Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Patrick young yerine kimi önerirsiniz ? . 76 kredinin mümkün olduğunca azını kullanmak istiyorum, aynı takımda değiştirmem gereken çok saçma isimler var, bykov + harangody yada broekhoff dan birisi daha elden çıkarmak istiyorum. toplamda 139,5 krediye guard, forvet, pivot a gidecek.

aklımdaki adaylar ;

pivot için, paul davis - savanovic - theis - todorovic

10 pır yaptıklarında hepsi kredi olarak değer kazanıyor.

guard için rice, sergio rodriguez (nedense bir gönül bağım var kendisine karşı :) ), dixon, louis campbell var. Campbell 1 adım önde.

forvet olarakta markoishvili tek aday gibi.

Bu oyuna ben geçen sene başladım. Hala acemiliğimi atamadım. Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Mevcut kadrom şu şekilde:
Wanamaker-Rochestie
Gentile-Rudy-Shved-D. Smith
Bourousis-Claver-Bilan-Mbakwe

Bu hafta kafamdaki kadro ise şu şekilde:
Teodosic-Rochestie
Gentile-Rudy-Shved-Djedovic
Tomic-Claver-Bilan-Mbakwe

Kadron epeyce başarılı; bir hayli kredi yükseltimi de yapmış gibisin ;)
Pek fark etmeyecek ve hatta artık son kurşununu oynamak üzere olan Maccabi deplasmanındaki CSKA' nın daha sıkıntılı olduğunu varsayarsak da hata bile denilebilecek Wanamaker / Teodosic değişimi yapmak yerine Mbakwe' yi elden çıkarmayı düşünsen bence daha sağlıklı olur.

100 ü bulmuş Bourousis' i bırakıp da kredi arttırımı yapman da doğru hareket olmuş. Bu doğrultuda hesabımda hata yoksa Mbakwe' yi değiştirme sürecinde elinde en az 10 kredi daha olacak (Geçen haftaki varsa unspend credit lerini bilemediğim için tam rakam belirtemiyorum tabi)
Seçim senin ...

Othello Hunter hakkında ki düşünceleriniz nedir ? Bu hafta süre alacak bence.

Birde 110 krediye 2 guarda alacağım, adams-serrod yerine. calathes-rochestie-granger dan hangi ikisini önerirsiniz ?

Emre sanıyorum Serrod kalacak çünkü kredisi çok düşük. Baktığımda serrod satarsam alabileceğim en iyi pg Louis campbell oluyor ve bu takıma asla böyle istikrarsız birini alamam. Bu yüzden devin ile yollarımız ayrılıyor, ve 50 krediye sf/sg arıyorum. Katkılarını bekliyorum..

Mustafa, eğer serrod gidecekse campbell yerine draper daha mantıklı bi seçim olur bence...
50 kredi altına aslında forvet çok ama hangisinin iyi oynayacağını bilmek zor :) manu olabilir, içerde iyi oynayan weems belki, edwin jackson, james white alternatif olabilir. Dediğim gibi oyuncu çok ama seçim yapmak zor...

Mustafa, eğer serrod gidecekse campbell yerine draper daha mantıklı bi seçim olur bence...
50 kredi altına aslında forvet çok ama hangisinin iyi oynayacağını bilmek zor :) manu olabilir, içerde iyi oynayan weems belki, edwin jackson, james white alternatif olabilir. Dediğim gibi oyuncu çok ama seçim yapmak zor...

sadece bu hafta özelinde lojeski+vesely mi yoksa bilan+white ?

Düşük kredili oyuncu olarak:
Guard Bölgesi için; J. Granger, L.Campbell, R.Beaubois, S.Jovic,
Forvet Bölgesi için; J.Feldeine, S.Pavlovic, D.Logan, M.Markoishvili, J.Farmar, M.Collins,T.Bryce
Center Bölgesi için; Othello Hunter, A.Vorontsevich, J.Alexander, V.Stimac, D.Savanovic, D.Theis,J.Bryant gibi oyuncular göze çarpıyor

Genel sıralamada 225. sırada olan takımımda;

Wanamaker ve Renfroe takımda kalmaya devam edecekler.

Forvet bölgesine de büyük ihtimalle dokunmayacağım . Yani Smith,Feldeine,Shved ve Gentile ile devam edeceğim.

Uzun pozisyonunda Bilan kesinlikle takımda kalacak. Mbakwe'yi ise kesin olarak elden çıkaracağım.(Maccabi de koç değişikliği sonrası D.Smith ve Farmar'ın iyi puanlar getirebileceğini düşünüyorum..En azından Smith'in orta vadede zarar ettirmeyeceğini düşünüyorum.Maccabi'de uzun olarak alınabilecek tek oyuncu da bana göre B.Randle.)
Bourousis'i de elden çıkarmayı düşünüyorum. Claver konusunda henüz net karar verebilmiş değilim.Sanırım bu hafta bütün değişiklik haklarımı pivot pozisyonu için kullanacağım.

