Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Kredim az olunca Feldaine kumarını oynadım mecburen,30 dakika civarı süre alıyor,kimbilir belki bu hafta kariyer maçını oynar,bir umut,bir düşünce ....

bayram yalnız değilsin:) calathes de yok. en aşağı içerideki 2 maçta 30 pır yapacağını düşünüyorum. tek problemi asist ve ribaund alamaması. sayıya yönelik oynuyor ve çok faul alıyor. ama yine de eminim 30 yapacak. 15 ortalama pır.

Nihayet oyunla ilgilenebilecek zamanı bulabildim; ancak biraz bakıyorum da bütün takımlar hemen hemen birbirinin aynısı oluverdi :)
Kısacası biri yüksek puan alırsa hepsi aynı seviyede yükselmeler gösterecekler.

Senelerdir bu oyunu oynuyoruz, ilk defa bu şekilde ilerisi için umut vermeyen bir ortamda devam ediyorum. Pek tabi ki bu durum oyun ile ilgili hevesi de ister istemez azaltıyor.
Bakalım artık göreceğiz, bu hafta epeyce önem arz ediyor.

Justin Carter, Efes maçında sakatlanarak oyunu yarıda bıraktı; Eurolegue karşılaşmasında da kesin yok mudur, herhangi bir teyit var mıdır?

Umarım öyle olur Tolga :)

Ayrıca ben Real'in yedeklerinin bu hafta iyi pr'ler getireceğini düşünüyorum,mesela S.Rodriguez krediside oldukça düşük,mesela J.Carroll,çünkü bu hafta real maçı erken koparabilir ve bu oyuncular daha fazla süre alabilir,tabi bunlar sadece varsayım,bir sürü etken var bakarsın - 5,6 'da gelebilir,çünkü bu oyunda 3 hafta kadronda tuttuğun oyuncu 3 haftada toplam 15 pr getiremezken çıkardığın hafta 20 pr getirebiliyor

Bu oyunda 4. senem, kesinlikle şaşmayan bir iki şey var hep oluyor; birincisi daha önce büyük takımda oynamış bir isim, görece daha zayıf bir takıma transfer olursa eski takımına hayatının maçını oynar. Bkz. Bourousis 'in oly maçı performansı.

Tam tersi küçük takımda parlayıp büyük takıma transfer olan oyuncu da eski takımına karşı kötü performans sergiler. Bkz. Mbakwe'nin Brose deplasmanı. Bunun gibi bir çok örnek gösterebilirim.

İkincisi ;most bought listesindeki oyuncular genelde o hafta kötü oynarlar. Gerçi bu sene göremiyoruz önceden ama tahmin etmek zor değil, luka babic bu hafta o listede kendisine yer bulacaktır muhakkak, ve ben de birkaç takımımda kendisine yer verdim. Aslında bu tür oyuncuları kadroya kesinlikle almam ama tüm takımlara j carterı almıştım. Fiyat olarak 55'in altında olup da iyi PIR getirebilecek oyuncu da yok gibi. Hal böyle olunca ben de en azından kredi getirir diye, bir de son aba liga maçında da 21 getirdiğinden ve ortalama 30 dk civarı süre aldığından babic'i bir kaç takımıma aldım, 10 getirirse çok mutlu olacağım.

Umarım öyle olur Tolga :)

Ayrıca ben Real'in yedeklerinin bu hafta iyi pr'ler getireceğini düşünüyorum,mesela S.Rodriguez krediside oldukça düşük,mesela J.Carroll,çünkü bu hafta real maçı erken koparabilir ve bu oyuncular daha fazla süre alabilir,tabi bunlar sadece varsayım,bir sürü etken var bakarsın - 5,6 'da gelebilir,çünkü bu oyunda 3 hafta kadronda tuttuğun oyuncu 3 haftada toplam 15 pr getiremezken çıkardığın hafta 20 pr getirebiliyor

bu sene real'e asla güvenmiyorum. real efsanesi bence avrupa'da sona erdi. gerçi, geçen sene sona ermişti ama sağolsun anadolu efes ispanya'daki maçları o kadar farktan verdi. final four'da da geçmiş senelerin hatırına bir şekilde şampiyon oldular ilahi adalet falan vs.

ancak, bu sene ispanya milli takımının çekirdeği denilen grup önce yazın çok felaket bir turnuva geçirdi. sonra bu sene real gene çok kötü başladı sezona. geçen haftaki bayern maçını da şans eseri kazandılar.

real'den bu sene duruma göre lull-reyes dışında oyuncu alınmaz bana kalırsa. serrod'un da kariyeri düşüşe geçmiş gibi görünüyor. fransa'daki maçın da onlar için kolay geçeceğini sanmıyorum. real bana bu sene uzak olsun.

rudy fernandez de çok saç baş yolduracak bence bu sene. geçen haftaki 24 bence gerçekçi bir durum değil.

