Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Son iki hafta kabus gibiydi resmen, Diebler pek puan getirmedi, Mbakwe ve Kenny Gabriel da baya düşüşe geçti. Devin Smith'i bir hafta kullanıp yolladım, MBakwe ve Gabriel'i da elden çıkardım. Gist, Markoishvili ve Saric'i aldım. Bu arada nazar değmesin Llull, Rudy ve Kuzminskas üçlüsü müthiş puan getiriyor.

Bu haftaki kadrom,

Llull
Renfroe

----------------

Diebler
Rudy
Markoishvili
Kuzminskas

--------------------

Gist
Claver
Saric
Dunston

Forvet bölgesinde forum ahalisi Kuzminskascılar,Gentileciler,De Colocular,Delaneyciler olarak dörde ayrılıyor sanırım..Bunlara belki Djedovic de eklenebilir :)
Genel olarak iyi kadro olmuş bence.Ben bu kadroya sahip olsaydım ne yapardım diye düşündüm de Mbakwe ve Gabriel'i ben de çıkarırdım.Ama Smith yerine Diebler'i çıkarırdım büyük ihtimalle..Markoishvili tercihi de mantıklı bence..Pota altında da Reyes,Vesely,Raduljica,Vougioukas gibi isimlerden en az birini de tercih ederdim herhalde.

Son iki hafta kabus gibiydi resmen, Diebler pek puan getirmedi, Mbakwe ve Kenny Gabriel da baya düşüşe geçti. Devin Smith'i bir hafta kullanıp yolladım, MBakwe ve Gabriel'i da elden çıkardım. Gist, Markoishvili ve Saric'i aldım. Bu arada nazar değmesin Llull, Rudy ve Kuzminskas üçlüsü müthiş puan getiriyor.

Bu haftaki kadrom,

Llull
Renfroe

----------------

Diebler
Rudy
Markoishvili
Kuzminskas

--------------------

Gist
Claver
Saric
Dunston

semih bence kadron çok riskli. ilerisi için. aynı takımdan 3 oyuncu: diebler/ saric/ dunston... bu oyuncuların ikisinin birden +20 yapma olasılığı düşük. zira; takımda huertel ve granger ve brown gerçeği var. cedi de randıman vermeye başladı diebler'ın performansını etkileyecektir. ki diebler da düşüşte. en azından bence saric alınmamalı.

markoishvili tericihi de bana kalırsa riskli. geçen haftaki performans ve dakika bence herkesi yanıltıyor. o çok ekstra bir performanstı ve preldzic kenarda oturdu bu yüzden. mahmuti dokunmadı marko'ya.

ama gerek redding, gerek emir, gerek yeni gelen ki ben çok beğendim wilbekin marko'nun bu kadar etkin olmamasını sağlayacaktır. zaten marko ücumu ile değil genelse savunması ile ne çıkan bir isim.

tabii benim fikrim: bence bu kadro yapılanmasında devin smith bir hafta daha durmalı. marko-devin smith değişikliği çok riskli.
gist tercihi de em rezil edebilir, hem vezir edebilir. ama 67 kredi ediyor gist, tomic 72'den alınabilir gibime geliyor. hem tomic alınırsa bir daha satılmaz elin genişler.

Llull
Renfroe

Diebler
Rudy
d. smith
Kuzminskas

gabriel (out)
mbakwe (out)
claver (out)
Dunston

170 kredi civarı heralde.

- tomic
- reyes
- othelle hunter/joe alaxander (ben hunter'ı tercih ederim. young sakat. printesiz de sıkıntılı. pota altında adamı yok oli'nin)

tabii benim fikrim:)

Aynen Tolga şu hafta bir geçsin o üçlüden birini yollayacağım. Bu hafta nispeten güçsüz bir takıma karşı oynadıkları için biraz da Maccabilileri elden çıkarmak için mecburan tuttum kadroda. Maccabililer kara delik gibi yahu :)

Haftaya Dunston yerine Tomic olabilir mesela ya da Ayon.