Yoğunluktan giremiyorum ama başlığa bakınca gözlerim yaşardı :) Bu oyunun Türkiye sınırlarındaki kalbi bu başlık oldu sanırım. GSBASKET farkı ...

Geçen haftaki hüsrandan sonra bu hafta yaptığım tercihleri bir hatırlatıp fazla vakit kaybetmeden kaçayım buralardan.

Dünya 11 : Renfroe-SerRod / Gentile-Shved- Rudy - D.Smith / Bourusis - Tomic- Reyes - Claver

OUT : Renfroe-Gentile-Bourusis IN : Teodosic - DeColo - Vesely

Dünya 43 : Rochestie - SerRod / DeColo - Shved - Rudy - D.Smith / Bourusis - Claver - Mbakwe - Tomic

OUT : Rochestie - Claver - Mbakwe IN : Teodosic - Raduljica - Othello Hunter

En iddialı 2 takımımı açığa çıkardım , başlığı bu kadar hareketli görünce dayanamadım yazdım . Görüldüğü üzere takımlarımı DeColo - Teo merkezine oturttum . CSKA'nın artık 1'den fazla yenilgi almayacağını düşünüyorum ve De Colo - Teo'ya toplamda 40 veya +40 rnk gözüyle bakıyorum . İkisini birden aldım çünkü bazen bir tanesi acayip işler yapıyor bazen diğeri . Bu haftaki favorim tabi ki De Colo.. Maccabi'nin penetre eden kısaya çözüm bulma ihtimali yok. De Colo 8 tane falan faul alacak zaten direk .

Rochestie ve Renfroe garip işler yapabiliyor aslında Renfroe ideal bir puan getirebilir bu hafta ama ben De Colo - Teo yoluna gittim. Bu yola giderken ilk takımımda üzülerek Bourusis'i satmak zorunda kaldım. Planım haftaya satmaktı ama içime bu şekilde doğdu bilmiyorum sonuç ne olacak. İkinci takımımda Bourusis'in çok afedersiniz yine hayvanlaşma ihtimaline karşı bu kez Teo - De Colo ve Bourusis'i buluşturdum. Bunu yaparken de 2 ucuz uzun gerekiyordu. Raduljica'nın Kuban pota altını işleyeceğini düşünüyorum. Eğer sürelerinde sıkıntı olmazsa kredisini çıkarıp max kazanç elde eder. Othello Hunter'ın 24-25 dk sahada kalacağını biliyoruz , faul atışları ve yüzdesi çok kötü Euroleague'de bu yıl . Eğer biraz iyi atarsa standart bir 12-15 katkısı verir diye düşünüyorum galibiyet bonusu hariç.

Genel olarak diyeceklerim bu kadar , Devin Smith'in bende bir kredisi daha var. Zan Tabak ile Maccabi de bir irkilme olabilir ve o takımın en dirençli adamı Devin Smith. Haftaya elden çıkarırım gibi ama rezilleri oynamasın kafi. En büyük rakibim Wanamaker ve Bilan. Bende yok ama üst sıralarda epey var. Bu iki oyuncu vasat olursa işler yolunda gider benim açımdan. Tabi ki bir de SerRod olayı var.. Elden çıkaramadım zaten o kredi ile çıkarsam ne yapabilirim. Çoğunlukta olmadığını da bildiğimiz bir oyuncu. Yani olur da iyi katkı verirse çok iyi olur. Llull bence bu haftanın iyi yatırımşarından birisi tavsiye ederim. Madrid ve Khimki pozisyon sayısı ve tempo olarak 1 ve 4. sıradalar. Bol ranking çıkması muhtemel. Buna paralel son ilave daha ; Felipe Reyes'in haftası ..

Cuma akşamına kadar ben kaçar ..

Yoğunluktan giremiyorum ama başlığa bakınca gözlerim yaşardı :) Bu oyunun Türkiye sınırlarındaki kalbi bu başlık oldu sanırım. GSBASKET farkı ...

Geçen haftaki hüsrandan sonra bu hafta yaptığım tercihleri bir hatırlatıp fazla vakit kaybetmeden kaçayım buralardan.

Dünya 11 : Renfroe-SerRod / Gentile-Shved- Rudy - D.Smith / Bourusis - Tomic- Reyes - Claver

OUT : Renfroe-Gentile-Bourusis IN : Teodosic - DeColo - Vesely

Dünya 43 : Rochestie - SerRod / DeColo - Shved - Rudy - D.Smith / Bourusis - Claver - Mbakwe - Tomic

OUT : Rochestie - Claver - Mbakwe IN : Teodosic - Raduljica - Othello Hunter

En iddialı 2 takımımı açığa çıkardım , başlığı bu kadar hareketli görünce dayanamadım yazdım . Görüldüğü üzere takımlarımı DeColo - Teo merkezine oturttum . CSKA'nın artık 1'den fazla yenilgi almayacağını düşünüyorum ve De Colo - Teo'ya toplamda 40 veya +40 rnk gözüyle bakıyorum . İkisini birden aldım çünkü bazen bir tanesi acayip işler yapıyor bazen diğeri . Bu haftaki favorim tabi ki De Colo.. Maccabi'nin penetre eden kısaya çözüm bulma ihtimali yok. De Colo 8 tane falan faul alacak zaten direk .