Bu oyunda 4. senem, kesinlikle şaşmayan bir iki şey var hep oluyor; birincisi daha önce büyük takımda oynamış bir isim, görece daha zayıf bir takıma transfer olursa eski takımına hayatının maçını oynar. Bkz. Bourousis 'in oly maçı performansı.

Tam tersi küçük takımda parlayıp büyük takıma transfer olan oyuncu da eski takımına karşı kötü performans sergiler. Bkz. Mbakwe'nin Brose deplasmanı. Bunun gibi bir çok örnek gösterebilirim.

İkincisi ;most bought listesindeki oyuncular genelde o hafta kötü oynarlar. Gerçi bu sene göremiyoruz önceden ama tahmin etmek zor değil, luka babic bu hafta o listede kendisine yer bulacaktır muhakkak, ve ben de birkaç takımımda kendisine yer verdim. Aslında bu tür oyuncuları kadroya kesinlikle almam ama tüm takımlara j carterı almıştım. Fiyat olarak 55'in altında olup da iyi PIR getirebilecek oyuncu da yok gibi. Hal böyle olunca ben de en azından kredi getirir diye, bir de son aba liga maçında da 21 getirdiğinden ve ortalama 30 dk civarı süre aldığından babic'i bir kaç takımıma aldım, 10 getirirse çok mutlu olacağım.

mustafa, ben babic'i herkesin kadrosunda olacak diye almadım. yani fazla almadım kredi ihtiyacı olanlara(550'li kredili takımlar) birkaç tane serpiştirdim.

kumarı ise büyük takımlara- fikstür avantajını da düşünerek- feldeine, haynes ve farmar'ı alarak yaptım. iki hafta satmayacağım. bakalım ne olacak.

büyük takımlarımda, bilan ve tomic'i aynı takıma alamıyorum bu hafta benim için en büyük sıkıntı bu oldu. ya tomic oluyor, ya bilan. mbakwe- reyes-bourusis-claver hattından iki oyuncu elden çıkaramıyorum. çıkarsam forvetler can sıkıyor.

orta ölçekli takımlarda; augustine-mbakwe ikilisi varsa onları çıkarıp tomic-bilan ikilisine gittim. ponitka bu yüzden o kadrolarda kaldı. mbakwe bana bu hafta nedense hiç iç açıcı gelmiyor. kurtulamıyorum da.

Aldığım Spanoulis riskinden geri döndüm. Kadrolar belki biraz daha vasat gibi göründü ama risk almak için henüz erken. Hanga ve Babic serpiştirdim aralara. Benim için bu hafta 2 oyuncu çok önemli birisi Shved diğeri Rochestie. Bu 2 oyuncuya pek güvenemedim bu hafta ama çıkaracak sıra da gelmedi. Başa oynayan takımlarımda diğer oyunculardan memnumum açıkçası.

Şimdi çok ciddi ve değerli bir soru geliyor :) ?

Yeni bir uzun alacak olsanız Mbakwe'yi mi Claver'i mi çıkarırdınız. ( NOT : Aldığım uzun 2 hafta kalacak yani Claver veya Mbakwe hangisi bu hafta kalırsa haftaya da kalacak büyük ihtimalle . 2 hafta toplamda Claver mi az puan alır Mbakwe mi ? )

Aldığım Spanoulis riskinden geri döndüm. Kadrolar belki biraz daha vasat gibi göründü ama risk almak için henüz erken. Hanga ve Babic serpiştirdim aralara. Benim için bu hafta 2 oyuncu çok önemli birisi Shved diğeri Rochestie. Bu 2 oyuncuya pek güvenemedim bu hafta ama çıkaracak sıra da gelmedi. Başa oynayan takımlarımda diğer oyunculardan memnumum açıkçası.

Şimdi çok ciddi ve değerli bir soru geliyor :) ?

