Bugün bir ön çalışma yaptım, bu hafta için öne çıkabileceğini düşündüğüm oyuncularla ilgili bir liste çıkardım ama tercihlerimi henüz netleştirmedim. Fikirlerinizi bekliyorum;
Guard bölgesi: Llull takımda kalacak, Rochistie den çıkıp çıkmama konusunda kararsızım, sebebi potansiyeli olan bir oyuncu olsa bile bana hala çok savruk geliyor. Her ne kadar 5 maç itibariyle şut yüzdesi %50ye yakın olsa da nedense şutuna güvenilir bir oyuncu izlenimi veremiyor bana bir türlü. Rochistie den çıkarsam alınabilecek oyuncular Granger ve Beabois.
Granger'ın formu herkesin malumu, aldığı süre 30dk nın üstüne çıktı ve Efes için mutlak kazanılması gereken bir maça çıkacaklar.
Diğer alternatif Beabois, Strasbourg'un iç saha performansı gerçekten üst düzey çok tempolu oynuyolar ve FB ile Real'i geçtiler Kızılyıldız'ı da yüksek skorla geçebilirler. Dolayısıyla iç sahada oynadıkları maçlarda tüm oyuncularının verimleri çok yüksek.
Almayı düşünmüyorum ama boş geçse bile kredisi düşmeyecek yani yüksek ihtimal kredi arttıracak Jovic'i kredi sıkıntısı yaşayan arkadaşlara tavsiye edebilirim.
Forvet bölgesi: Shved, Delaney, Smith, Colo. Colo'ya geçen hafta için teşekkür ederek kendisinden çıkmayı düşünüyorum.
Garanti kredi için Marko düşünülebilir, 2 pır yaparsa kredisi düşmüyor. Daçka'nın en kilit oyuncularından biri ve sanıyorum 30 dkya yakın oynayan tek oyuncusu, geçen haftaki performansından sonra neden olmasın diyorum ama tabi ki risk teşkil ediyor, kredicilere önerilir.
Eyenga iç sahada oynayacak takımı için olmazsa olmaz maçı, iç sahada 19 ve 21 yapmış bir oyuncu, denenebilir.
Spa 39,9 kredi, mutlaka kredisi düşecek, ama bu adam ne zaman +20 yapacak hepimiz beklemedeyiz, Young'ın sakat olduğu bu hafta tüm yük o, Printezis ve Lojeski üzerinde olacak. Spa için belki 1 hafta daha beklenilebilir?
Bir de De Colo var tabi ki, acaba bu hafta mı alsam o konuda kararsızım, 22,5 yaparsa kredisini koruyor, az daha düşürür mü diye beklerken adamın getireceği puanlardan da olmak var.
Uzunlar: Udoh, Bilan, Bourousis, Claver. Artık Claver'den çıkıyorum sanırım, Tomic ve Jankunas düşündüğüm oyuncular.
Tomic kendine geldi 3 haftadır görüyoruz neler yaptığını. Ama KSK karşısında maçı erken koparacaklar diye düşünüyorum, dolayısıyla süresi ve PIR'i bu hafta nispeten düşük olabilir diye endişeleniyorum.
Alternatif Jankunas, benim bu hafta en güvendiğim oyunculardan nedense, iç sahada kazanacaklardır ve takımın en önemli oyuncusu benim gözümde.
Stimac da var tabi herkesin dikkatini çeken, bu takıma almasam da diğer takımlarımdan 1 yada 2 sine almayı düşünüyorum, hiç bişey yapmasa bile kredi kazandıracak, bilginize.
İçimden bir his Savanovic bu hafta Fener'i öpecek diyor, onu da söylemeden geçemeyeceğim
Genel perspektiften takıma bakınca De Colo ve Tomic'i takıma monte edip uzun süre takımda tutmayı planlıyorum. Bu hafta Tomic le ilgili yazdığım kaygılarım olmasa ilk hamleyi kesin onunla yapacaktım, ama De Colo açısından da 90 altına inmesini bekleyip beklememek konusunda kararsız durumdayım.