Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

hali hazırda oğuzhan:
- rice out- wanamaker in
- datome out- djedovic in (bu hafta en umutlu olduğum isim djedovic. strausburg takımı tam ona göre)
- tomic out- miller in

olasılıklar 1:
- rice out- calathes in
- datome out- delaney in
- tomic out- miller in

olasılıklar 2:
- rice out - lull in -( calathes in)
- datome out- cauesur in- (djedovic in)
- tomic out- jankunas in

6 kredim var boşta.

Guardların hiçbiri beni tatmin etmiyor yani o bölge çok şansa kalıyor. Biraz önce eve gelip Galatasaray futbol maçı öncesi Khimki-Enisey maçına bir göz attım. 108 sayı attı Khimki ve Shved gayet iyi maç çıkardı. P.Davis yine yoktu ve Augustine Euroleague maçında yine 30 dk sahada kalıp 20 yi görecek galiba. Kızılyıldız - Madrid maçına bakıyorum , Ayon 20 , Zirbes 32 yapıyor. Vesely tek 5 numara olduğu için Real uzunlarına karşı alacağı sürenin fazla olması sebebiyle sanki iyi katkı verecekmiş izlenimi oluştu bende . Yine Ayon'un 31 dk sahada kalıp 20 yaptığı yerde Augustine de 20 yapar gibi geliyor. Sonuç olarak ciddi ciddi Augustine'i düşünmeye başladım.

Jankunas çok tercih edilebilecek bir uzun , Gabriel sezona harika başladı özellikle 3 sayı isabetinde müthiş gelişim vardı ama savunma yönünde biraz fazla kontrol dışı işler yapıyor. Yani savunma disiplini savunma aklı ön planda değil daha çok hissiyatlarıyla yaşıyor savunma tarafında. Gabriel'in savunduğu Gist 34 ve 20 yaptı KSK'ya. Doelmann 19 ve 18 yaptı . Claver 17 yaptı.Jankunas 24 yaptı. Yani KSK'ya karşı 4 numara almak çok ama çok mantıklı . Hem saha içi yorumum hem de istatistiki yorumlarım Jankunas'ın iyi bir tercih olduğu yönünde diyebiliriz.

Cauesur bence tercih edilmesi gereken isimlerden birisi bu hafta. Maç kolay veya zor farketmez 25 dakika sahada kalıyor. Limoges karşısında 14-15 yapsa 15.4 - 16.5 civarı katkı vermiş olacak ben bu hafta öneriyorum. Djedovic bence fazla riskli son 3-4 maçına baktığımızda 5 yok neredeyse. Ben iyi takımlarımda bu riski almam , inanıyorsan al ama biraz da hissiyat bu iş.

Maccabi lig maçını beklemek gerek diyorum. Maccabi rezaletleri oynuyor yalnız kadrolardan temizlediğimiz Rochestie 14-15 veriyor. Rochestie ve Randle düşünülebilir Maccabi'den , açıkçası Randle lig maçında iyi performans verirse ben ciddi ciddi düşünebilirim.

Augustine-Vesely'nin yanına Jankunas'ı eklemek bana mantıklı geldi kadrona bakınca. Tomic-Vesely-Jankunas-Augustine bence sağlam bir uzun rotasyonu olur. Ama önümüzdeki hafta ben bu adamları çıkaramam hepsini diyorsan Wanamaker- Miller durur yani , değişiklik sıkıntısı yaratmaz sana. Ama Djedovic tercihin bence fazla riskli orada. Guard için Wanamker-Teo-Huertel 3'ünden ikisini koymak mantıklı belki Huertel'i de düşünebilirsin.

Rochestie-Delaney-Miller'ı da bi düşün derim. Delaney-De Colo ikisi bir arada olacak bende , şu son cümlem bunun etkisinde kalmış olabilir :)

Guardların hiçbiri beni tatmin etmiyor yani o bölge çok şansa kalıyor. Biraz önce eve gelip Galatasaray futbol maçı öncesi Khimki-Enisey maçına bir göz attım. 108 sayı attı Khimki ve Shved gayet iyi maç çıkardı. P.Davis yine yoktu ve Augustine Euroleague maçında yine 30 dk sahada kalıp 20 yi görecek galiba. Kızılyıldız - Madrid maçına bakıyorum , Ayon 20 , Zirbes 32 yapıyor. Vesely tek 5 numara olduğu için Real uzunlarına karşı alacağı sürenin fazla olması sebebiyle sanki iyi katkı verecekmiş izlenimi oluştu bende . Yine Ayon'un 31 dk sahada kalıp 20 yaptığı yerde Augustine de 20 yapar gibi geliyor. Sonuç olarak ciddi ciddi Augustine'i düşünmeye başladım.

