Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

düşmezsin herkesin forvet bölgesi beter. bence 135 puan bu hafta için ortalama. tabii yarın birkaç oyuncu çıldırmazsa.

Allahtan gündüz düşündüğüm çılgınlığı yapmamışım, Vesely ayakta tuttu takımı. Huertel iyi başladı sonunu getiremedi(en azından Dixon'dan çok getirdi kredi kaybettirmesine rağmen), aynı şekilde Kuzminskas(o da Datome'den iyiydi en azından), Bilan(ilk çeyreğe 8 pırla başlamıştı) ve Tomic(adam gerçi 13 dk oynadı bi daha girmedi, tam senin tahmin ettiğin gibi, ama Shved sendromu gibi bile bile lades demek zorunda kaldık). Devin Smith yine etkisizdi, bi patlayıp 25-30 yapacak ama inş o güne kadar sabrederiz.

Yaptığım değişiklikler,
Rochestie-Huertel, beğenmediğim Rochestie +1 yapmış, ilave olarak kredi kaybı oldu bu değişiklik yüzünden, en önemlisi de hakkımı bundan yana kullanmasam Shved'i çıkarabilirdim.
Lojeski-Kuzminskas, mecburi değişiklik +20 yapabilse çok da verimli bi değişiklik olmuş olurdu.
Bourousis-Vesely, +1,5 kazandık ama Bourosis yerine Tomic yada Bilan çıkarılsaymış kaymaklı ekmek kadayıfı olurmuş.

Dixon-Heurtel
Datome-Smith-Shved-Rudy
Harangody-Vesely-Bilan-Hunter

99,5+Rudy+Harangody bu hafta alacağım puan olacak. Düşük puan getirse de planlarım doğrultusunda kredi getiren bir hafta oldu ve bu hafta kenarda duran 141,6 krediyi de ekleyince Rudy yarın düşürmezse toplam 699.5 kredi ile büyük talihsizlikler olmazsa 2 hafta içinde 5 değişiklik yaparak şu kadroyu kurabileceğim gibi görünüyor:

Teodosic-Heurtel
Colo-Kuzminskas-Gentile-Rudy
Tomic-Vesely-Bilan-Hunter

Hesaplarda sapma olursa da 6. değişiklik ile Bilan'ın yerine en kötü ihtimalle Reyes yada Claver'i alabilecek kredim oluyor.

seni bilmiyorum ama işte benim en büyük hatam. hep ileriki haftaları düşünerek kadro kurmaya çalışıyorum. bir hafta sonra şöyle olacak, iki afta sonra şöyle derken;

- tahmin edilemeyen kötü performanslar
- tahmin edilemeyen sakatlıklar
- bir hafta sonra almak istediğim oyuncunun o hafta çıldırıp çok yüksek yapması ve kredisinin artması. üstelik, benim satacağım adamın o hafta kötü yapıp kredisinin düşmesi.
- alacağım oyuncunun sakatlanması.
- satacağım oyuncunun çok yüksek pır getirip, kredisinin iki-üç afta yükselecek olması ve benim satmaktan vazgeçmem. kafamın bulanması.

vs..vs..

uzar gider liste. özetle; evdeki hesap genelde bende çarşıyı tutmuyor.. ben geleceğin takımını kurayım derken, haftayı haftaya atarken elde avuçta bir şey kalmıyor. bugünün kadrosu kurulmuyor. zaten işte normal sezon bitti bitecek. zaten top16'da yeniden başlıyoruz. yeniden kuruyoruz kadroları.

artık geleceğin takımını kurmak istemeden, önümüzdeki haftalara bakmadan. maç maç, yani hafta hafta gideceğim.

örnek vereyim eminim sizde de bu örnekler çok:
- mclaen'in gelecek hafta yunanistan deplasmanı var, satmak zorunda kalırım, satılacak başka oyuncular var derken, adamcağız kaşla göz arasında 40 yaptı ve ben almadım.
- geçen hafta delaney alacakken, yahu dur bir hafta daha ucuzlasın derken, delaney yunanistan'da coştu. kredisi çıktı 90'lara, bu hafta alamadım.

özetle: haftayı haftaya atmamak lazım. evet, evdeki hesap çarşıyı tutmuyor:)

Şimdilik değişiklikleri yaptım. Beaubois, Eyenga ve üzülerekte olsa Bourousis out; Huertel, Gentile, McLean in.

