Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Seni geçiyorum bu hafta desene :) 20 kredi fazlan var benim takımıma göre , bence büyük avantaj. Ben ilk 10'a hatta bir tık daha ileriye bile gidebileceğini düşünüyorum.

ek olarak ; haftaya Renfroe-Lojeski yerine mesela Rice-Delaney falan yaparsan zirveye bile yürür. Çok beğendim kadronu.

bu hafta geçemem:) serrod- rudy/ renfroe- lojeski ikilisinden fazla yapabilir. claver ile radulijica'nın performansı belirleyici olacak.

gelecek hafta için delaney ve mclaen kesin kadroma gelecek. 3.isim şimdilik muamma ama rice iyi tercih olabilir.

Yalnız forumda tam bir sinerji ortamı oluştu herkes kadrolarını açık açık yazmaya başladı :)
Tolga, Mustafa ve Oğuzhan zaten sıralamadaki yerleriyle kalitelerini gösteriyorlar, ilave olarak ben Hakan ve Tutku'nun takımlarını da çok beğendim. Ayrıca Semih'in takımını görünce "vay be sonunda değişik bir kadro yapılanmasına giden biri, helal" diye içimden düşündüm :)
Ben de 107. sırada olan takımımı yazmıştım ama tekrar yazacağım, bu takım için 3 alternatifli değişiklik oluşturdum kendime, yorumlarınızı bekliyorum hangisi daha mantıklı;
Llull - Rochestie / Shved - Delaney - Smith - Colo / Udoh - Bilan - Bourousis - Claver
1) Rochestie - Colo - Claver OUT / Granger - Eyenga - Tomic(Jankunas) IN
2) Udoh - Claver - Colo OUT /Tomic - Jankunas - Haynes IN
3) Udoh - Claver - Colo OUT /Tomic - Reyes - Collins IN

3.sü kesinlikle.

Merhaba herkese.
Fantasy challenge başladığından beri bu başlığı okuyorum. Her hafta kadro kurmadan önce değerli görüşlerinizi yorumlayıp ona göre kadro kuruyorum. Oyunu bu sene ilk kez oynadığım için baya acemi yaptım. En iyi kadrom 5900lerde. Herkese vakit ayırıp da buraya yorumlarını yazdığı için teşekkürü bir borç bilirim. :)

Şu an baktığım kadarıyla Printezis de sakat gözüküyor. Böyle giderse skor yükünü Lojeski baya sırtlamak zorunda kalacak gibi. Ben birkaç kadroma almaya çalıştım. İyi mi ettik kötü mü ettik göreceğiz.

Yalnız forumda tam bir sinerji ortamı oluştu herkes kadrolarını açık açık yazmaya başladı :)
Tolga, Mustafa ve Oğuzhan zaten sıralamadaki yerleriyle kalitelerini gösteriyorlar, ilave olarak ben Hakan ve Tutku'nun takımlarını da çok beğendim. Ayrıca Semih'in takımını görünce "vay be sonunda değişik bir kadro yapılanmasına giden biri, helal" diye içimden düşündüm :)
Ben de 107. sırada olan takımımı yazmıştım ama tekrar yazacağım, bu takım için 3 alternatifli değişiklik oluşturdum kendime, yorumlarınızı bekliyorum hangisi daha mantıklı;
Llull - Rochestie / Shved - Delaney - Smith - Colo / Udoh - Bilan - Bourousis - Claver
1) Rochestie - Colo - Claver OUT / Granger - Eyenga - Tomic(Jankunas) IN
2) Udoh - Claver - Colo OUT /Tomic - Jankunas - Haynes IN
3) Udoh - Claver - Colo OUT /Tomic - Reyes - Collins IN

3ünden de son anda vazgeçip an itibariyle yeni değişiklikler yaptım. Spa, Young ve Printesiz olmadığı için bir kumar oynayarak;

Udoh - Claver - Colo OUT /Tomic - Hunter - Lojeski IN

yaptım, hadi hayırlısı :)

evet, forumda derin bir sessizlik hakim. kimse ilk gün performansından memnun değil herhalde: lull, rudy, serrod, reyes, shved...

ayon'u olanlar çok sıra atlar.