Jankunas çok tercih edilebilecek bir uzun , Gabriel sezona harika başladı özellikle 3 sayı isabetinde müthiş gelişim vardı ama savunma yönünde biraz fazla kontrol dışı işler yapıyor. Yani savunma disiplini savunma aklı ön planda değil daha çok hissiyatlarıyla yaşıyor savunma tarafında. Gabriel'in savunduğu Gist 34 ve 20 yaptı KSK'ya. Doelmann 19 ve 18 yaptı . Claver 17 yaptı.Jankunas 24 yaptı. Yani KSK'ya karşı 4 numara almak çok ama çok mantıklı . Hem saha içi yorumum hem de istatistiki yorumlarım Jankunas'ın iyi bir tercih olduğu yönünde diyebiliriz.

Cauesur bence tercih edilmesi gereken isimlerden birisi bu hafta. Maç kolay veya zor farketmez 25 dakika sahada kalıyor. Limoges karşısında 14-15 yapsa 15.4 - 16.5 civarı katkı vermiş olacak ben bu hafta öneriyorum. Djedovic bence fazla riskli son 3-4 maçına baktığımızda 5 yok neredeyse. Ben iyi takımlarımda bu riski almam , inanıyorsan al ama biraz da hissiyat bu iş.

Maccabi lig maçını beklemek gerek diyorum. Maccabi rezaletleri oynuyor yalnız kadrolardan temizlediğimiz Rochestie 14-15 veriyor. Rochestie ve Randle düşünülebilir Maccabi'den , açıkçası Randle lig maçında iyi performans verirse ben ciddi ciddi düşünebilirim.

Augustine-Vesely'nin yanına Jankunas'ı eklemek bana mantıklı geldi kadrona bakınca. Tomic-Vesely-Jankunas-Augustine bence sağlam bir uzun rotasyonu olur. Ama önümüzdeki hafta ben bu adamları çıkaramam hepsini diyorsan Wanamaker- Miller durur yani , değişiklik sıkıntısı yaratmaz sana. Ama Djedovic tercihin bence fazla riskli orada. Guard için Wanamker-Teo-Huertel 3'ünden ikisini koymak mantıklı belki Huertel'i de düşünebilirsin.

Rochestie-Delaney-Miller'ı da bi düşün derim. Delaney-De Colo ikisi bir arada olacak bende , şu son cümlem bunun etkisinde kalmış olabilir :)

heurtel şu an kadroda yok. acaba cedevita maçında da sakatlığı devam edecek mi?

pivot pozisyonunda;
- son haftalara bakarsak melli ve harangody haftanın oyuncusu oldu sassari karşısında. bu hafta sassari ile maçı olan randle- mbakwe ikilisinden birinin rahat rahat +25'i zorlayacağını düşünüyorum. ama kim? hatta devin smith bile olabilir bu.
- jankunas'ı alan kadroların gelecek hafta satacakları şekilde almaları gerek herhalde. jankunas bu hafta iyi tercih; ama kadromuz gelecek hafta satmaya müsaade ediyor mu?
- miller'dan bu hafta korkuyorum nedense. iki haftadır almadım, sanki bu hafta alırsam kendisi bana inat düşük yapacak gibi geliyor! aynı düşüncelerim hunter için de geçerli.
- benim için bu haftanın en zor tercihi, tomic? reyes? aslında reyes'i hemen satardım ama fenerbahçe'nin pota altının eksik olması, bir de real'in gelecek hafta pota altı sos veren b.münih ile maçı olması reyes'i kadroda tutmama neden oluyor. bu yüzden her ne kadar panathianokus pota altı bu sene eski gücünde olmasa da tomic'in yunanistan deplasmanında yine de riskli tercih olduğunu düşünüyorum.
- haftanın en süpper ve saçma teşhisi: bilan alarm veriyor. bilan kaçın. bilan kaçın. bilan'ın 10'u bile geçemeyeceğini düşünüyorum. erken faul problemi, rakibi ciddiye alan efes pota altı. bilan en kötü performansını gösterecek. bu sadece bir içgüdü.

