Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Datome'ye bir daha bulaşmam.White'a bir hafta daha katlanmak zorunda kalcam.Düşük kredili oyuncular arasında Reggie Redding gözüme çarpıyo.Datome-Redding yapıp Bilan'la Teodosic'i almak için kredi temin etme yoluna gidebilirim.Teodosic'i Calathes'in mi Rochastie'nin mi yerine alayım karar veremedim.

bu hafta en karışık birkaç mesele:

- khimki'nin hocası shved'e mecburmuş gibi duruyor. rice bu sezon çok formsuz. geçen sezonki eurocup performanslarından eser yok. rice da ısrar etmez dümeni daha çok shved'e verirse, shved her hafta 30 dakika ile 25 yapabilir. ancak, rice hocasının takıntılı haliyle fazla dakika alır ve dümene geçerse shved yine soru işareti. shved olmayan takımlara yine de shved alınır mı?

- d.smith niye oynamadı hala bir kaynaktan bir cevap bulabilmiş değilim. gelecek hafta d.smith ne olacak? satalım mı?

- geçen sezon inat edip b.marjanovic'i ilk haftalardan sonra satmış bir daha almamıştım, benim için felaket oldu. bu sene aynı inadı q. miller'a karşı takınıyorum. çok fazla pır kaybettim. kendisini bu hafta kadrolara alalım mı top yekün? eğer kötü yaparsa birçok kadro baltalanacak, en iyisi sanki o ki o kadar almadım, bu hafta da almayayım! kararsızım.

- kredi sıkıntısı baş göstermeye başladı, 0 virgüllü kredilerle istediğim oyuncuları alamamaya başladım. top 16 öncesi krediye mi ağırlık versek?

- kuzminskas bu hafta benim çok gözüme çarpıyor. önce sassari, sonra içeride liderlik maçları var malaga'nın. kuzminskas her iki maçta da iyi yapacak gibi duruyor. bu hafta kendisi ne kadar tercih edilecek?

- j. carter yine forvet bölgesinde kuzminskas ile benim süper ikilim. kendisini almalı mıyım?

- teodisic bu hafta en fazla tercih edilecek isim herhalde. insanın gözü yine de ara ara heurtel'e kayıyor. heurtel'in gelecek hafta olympiakos deplesmanı zor gibi duruyor. ben heurtel'den şimdilik uzak durdum.

önemli: bir parantez de radulijica'ya açmak istiyorum. kendisi 2-3 afta bana çok saç baş yoldurmasına karşın bu hafta yine güvendim ve yüzümü kara çıkarmadı. calathes ve diamantidis gibi gözü hep içeride olan gardların takımında bu haftaya kadar patlama yapamamasına tek neden girdiği faul problemiydi. son barcelona maçında bunu aştı. sanıyorum hocası corceviç özellikle faul problemi üzerinde fazla durmuş ve faul almamak adına çok dikkatliydi. bu saatten sonra bence her şey onun için çok farklı olacak ve yavaş yavaştüm fantasy kadrolarına girecek. bir defa çok yumuşak bir eli var ve faul atışlarını da kolay kolay kaçırmıyor. radulijica'nın son iki haftada +20 istatistiklerle 70 krediyi göreceğini düşünüyorum. bence miller'dan daha çok tercih edilmesi gereken bir isim.

Datome'ye bir daha bulaşmam.White'a bir hafta daha katlanmak zorunda kalcam.Düşük kredili oyuncular arasında Reggie Redding gözüme çarpıyo.Datome-Redding yapıp Bilan'la Teodosic'i almak için kredi temin etme yoluna gidebilirim.Teodosic'i Calathes'in mi Rochastie'nin mi yerine alayım karar veremedim.

kesinlikle redding'e bu haftaki performansına bakarak bulaşma derim. oktay mamudi'nin rotasyonu ve dakika düzenlemesi sorunlu. bir önceki hafta 35 dakika süre alıp +20 yapan bir isim, bir sonraki hafta 10 dakika süre alıp 0 pır falan yapıyor.

oysa olması gereken ne? bir hocanın biraz eksik biraz fazla tüm oyuncuların dakikasını belirlemesi gerek. çok büyük farklar olmaması gerek. daruşşafaka'da oyuncuların hafta hafta oynama süreli aşağı yukarı şöyle:

- 15 dakika
- 32 dakika
- dnp
- 21 dakika
- 5 dakika
- 30 dakika

yani belli bir düzeni yok mahmudi'nin. onuniçin daruşşadaka'dan oyuncu almak hep risk. dakikalar ve roller standart değil. redding iki şut sokamasın, kenarda unutuyor bir daha da maça almıyor.

