Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Ben de bir delaney mağduru olarak imkan varsa kendisinin bu hafta tutulmaması kanaatindeyim. Benim öncelikli olarak satmam gereken, Augustine, Ponitka ve Singleton olduğundan, Delaney ile Pana deplasmanı öncesi vedalaşmak durumunda kalacağız, ondan bu hafta için beklentim 20 yapması ve değerini 90 civarında tutması, aksi halde uzun vadedeki planlarımı sekteye uğratacak. Senin kadrona gelince, tamamıyla şahsi fikrim, Ponitka, Shved ve Delaney'i çıkarıp daha güvenilir olan Rudy, D.Smith ve De Colo'ya giderim. 0.7 gibi bir açık görünüyor ama o da kasada vardır diye tahmin ediyorum :)

var yahu kasada 1,83 ümüz. hem rudy yerine justin carter'a gideriz.

Bu hafta değişikliklerimi yaptım ve takımlarıma bakınca neredeyse hepsinin aynı olduğunu farkettim. Benim için çok önemli 2 takım var ve bu 2 takım geçen hafta maalesef biraz geriye gitti. Uzun ve SF'den birer değişiklik yaptım. Şimdi son SF hakkımı kullanmam gerekecek. Rudy mi ? Justin Carter mı ? İkisi arasında bir tercih yapmam gerekecek , beni zorlayan durum bu. Geçen hafta iyi oynayacağını bile bile bu 2 takımda da Rudy'ye gitmedim. Garantici davranayım bir sonraki haftayı da düşünüp Devin Smith'i alayım dedim ve arada 13-14 puanlık bir fark oluştu iki oyuncu arasında.

Şimdi Carter bu hafta Rudy'den fazla puan yapar fakat bundan sonraki hafta Carter'ı Barça deplasmanında çıkarmam gerekecek. Shved-Carter ile vedalaşmayı kafaya koydum , Claver veya Mbakwe^den birisi ile daha vedalaşacağım ve değişiklik hakkım bitecek. Bu durumda guardlarıma dokunamamış oluyorum ki guard rotasyonunda Rochestie'nin geleceği bile belli değil. Maccabi de koç değişikliği bile gelebilir şu sıralar. Yani bu gibi durumlardan dolayı bu haftaki Strasbourg maçından sonra içeride Khimki karşısına çıkacak olan Rudy'yi almak 2 haftalık toplam periyotta elimi daha rahatlatır diye düşünüyorum.

Yani bu hafta Rochestie performansı ve Carter-Rudy tercihim benim yönümü çizecek. Bir de Shved tabi ki. Shved'e artık pek güvenemiyorum nedense ve FB deplasmanında performansından şüpheliyim. Ama sıra ona gelmedi. Delaney - Singleton - Augustine OUT şeklinde oldu.

Bir de bu hafta gördük ki bu oyunda risk almak gerekiyor sıkça. Yalnız bu riski alırken diğer oyuncuların standart veya ortalama katkı vereceğini biliyor olmak gerek. Şuraya geliyorum Singleton gibi 1 kişi eksik bırakan oyunculardan uzaklaşın. Ya da bu hafta kötü performans göstereceğine emin olduğunuz oyunculardan mümkün olduğunca arının. Eğer kadronuzda böyle bir oyuncu yoksa bence yer yer risk almak iyi gelecek.

Bu arada Türkiye sıralamasına bakarsak ;

ilk 5 : 2 benim , 1 Mustafa'nın
ilk 10: 2 benim , 1 Mustafa'nın , 3 Tolga'nın
ilk 25: 4 benim , 3 Mustafa , 4 Tolga , 1 Semih'in

takımları gözüme çarpıyor. Şu anda forumda bu başlık altında aktif görünenler ülke sıralamasını domine etmiş görünüyor. Yine tanıdık gelen takım isimler var ama kişileri tam çıkartamadım. Eminim benim gördüğümden daha fazla arkadaş var ilk 25'te. Sadece kişilerin oyundaki isimlerini bilmediğim için yazamamış oldum.

NOT : 1 adet takım Kerem Seçer ile ortak takımımız olup beraber yönlendiriyoruz.

bu haftanın eğer bir değişiklik yapmazsam son anda benim için de değişiklikler şöyle gelişti:
bilgilendirici not: yavaş yavaş mbakwe'den vazgeçiyorum şimdilik 2 adet sattım büyük takımlarda. f.causer'i de alden çıkardım hiç kalmadı.)