Bugün 2 oyuncum oynadı
Rudy 11
Carroll 5
Rudy'i yeni aldım,bana gelince pr'ı düştü,Carroll'ı normalde çıkarmıştım ama spa oynamadığı için mecburem kadromda kaldı,yinede buna şükür - getirende olabilirdi,kalan 8 oyuncu haftanın kaderini belirleyecek

Carroll'u haftaya çıkaracağım bakalım o hafta ne yapacak

Mevcut kadrom: Rice Wanamaker -Shved Rudy Datome Hackett-Vesely Claver Raduljica Q.Miller Cepte de 15 kredim var

Spanoulis-Hackett Mbakwe-Raduljica Harangody-Miller değişklikleri yapmıştım.Spanoulis sakatlanmasaydi Spa'yı tutup Rice-Lull değişikliği yapıcaktım.3 oyuncudan 38.5la başladım.Quincy Miller'dan çok umutluyum.Spanoulisin yokluğunda Hackett daha fazla sorumluluk alacıktır.Herkese bol şans

Dün maçı dikkatle izledim, Llull-Shved-Reyes takımlarımda vardı.
Llull biraz akıllı oynasan 20 pır çok rahat yapardı, şut yüzdesi zaten felaketti 2/11 3lük attı, 2si girse zaten 19 olacaktı, 3 tane serbest atış kaçırdı fln kısaca beklenenin çok altında pır aldı, ben ona kafamda 20 yazmıştım :(
Reyes süper bi ilk yarı oynayıp felaket bir ikinci yarı oynadı sağolsun, ondan da 20 beklerken 11 geldi.
Shved zaten beni çıldırttı, bu kadar kötü oynayarak 11 getirmesi bile mucize. Shved le ilgili kafam çok karıştı, gereksiz 3lükler atıyor, top kaybı yapıyor, max 25 dk oyunda kalıyor vs. dün onu aldığı fauller ve serbest atışlar kurtardı. Khimki tam bir düzen takımı kimin ne zaman oyuna gireceği ne kadar oyunda kalacağı belirlenmiş, Shved biraz daha zayıf kadrolu bir takımda olsa 25 pır altına düşmez ama bu Khimki takımında dün konuşulduğu gibi bir sakatlık olmazsa sezon ortalaması 15i zor geçer. Shved le ilgili sizin de fikirlerinizi merak ediyorum, takımlarımdan çıkarmayı düşünebilirim önümüzdeki haftalarda.

Dün maçı dikkatle izledim, Llull-Shved-Reyes takımlarımda vardı.
Llull biraz akıllı oynasan 20 pır çok rahat yapardı, şut yüzdesi zaten felaketti 2/11 3lük attı, 2si girse zaten 19 olacaktı, 3 tane serbest atış kaçırdı fln kısaca beklenenin çok altında pır aldı, ben ona kafamda 20 yazmıştım :(
Reyes süper bi ilk yarı oynayıp felaket bir ikinci yarı oynadı sağolsun, ondan da 20 beklerken 11 geldi.
Shved zaten beni çıldırttı, bu kadar kötü oynayarak 11 getirmesi bile mucize. Shved le ilgili kafam çok karıştı, gereksiz 3lükler atıyor, top kaybı yapıyor, max 25 dk oyunda kalıyor vs. dün onu aldığı fauller ve serbest atışlar kurtardı. Khimki tam bir düzen takımı kimin ne zaman oyuna gireceği ne kadar oyunda kalacağı belirlenmiş, Shved biraz daha zayıf kadrolu bir takımda olsa 25 pır altına düşmez ama bu Khimki takımında dün konuşulduğu gibi bir sakatlık olmazsa sezon ortalaması 15i zor geçer. Shved le ilgili sizin de fikirlerinizi merak ediyorum, takımlarımdan çıkarmayı düşünebilirim önümüzdeki haftalarda.
Ben de özellikle dünkü maçtan sonra Shved'le ilgili aynı düşünceye sahibim.Khimki'de değil de mesela Kızılyıldız,B.Münih,Strasbourg gibi bir takımda oynasa şu an De Colo'nun yerinde o olurdu.Açıkçası ben de dünkü maçtan sonra kadrodan çıkarmayı ciddi ciddi düşünüyorum ve sanırım Khimki'de koçun en güvendiği ve süre konusunda en az sıkıntısı olan adam Rice

27 kredili Quincy Miller 17. dakikada 23 rkg :D İlk yarı itibariyle Datome'yle Vesely 13er rkg.Bir daha asla Hackett'a gitmem.Hackett, Mardy Collins, Markoishvili, Singleton arasında kalmıştım.Oradaki tercihim fiyasko oldu

söyleyecek çok şey var ama hiçbir şey diyemiyorum. yine kredisi az olanlara yarayan bir hafta oldu. üst taraflarda pek bir şey değişmeyecektir. puanlar iyice birbirine yaklaşıyor.

ragland ve ponitka'yı 5 hafta, datome'yi 4 hafta takımlarımda tuttum hiç +20 yapamadılar. ben çıkardığımda üçü +70 yaptılar. olacak şey değil. tüm takımlarımda neredeyse ponitka- ragland out. girenler lojeski- granger. 5 adet de datome yollayıp eyanga/rudy almışım.

bu haftayı unutmak ve önüme bakmak istiyorum.

