioannis Bourousis
Trevor Mbakwe

6. ve 16.sıralardaki takımlarımla kıyasladım. Ölçtüm , biçtim .. Bir sonuca varamadım. Bazı yönleriyle çok öne çıkıp ateş edebilecek bir kadro. Cephanemdeki en büyük 2 silah olan 6 ve 16 numaralarım ile açık vermeden :) bu kadrona da meydan okuyorum. Ben 6 , 16 ve 62 ile sahne alıyorum. 3 takım söyle , cuma gecesi bu başlık altında takımarın aldıkları puanları yazalım. :)

6-oğuzhan adamdır
16-Cella Turcica
62-gunebakan

Kapışma başlasın :)

oğuzhan'ın kapışma teklifini kabul ediyor, 3 takımla hodri meydan diyorum:)

19- no look back
20- dead ball
52- double team

buradan da mustafa'nın bir sır gibi sakladığı THE BIG LEBOWSKI başta olmak üzere 3 takımını sahaya davet ediyorum.

şimdi fenerbahçe-banvit maçının boxscore'una bakıyorum. vesely?

bana kalırsa udoh'un gelişi vesely'deki düşüşün nedeni. udoh amerikadaki maçlarda yokken vesely yine bildiğimiz vesely gibiydi. ne zamanki udoh geldi, vesely potadan uzaklaştı. 4 gibi oynamaya başladı. geçen sezon parladığı dönem bjelica 4, vesely 5 oynuyordu. potadan uzaklaşmak vesely'ye yaramamışa benziyor zira muhteşem avrupa şampiyonası performansının da gölgesinin gölgesinde. fnerbahçe de şutu olmasına rağmen şut da kullanmıyor vesely.

bir hafta daha bekleyeceğim, bu hafta da 10-12 yaparsa heralde vesely'ye elveda diyeceğim.

Kafalar çok karışık, gelen yorumları da harmanlayarak 4 alternatifli bi değişiklik planı çıkardım ama hangisini yapacağıma henüz karar veremedim :)

1) adams, delaney, eyange out / calathes, smith, babic in
2) adams, eyange, mbakwe out / calathes, smith, udoh in
3) adams, eyange, mbakwe out / calathes, babic, tomic in
4) delaney, eyange, colo out / de colo, smith, babic in

Babic'i geçen hafta keşfedip 1 takımıma almıştım ve iyi oynamıştı, bu hafta da umarım evinde iyi oynar bu takımıma da girecek gibi duruyor.
Carter sakatlandığı için devre dışı kaldı, diğer takımlarımda bulunan gabriel ve ragland a dokunmadım, bu iki oyuncu Carter yokken ön plana çıkabilir.
Rudy'ye oldum olası güvenmem, kendisini de pek sevmem o yüzden tercih etmiyorum :)

Dragic (kredisi 31,3) Spanoulis (kredisi 47), Navarro (kredisi 37,1) gibi geçen senelerin yıldızları hakkındaki düşünceleriniz nedir ?
Navarro şuanda yerelerde sürünüyor ve 33 üzeri pır yapmadığı sürece değer kaybedecek ki bu değer kaybedecek demektir.
Spanoulis de aynı şekilde, 37 yapamazsa değer kaybedecek. sizce kadrolara eklemeye değermi ?
Dragic, 9 un üzerine çıktığında kredisi artmaya başlıyor ve son iki maçtaki ortalaması 14.
Bu kredilerdeki oyuncular için kendilerinden beklenen katkıyı verebilirler mi ?

Şahsi görüşüm yaşı ve sakatlık geçmişi sebebiyle navarroya bulaşmamak lazım ama spanoulis gelecek hafta veya sonraki haftalarda kredisi 40 civarlarına düşünce alınabilir.
Dragic ise bundan sonra kolay kolay 8-10 un altına düşmez bence.

ve gentile yi ne zaman elden çıkarmak lazım sizce ? bu hafta limoges karşısında 20 üzeri pır yapar gibi geliyor bana.
aynı sorum kuzminskas için de geçerli.

Udoh, babic, hanga ve darius adams bu hafta her şekilde kredi kazandıracaklar - PIR yapmadıkları sürece.

Dragic (kredisi 31,3) Spanoulis (kredisi 47), Navarro (kredisi 37,1) gibi geçen senelerin yıldızları hakkındaki düşünceleriniz nedir ?
Navarro şuanda yerelerde sürünüyor ve 33 üzeri pır yapmadığı sürece değer kaybedecek ki bu değer kaybedecek demektir.
Spanoulis de aynı şekilde, 37 yapamazsa değer kaybedecek. sizce kadrolara eklemeye değermi ?
Dragic, 9 un üzerine çıktığında kredisi artmaya başlıyor ve son iki maçtaki ortalaması 14.
Bu kredilerdeki oyuncular için kendilerinden beklenen katkıyı verebilirler mi ?