genelde 52. sıra takım/ double team:

out: f.causer, shved, augustine
in: nandol de colo, djedovic, udoh

genel sıra 25/ jump shut:

out: rice, f.causer, ponitka
in: calathes, d.smith, j.carter

genel sıra 20/ dead ball

out: ponitka, delaney, mbakwe
in: nandol de colo, j.farmar, tomic

genel sıra 19/ no look back

out: f.causer, ponitka, mbakwe
in: d.smith, j.carter, tomic

bu 4 takımın oyuncu sayısı:

gard:
wanamaker: 3
rice: 2
renfroe: 1
ragland: 1
calathes: 1

sg/sf:
d.smith: 2
nando de colo: 2
delaney: 2
j.carter: 2
shved: 2
djedovic: 1
simon: 1
j.farmar: 1
feldeine: 1 (iki hafta sonra elden çıkacak. wanamaker ile birlikte)
ponitka: 1 (gelecek hafta elden çıkcak. bourusis ile birlikte)
sigleton: 1 (gelecek hafta elden çıkcak. bourusis ile birlikte)

center:
bourusis: 4
claver: 3
reyes: 3
mbakwe: 2
tomic: 2
vesely: 1
udoh: 1

Geçen haftaki berbat performans beni sıralamadı baya gerilere iteledi, dolayısıyla bu hafta benim için çok kritik.
2 takımım var dünya sıralamasında ilk 500de, 621 ve 606,7 puanlarda.
Geçen hafta lider takımımda Eyange ve Colo'dan -11 puan aldım sağolsunlar :) Buna rağmen bi çılgınlık yapıp bu hafta ikisini birden takımda tutacağım, kendi evlerinde geçen haftaki berbat performanslarını telafi etsinler diye dua edeceğim. İlk değişikliğimi Adams yerine Calathes'ten yana kullandım, diğer guard Rochestie. Forvet 4lüsüne bu hafta dokunmuyorum, Shved, Delaney, Eyange, Colo. Shved'ten bu hafta üst düzey bir maçta takımı sürekleyen oyuncu olarak yüksek rating bekliyorum, umarım düşündüğüm gibi olur, Delaney'i riskli olsa da 1 hafta daha tutacağım bu zamana kadar yaptığı katkıların hatrına. Eğer işler istediğim gibi giderse haftaya tüm değişiklikleri bu 4lü üzerinden yapacağım diye düşünüyorum. Uzun rotasyonunda Bilan ve Bourousis'ten yine vazgeçmiyorum, Claver ve Mbakwe'ye teşekkür ederek, yerlerine Tomic ve Udoh'u dahil ettim. Bu hafta forvetler beni üzmezse bu takımın iddası devam edecektir, yoksa havlu atarız zaten :)
Diğer takımımda da guard rotasyonum aynı, Rochestie üzme bizi :) O takımda Devin Smith ve Carter var ilk takımdan farklı olarak Delaney ve Shved'in yanında. Uzun rotasyonunda da Reyes, Gabriel, Bilan ve Mbakwe var.
Şimdi baktım da iki takımda çok ortak oyuncu varmış, inş iyi oynarlar bu hafta...
Tolga yorumlarını bekliyorum, ama iyi yorumlar yap, geçen hafta emin olamadığın tüm oyuncular beni fena yaktı :)

rocheiste
calathes(adams out)

shved
delaney
eyanga
colo

bilan
bourusis
tomic (mbakwe out)
udoh (claver out)

emre, forvet bölgen felaket geliyor gözüme:) adams-calathes çok iyi değişiklik.

ama forvet bölgesi bu kadar dağınık ve her şey yapmaya müsait gözükürken, ne kadar iyi tercihler olursa olsun bence mbakwe-claver out; tomic, udoh in tercihi lüks gibi geliyor. mbakwe-claver yine iyi kötü pır alırlar. en az tomic-udoh kalır alırlar. üstelik kredi getirecekleri de kesin gibi.

ben senin yerinde olsam yanıltmak da istemem ama ne olursa olsun son iki değişiklik hakkımı forvet bölgesinden yana kullanırdım. burada da sezgiler ön plana çıkar herhalde. kim gidecek? herkesin kararsız bölgesi zaten burası herhalde. bir de kredi konusu var.

shved- 60 kredi
delaney- 93 kredi
eyanga- 44 kredi
colo- 45 kredi

- khimki'de bana öyle geliyor ki bu hafta rice ya da shved patlayacak. real deplasmanı da kolay bundan sonraki maçları, yani kaybetseler bile yüksek tempoda iyi pır yapabilirler. shved kalır
- delaney iyi kötü 20 yapar. kredisini korur. ama sana kredi lazım. 20 pır yapabilecek 55-60'dan bir isim de bulunabilir bu hafta. bence delaney out
- eyanga mı, colo mu? eyanga'yı baltalayacak haynes ve logan gibi 2 isim var. bence eyanga out. colo'ya bir hafta daha tahammül.

eldeki kredimiz: 137

alınacak iki isim: devin smit 55- justin carter 52

kasada 30 kredi kalıyor. gelecek hafta da colo satılır 50'ye, 80 krediye iyi bir oyuncu alınır.

bence tabii:) oğuzhan ve mustafa'ya da sormak lazım:)

Beyler yorumlar için tşk, mutlaka dikkate alacağım değerli yorumlarınızı...
Bu arada Carter sakatlandı Efes maçında devam edemiyor, Euroleague maçı öncesi son güne kadar bekleyip durumunu öğrenip öyle takımlara almak lazım, herkesin bilgisine...

