Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Datome ile ilgili olumsuz yorumları görmeye başladım, ben kesinlikle katılmıyorum.
Fenerbahçenin ilk skoreri durumunda şu anda. Fenerbahçe, strasbourg maçına kesinlikle önem verecek, 2 tane zor deplasmanı var ve evindeki maçları kaybetmeyi göze alamaz, Obradovic takımın rahatlamasına ve rakibi küçümsemesine izin vermeyecektir. Faul yüzdesi çok yüksek, rebound katkısı da var. Sloukas ve bogdanovic in durumlarına göre 30 dk civarında süre alması muhtemel. kredi kaybettirmesi için 0 pır yapması lazım.

Bir başka gördüğüm yorumlar da Claver ve Bourousis in elden çıkartılmak istenmesi üzerine. Bunun sebebini tam anlayamıyorum, bende sıra gelmediği için çıkartamadım 2 haftadır ama hiç de ah vah demedim, aynı takımımda ikiside, geçen hafta 46 puan getirdiler sağolsunlar. Genede birsini çıkartağım bu hafta en azından.

Miller çok enteresan durumda. düşük krediye alınan ismin kredi getirisi de düşük oluyor haliyle , %15 max/min olacağı için fakat -18 yapmadığı sürece değer kaybetmeyecek ve -10 ya kadar düşse dahi kredisi max değerine çıkacak, 36,69 a. Bu banada çok mantıksız geldi ama formüle göre böyle çıkıyor. Hatam varsa düzeltirseniz sevinirim.
Benzer durum Louis Campbell için de geçerli, -5 e kadar kredisini koruyor, +5 de max değerine ulaşıyor.

Bu yüzden Teodosic'e bi süre daha girmeden De Colo ve Vesely'nin yanına (kesin karar vermemekle birlikte) Dixon hamlesi yapmayı planlıyorum. Eğer Sloukas bu hafta da olmayacaksa Bobby'nin geçen hafta gösterdiği performans bu hafta da devam edebilir, kısa süreli (1 max 2 hafta) verim getirebileceğine inanıyorum. Dixon için sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.
Eğer yarın detaylı bir çalışma yapma fırsatım olursa, bu hafta için etkili olabilecek oyuncularla ilgili naçizane fikirlerimi paylaşacağım. Başarılı bir hafta dilerim herkese...

Düşük kredili oyunculardan kredi getirisi beklemek ne derece mantıklı bilemiyorum. Bobby, 2 haftada 12+15 (min) yaparsa kredisi 12,1 artacak, 49,99 olacak, son 2 haftada bu şekilde performans göstermiş ama devamı gelirmi bilmiyorum. Bu değerlere ulaştığında, puan olarak getirisi daha sevindirici olacaktır.

teo için 15 kredim eksik kalıyor demişsin, bu durumda dixon ı alınca 33 kredin falan kalıyor elinde. herşey yolunda giderse, 2 haftaya teo yu alma şansında olur belki.

Herkese merhaba, gerçekten burası bu sene çok keyifli oldu. Herkesin emeğine sağlık.

Kendi adıma ise, hem Nba hem de Euroleague ikilisine bu sene takımımız dolayısıyla Eurocup'ta eklenince kayış biraz koptu açıkçası :).

Bu sezon daha istediğim ve beklediğim sıçramayı henüz gerçekleştiremedim. Bu sene açıkçası en büyük hayal kırıklığım ve takımımı baltalayan isim Shved oldu. Çok güvenerek almıştım ama büyük hayal kırıklığı oldu, hem puan getiremedi hiç hemde kredisi düştü. Bu sene ki bir başka hatamda Wanamaker ile yolları çok erken ayırmam oldu. Şuanda kafamdaki en büyük soru Bourousis. Açıkçası sezon başında alırken yolları hiç ayırmamayı düşünüyordum. Geçen sezon aynısını Marjanovic ile yapmıştım. Gidebildiğimiz yere kadar beraber yol almıştık. Ancak geçen sezon diğer oyuncularda kredi anlamında hiç sıkıntı yaşamamıştım, Marjanovic'i elde tutmama rağmen fakat bu sene kredi anlamında sıkıntı yaşıyorum, mesela geçen hafta Hunter'a kredim yetmedi ve mecburen Stimac'ı aldım. Bir yandan Bourousis'in bu haftada iyi pır getireceğini düşünüyorum Oly deplasmanında.

