Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

bütün takımlarım 130-150 arasına sıkışmış durumda.

19. sıra: 172
20.sıra: 146
25.sıra: 141,2
52. sıra: 148

rice'ı bir daha kadroma almam. shved'i de çıkarmam. khimki'nin ana silahı shved olmalı. pal davis de göz kırpıyor. gelecek haftadan itibaren kendisini kadroya almaya başlayabiliriz.

Beni oyundan soğutan bir hafta , çok derin yara aldım öyle böyle değil. Toparlaması zor olacak , Dünya 6 ilk 10'daki yerini korursa mutlu olurum çünkü diğer kadrolar fena geriye gidecek gibi

bütün takımlarım 130-150 arasına sıkışmış durumda.

19. sıra: 172
20.sıra: 146
25.sıra: 141,2
52. sıra: 148

rice'ı bir daha kadroma almam. shved'i de çıkarmam. khimki'nin ana silahı shved olmalı. pal davis de göz kırpıyor. gelecek haftadan itibaren kendisini kadroya almaya başlayabiliriz.
Geçen gün paylaştığın bir kadroda Rice ve Causeur a pek güvenemediğimi belirtmiştim..Onların dışında iyi bulmuştum..Gerçi hepimizi yakan Mbakwe de vardı o kadroda :)
En azından dünkü kötü neticelerden sonra bugün Bilan,Bourousis,Wanamaker ve Shved yüzümüzü kara çıkarmadı.Bu hafta yapılacak ilk iş Mbakweleri elden çıkarmak olacak

Geçen gün paylaştığın bir kadroda Rice ve Causeur a pek güvenemediğimi belirtmiştim..Onların dışında iyi bulmuştum..Gerçi hepimizi yakan Mbakwe de vardı o kadroda :)
En azından dünkü kötü neticelerden sonra bugün Bilan,Bourousis,Wanamaker ve Shved yüzümüzü kara çıkarmadı.Bu hafta yapılacak ilk iş Mbakweleri elden çıkarmak olacak

causeur'dan kaçtım. rice kaldı ama:)

Datome'ye 3 hafta sabrettim 7-8 getirdi bu hafta çıkardım 20 +
Paul Davis'i aldığım bir hafta kadroya bile girmemişti
Spanoulis gibi adam 2 haftadır bende durun ortada
Mbakwe'nin eli toptan kaçıyor pr kazanma ihtimali bile olmasın diye !
Ekbe Udoh müthiş başlıyor maça 20-25 yapması normal bir bakıyorsun 4 faulle siliniyor maçtan
J.Carroll'ı bir kez alayım dedim 8-9 getirse iyi diyeceğim 0 getiriyor
Sergio Rodriguez 3 getiriyor
Demek ki yeni isimleri tanıyamamışım,modası geçmişlerle dolmuş kadrom,önümüzdeki hafta alacağım 3 oyuncu çok az kişide olacak,artık sürpriz kovalayacağım

kimseyi mutlu etmeyen bir hafta oldu herhalde derken, bir baktım tüm takımlarım 2000-3000. falan. (şimdi baktım çok iyi niyetliymişim. hepsi 6000-7000. falan:)) yahu bu 220'li puanları kim aldı? hangi oyuncularla aldı. yok muydu bunlar da claver, mbakwe, devin smith falan?

bu hafta çok yüksek alan takımların üst tarafı zorladıklarını düşünmüyorum. çünkü 140 aldığım takımlarda bile sadece sıralamada 20-30 sıra geriye gitmişim.

bu oyuncularda datome, eyanga, granger, melli falan olmalı. bu kadroların bu hafta aldıkları puanları gelecek hafta teslim edeceklerini düşünüyorum. yanlış kadro yapılanmaları yüzünden. yani; hiçbir şey bitmedi:)

daha yeni başlıyoruz.

78 Pr inanılmaz :)
Herşey kötü gitmiş bir baktım takım kredim yükselmiş,Bourousis 100 kredi oldu,valla onu bile çıkarmayı düşünüyorum,not defterim yanımda,birazdan oyuncuları inceleyip not alacağım,önümüzdeki hafta şahlanmak gerek,çok garip bir hafta oldu çok ...

