Kızılyıldız Kombank Arena'da tempolu oynamayı seven bir takım , Khimki zaten açık alan basketboluna uygun isimlerden kurulu bir takım. Yani kısaları tempo diyor uzunlar dur 2 sn bekleyin geliyorum diyor Khimki'de. Kızılyıldız bu kadar tempolu oynamasına rağmen az sayı çıkardı maçlarda çünkü saha içi isabet oranında sanırım sondan 2.takımdı . Son haftalarda Miller'ın da gelişiyle toparlandılar yalnız çok ciddi kısa savunmasında defektleri var. Şunu diyorum ; Khimki kısaları için oyunu yönlendirebilecek uygun ortam var . Zayıf kısa savunması ve buna ilaveten tempolu açık alan basketbolu tam Rice ve Shved'in oyunu. Ben bu hafta geçen haftaki gibi rezilleri oynamalarını beklemiyorum. Ama aynı takımdan 3 oyuncu birden de fazla , Davis hala sakatsa Augustine'den devam edilir. Rice veya Shved birisi çıkabilir bana kalırsa .
Tomic'i ben başa oynayan takımlarımdan birisinden çıkardım ama Delaney almak için yaptığım bir hamle oldu , orada Delaney yoktu. Diğer takımımda tutuyorum . Yani çok kötü oynarsa veya çok iyi oynarsa en azından bir takım bundan mahrum kalmamış olacak. Tomic'in statsa baktığımızda ilk 2 hafta 17 dk ve 20 dk süre aldığı maçlarda 5-6 var , bir de geçen hafta 13 dk oyunda kaldığı maçta 13 var. Tomic 22-26 dk arası sahada kaldığı her maçta , yani ritm bulduğunda sürekli 18-20 civarı katkı verdi. OAKA'da da 24-25 dk sahada kalacağını düşünüyorum. OAKA'da PAO - Barça maçları efsane geçer , Tomic şimdiye kadar orayı domine etti diyemem ama karşısında Euroleague'in en iyi savunmacaları da yok artık. Colton Iverson bu hafta coştu PAO uzunlarına karşı. Benim kadrodaki demirbaşlarımdan birisi olduğu için çıkarmaya çok sıcak bakmıyorum. Çıkardığım takıma önümüzdeki hafta tekrar almayı düşünüyorum.
Reyes ve Real'e gelirsek artık mutlaka almaları gereken maça çıkıyorlar. Böyle kritik maçlarda Reyes - Rudy - Nocioni numarasını yapıp birşeyler üretiyor. Rudy sakatsa ve Real bu maçı almak için her türlü saha içi - saha dışı etkeni deneyecekse Reyes aslında bu maç iyi katkı verebilir. FB'de Udoh'un olmayışı Vesely'nin sürelerini artıracak ve Antic'ten kalan sürede Datome 4 ' e kayabilir. Vesely faul sıkıntısına girdiği için silik perfromanslar verdi. Şimdi tek Vesely daha çok ribo toplar ama faul sıkıntısına girebilir. Datome'nin dakikaları artar ama ne verir hiç bilmiyorum , kendisiyle pek anlaşamıyoruz. Ne zaman kadromda olsa berbat oynadı. Reyes için de dediğim gibi eğer Madrid maçı almak için her yolu deneyecekse Reyes'in istediği ortam olur ama şutu olan 4leri savunmak için Thompkins'e sürelerinden verir gibi. Yani Udoh olsaydı daha fazla sahada kalırdı Reyes. Sonuç olarak inan hiç bilmiyorum ne olacak burada
Kadroya bakınca kim çıkar zor soru . Şimdi guard için Huertel , Teo , Wanamaker haricinde düzgün katkı veren adam yok , geri kalan çok farketmiyor aslında. Bu açıdan Rice'ı galiba tutardım ben. Delaney'i almak baya zor galiba bu takımda. Miller'ı Reyes yerine alıp Delaney için forvetten birini çıkarınca galiba kredi yetmiyor. Delaney'i almayacaksak benzer değişikliklerden gidilir. Ben yine de Reyes'e ve Real'e güvenmeyip Reyes'i out'a yazarım heralde . Diğer uzunlara ilişmem sanırım. Datome konusunda kararsızım , ben çıkarıyorum sizde dursun malum pek anlaşamıyoruz iyi getirebilir
Yalnız çok zor sordun , eğer kredi yetseydi direk Miller al , Delaney al geç derdim bu şekilde zor. SF için De Colo , Delaney takıntım var benim mutlaka ikisi birden olmalı
Sen seçenekleri yaz 3-5 tane ben öyle karar vereyim ya , kredi durumunu da bilmeyince birşey diyemiyorum yani elimin altında olup her yolu denemem lazım kadroda.