Bu arada mevcut kadromuda yazayım.Daha kafamda tam olarak netleştirmedim bu hafta neler yapacağımı.
Renfroe-Beaubois / Devin Smith - Nando De Colo - Alexey Shved - Christian Eyenga / Felipe Reyes - Ante Tomic - Vladimir Stimac - Bourousis

Datome çok da güvenilir bir oyuncu değil bence .Son maçta standardının üstünde bi asist katkısı verdi.Bir de Obradovic maçın gidişatına göre bir rotasyon planı yapıyor.Datome'nin tutuk başlayıp Bogdanovic'in sahne alabileceği bir maç da olasılıklar arasında.
Kalinic'le ilgili düşündüğüm olasılık da şu ki istatistik kağıdını az doldursa bile Obradovic ondan EL maçlarında vazgeçmiyor.Bunun başlıca sebebi kendisine ödenen bonservis ücreti...Teknik sebebi de ortaya koyduğu enerji.Bu haftaki maçta takımın yükselen formuna ayak uyduracağını düşünüyorum ve kredisi yalnızca 29.Onun için Datome-Kalinic değişikliğini yapmak istiyorum ama bu konuda kararlı da değilim.

Düşük kredili oyunculardan kredi getirisi beklemek ne derece mantıklı bilemiyorum. Bobby, 2 haftada 12+15 (min) yaparsa kredisi 12,1 artacak, 49,99 olacak, son 2 haftada bu şekilde performans göstermiş ama devamı gelirmi bilmiyorum. Bu değerlere ulaştığında, puan olarak getirisi daha sevindirici olacaktır.

teo için 15 kredim eksik kalıyor demişsin, bu durumda dixon ı alınca 33 kredin falan kalıyor elinde. herşey yolunda giderse, 2 haftaya teo yu alma şansında olur belki.

Benim Dixon'u düşünme sebebim ondan kredi beklemem değil, düşük kredili oyuncuların yüksek performanslarda getirileri de doğal olarak (%15 barajı sebebiyle) az oluyor. Benim 1-2 haftalık verim verebilecek olmasını düşünmemin sebebi şu an için takımın 1.guardı pozisyonuna gelmesi. Sloukas'ın oynamaması durumunda yine yüksek katkı verecektir, Sloukas oynasa bile bu hafta 1 numaralı tercih Bobby olacak ve 25 dk üstü süre alacaktır. Normal şartlarda güvenilir bir oyuncu mu tabi ki hayır o yüzden risk alınarak en fazla 1-2 hafta için tercih edilebilir diye düşünüyorum, kendisine olan yüksek güveni ve Obra'nın ona bu sorumluluğu vermesi sebebiyle.
Claver ile ilgili fikrimi yukarıda belirttim, Randolph'un durumuyla ilgili kesin bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen takımında Claver olanlar ona göre daha sağlıklı karar verirler.
Bourousis üst düzey oynuyor, kendisini 50 krediyle aldım 2 katından fazla değere ulaştı sağolsun. Ama nereye kadar 25 üstü oynar soru işareti ve bu seviyelerde kötü bir maç ciddi kredi kaybettirecektir. Kendisine bu yüzden teşekkür ederek ondan gelen krediyle başka üst düzey oyunculara yöneliyorum :)

Evet , kritik bir haftaya daha giriş yapıyoruz. Dünya sıralamasında önde olan takımlarımdan birisini yazıp , haftalık değerlendirmemi yapayım.

Dünya 21 : Teodosic - Sergio Rodriguez / De Colo - Delaney - Rudy - Devin Smith / Tomic - Vesely - Hunter - Paul Davis veya Reyes

Raduljica , Bourousis ve Shved yerine P.Davis / Reyes , Vesely ve Delaney aldım. Raduljica'yı geçen hafta önermiştim haftalık ucuz oyuncu arayanlar için 14 rnk getirdi , benim beklentim 17-18 lere ulaşmasıydı. Karşıyaka ve PAOK için çok kritik bir maç olacak ve böyle bir maçta ilk periyottan 2 faulü almayı kendine alışkanlık haline getirmiş bir Raduljica'yı tutmama kararı verdim. Raduljica'ya 1 maç daha sabredememek SerRod'dan kurtulamamak anlamına geldi. Bir hafta daha SerRod batırmasın diye diken üstünde bekleyeceğim. Delaney'in içerdeki 2 maçta toplam 40-45 getireceğini düşünüyor ve kendisine zarar ihtimali çok düşük garanti bir yatırım gözüyle bakıyorum.