İlk günkü Mbakwe,Claver gibi oyuncuların kötü performanslarına rağmen bugün biraz toparladık.En iyi takımımla 159,3 puan almışım ve genel sıralamada 225. sıradaki yerimi korumuşum.Fakat Gsbasket liginde ise 6. sıradan 8. sıraya gerilemişim..
Gelecek hafta uzun rotasyonunda önemli değişiklikler yapmayı düşünüyorum :)

3 oyuncu alacağım toplam " 139 " kredim var
1 guard 1 forvet 1 pivot
İnce eleyip sık dokumak lazım,şimdilik şu oyuncuları not ettim

Granger 46
B.Dixon 32
R.Fernandez 62
D.Smith 51
Edwin Jackson 48
F.Reyes 60
Vesely 60
Derrick Brown 47

Sezona tek takımla başladım.Keşke üşenmeyip 4 takımla katılsaydım.Total skorum 652.Bir türlü sıçrama yapamıyorum.
Mevcut kadro:Rice Wanamaker-Spanoulis Datome Rudy Shved-Mbakwe Vesely Claver Harangody

Bu hafta kesin olacak değişiklik Mbakwe-Quincy Miller.Diğer 2 değişiklik için farklı alternatifler var kafamda ama belirleyemedim.
2 haftadır Spanoulis bitirdi beni.Bu adamın illa ki 25 30 pır yapacağı maçlar olacak ama her hafta zarar.Datome'yi mi Spanoulis'i mi çıkarsam ona da karar veremedim.İkisinden birini kesin çıkarcam.Diebler Devin Smith Markoishvili Bogdanovic kafamdaki isimler.Harangody'nin yerine de Hunter Stimac Motum Paul Davis'ten birini tercih edeceğim.

Lider takımımdan 177,7 puan geldi bu hafta, genel sıralamada 222 flndım sanırım 107. sıraya kadar yükselmişim, bu beni baya şaşırttı çünkü haftalık sıralamada 660 olmuşum, demek ki üst sıralardaki takımlar ciddi kayıplar yaşamış. Bu arada GSBasket sıralamasında liderliğe yükselmişim efenim :D Biri kazanana ödül mü var demişti :)
Şaka bi yana buraya yazılan yorumlarda da görüldüğü gibi enteresan bi hafta oldu, sanıyorum ki üst sıralarla orta sıralar arasındaki makas biraz kapandı puan olarak. Bu 200küsür yapanlar mutlaka melli ve kuzminskas ikilisine sahip olanlar, bu arada zayıf takımlarımdan birinde Melli vardı 3.hafta mı ne çıkardım onu sanırım adam coştu, gerçi 5 maçta 14 pır ın altına hiç düşmemiş ve performansı sürekli artmış bu güne kadar tebrik etmek gerekiyor gerçekten de.
Son bir notum Tolga ve Oğuzhan'a, söylemeden geçemeyeceğim, özellikle sen Tolga, OLM yaktınız beni 8-/
Hafta başı kurmayı planladığım kadroya "O forvet bölgesi gözüme felaket geliyor" demiştin, o hor gördüğün fakir ama gururlu takım var ya;
Rocheiste 15
calathes(adams out) / Başta Calathes düşünmüştüm ama sonra tüm varyasyonlarda Llull'e döndük 25

shved 18
delaney 16
eyanga 21
colo 30,8

bilan 23,1
bourusis 26
tomic (mbakwe out) 26,4
udoh (claver out) 8,8

210,1 puan topluyomuş ve
böylece genel sıralamada 831,1 puanla 23. sıraya kadar yükseliyomuşum :eek:o

Vay anasını diyorum ve sizi dinlediğim için kendime küfürler ediyorum :)

Herkese bol kazançlı bir yeni hafta diliyorum...