Gentile sakatlanınca bütün herşeyi değiştirdim değiştirmez olaydım yada daha doğrusu o anda yaptığım ilk değişiklik kalsaydı keşke. Gentile'nin sakatlığını öğrendiğim ilk anda; Eyenga, Tomic ve Bourousis çıkarıp; Delaney, Vesely ve McLean aldım bayada kenarda kredim kalmıştı. Daha sonra "Yaaa çok kredim kaldı kenarda" diyerek McLean'i çıkarıp Augustine aldım. Son dakikalar geldiğinde resmen şeytan dürttü ve Beaubois-Eyenga-Bourousis yerine Dixon-Delaney-Hines yaptım. Neyse sağlık olsun elimizde kalan sağlara bakacağız. Ama ne olursa olsun haftaya yapacağım ilk hamle Shved'e güle güle demek olacak.

ben de acımadan neşteri vurup atacağım. rice-shved bir daha kadrolarıma uğramasın. datome gibi bir hataya nasıl düşerim. ah deli kafam 2-3 kredinin hesabı. devin smith de ise ısrarcıyım 2 hafta daha. sassari ve evlerinde maçları var.

7 oyuncudan 98.8'im var
Bugün Rudy,Feldaine ve Stimac oynayacak
Bu oyunda forvetler çok önemli,delaney,gentile,de colo üçlüsünü bir araya erken getirebilenler şimdi üst sıralarda
Pivotlara gelince bence seçenek çok,duruma göre 30 kredili adamdan 20 + Pr alabiliyorsun ama forvetlerde 50-60 kredili adamdan bile çift haneli pr alamıyorsun

En iyi takımımda 6 oyuncudan 77,1 var (Wanamaker,Rudy,De Colo,Reyes kaldı)
İki üç hafta önce kurduğum ve genel sıralama için iddialı olmasa da haftalık olarak 1. lik kovaladığım bir takımım da 7 oyuncudan 139,5 yapmış.Şafartzik,John Bryant,Vesely,Babic gibi oyuncuların yer aldığı bir takım.Bir tek Mclean eksikmiş bu takımda :)

En iyi takımımda 6 oyuncudan 77,1 var (Wanamaker,Rudy,De Colo,Reyes kaldı)
İki üç hafta önce kurduğum ve genel sıralama için iddialı olmasa da haftalık olarak 1. lik kovaladığım bir takımım da 7 oyuncudan 139,5 yapmış.Şafartzik,John Bryant,Vesely,Babic gibi oyuncuların yer aldığı bir takım.Bir tek Mclean eksikmiş bu takımda :)

kalanlar kim hakan?

(bu arada akşamdan beri fantasy fantasy, ülkede kıyamet kopmuş haberim yok. can dündar tutuklanmış:) kimsenin kadrosunda yok dimi:) kafayı yedik iyice ülkeden haberimiz yok:)

3 haftadır 15+ pırlar yapan James White bu hafta 35 dakika süre alıp 5 pırda kaldı.Ne kadar sövsem az
Keza Datome.Tekrar söylüyorum arkadaşlar bu adama güvenmeyin.Bu hafta ilk işim Datome'den çıkmak.
Khimki'nin takım olarak büyük sorunları var.Oynanan oyun potansiyellerinin çok altında...Artık sorun takım kimyasında mı karakterinde mi bilemiyorum.Rice'tan bu hafta da çıkamayabilirim ama Shved'i söve söve çıkarıcam.

Bu hafta özelinde en çok Tolga'nın Mclean süprizini bulup zirveye oynayan takımlarına almamasına üzüldüm :(
Ayrıca geçen hafta Simon'u takip listeme alıp, bu hafta Gentile'nin sakat olduğu netleşince onu takımlarıma almayı nasıl akıl edemedim bir de ona yanıyorum, adam 22 verdi tertemiz..

Bu hafta özelinde en çok Tolga'nın Mclean süprizini bulup zirveye oynayan takımlarına almamasına üzüldüm :(
Ayrıca geçen hafta Simon'u takip listeme alıp, bu hafta Gentile'nin sakat olduğu netleşince onu takımlarıma almayı nasıl akıl edemedim bir de ona yanıyorum, adam 22 verdi tertemiz..

zirveye oynayan iki takımda vardı. gentile sakatlanınca carter/datome aldım. kredi arttı. kredi artınca başka yollara başvurdum. şeytan dürttü yani.

yine de aldığım takımların sırlamaları: 956, 1255, 1816, 2200. bu takımlar 110+4 şeklinde gidiyor.

180-190 puan alırlarsa bu takımları da ilk 1000'e sokmuş olurum. yani aslında bu da fena değil.