Teodosic - De Colo sürelerinin biraz azalması CSKA - Sassari maçı için olağan bir durum. Bu açıdan rnk olarak beklenen katkıyı verip vermeyecekleri kafalarda soru işareti oluşturabilir . CSKA'nın bu yıl içeride erken kopardığı maç ilk hafta oynanan Maccabi maçıydı. De Colo bu yıl çoğu maçta 26-28 dk oynarken o maç 20 dk sahada kalmıştı ; Teodosic'e bakarsak o da 27-28 dakikaları diğer maçlarda görürken o maç 19 dk sahada kalmıştı. Teodosic 17.6 , De Colo 20.9 ile maçı tamamlayıp toplamda 38.5 rnk toplamışlardı. Yani dakikalarının azalıp 18-23 arasında sıkışacağını düşünüyorum yalnız kendilerinden beklenilen 40 rnk civarına yine de ulaşacaklar sanki , Maccabi maçı bize " Evet , dakikaları azalır ama onlar yine de 38-40 yaparlar " diyor..

R.Madrid - Kızılyıldız'a geçersek direk olarak söyleyeceğimiz cümle ; " Artık Madrid'in hata yapma lüksü kalmadı " şeklinde olur. Madrid'in galibiyete uzanacağı ve işi asla riske atmayacağı kesin gibi duruyor. Rudy'nin son EL maçlarında 33 dk sahada kaldığını görüyoruz . Maçı alacaklarını düşünerek bu hafta içinde ACB'deki berbat performansına rağmen kadrolardan çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum. Reyes için geçen haftaki yanılgımdan ötürü çok konuşmak istemiyorum ama benim düşüncem eğer kadroda varsa kalsın yoksa seçeneklere bir göz atın .

Khimki - Bayern maçının bol tempolu bir hal alacağını düşünüyorum. Khimki evinde tempo yapmaktan hiç kaçınmayan ve EL'de maç başına en çok pozisyona giren takım konumunda. Maçta bir tarafın kolay kolay pes etmeyeceğini düşündüğümüzde Rice'ın sahada 30 dk kalmasını bekliyorum. Sanki 45'lik kredisiyle alınmaya en uygun guardlardan birisi gibi geliyor bana. Shved'in sürelerini hep sınırlayan Kurtiniadis'in bu çekişmeli diyebileceğimiz maçta Rice'a yine daha çok güvenmesi ve onu sahada fazla tutması muhtemel. Khimki adına artık bir gerçek daha var ; Paul Davis. Oyunda kaldığı dakikalar içerisinde müthiş ribaund topluyor ve pota altında temiz bir bitirici. Hafif sakatlığının olduğu konuşuluyor bu hafta oynatılmadı ama sanırım EL maçına çıkacak . Shvedleri çıkarıyor , bazı takımlarıma Rice ilave ediyorum ; Paul Davis'in zamanı geldi geçiyor diyorum.

FB - Strasbourg maçında bazı FB'li oyuncuların bol ranking çıkarması kuvvetle muhtemel. FB'nin o Fransa deplasmanındaki berbat performansını hatırlayarak bu maç gerekli cezayı keseceklerini düşünüyorum Fransa'daki maçın hatrına. Vesely bana göre bu hafta en çok tercih edilmesi gereken uzun oyunculardan. Datome eğer kadrolarda varsa kalsın yoksa da diğer bölgeye kredi açmak adına 51'den tercih edilebilir gibi duruyor. Bobby'nin Sloukas yokken dakikalarının ve performansının arttığı aşikar yalnız şutuyla yaşayan oyuncuları bu oyunda almaktan kaçınırım. 1 hafta için denenebilir bazı takımlarda ama ben en iyi 4-5 takımıma Bobby almayacağım.