Diebler'ın da son şansı, bu hafta da tutuk devam ederse şutlayacağım :(

edit: Tolga abi diyeyim yaşına bakmamıştım...

Forvet bölgesinde forum ahalisi Kuzminskascılar,Gentileciler,De Colocular,Delaneyciler olarak dörde ayrılıyor sanırım..Bunlara belki Djedovic de eklenebilir :)
Genel olarak iyi kadro olmuş bence.Ben bu kadroya sahip olsaydım ne yapardım diye düşündüm de Mbakwe ve Gabriel'i ben de çıkarırdım.Ama Smith yerine Diebler'i çıkarırdım büyük ihtimalle..Markoishvili tercihi de mantıklı bence..Pota altında da Reyes,Vesely,Raduljica,Vougioukas gibi isimlerden en az birini de tercih ederdim herhalde.

dördünü sağlam bir pota altıyla bir araya getiren şampiyon olur:) gardlar bence önemsiz. düşük krediyle bile haftasına göre doğru tercihler yapılabilir. hatta bu forvet hattını oturtup, sadece gard ve pota altı için oyuncu değişikliklerini kullanmak gerek:) belki nasip top16'ya.

ben gentile'yi en az tutuyorum bu isimlerden. kuzminskas ne kadar iyi olsa da süresini beğenmiyorum.

delaney ve colo benim tercihlerim:)

ha djedovic. ben bu seneye 5 adet djedovic ile başladım. djedovic delaney aynı takımdaydı. 3-4 takımımı tukarı çektiler. djedovic hakkını helal etsin. ama bu sene ne kadar istikrarlı gözükürse gözüksün bu yıldızlar gibi bel bağlanacak bir isim değil bence ve elimde şu an hiç yok.

bu hafta takımlarım: http://i.hizliresim.com/p9QD0o.png

eğer rice umduğum gibi bu hafta patlama yapmazsa çok kötü bir hafta beni bekliyor. rice'dan en az 15 gelse yine bu haftayı idare edebileceğimi düşünüyorum. tüm planlarım gelecek hafta için. herkese başarılar. en kötü takımlarımız böyle olsun:)

dördünü sağlam bir pota altıyla bir araya getiren şampiyon olur:) gardlar bence önemsiz. düşük krediyle bile haftasına göre doğru tercihler yapılabilir. hatta bu forvet hattını oturtup, sadece gard ve pota altı için oyuncu değişikliklerini kullanmak gerek:) belki nasip top16'ya.

ben gentile'yi en az tutuyorum bu isimlerden. kuzminskas ne kadar iyi olsa da süresini beğenmiyorum.

delaney ve colo benim tercihlerim:)

ha djedovic. ben bu seneye 5 adet djedovic ile başladım. djedovic delaney aynı takımdaydı. 3-4 takımımı tukarı çektiler. djedovic hakkını helal etsin. ama bu sene ne kadar istikrarlı gözükürse gözüksün bu yıldızlar gibi bel bağlanacak bir isim değil bence ve elimde şu an hiç yok.

Djedovic bu dörtlünün gerisinde kalıyor tabi.Aslında Shved'in aldığı süreler yükselse bu dörtlünün arasına katılmaya aday görüyorum onu da..Ben Gentile ile devam ediyorum şimdilik.Takımı her ne kadar kötü olsa da Gentile o takımın herşeyi konumunda.Mesela geçen hafta 6 da 0 üçlükle oynamasına rağmen 19 PIR yapmayı başardı.Bu şutları soktuğu ve sağlam PIR yaptığı bir hafta olursa ki olabilir onu De Colo ile değiştireceğim :) Ayrıca D.Smith'den de önümümüzdeki haftalarda kredisini yükseltmesini bekliyorum..