Regular Season bittiğinde elimde elenen takımlardan 4 oyuncu olursa 4'ünü değiştirebilcek miyim top 16'nın ilk maçlarından evvel ?

Forvet için ponitka da düşünülebilir. Ortalamalarına bakınca 30 dk civarı süre alıyor, fazla faul de yapmıyor.
Teodosic, kuzminskas, delaney, lojeski alınabilir seviyelere geldiler. Bu isimleri alınca, mecburiyet dışında satmayı düşünmemek lazım.
Miller, mclean pivot bölgesi için, dragic ve top16 da sakat olmazsa spanoulis kısa forvet için fiyatları sebebiyle düşünülebilir. Dragici nedense satamıyorum, bu hafta biraz olsun yüzümü güldürdü sonunda.

Hocam, sadece ortalamasına bakarak karar verme kredi getirisi düşünmüyorsan. Redding in dağılımı çok karışık. 8 maçtan sadece 3 ünde (son maçı, ikkinci haftaki brose ve ilk haftaki sassari maçları) iyi sayılır değerleri.
O kredilere adam almak piyango gibi oluyor, harangody gibi büyük ikramiye de gelebilir, tam tersi de olabilir.

gelecek haftanın en güzel tarafı kimlerin satılacağını belli olması herhalde:) dokunulmazlar: shved- radulijica...

herkesin göz koyacağı da herhalde teodisic ve delaney'i ucuzundan almak:)

ilave olarak kuzminskas var, lojeski var.

takımları ufaktan güncellemeye başladım ve birde baktım ki raduljica yı her takıma eklemişim. teo-radu-delaney-q miller ve mclean neredeyse ortak.

kendi adıma teo için bir hafta daha beklemeye ve de colo nun yaptığı gibi bir hayvanlık yapmaması için dua etmeye karar verdim. 16-17 bile yapsa fiyatı artmayacak. 30 yaparsa da 76-77 kredilere çıkacak. onun yerine rochestie yi alıyorum mümkün olan yerlere. hayati 2 maç oynayacaklar, kazanırlarsa top16 ya kalıyorlar.

zaten rice, campbell, harangody, leloup, stimac gibi satılması kesin isimler var.
kredi durumuna göre rice ı tutabilirim, 37 kredi için uygun sayılır, daha ucuz hangi guard alınabilir ki ? başka bir yerden kısmak gerekmezse satılabilir ama 45 e alıp, 37 den satmak da içimden gelmiyor.

devin smith, white, datome, hunter gibi soru işaretleri var.
smith ile ilgili bir bilgi gelirse tutabilirim, kritik haftalarda maccabide iş yapacak isimlerden bence. 10-12 sayı, 5-6 reb, 1-2 asist, 1-2 top çalma+blok gibi istatistikler yapması şaşırtmaz kimseyi.
hunter ı istemiyorum ama Limoges un pota altına karşı iş yapar gibi de görünüyor.
datome/white için sizin fikirlerinize göre son gün karar vereceğim.

kredi yetersizliğinden takımlara alınan mantzaris, aroyo, preperoglu gibi ne yapılacağı belli olmayanlar var.
perperoglu haricinde tümünden kurtulmak istiyorum.

imkan oldukça dragic i de kullanabilirim kredi arttırmak için kuzminskas ve lojeski ve ileriki haftalardaki teo hamlesi için.