önemli takımlarım:

134+1
135+1
131+3
140+1
113+1
147+1

15 takımımdan en iyisi 154+1. yani 170'i geçen takımım olmayacak. hafta birincisinin 225 falan yapması sürpriz olmaz.

117+3...Eh işte.Kendi standardımda fena değil :D
Datome'den acil çıkış kapısından çıkacam önümüzdeki hafta için :D Bu hafta bitmedi ama yapacağım değişiklikler belli.Datome Claver Hackett çıkacak.Claver giderayak kredisini düşürmese bari, yükseltmese bile en azından korusa.

144,2 + Delaney, 165 olursa sevineceğim bu durumda. Lojeski'yi 25-30ları hayal ederek aldık 4,4 getirdi :(
Genel sıralamada ilk 1000de olan diğer takımım da haftayı 159,5 puanla kapadı...

Current cost Week score
Point Guards
Louis Campbell 35,97 19,8
stefan Jovic 52,2 11

Shooting Guards and Small Forward
Luigi Datome 51,45 28,6
Zoran Dragic 32,27 6,6
Adam Hanga 50,27 9,9
Alessandro Gentile 78,27 17

Power Forwards and Centers
Victor Claver 60,34 -
Vladimir Stimac 33,44 1
Ekpe Udoh 50,55 18,7
Ioannis Bourousis 107,27 26,4

552,03 139

kredi olarak en iyi durumdaki takımım bu, 28,76 kredi de kasada.

campbell ı 2 hafta daha tutacağım, gelecek -5 dahi yapsa kredi getiriyor. sonrada kendi evlerinde bayern le oynayacaklar.

datome ve udoh a dokunmayı düşünmüyorum.

dragic batık gemi, satmaya korkuyorum sattığım hafta 15-20 yapacak diye..

jovic+stimac+claver/bourusis satmayı düşündüklerim. (claver-bourusis tercihine göre 175 yada 221 kredi olacak elimde)

claver i satarsam calather, bourusis i satarsam teo yu alacağım guard olarak.
pota altı içinde tomic-ayon-othello hunter arasından iki isim seçeceğim.

sonraki hafta içinde hanga+claver/bourusis den elimde kalan+gentile/dragic den birisini daha değiştireceğim. Gentile zirveye çıktı, daha da yükselmez bence, takımla beraber düşüşe geçer.

2-3 gün önce açıkladığım 2 kadrodan Dünya 11 : 145 + Claver , Dünya 43 : 168 + Raduljica şeklinde gidiyor. Teodosic - De Colo birlikteliğini çok doğru zamanda hayata geçirdim. Bunu yaparken bir kadroda Bourusis'i de tutmak pahasına Othello + Raduljica'ya gittim , diğerinde elden çıkardım. Aldığım risk sanırım olumlu geri dönüş verecek 43.numaradaki takımıma. Bourusis'i elden çıkarıp önümüzdeki hafta da Delaney'i alıyorum bu takıma.

Haftaya dair öngörülerimde özellikle Othello , Raduljica , Teodosic , De Colo ve Reyes üzerinde durmuştum. Şimdilik Reyes büyük yanılttı ama diğerleri iyi gidiyor. Raduljica bugün saçma sapan işler yapmaz - faul problemi - ise bence o da ideal bir katkı verecek.

Darius Adams denen şahsiyet iki haftadır ACB'de coşup kadroma dahil oluyordu. Bu hafta yeter dedim demez olaydım beni bekliyormuş karaktersiz. Mevcut kadrom aşağıdaki gibidir. Aston Villa gibi kadro kurdum orta sıralardan kurtulamıyorum
Guardlar: Wanamaker (irreplacable) , Beaoubois (yerine adam lazım)
Forvetler: Kuzminskas (ranking machine), Babic (yokluktan), Devin Smith (mazi) , Eyenga (freshman)
Uzunlar: Bourousis (Adam), Udoh (Ağır İşçi), Moldeavanu (Hagi'nin hemşehrisi diye aldım) , Claver ( ucuza alınıp 10 yıl giyilen t-shirt)

granger tam sakatlanacak zamanı buldun. aferin. sana güvendik 9 tane adlık neredeyse hepsi büyük takımlarda. kredi de kaybedecek, kredi ve pır getirecek diye aldık. hepsi yalan. tamam söylenmiyorum ama lanet olsun böyle haftaya. lanet olsun. ilmek ilmek ördüğüm takımlarım, 6 hafta buraya kadar getirdim. büyüttüm besledim. granger ve senin gibiler, hepiniz nankörsünüz. emeklerime yazık.