forvet

- delaney, de colo da hepimiz hemfikirsek; gelelim others'lara...
- shved'in kariyer haftası olacağını düşünüyorum. +20 yapmazsa bu kadar büyük konuşuyorum, fantasy oyununu bu sene bırakacağım.
- strasburg fransa'da hızlı ve tempolu oynuyor. rakiplerindeki forvetler en az 15 yapıyor. djedovic'in de bundan istifade edip kötü gidişe son vereceğini düşünüyorum.
- devin smith'in de sassari karşısında eski smith olacağını düşünüyorum.
- bir de ragland'ın yokluğunda varsa kadronuzdaki justin carter'ları muhafaza etmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum.

güvenmediklerim:
- f.caeuser, niye? cauuser, +30 yaptığı maç dahil, bu sene geçen sene heurtel'den sonraki formunun uzağında. o maç ilk 10 dakikada 22 falan yapmıştı zaten. sonraki 3 periyot süre almasına rağmen 6-7 falan yaptı. keza canlı izlediğim anadolu efes maçında da şans eseri 16 falan almıştı yanlış hatırlamıyorsam. milano maçında da kötüydü. ben bu sene kendisine güvenmiyorum. rakibin limoges olması, evlerinde oynuyor olmaları da bunu değiştirmiyor.

- datome; real'in kazanmak zorunda olduğu bir haftada kendisinin çok erken faul problemine gireceğini düşünüyorum. zaten kendisi her şeyi az az yapıyor, tam tam yaptığı bir şey yok. kendisini oyuncu olarak sevmiyorum. 2-3 ribaund, 2-3 asist, 10-11 sayı. faul problemine girerse bunlar bile olmuyor.

- kuzminskas: malaga koçu yüzünden hiçbir zaman tam güvenilir bir isim olmayacak. hele daruşşafaka deplasmanında hiç.

Dixon(Teodosic)-Heurtel
Datome(Delaney)-Smith-Rudy-Shved
Harangody(?)-Vesely-Bilan-Hunter

142 krediyi kullanmayıp kenarda yatırarak 10 kredi arttırmanın peşinde koşacağıma, Teo-De Colo-Miller'ı alsaydım GSBasket liginde 3. sıraya yükselecekken ilk 15in dışında kaldığım haftadan bu oyunun acemisi olarak çok dersler çıkardım. Arttırdığım 10 kredinin faydasını top 16 kadrosunu kurarken görürüm inşallah diye kendimi teselli ediyorum.

Yukarıdaki kadroda Dixon ve Datome yerine Teodosic ile Delaney'i alacağım. 3. değişikliğim ise Harangody yerine bir uzun olacak ama daha kimi alacağıma karar veremedim. Tavsiyelerinizi beklerim.

rudy sakat. o da çıkmalı.

Teodosic/De Colo/Miller
Teodosic/Causeur/Augustine
Wannamaker/De Colo/Jankunas

Bunlar ilk çalışmamda değişiklikler sonucu takıma dahil edebileceğim alternatifler. Yorumlarınız rica ediyorum?

Teodosic/De Colo/Miller
Teodosic/Causeur/Augustine
Wannamaker/De Colo/Jankunas

Bunlar ilk çalışmamda değişiklikler sonucu takıma dahil edebileceğim alternatifler. Yorumlarınız rica ediyorum?

Ben 3.yu tercih ederdim. 1.si De Colo farkli yerlere de katkisindan dolayi Teodan daha guvenilir. 2.si bu hafta cok guvendigim uzunlardan Jankunas var. Cska’ya karsi oynayan kisalarda da genelde skor problemi gorulmediginden Wanamaker da bence en az Teo kadar alinir durumda. Ben jadromda ikisine de yer verecegim.