Şahsi görüşüm yaşı ve sakatlık geçmişi sebebiyle navarroya bulaşmamak lazım ama spanoulis gelecek hafta veya sonraki haftalarda kredisi 40 civarlarına düşünce alınabilir.
Dragic ise bundan sonra kolay kolay 8-10 un altına düşmez bence.

ve gentile yi ne zaman elden çıkarmak lazım sizce ? bu hafta limoges karşısında 20 üzeri pır yapar gibi geliyor bana.
aynı sorum kuzminskas için de geçerli.

Udoh, babic, hanga ve darius adams bu hafta her şekilde kredi kazandıracaklar - PIR yapmadıkları sürece.

ne kadar kendisi ile ilgili hoş anılarımı olmasa da gentile'yi hiç elden çıkarmamak gerek herhalde. milono'nun durumu malum. gentile çok forse ediyor oyunu. geçen seneki gibi kendisinden rol çalan brooks ve hackett yok.

spanoulis'in 31 yapması gerek. ama tek maç düşünmek gereksiz herhalde. spanolis'in önümüzdeki fikstürü:

- anadolo efes deplasmanı (20 yapsa kredisi 40)
- cedevita deplasmanı (15 yapsa kredisi 41)
- içeride laboral (20 yapsa kredisi 47)
- içeride milano
- limoges deplasmanı
- içeride anadolu efes

sanki spa'yı cedevita deplasmanından önce, en kötü içeride laboral deplasmanından önce almak gerek. kredi sıkıntınız yoksa ve anadolu efes deplasmanında iyi iş yapar diyorsanız bence spa yine alınabilir.

spa'nın 2014 yılı istanbul deplasman karnesi:

at fenerbahçe 12
at anadolu efes -5

2013:
at galatasaray 13
at anadolu efes 13

2012

at anadolu efes 15
at beşiktaş 15
at fenerbaçe 19
at anadolu efes 4 (play off)
at anadolu efes 5 (play off)

şu tabloya göre insanın kafasında bir soru işareti doğuyor.

dragic konusuna gelince;
- bence elinizde shved varsa ve kredisi düşük bir oyuncu daha arıyorsanız ikisini combo yapın. çünkü ikisi en kötü 25 pır yapacaktır toplamda.
25 pır 100 kredilik oyun demek. ikisinin ederi ise şimdilik 90 kredi. hem birinden birinin çok fazla yıldızlaşma ihtimali de var.
ama tek başına dragic tercih etmem ben. 14-15 dakika beni kesmiyor.

Ayhan benzer düşünüyoruz, Navarro çöp, Spanoulis önümüzdeki haftadan itibaren alınacak kıvama geçiyor değer olarak. Normal sezonu rölanti geçip özellikle Top 16da vites arttıracaktır ama 40'ı gören Spa düşünülebilir, iddiası olmayan takımlarından birine aldım ben mesela Türk takımlarına karşı oynamayı sever diye. Dragic bence de 10un altına düşmez o yüzden değerlendirilebilecek oyuncu pozisyonuna gelmiş iyi yakalamışsın, ben yine de şu an tercih etmem.
Gentile ve Kuzminskas konusunda, Gentile belirli bir standartın altına kolay kolay düşmeyecektir hem kalitesi hem de takım yapısından dolayı, bu yüzden güvenilir bir oyuncu. Kuzminskas ise bi hafta 30 bi hafta 5 yapabilir, takım yapısı da sürelerini kısaltıyor, o yüzden hiçbir zaman çok tercih edeceğim bi oyuncu olmayacaktır, gerçi geçen sene bana baya katkısı olmuştu :)

Yahu bu nedir arkadaş tadını kaçırdınız işin ... gsbasket liginde birinci olmak demek dünya şampiyonu olmakla hemen hemen aynı zorlukta :)

Bu başlık çok fena bişey oldu :) Sizin yüzünüzden vizelerim projelerim yokmuş gibi bende kafa patlatıyorum artık ama sonuç yok :) Bu haftaki ikilimlerim;

Luka Babiç mi Adam Hanga mı?
60 Krediye hangi oyun kurucu?

Bu başlık çok fena bişey oldu :) Sizin yüzünüzden vizelerim projelerim yokmuş gibi bende kafa patlatıyorum artık ama sonuç yok :) Bu haftaki ikilimlerim;

Luka Babiç mi Adam Hanga mı?
60 Krediye hangi oyun kurucu?

adam hanga.

60 krediye en iyi oyun kurucu:
- lull, renfroe (2 haftallık periyotta)

al sat yapmak istersen bu hafta carter yok, ragland fazla sorumluluk ve süre alır. bir ihtimal ragland.

not: calathes'in oynamayacağını varsayıyoruz. sakatmış.

benim fikrim: renfroe

Kredim az olunca Feldaine kumarını oynadım mecburen,30 dakika civarı süre alıyor,kimbilir belki bu hafta kariyer maçını oynar,bir umut,bir düşünce ....