Justin Carter yere dahi basamıyor , bence Carter'dan uzaklaşmak gerek. Çok ciddi bir risk olur ve bence maça yetişmesi baya zor. İşler değişir bu şekilde.

justin carter yerine adam buldum:)

luka babic:)

kendisi 39 kredi. 30 dakika süre alıyor. cedevita önümüzdeki 5 haftada 4 maçı evinde oynuyor. yani iddialı olacaklar. 2 galibiyetleri var. top 16 şansları var. adriyatik liginde iyi işler yapmış babic. istatistikleri bana küçük devin smith imajı yarattı. her maç aldığı ribaund sayısı çok yüksek. asist de yapabiliyor. 3 sayı tehdidi var. neden olmasın.

üstelik bu hafta kredi vermesi de garanti. 39'dan 46'ya yükselecek. iki hafta üst üste içeride. kredisini 52 bandına çekebilir. ne diyorsunuz arkadaşlar?

justin carter yerine adam buldum:)

luka babic:)

kendisi 39 kredi. 30 dakika süre alıyor. cedevita önümüzdeki 5 haftada 4 maçı evinde oynuyor. yani iddialı olacaklar. 2 galibiyetleri var. top 16 şansları var. adriyatik liginde iyi işler yapmış babic. istatistikleri bana küçük devin smith imajı yarattı. her maç aldığı ribaund sayısı çok yüksek. asist de yapabiliyor. 3 sayı tehdidi var. neden olmasın.

üstelik bu hafta kredi vermesi de garanti. 39'dan 46'ya yükselecek. iki hafta üst üste içeride. kredisini 52 bandına çekebilir. ne diyorsunuz arkadaşlar?
Ben çok sıcak bakmıyorum bu isme. Çok fazla riskli geliyor bana, iki maçlığına parlamış gibi hissediyorum. Aynı takımdan White 'ı ciddi ciddi düşünüyorum.

-Evet , 6.sıradaki takımda Shved yerine almıştım Carter'ı , tekrar Shved'e döndüm. Değişiklik hakkımı uzundan yana kullandım yani 2 uzun değiştirmiş oldum.
-16.sıradaki takımda Carter mı alsam Rudy mi diye kıvranıyordum , artık orası da Rudy oldu.
-52.sıradaki ve 63.sıradaki takımlar için <52 krediye SF aranıyor. ( Eyenga , Hanga , White , Babic , Simon ilk gözüme çarpanlar )

-Evet , 6.sıradaki takımda Shved yerine almıştım Carter'ı , tekrar Shved'e döndüm. Değişiklik hakkımı uzundan yana kullandım yani 2 uzun değiştirmiş oldum.
-16.sıradaki takımda Carter mı alsam Rudy mi diye kıvranıyordum , artık orası da Rudy oldu.
-52.sıradaki ve 63.sıradaki takımlar için <52 krediye SF aranıyor. ( Eyenga , Hanga , White , Babic , Simon ilk gözüme çarpanlar )
Shved her türlü takımda tutulurdu..Bence Shved kredisini yükseltecek önümüzdeki haftalarda.
Düşük kredili SF için de daha önce de yazdığım gibi en makul isimler bence Hanga ve Babic..

Shved her türlü takımda tutulurdu..Bence Shved kredisini yükseltecek önümüzdeki haftalarda.
Düşük kredili SF için de daha önce de yazdığım gibi en makul isimler bence Hanga ve Babic..

Spanoulis'i de ciddi ciddi düşünmeye başladım , kredi kaybetmesi kesin zaten ama sonunu düşünen kahraman olamaz diyerek ilk 100'deki 2 takımıma alıyorum sanırım. 53 ve 62 sıradan atak yapmak istiyorsam risk almam gerek zaten.Diğer takımlarımda asla almam bu riski tabi.

Spanoulis'i de ciddi ciddi düşünmeye başladım , kredi kaybetmesi kesin zaten ama sonunu düşünen kahraman olamaz diyerek ilk 100'deki 2 takımıma alıyorum sanırım. 53 ve 62 sıradan atak yapmak istiyorsam risk almam gerek zaten.Diğer takımlarımda asla almam bu riski tabi.
Spanoulis'e bir haftalık çok iyi bir performans gerekiyor.Tıpkı geçtiğimiz haftaki Reyes ve Rudy performasları gibi.Ondan sonra yardırıp gidebilir.
Babic ve Hanga da takımları için önemli isimler arasında.Belli bir sürenin altına pek düşmüyorlar.Yani Fener ve Efes gibi alternatifi bol ve kimin hangi maç ne kadar süre alacağı bile belli olmayan takımlardan oyuncu alacağıma bu tarz oyuncuları tercih ederim :)

ben bu hafta kimseden memnun değilim. hipoglisemi atağı mı yaşıyorum yoksa gerçekten oyuncular kafa karıştırıcı mı anlamadım. aynı kafa karışıklığını 3.hafta yaşamış tepe taklak olmuştum. sonunda hiçbir takımı değiştirmeyeceğim herhalde.

sıfırdan takım kursam bu hafta şöyle olurdu herhalde:

wanamaker- 70
calathes- 54

nando de colo- 96
djedovic- 88
gentile- 81
d.smith- 55

bilan- 68
tomic- 63
vesely- 57
joe alexander- 37

659 kredi yapıyor. ne güzel.