Bu arada oh olsun efes,nolurdu bize sponsor olsan,euroleague'de yer işgal etmeyin,çekilin artık,bize bırakın meydanı alem Yenilmez Armada'yı görsün,euroleague'de fb ile ülkeyi çok iyi temsil ederiz,bizimde salonumuz,paramız olsun birgün eurolig finalinde kupayı fbyi yenerek alalım,efes'e severim normalde ama bu yaptıkları ile sevsen bile oh olsun dedirtiyorlar

20 yıllık efesli olarak bu temennilerine katılamıyorum bayram. galatasaray formunda ikilik yaratayım:)

anadolu efes'in bu haliyle kalması hem geçmişize saygı, hem basketbol tarihimize. biz basketbolu onunla sevdik. anadolu efes bir kültürdür; başarı başarısızlık ayrı bir konu. bugün türk basketbolu bu konumdaysa anadolu efes sayesinde, altyapısı, tesisleri, kadrolaşması, vs.

gelecek senelerde türk basketbolu dünyada cedi, furkan, emircan, onuralp gibi isimlerle tanınacaksa bu yine anadolu efes kültürü sayesinde. pertevniyal sayesinde. anadolu efes'in bu işi çok işi kıvırması sayesinde.

altyapı sorunlarını halletmeli önce galatasaray. altyapısındaki oyunculara değer vermeli. kültür olmalı. devşirdikleri ve birkaç sene türk statüsünde oynatmak için akla karayı seçtikleri; altyapılarda fena da olmayan nikolov'u geliştiremediler mesela ve gencecik çocuğu bonservisiyle yolladılar. geçen sene euroleague'de oynadığı maçlarda fena da oynamamıştı üstelik.

bu sene ege arar yine bence ne beklenen süreyi ne de beklenen sorumluluğu alıyor. onun da gelişimi konusunda ciddi şüphelerim var.

7-8 kişilik rotasyonla, toplama amerikalılarla birkaç sene başarılı olunsa da uzun vadede köklü bir basketbol ekolu oluşturamaz galatasaray.

onun için anadolu efes'in yaratmış olduğu kimyayla kendisi gibi kalması, kimseye sponsor olup kulübü kapatmaması en büyük dileğim.

20 yıllık efesli olarak bu temennilerine katılamıyorum bayram. galatasaray formunda ikilik yaratayım:)

anadolu efes'in bu haliyle kalması hem geçmişize saygı, hem basketbol tarihimize. biz basketbolu onunla sevdik. anadolu efes bir kültürdür; başarı başarısızlık ayrı bir konu. bugün türk basketbolu bu konumdaysa anadolu efes sayesinde, altyapısı, tesisleri, kadrolaşması, vs.

gelecek senelerde türk basketbolu dünyada cedi, furkan, emircan, onuralp gibi isimlerle tanınacaksa bu yine anadolu efes kültürü sayesinde. pertevniyal sayesinde. anadolu efes'in bu işi çok işi kıvırması sayesinde.

altyapı sorunlarını halletmeli önce galatasaray. altyapısındaki oyunculara değer vermeli. kültür olmalı. devşirdikleri ve birkaç sene türk statüsünde oynatmak için akla karayı seçtikleri; altyapılarda fena da olmayan nikolov'u geliştiremediler mesela ve gencecik çocuğu bonservisiyle yolladılar. geçen sene euroleague'de oynadığı maçlarda fena da oynamamıştı üstelik.

bu sene ege arar yine bence ne beklenen süreyi ne de beklenen sorumluluğu alıyor. onun da gelişimi konusunda ciddi şüphelerim var.

7-8 kişilik rotasyonla, toplama amerikalılarla birkaç sene başarılı olunsa da uzun vadede köklü bir basketbol ekolu oluşturamaz galatasaray.

onun için anadolu efes'in yaratmış olduğu kimyayla kendisi gibi kalması, kimseye sponsor olup kulübü kapatmaması en büyük dileğim.

Tolga çok doğru konulara değindi, hem oyuncu yetiştirme hem de bizlere basketbolu sevdirme (Naumoski izleyerek basketbolu seven bir neslin evladı olarak) açısından katkıları yadsınamaz.
Bizim Pegasus gibi Telekom gibi sponsorlara ihtiyacımız var...

tyus edney'li zamanlarını bilirim zalgiris'in. nereden nereye. lokomotiv'den ilk yarı 36 sayı fark yiyorlar. litavanya basketbolü bu değil! ama biz de claver'e güvenmeyip sattığımız için iyi bir oyuncu değiliz:)

kalanlar kim hakan?

(bu arada akşamdan beri fantasy fantasy, ülkede kıyamet kopmuş haberim yok. can dündar tutuklanmış:) kimsenin kadrosunda yok dimi:) kafayı yedik iyice ülkeden haberimiz yok:)
139,5 alan takımda kalan oyuncular Rudy,Markoishvili ve Stimac
Gerçi değişiklik hakkım kalmadığı için Stimac'ı kadrodan çıkaramadım..Onun yerine Mclean olsaymış tadından yenmezmiş valla :)

Claver ve bourousisleri satmak en büyük hatam oldu sanırım.
Birde iki hafta sabredip, kredisi yarı yarıya düşen broekhoff...

Sassari de Cska'ya kök söktürdü resmen..Ama De Colo görevini yaptı yine,diğer takımlarımda yer alan Vorontsevich,Logan ve Eyenga da iyi bitirdiler haftayı