Olympiakos - Laboral maçı tam bir muamma. Olympiakos'un sakatlarında son durum nedir daha belli değil. Haftanın kritik adamlarından Othello ve Bourousis karşı karşıya. Bourousis'in 107 kredisiyle artık doyma noktasına ulaştığını ve satılması gerektiğini düşünenlerdenim. Haftanın en çok alınması beklenen adamı Othello'nun bu haftaki performansından emin değilim. Geçen hafta gönül rahatlığıyla önerip takımlarıma da koymuştum. Burada dikkatim, çeken nokta şu ; Bourousis genellikle 1.periyotun 2.yarısında oyuna dahil oluyor yani ilk 5 başlamıyor. Aynı durum Hunter için de geçerli , Milutinovla başlıyor Olympiakos ve bolca Hunter kullanıyor daha sonra. Yani Bourosis'i Hunter'ın karşılaması görünen senaryo , bu da erken faul alabileceği anlamına geliyor. Rakibin en temel silahını ekarte etmek adına Hunter'ın savunma yönünü öne çıkarabilir Olympiakos. Hunter kredi açmak adına alınan ve alınması gereken bir adam yalnız bahsettiğim durum onun bu haftaki rnk'ini biraz sınırlayabilir. Uğur'un bahsettiği o Bourousis'in P&R zaafını da değerlendirebilir tabi ki yalnız bunun için Kill Bill'in sahada olması gerekiyor. Sonuç olarak geçen hafta aldığım Hunter bu hafta da kadrolarımda kalacak ama geçen haftaki kadar emin değilim performansından. Kritik nokta bana göre ilk çeyreğin sonuna doğru oyuna girecek iki oyuncu Bourousis - Hunter eşleşmesinde Hunter'ın faul problemine ilk 5-6 dakikada yakalanıp yakalanmayacağı çünkü Bourosis oyuna girdiği o ilk anda Laboral belirli bir süre hücumu onun üzerinden şekillendiriyor.

U.Malaga - Maccabi maçının da kıran kırana geçeceğini düşünüyorum. Zan Tabak bu hafta ligde ağır galibiyet aldı ve aslında CSKA karşısında da fena değillerdi. Muhakkak galibiyet isteyeceklerdir. Bu maç için Devin Smith'in yine 30-33 dk sahada kalacağı kesin gibi hatta bu hafta dinlendirdiler. Maccabi'nin galip gelme ihtimalinin olduğunu düşünerek Devin Smith'i bu hafta çıkarmıyoru kadrolarımdan. Eğer Maccabi bir geri dönüş yapacaksa ilk karakter koyacak 2 kişi Devin Smith ve Randle bana göre. Randle da tercih edilebilir bir oyuncu olarak gözüme çarpıyor. Malaga tarafında Hendrix'in bu maça özel motivasyonla çıkacağını ve iyi rnk getireceğini düşünüyorum.

şöyle bir genel tabloyu incelersek oyuncular genel olarak şu tercihlere yönelecekler gibi geliyor bu hafta:

- 107 krediden, bourusis'in nasıl bir performans göstereceği sorusundan bağımsız olarak bourusis çok fazla satılacak.
- forvet bölgesinde çıkacak oyuncular şu an çok kadroda bulunan babic-eyanga-shved- smith gibi isimler olacak.
- diğer değişiklik hakkının da gard veya yine duruma göre forvet bölgesinde olacağını sanıyorum.

kritik soru şu: bourusis'den gelen krediyle oyuncular nasıl bir yol izleyecek?

bence: forvet bölgesine delaney/gentile gibi yüksek kaliteli bir isim ekleyip, kalan az krediyle hunter/miller/udoh gibi bourusis'i ikame edecek isimler alacaklar. gard bölgesine de bu hafta yoğun şekilde rice alınacağını düşünüyorum.

bu hafta benim çok güvendiğim oyuncular:

- delaney mi? gentile mi?

iki haftalık periyotta delaney. ama kredi yetmiyorsa, gelecek hafta takımdan çıkarmak şartıyla(takımlarınızı durumuna bakın, gentile gelecek hafta çıkabilir mi?) gentile delaney'den daha iyi bir tercihmiş gibi geliyor bu hafta için.

vesely- james agustine

iki oyuncunun da +25 bandını zorlayacağını düşünüyorum ve bu hafta en güvendiğim iki center.

rice-heurtel

iki oyuncunun da rahat rahat +20 yapacağın düşünüyorum. hele granger efes'te oynamayacaksa, kesinlikle heurtel alınması gereken ilk isimlerden.