Djedovic bu dörtlünün gerisinde kalıyor tabi.Aslında Shved'in aldığı süreler yükselse bu dörtlünün arasına katılmaya aday görüyorum onu da..Ben Gentile ile devam ediyorum şimdilik.Takımı her ne kadar kötü olsa da Gentile o takımın herşeyi konumunda.Mesela geçen hafta 6 da 0 üçlükle oynamasına rağmen 19 PIR yapmayı başardı.Bu şutları soktuğu ve sağlam PIR yaptığı bir hafta olursa ki olabilir onu De Colo ile değiştireceğim :) Ayrıca D.Smith'den de önümümüzdeki haftalarda kredisini yükseltmesini bekliyorum..

ben de smith den umutluyum. shved'in 90 lara dayanması için rice'ın sakatlanması gerek:) ben khimki koçu olsam en az 30 dakika oynatırım. rice'ın süresini kısarım. tabii ilk 5 maçlık performansa göre.

ben de smith den umutluyum. shved'in 90 lara dayanması için rice'ın sakatlanması gerek:) ben khimki koçu olsam en az 30 dakika oynatırım. rice'ın süresini kısarım. tabii ilk 5 maçlık performansa göre.

Umarım sakatlanır diyecem demesine de sende de epey Rice vardı galiba :p Olmazsa Khimki koçu izin versin yarın bir Rudy-Shved düellosu seyredelim :)

Quincy Miller haftasonu ligde 27 dk süre almış.Kızılyıldız'ın Strasbourg maçı çok kritik.Hem Stimac'ı hem de Miller'ı aldım kadroya.İnşallah yüzümü kara çıkarmaz.Spanoulis'in durumu hala net değil :(

Yalnız forumda tam bir sinerji ortamı oluştu herkes kadrolarını açık açık yazmaya başladı :)
Tolga, Mustafa ve Oğuzhan zaten sıralamadaki yerleriyle kalitelerini gösteriyorlar, ilave olarak ben Hakan ve Tutku'nun takımlarını da çok beğendim. Ayrıca Semih'in takımını görünce "vay be sonunda değişik bir kadro yapılanmasına giden biri, helal" diye içimden düşündüm :)
Ben de 107. sırada olan takımımı yazmıştım ama tekrar yazacağım, bu takım için 3 alternatifli değişiklik oluşturdum kendime, yorumlarınızı bekliyorum hangisi daha mantıklı;
Llull - Rochestie / Shved - Delaney - Smith - Colo / Udoh - Bilan - Bourousis - Claver
1) Rochestie - Colo - Claver OUT / Granger - Eyenga - Tomic(Jankunas) IN
2) Udoh - Claver - Colo OUT /Tomic - Jankunas - Haynes IN
3) Udoh - Claver - Colo OUT /Tomic - Reyes - Collins IN

Yalnız forumda tam bir sinerji ortamı oluştu herkes kadrolarını açık açık yazmaya başladı :)
Tolga, Mustafa ve Oğuzhan zaten sıralamadaki yerleriyle kalitelerini gösteriyorlar, ilave olarak ben Hakan ve Tutku'nun takımlarını da çok beğendim. Ayrıca Semih'in takımını görünce "vay be sonunda değişik bir kadro yapılanmasına giden biri, helal" diye içimden düşündüm :)
Ben de 107. sırada olan takımımı yazmıştım ama tekrar yazacağım, bu takım için 3 alternatifli değişiklik oluşturdum kendime, yorumlarınızı bekliyorum hangisi daha mantıklı;
Llull - Rochestie / Shved - Delaney - Smith - Colo / Udoh - Bilan - Bourousis - Claver
1) Rochestie - Colo - Claver OUT / Granger - Eyenga - Tomic(Jankunas) IN
2) Udoh - Claver - Colo OUT /Tomic - Jankunas - Haynes IN
3) Udoh - Claver - Colo OUT /Tomic - Reyes - Collins IN
Ben üçüncüsünü daha çok tuttum..