3 kadromdan biri haftalık puanlamada 204.6 puanla GsBasket liginde 1. , Türkiye genelinde de 6. olmuş. İlk defa 200 puanın üstünü gördüm. Bu oyunun profesörlerinden değilim, o yüzden benim açımdan kariyer haftası oldu denebilir. Bundan daha iyisini de bir daha yapabileceğimi düşünmüyorum zaten :) Herkes puanların düşüklüğünden dolayı merak gidermek amaçlı kadroları paylaşmış, benim en yüksek yapan kadrom :

Alex Renfroe 13.0
Bradley Wanamaker 29.7

Kyle Weems 13.2
Chris Singleton 8.0
Nobel Boungou-Colo 30.8
Mateusz Ponitka 17.0

Nicolo Melli 40.7
Victor Claver 6.0
Semih Erden 23.1
Miro Bilan 23.1 şeklindeydi

Singleton ve Weems riskini krediden dolayı mecburen almıştım, ikisinin toplam 20 civarı rkg vereceklerini bekliyordum o yüzden ve şaşırtmadılar. Clever hariç üzen olmadı kısaca. Melli'ye ise ayrı bir teşekkür etmem lazım. 2 takımımda vardı, ilaç gibi geldi o yüzden sağolsun. Zaten böyle bir bireysel performansa denk gelmesem bu haftalık başarıyı yakalama olanağım olmazdı.

Toplam sıralamada oldukça gerilerdeyim. Planlamam oyunun ortalarından itibaren yükselişe geçmekti ancak pek olacak gibi durmuyor ama çıkmadık candan ümit kesilmez. Birkaç kumar oynamaya devam edeceğim gene, eğer istediğimi alırsam belki yukarılara çıkabilirim. Ya da en azından haftalık skor anlamında renk katma şansım olabilir. Herkese keyifli oyunlar tekrardan :)

bu oyunun özeti herhalde kimi alıp-kimi sattığın? hatalı tercihlerimiz olmasa çoğumuzun içinden "aslında şu an 1. olabilirdik" düşüncesi de bu yüzden geçiyor.

alıp-sattığın oyuncularla 20-30 değil, öyle hafta oluyor ki 80-100 pır kar ya da zarar ediyorsun.

normal sezonun bitmesine 5 hafta kaldı. 5 hafta sonra kadrolar sil baştan kurulacak. geçen senenin bana öğrettiği bir şey var ki o da: top16'da her şey kredi ile açılıyor, kredi ile kapanıyor.

750-800 kredi ile başlayacak oyuncular: teodisic- nando- kuzminskas- wanamaker- delaney-bilan-bourusis-tomic vs. hepsini bir araya toplayacaklar ve hızla yükselişe geçecekler.

ben kendi kredilerime ve takımlarımın oldukları sıraya bakıyorum tablo şu:

puan sıralaması(15)- kredi sıralaması (333)
puan sıralaması(55)- kredi sıralaması (1043)
puan sıralaması(84)- kredi sıralaması (1718)
puan sıralaması(92)- kredi sıralaması (311)
puan sıralaması(177)- kredi sıralaması (3412)
puan sıralaması(280)- kredi sıralaması (526)

yani 55- 84 ve 177. sıra takımım bana kalırsa şimdilik idare etsem bile hızla düşüşe geçecekler. bunların önlemlerini şimdiden almaya başlıyorum.

ilk yapacağım iş bu takımların yüksek kredili doymuş oyuncuları yerine(bourusis-wanamaker gibi) düşük kredili (granger- vesely-reyes- rudy) alternatifler yaratmak. bu yüzden wanamaker ve bourusis satacağım. son 5 haftada hem pır olarak beni idare edecek hem de kredi olarak beni üst sıralara taşıyacak oyunculara gideceğim.

yoksa top16'da işimiz zor.

Valla geçen hafta aldığım sonuçlardan sonra 6.sıradaki takım > 11.sıraya , 16.sıradaki takım > 43.sıraya geriledi. Bu hafta radikal hamleler yapmayı planlıyorum . Sürekli bir sonraki haftanın kadrosunu düşüne düşüne 2 haftalım süreçte ilk 10 da 2 takım varken şimdi ilk 10 a takım sokamaz hale geldim. SerRod'u da elden çıkarmak çok zor mevcut kredisiyle , elden çıkarınca sağlam değişiklikler yapamıyorum. Bir hafta daha SerRod'a sabredecek gibi görünüyorum.