bu hafta kendi kadrolarıma alacağım sürpriz isim:

aaron jackson: sassari maçının erken kopacağını ve bu sene daha kendini tam bulamamış jackson'ın fazla süre bulup, yüksek pır yapacağını düşünüyorum. rice'a güven olmaz diyorsanız yerine düşünülebilir.

bu hafta tutmadığım isimler:

özellikle çok alınacağını düşündüğüm hunter/miller ikilisinden kaçmak gerektiğini düşünüyorum. bu oyuncuların az yapması sizin sıralamada yükseğe tırmanmanızı sağlayacaktır.

soru işaretleri: lojeski ve spanoulis oynayacak mı? granger ne alemde?

benim bu hafta deliliğim de şu: bu hafta tomic'i nedense tutmuyorum ve 10-15 pır aralığı yapacağını düşünüyorum. ondan sonraki hafta da atina deplasmanı var. bu yüzden en iyi takımım da tomic'den çıktım. radulijica ise bu hafta en güvendiğim isimlerden nedense. karşıyaka deplasmanını +20 ile atlatırsa, önünün çok açık olduğunu düşünüyorum.

bu hafta 38. sıra takımım şu şekilde:

renfroe-smith-tomic out
rice-gentile-agustine ine

Rice
Milos Teodosic

Nando De Colo
Matt Lojeski (sakatsa yerine devin smith)
Alexey Shved (gelecek hafta çıkacak)
Alessandro Gentile (gelecek hafta çıkacak)

Jan Vesely
Felipe Reyes
Miroslav Raduljica
James Augustine (gelecek hafta çıkacak)

Geldik zorlu bir haftaya daha, kimler alınabilir adlı eserim hazır sizlere sunuyorum;
Guard Bölgesi: Huertel/Rice/Dixon
Huertel bu hafta güvendiğim oyunculardan, özellikle Granger oynamayacaksa +20 rahat yapabilir diye düşünüyorum.
Rice dengesiz bir arkadaş, 82.sırada olan takımıma düşünmüyorum ama daha gerilerdeki 1-2 takımıma ilave edeceğim kendisini, kredi olarak da bana uygun geldi (45,5), takımının da yüksek ihtimal kazanacağı bu hafta 15 civarı pır yapacaktır diye düşünüyorum.
Haftanın süprizi Dixon, yine en iddialı takımıma almamaya karar versem de, son anda karar değiştirip alabilirim. Ama diğer 3 takımımdan 2sine dahil edeceğim, +15 rahat yapacak gibi geliyor, öyle yapacağını düşünme sebeplerimi daha önceki mesajlarda yazmıştım uzatmayayım.

Forvetler:
Gentile/Kuzminskas/Carter/Datome
Gentile en güvendiğim oyunculardan, +20 yapacaktır diye düşünüyorum.
Kuzminskas geçen hafta kötü oynama hakkını doldurdu, Maccabi maçında takımının Hendrix ile birlikte en büyük kozu olacaktır.
Carter Fener maçıyla geri dönüş yaptı, Pana maçında da iyi oynayacakmış gibi bir his var içimde.
Datome form tuttu, süreleri arttı kötü oynasa bile min. 10 pır yapacaktır.

PF/Center: Hendrix/Davis/Vesely/Harangody
Hendrix eski takımına karşı ekstra bir motivasyonla oynayabilir, Maccabi pota altı onun yıldızlaşması için ideal.
Davis'in yükselen bir form grafiği var, açıkçası Augustine yerine ben onu tercih ederim.
Vesely benim bu hafta en güvendiğim oyunculardan, +20 bekliyorum kendisinden.
Harangody, geçen hafta oynadığı maç ve dün bize karşı gösterdiği performans onu cazip kılıyor. Takımda oynadığı pozisyon açısından tek alternatifi Bjelica, süresi yüksek olacaktır, rebound alıyor, şutu çok istikrarlı, banko %15 getirisi var.

Benim 82.takım için şu an itibariyle yaptığım değişiklikler şu şekilde (her hafta 2-3 kez değiştiriyorum, sakatlık durumlarına göre yine değişebilir);
Rochestie/Shved/Bourousis OUT
Huertel/Gentile/Vesely IN

....