Kendi kadroma gelirsek gecen hafta adeta yasayabilecegim butun sanssizliklari ayni anda yasadim. Bazen islerin tahminlerinizin cok otesinde gelisebileceginin kanitlandigi bir hafta oldu benim icin. Sevk kirmasina ragmen sadece 84 e dusmem haftanin olumsuzluklar icindeki tek sevinilecek tarafi.

Bu hafta biraz riskli bi strateji izleyecektim fakat Oguzhanla da yaptigimiz gorusmelerden sonra biraz daha duruldum. :)

Muhtemelen bu haftaki kadrom bu olacak kalan gunlerde ekstra bi durum olmazsa bu kadroyla cikmayi planliyorum.

Teo-Wana
Delaney-De Colo-Shved-Causeur
Hunter-Jankunas-Tomic-Miller

O kadar attık tuttuk ama sanırım Shved yine takımda kalacak :(. Aslında geçen hafta Hines yerine Vesely alsaymışım her istediğimi tam yapabilecekmişim.

Kadrolarda son değişiklikleri yaptım ve beklemeye geçtim.
En iyi takımımda geçen hafta yaptığım Feldeine/Rudy değişikliği sıralamada gerilememe sebep olmuştu,hazır Rudy de sakatken yaptığım değişikliği geri alıyorum ve Rudy yerine Feldeine'i kadroya dahil ediyorum tekrar :)
Bunun dışında Vesely yerine Quincy Miller'ı kadroya dahil ettim.Umarım bu hafta biz aldık diye elimizde patlamaz.
Ayrıca uzun süredir kadromda olan Shved'i çıkarıp yerine Causeur'u dahil ettim.Her ne kadar kendisine çok fazla güvenmesem de bu hafta bu kredisiyle Shved'e nazaran daha güvenilir geldi bana.
Aslında Delaney'i de kadroma dahil edecek kredim mevcut ama bu hafta zayıf rakip karşısında maçın erken kopma ihtimali var ve bu durumda yine az süre alabileceğini düşünüyorum.
Eğer mecburi Rudy değişikliğini yapmasam bu hafta Bilan'ı çıkarıp yerine Claver veya Dunston ikilisinden birini almayı düşünüyordum.Özellikle Claver'ın önümüzdeki 2 hafta iyi getirisi olacağını düşünüyorum.
Kadromun son hali şudur.Ayrıca 60 kredi de kenarda var..

Wanamaker
Beaubois

Feldeine
Smith
Causeur
De Colo

Tomic
Reyes
Bilan
Miller

Bir diğer takımımın da son şekli şudur

Rochestie
Granger

D.Smith
Shved
Ponitka
De Colo

Claver
Ayon
Hunter
Bilan

Ben de kadrolarımı kurdum ve beklemeye geçtim. Kafamı karıştıran bir soru var sizce : Sergio Rodr. + Augustine mi Llull + Vesely mi ?

thompkins ve rudy sakat. reyes berbat. serrod geçen hafta iyiydi ama dakikasına ve bazen kötü oynamalarına çözüm yok.

lull; calathes de dahil, haftanın en bomba gardı bana kalırsa. 25 yapar. yapmak zorunda. 30 dakikası da kesin. hele türk takımlarıne hep iyi oynar kendisi.

ama vesely konusunda bir şey diyemeyeceğim oğuzhan.

bu hafta 200+ yapacağını düşündüğüm kadro:

lull
wanamaker

lojeski
d.smith
delaney
de colo

ayon
radulijica
a.randolph
jankunas

uyarı: miller ve cauesur almayın aldırmayın. khimki'nin savunması madrid ve strausburg'a benzemez. cauesur bu sene kötü bir oyuncu.

bu arada heurtel oynayacak mı?

tomic, vesely ve reyes üçlüsünden kimin satılması gerektiği ya da gerekmediği bu haftanın en can yakıcı sorusu olacak.

ben kadrolarımı kuramadım. yani kurup, kırk kez değiştirdim. ve son kez format attım. bu gece inşallahh halledeceğim. pivot bölgem genel itibariyle, neredeyse her takımda:

- vesely
- reyes
- tomic'den

oluştuğu için 1 haftadır kendileriyle ilgili net bir karar verebilmiş değilim.