Rochestie ve Renfroe garip işler yapabiliyor aslında Renfroe ideal bir puan getirebilir bu hafta ama ben De Colo - Teo yoluna gittim. Bu yola giderken ilk takımımda üzülerek Bourusis'i satmak zorunda kaldım. Planım haftaya satmaktı ama içime bu şekilde doğdu bilmiyorum sonuç ne olacak. İkinci takımımda Bourusis'in çok afedersiniz yine hayvanlaşma ihtimaline karşı bu kez Teo - De Colo ve Bourusis'i buluşturdum. Bunu yaparken de 2 ucuz uzun gerekiyordu. Raduljica'nın Kuban pota altını işleyeceğini düşünüyorum. Eğer sürelerinde sıkıntı olmazsa kredisini çıkarıp max kazanç elde eder. Othello Hunter'ın 24-25 dk sahada kalacağını biliyoruz , faul atışları ve yüzdesi çok kötü Euroleague'de bu yıl . Eğer biraz iyi atarsa standart bir 12-15 katkısı verir diye düşünüyorum galibiyet bonusu hariç.

Genel olarak diyeceklerim bu kadar , Devin Smith'in bende bir kredisi daha var. Zan Tabak ile Maccabi de bir irkilme olabilir ve o takımın en dirençli adamı Devin Smith. Haftaya elden çıkarırım gibi ama rezilleri oynamasın kafi. En büyük rakibim Wanamaker ve Bilan. Bende yok ama üst sıralarda epey var. Bu iki oyuncu vasat olursa işler yolunda gider benim açımdan. Tabi ki bir de SerRod olayı var.. Elden çıkaramadım zaten o kredi ile çıkarsam ne yapabilirim. Çoğunlukta olmadığını da bildiğimiz bir oyuncu. Yani olur da iyi katkı verirse çok iyi olur. Llull bence bu haftanın iyi yatırımşarından birisi tavsiye ederim. Madrid ve Khimki pozisyon sayısı ve tempo olarak 1 ve 4. sıradalar. Bol ranking çıkması muhtemel. Buna paralel son ilave daha ; Felipe Reyes'in haftası ..

Cuma akşamına kadar ben kaçar ..

oğuzhan senin dünya 11. takımın ile benim 15. takım arasında sadece 3 oyuncu fark var.

sendekiler:
- serrod
- rudy
- claver

bendekiler:
- renfroe
- lojeski
- radulijica

diğer tüm oyuncular aynı.

Kadrolarda son değişiklikleri yaptım ve sıralamadaki en iyi takımımda Renfroe, Claver ve Mbakwe'ye elveda deyip yerlerine Beaubois, Reyes ve Tomic'i dahil ettim.Özellikle pota altım canavar gibi oldu :)

Kadromun son hali şudur:

B.Wanamaker
R.Beaubois

J.Feldeine
D.Smith
A.Shved
A.Gentile

A.Tomic
F.Reyes
M.Bilan
I.Bourousis

Kadrolarda son değişiklikleri yaptım ve sıralamadaki en iyi takımımda Renfroe, Claver ve Mbakwe'ye elveda deyip yerlerine Beaubois, Reyes ve Tomic'i dahil ettim.Özellikle pota altım canavar gibi oldu :)

Kadromun son hali şudur:

B.Wanamaker
R.Beaubois

J.Feldeine
D.Smith
A.Shved
A.Gentile

A.Tomic
F.Reyes
M.Bilan
I.Bourousis

iyi takım. feldeine > 10 ise. :)

iyi takım. feldeine > 10 ise. :)

Feldeine ve Beaubois bu kredilerde en makul oyuncular gibi duruyorlar.
Forvet pozisyonunda bu kadar düşük kredili olup da iyi süre alan ve her an iyi skorlar üretebilecek Feldeine dışında bir de Logan var.
Beaubois de tıpkı Feldeine gibi iki ucu keskin bıçak ama kredi mevzusundan dolayı bir iki oyuncuda risk almak zorundayız.Kredim yetseydi Granger tercihi yapacaktım.Gerçi Limoges maçı Efes için her ne kadar önemli bir maç olsa da rakip zayıf olduğundan maçın erken kopabileceğini ve Granger'in fazla süre alamayabileceğini de ihtimal dahilinde görüyorum.
.

Son iki hafta kabus gibiydi resmen, Diebler pek puan getirmedi, Mbakwe ve Kenny Gabriel da baya düşüşe geçti. Devin Smith'i bir hafta kullanıp yolladım, MBakwe ve Gabriel'i da elden çıkardım. Gist, Markoishvili ve Saric'i aldım. Bu arada nazar değmesin Llull, Rudy ve Kuzminskas üçlüsü müthiş puan getiriyor.

Bu haftaki kadrom,

Llull
Renfroe

----------------

Diebler
Rudy
Markoishvili
Kuzminskas

--------------------

Gist
Claver
Saric