Kalinic'le ilgili düşündüğüm olasılık da şu ki istatistik kağıdını az doldursa bile Obradovic ondan EL maçlarında vazgeçmiyor.Bunun başlıca sebebi kendisine ödenen bonservis ücreti...Teknik sebebi de ortaya koyduğu enerji.Bu haftaki maçta takımın yükselen formuna ayak uyduracağını düşünüyorum ve kredisi yalnızca 29.Onun için Datome-Kalinic değişikliğini yapmak istiyorum ama bu konuda kararlı da değilim.
...

Esasında değil, kalinic in kağıtlara yansımayan katkısı oluyor maçlarda. Mesela Bayern maçında sahada olduğu sürede takım +22 lik bir fark yaratmış, hemen her pozisyonu savunabiliyor. Ribaund kovalıyor, almasa bile rakibi bozuyor.
Ortalama olarak baktığında pır olarak Datomenin yarısı katkı vermiş. Eğer illa Datomeden kurtulmak istiyorsan Kalinic yerine Hacket daha mantıklı olabilir. Ama 51,45 için Datome uygun bence. Aklımdaki tek soru işareti, maçın erken kopması durumunda az süre alması Datome nin, ama tersi bir senaryo da, uzunların faul problemine girmesi durumunda alacağı dakikalar artabilir.

Geçen hafta 183 puanla 544. olan, ki sanırım benim en iyi derecem bu, takımımda 3 değişiklik yaptım.

granger, darius adams
datome, edwin jackson, adam hanga, devin smith
raduljica, othello hunter, harangody, udoh

olan kadroda aşağıdaki değişiklikleri yaptım.

granger ---> dixon
adams ---> campbell (gelecek hafta da kadromda tutacağım, 4,6 pır a %15 kredi getiris banko, haftaya evlerinde bayern ile oynayacaklar)
hunter ---> paul davis (hunter zaten çok fazla yükselmeyecek, gelecek haftalarda raduljica-harangody ikilisini satıp hunter+reyes benzeri bir değişikliğe gidebilirim.

genel sıralamadaki en iyi takımım 166,9 puan almıştı,

ragland-granger
datome, edwin jackson, dragic, perperoglu
claver, tomic, udoh, theis

granger ---> heurtel
claver ---> harangody
jackson ---> james white değişikliklerini yaptım.
jackson, ragland, perperoglu ve dragic den kurtulmak istiyordum ama granger ın sakatlığı ve haftalardır bekleyen claver sebebiyle, sadece jackson ı gönderebildim.
gelecek hafta sakatlık falan olmazsa ragland, perperoglu, dragic, harangody, theis arasından seçim yapacağım.

586 ile, kredisi en iyi durumdaki takımım ise,

campbel, jovic
datome, dragic, hanga, gentile
claver, stimac, udoh, bourousis

jovic ---> heurtel
claver ---> reyes
bourousis ---> bilan değişikliklerini yaptım.

gelecek hafta hanga, stimac, dragic, gentile arasından 3 isim seçip göndereceğim. 45 kredim de var fazladan. pota altına davis, guarda da calathes, teo falan alabilirsem çok iyi olur.

1 maç oynadıktan sonra spanoulis i de alacağım kadroalara, 40 kredinin karşılığını mutlaka verecektir.

hunter/miller yerine neredeyse aynı krediden(38) mclaen alıyorum. neredeyse kredi kaybetme şansı yok, anadolu efes karşısında ya devam ya tamam maçına çıkıyor milano. macvan'ın sakatlığında mclaen yavaş yavaş eski bildiğimiz haline dönecektir. gelecek hafta oli deplasmanında düşünülmese bile bu hafta içeride +15 kesin yapacaktır. +20'yi de zorlayacağını düşünüyorum. kredisi hem 44'e fırlar, hem de istanbul'da nasıl o faul problemine girdiyse, dunston'ın da milano'da faul problemine gireceğini düşünüyorum.

milano'nun granger'ın yokluğunda maçı da kazanacağını düşünüyorum. bu haftanın olmasa olmaları benim için:

mclaen- gentile ikilisi.

Wanamaker, Rudy ve Bourousis'i çıkartacağım. Her ne kadar içimden bir ses tek uzunlu Olympiakos karşısında Bourousis'e 1 hafta daha şans ver dese de kredisi düşmeden elden çıkartmak daha mantıklı gibi.