- reyes'lerin yarısını ayon yapmak,
- reyes'li kalan kadrolardan biraz tomic, biraz vesely çıkıp denge sağlamak; ve yerlerine: j. agustine, jankunas, gist, a.randolph ve radulijica almak şimdilik düşündüğüm çözüm.

bunun için de iki center değişikliği gerek. bu da forvet ve gard bölgesinde elimi sınırlandırıyor.

- iki center/ 1 gard değiştireceksem: lull kadroya giriyor, datome elde patlıyor.
- iki center/ 1 forvet değiştireceksem: granger, rice elde kalıyor.

sorular sorular... böyle oyunu alla kahretsin.

bu hafta 200+ yapacağını düşündüğüm kadro:

lull
wanamaker

lojeski
d.smith
delaney
de colo

ayon
radulijica
a.randolph
jankunas

uyarı: miller ve cauesur almayın aldırmayın. khimki'nin savunması madrid ve strausburg'a benzemez. cauesur bu sene kötü bir oyuncu.

bu arada heurtel oynayacak mı?

tomic, vesely ve reyes üçlüsünden kimin satılması gerektiği ya da gerekmediği bu haftanın en can yakıcı sorusu olacak.

Lojeski hala sakat görünüyor.Ben de Causeur'a fazla güvenmiyorum ama (Shved'i de artık takımda tutmak istemediğim için) sadece bu haftalık aldım kadroya.İçerdeki maçlarda fena oynamıyor.Eğer dediğin gibi Lojeski iyileştiyse ve oynayacaksa o da düşünülebilir tabi
Tomic,Vesely ve Reyes üçlüsü arasında bu hafta bana en güven veren oyuncu Tomic.Vesely'yi kadrodan çıkardım,bu hafta pek güvenmiyorum ona.Reyes'te çok kötü maç çıkarmaz gibi geliyor ama Madrid'den Ayon daha güvenilir bir oyuncu.

Lojeski hala sakat görünüyor.Ben de Causeur'a fazla güvenmiyorum ama (Shved'i de artık takımda tutmak istemediğim için) sadece bu haftalık aldım kadroya.İçerdeki maçlarda fena oynamıyor.Eğer dediğin gibi Lojeski iyileştiyse ve oynayacaksa o da düşünülebilir tabi
Tomic,Vesely ve Reyes üçlüsü arasında bu hafta bana en güven veren oyuncu Tomic.Vesely'yi kadrodan çıkardım,bu hafta pek güvenmiyorum ona.Reyes'te çok kötü maç çıkarmaz gibi geliyor ama Madrid'den Ayon daha güvenilir bir oyuncu.

lojeski hafta sonu lig maçında oynadı:) hafta içi de oynayacak. umarım, sakat ibaresini kaldırmazlar da yalnızca ben alırım:)

lojeski hafta sonu lig maçında oynadı:) hafta içi de oynayacak. umarım, sakat ibaresini kaldırmazlar da yalnızca ben alırım:)

Lojeski'nin lig maçında oynadığını biliyorum da sakat ibaresi durunca lig maçında yine sakatlanmış olabileceğini düşündüm,emin olamadım şimdi.Neyse ben bu hafta Causeur'u alayım,içimden bir ses iyi şeyler yapacağını söylüyor,zaten kendisi öyle performanslar ortaya koyuyor ki ya batırır ya çıkarır :)

Lojeski'nin lig maçında oynadığını biliyorum da sakat ibaresi durunca lig maçında yine sakatlanmış olabileceğini düşündüm,emin olamadım şimdi.Neyse ben bu hafta Causeur'u alayım,içimden bir ses iyi şeyler yapacağını söylüyor,zaten kendisi öyle performanslar ortaya koyuyor ki ya batırır ya çıkarır :)

yarın büyük ihtimalle sakat ibaresi kalkar. fantasy bazen geç güncelliyor.

değişiklikler tamamlandı:

en iyi 1. takım:
- rice, datome, tomic out
lull, lojeski, raduljica in

2.takım:
- rice, datome, vesely out
lull, d.smith, ayon in

3.takım:
- rice, datome, vesely out
calathes, d.smith, j.agustine in

4.takım:
- rice, reyes, fernandez out