Benim gidişat kötü, sebebi de Tolga, geç anlattı oyunun mantığını. Ben puanmı kredimi çözemeden kör topal ilerliyordum :)

iyi sayılabilecek durumdaki takımlarım aşağıdaki gibi, bold isimleri kemik kadroda tutmayı planlıyorum.

Bir takımımda (ki sıralamadaki yerini yazmaya utanıyorum :) )

guardlar dengesiz şimdilik, granger ı bu hafta aldım, 14 yapsa max değerine çıkıyor zaten. diğeri de campbell.

forvetlerde gentile,hanga-pavlovic-dragic. g
entileyi bu hafta elden çıkaramadım, haftaya hanga ile birlikte düşünebilirim.
pavlovic de aynı şekilde, ucuz kontenjanından duruyor.
dragic den yediğim kazığın boyutunu anlatamam. muhtemelen sakatlık olmadıkça tutarım kadromda. 3-4 hafta boyunca 14-15 leri bulması lazımki değerine geri gelebilsin.

pota altı sanırım en güçlü yer.
Vesely-Reyes-Bilan sakatlık olmadıkça değişmez artık. yanlarında da kredi getirisi bu hafta da garanti gibi olan theis var.

diğer bir takımımda

guardlarda Calathes ve beaubois var, granger a kredi yermedi, 46,11 de kaldım.

forvetlerde shved-kuzminskas-hanga ve dragic var. hanga yı gelecek hafta değiştirebilirim, dragic bu kadroda kredi kazandırdı az da olsa. spanoulis i de ilk tur bitmeden araya katmak istiyorum.

pota altı da fena değil,
Reyes-Bilan, udoh ve theiss.

kadroya llull, rochestie, rudy, vesely,tomic gibi isimleri de monte edebilirsem süper olur.

diğer takımlar şimdilik pek parlak değil. sıralamada en iyi durumdaki takımında 747 kredim var ve REyes-Tomic dışında granger, datome, udoh, sloukas, dragic gibi 10 üzeri pır getirebilecek ama kredi fazla getirmeyecek isimler var ve sloukas sakat görünüyor.

Nba oyuncularının olduğu sezon gibi kötü bir sezon başlangıcı oldu benim. Bunda takımlara konsantre olamamaktan kaynaklandı. Geçen hafta biraz odaklandım, bu haftada daha fazla çalıştım ama oyuncu değişkliği kıstı, kredi eksikliğİ ve oyuncuları çok takip edememekten dolayı çok verimli olmamış olabilir.
En iyi takımım geçen hafta 272. idi, bu hafta 262 ye çıktı.( Dünya sılaması değil GS Basket ligi :)

Pullen
Draper

Manu
Nobel Colo
M.Colins
Hanga

Nicola Melli- üzerinde çok düşündüm,herkesi kadroya alabilecek krediyi ayırdım. Tomici aldım,çıkardım ama tekrar Melli de karar kıldım.Bourisis bile alacak kredi var şuan hala.Buna yorum alabilirim.
Claver
Udoh
Reyes

Demek spanoulis oynamayacak,her işte bir hayır vardır deyip b planını devreye sokuyorum,maçlar bu geceden başlıyor,heyecan herkeste üst düzey sanırım :)

oğuzhan senin dünya 11. takımın ile benim 15. takım arasında sadece 3 oyuncu fark var.

sendekiler:
- serrod
- rudy
- claver

bendekiler:
- renfroe
- lojeski
- radulijica

diğer tüm oyuncular aynı.

Seni geçiyorum bu hafta desene :) 20 kredi fazlan var benim takımıma göre , bence büyük avantaj. Ben ilk 10'a hatta bir tık daha ileriye bile gidebileceğini düşünüyorum.

ek olarak ; haftaya Renfroe-Lojeski yerine mesela Rice-Delaney falan yaparsan zirveye bile yürür. Çok beğendim kadronu.