Dixon, Datome, Harangody-Miller'ı almayı düşünüyorum. Böylece hem kenara 122 kredi atıp, hem de haftaya Teo, De Colo (bu hafta az süre alıp, az da olsa düşmelerini bekliyorum) ve yanlarına Tomic-Kuzminskas için biraz daha kredi arttırmayı düşünüyorum. Bu haftayı riske edip haftaya min. 250, max. 265 kredi ile uzun vadede faydalı olacak isimleri biraz daha ucuza takıma katmayı planlamak sizce mantıklı mı? Yoksa hiç 10-15 kredinin hesabını yapmadan direkt Teo, De Colo ve 74 kredi altı bi uzun almak mı daha mantıklı?

Tahminim 680'den falan fazla kredi var takımda. Bu kadar kredi kasmaya gerek yok , direk puana gitmek doğru olan. Benim ilk 20'deki takımlarımda bir kredi sorunu var 655 civarı oralar için az. İlerleyen dönemde hafif sıkıntı olabilir ama 670-675 kredi gayet yeterli şu an için.

hunter/miller yerine neredeyse aynı krediden(38) mclaen alıyorum. neredeyse kredi kaybetme şansı yok, anadolu efes karşısında ya devam ya tamam maçına çıkıyor milano. macvan'ın sakatlığında mclaen yavaş yavaş eski bildiğimiz haline dönecektir. gelecek hafta oli deplasmanında düşünülmese bile bu hafta içeride +15 kesin yapacaktır. +20'yi de zorlayacağını düşünüyorum. kredisi hem 44'e fırlar, hem de istanbul'da nasıl o faul problemine girdiyse, dunston'ın da milano'da faul problemine gireceğini düşünüyorum.

milano'nun granger'ın yokluğunda maçı da kazanacağını düşünüyorum. bu haftanın olmasa olmaları benim için:

mclaen- gentile ikilisi.

Mclean ı kredisi gene düşecek gibi hesaplamıştım. Tekrar bir kontrol edeyim. Hunter olmada bile miller yerine düşünülebilir dediğin gibiyse. Hatta ilk tur sonuna kadar tutulabilir bile.

Wanamaker, Rudy ve Bourousis'i çıkartacağım. Her ne kadar içimden bir ses tek uzunlu Olympiakos karşısında Bourousis'e 1 hafta daha şans ver dese de kredisi düşmeden elden çıkartmak daha mantıklı gibi.

Dixon, Datome, Harangody-Miller'ı almayı düşünüyorum. Böylece hem kenara 122 kredi atıp, hem de haftaya Teo, De Colo (bu hafta az süre alıp, az da olsa düşmelerini bekliyorum) ve yanlarına Tomic-Kuzminskas için biraz daha kredi arttırmayı düşünüyorum. Bu haftayı riske edip haftaya min. 250, max. 265 kredi ile uzun vadede faydalı olacak isimleri biraz daha ucuza takıma katmayı planlamak sizce mantıklı mı? Yoksa hiç 10-15 kredinin hesabını yapmadan direkt Teo, De Colo ve 74 kredi altı bi uzun almak mı daha mantıklı?

Oğuzhanın yorumuna ek olarak, 74 kredinin üstünde 3-4 tane uzun vardı zaten yanlış hatırlamıyorsam. Yani gene iyi bir uzun alabilirsin, elinde kimler var bilmiyorum ama reyes, davis, vesely, udoh, agustine, brown, ayon, o rakama alınabilir.

Diğer açıdan da teo ve de colo bencede haftaya daha düşük krediyle alınabilirler.

mclaen (37);
- 10 yaparsa kredisi 34
- 15 yaparsa kredisi 37
- 20 yaparsa kredisi 40
- 25 yaparsa kredisi 43

ben 20-25 arası yapacağını düşünüyorum.

Evet, bende böyle hesaplamıştım, senin gibi 20 beklemediğimden kredisi düşüyor diye aklımda kalmış.
Todorovic, kuzmic, radosevic ve trey thompkins ile ilgili ne düşünüyorsunuz? O kredilere almaya değmezler mi sizce ?

Bu hafta düşük kredili uzun oyuncu olarak O.Hunter,Q.Miller gibi oyuncuların dışında Limoges takımından Ali Traore ile CSKA'dan A.Vorontsevich'i de önerebilirim ;)