Yeni bir uzun alacak olsanız Mbakwe'yi mi Claver'i mi çıkarırdınız. ( NOT : Aldığım uzun 2 hafta kalacak yani Claver veya Mbakwe hangisi bu hafta kalırsa haftaya da kalacak büyük ihtimalle . 2 hafta toplamda Claver mi az puan alır Mbakwe mi ? )

mbakwe'ye güvenme bence oğuzhan. lokomotiv pota altına bakıldığında randolph dönmediği sürece her maçları zor olsa bile bana kalırsa claver yine de mbakwe'den iyi tercih. mbakwe'nin ortası yok. uçlarda. ya 20 üstü, ya 10 altı. claver standart 15-16 veriyor. mbakwe'nin faul problemine girme riski her maç çok fazla. üstelik randle döndü. smith de ribaund alıyor.

mbakwe'nin en büyük artısı ribaund. onu da randle ve smith ile paylaşıyor. claver, ben claver derim. ki ben büyük takımlardan ponitka'yı kadroda tutmak pahasına mbakwe sattım. mbakwe 20 bile yapsa umrumda değil. tomic veya bilan'ı almak daha mantıklı onun yerine.

senin rocheiste'n, benim de rice'ım.

öyle yanlış kadro planlaması yapmışım ki; rice ve shved elimde kaldı aynı takımlarda. ikisi de var. aynı takımdan sağı solu belli olmaz 2 oyuncu.

bakalım bu hafta neler getirecek. benim için en kritik 3 oyuncu: rice, shved ve ponitka.

Tolga'ya katılıyorum, benim de düşündüklerimi söylemiş, o ikiliden tercih edilmesi gereken kişi Claver, ayrıca kredi arttırma garantisi de cabası...

Calathes konusunda ben de merak içindeyim bilgisi olan biri paylaşabilir mi?
Ayrıca euroleague resmi sitesi sakatlık raporunda Carter oynamayacak yazıyor, bilginize...

Reyes i sildim,aldım,tekrar sildim ama tekrar kadroda. Mbakwe alınabilirdi ama Randle döndü. Orası riskli.Gerçi Daçka ile oynaacaklar.

Düşük kredili oyunculardan James Feldeine,Dusko Savanovic,Jayson Granger,Sasha Pavlovic,John Bryant,Joe Alexander,Andrey Vorontsevic,Zoran Dragic gibi oyunculara da göz atılabilir ;)

Genel sıralamada 225. sırada olan takımımda bu hafta Rochestie,Singleton ve Eyenga'yı çıkarıp yerlerine Renfroe,Smith ve Feldaine'i dahil ettim..Özellikle Eyenga'yı bir iki hafta daha tutup tutmamak arasında gittim geldim (zira Sassari 2 hafta içerde ve güç olarak kendisine yakın takımlarla oynayacak) ama yine de bu arkadaşa güvenemeyip kadrodan çıkardım ve Feldaine'i aldım..Kadromun son şekli şudur:

Bradley Wanamaker
Alex Renfroe

James Feldeine
Devin Smith
Alexey Shved
Alessandro Gentile

Victor Claver
Traver Mbakwe
Miro Bilan
Ioannis Bourousis

çıkaramadım çıkaramadım mbakwe'yi ne yaptıysam elimden çıkaramadım hafta başından beri biliyordum böyle salak bir maç çıkaracağını. allahtan ilk 2 takımımda yok. 5 ve 6. takımlarımda granger var.

claver de üstüne biber ekiyor.

ben de kadrolarımın neredeyse yarısına Granger'i aldım..İlk takımımda da eğer bir değişiklik hakkım daha olsaydı Mbakwe'yi çıkaracaktım..Smith'i kadroya dahil edince aynı takımdan 3 oyuncu olmasın diye düşünüp Rochestie ve Mbakwe arasında zor bir seçim yaptım ve sanırım yine yanlış kararı verdim x-x

Benim tek takımım var ve Spanoulis - 3 ile herşeyi mahvetti,Mbakwe'de berbat,biliyorum ki Spa'yı çıkarsam haftaya en az 20 pr getirecek,Mbakwe'yi çıkarsam oda patlama yapacak bu yüzden inadına çıkarmayacağım bu 2 oyuncuyu.

S.Rodriguez
J.Carroll
Feldaine

Bu 3 isim tercihlerimin doğru olup olmadığını gösterecek,Spa'yı çıkarmadım çünkü ondan önce çıkması gereken vardı,Granger'a ilk 2 hafta şans verdim vasattı şimdi neler yapıyor,K.Simon'a 3 hafta sabrettim bakalım bu gece neler yapacak

G.Dragic'ı çıkardım bu hafta az süre alıyor ve gıcık etmeye başlamıştı bu durum beni
Ragland'ı çıkardım 2 hafta bekleneni veremedi
Datome'yi çıkardım doğal olarak bakalım yarın neler yapacak

Ben bu oyunda çıkardığım oyuncuların toplam pr aldığım oyuncuların toplam pr'den az mı çok mu ona bakıp doğru yolda olup olmadığımı anlıyorum.

Bu hafta Ragland,Dragic,Datome çıktı S.Rodriguez,Carroll,Feldaine geldi