Ayrıca elimdeki reyes ve tomic leri de mümkün oldukça raduljica ve miller lar ile değiştirmeyi düşünüyorum. Miller her şekilde max krediye çıkacak. Bu hafta karşısında antic-datome -kalinic olacak, hatta muhtemelen kalinic ile başlar obradovic onu savunmaya.

teodosic-rice

datome-dragic-hanga-white

miller-raduljica-jankunas-mclean

elde de 75 kredi var.

reyes-stimac yerine raduljica ve miller ı aldım. son değişiklik için rice-datome-white-hanga arasında gitgeller yaşıyorum.

rice - heurtel, pullen yada rochestie. pullen kendi sahasında milano ile oynayacak, karşısında lafayette ve cinciarini var, kazanmak zorundalar. wanamaker için isteksizim, bu haftada onun düşme sırası olabilir.
forvetlerde de herhangi biri - delaney, kuzminskas, de colo arasında kaldım. de colo yu bu fiyata almam sanki. delaney ve kuzminskas dan hangisi daha fazla puan getirir karar veremedim.

miller bu hafta patlayacak. nasıl ki tolga geçen hafta shved +20 yapmazsa bu oyunu bırakıyorum dediyse ve shved 33 yaptı ise;
miller bu hafta +15 yaparsa da ben bırakıyorum oyunu.. haydi bakalım :)

lojeski sakat 3 hafta oynamayacak ayhan.

sonracıma; mustafacım miller için: bırakınız alsınlar, bırakınız patlasınlar:) yoksa nasıl yükselir onlarca miller almamış kadro! o ki iki hafta +30, +30 aldılar, bu hafta dibe çakılma zamanı. her miller'ın bir de dikeni var, umarım o hafta bu hafta:)

gentile dönmüş benim deli skorerim. (skor-er: sayı askeri:))

bu hafta ne delaney, ne nando de colo; gentile der geçerim her kadroya mümkün mertebe aldım. kendisi cedevita'yı deplasmanda yenip top 16'ya gidecek.

top16'ya 2 hafta kala her kuruşun hesabını yapıyorum ve birçok nando de colo'dan çıktım. delaney'e son haftaya kadar bulaşmayacağım. nando'da +20 falan yapar. belki yapmayabilir de 16-17 dakika süre alır oturur kenara. ama teodisic'e yüklenin, geçen haftaki kötü performansından sonra bu hafta güven kazanır kendine. yani öyle düşünüyorum ben:)

kuzminskas canımıniçi bu hafta onu da tutuyorum. gentile-kuzminskas larla doldu kadrom. kuzminskas kredisi kaç: 61. ortalama 15 pır yani.
kuzminskas sassari-cska maçında kaç yapar. kesinlikle +40'dan fazla. o zaman son iki haftaya da onunla giriyorum.

Tolga, kredi hesabı yapıyorsan miller ı almalısın, -35 falan yapmadığı sürece max getirisi var, 6-7 kredi gibi.

Tolga, kredi hesabı yapıyorsan miller ı almalısın, -35 falan yapmadığı sürece max getirisi var, 6-7 kredi gibi.

miller'ı bu hafta değil, alırsam gelecek hafta alırım. 6-7 kredi için pır tehlikeye atmak şu an benim aklıma yatmıyor. miller iyi yaparsa sorun yok. bendeki center'larda en az onun kadar yapacaktır vesely-tomic-bilan vs. ama miller kötü yaparsa ben avantaj sağlarım.

Değişiklik haklarımdan birini Smith ile heba etmek istemiyordum bu iyi oldu gerçekten.Ayrıca Gentile'nin sakatlıktan dönmüş olması da güzel haber

Bu hafta büyük ihtimalle De Colo, Gentile, Shved ve Smith'ten oluşan forvet bölgesiyle sahalarda olacağım ve bu arkadaşlardan çok ümitliyim ;)

Teo-Dixon
Colo-Delaney-Smith-Shved
Bilan-Vesely-Hunter-Harangody
Ve elimde 54.41 kredi var.

Kredi arttırmak uğruna aldığım ve 2 haftadır elden çıkartamadığım Dixon ile Harangody'den artık kurtulmak istiyorum. Diğer yandan Smith yerine Gentile mi yoksa dibe vuran Kuzminskas mı karar veremiyorum. Yukarıdaki kadroda Dixon, Smith ve Harangody'yi satınca toplam 194 krediye 1 guard, 1 forvet ve 1 pivot alacağım. Şuan aklımdan Lull, Kuzminskas, Tomic üçlüsünü almak geçiyor. Önereceğiniz 3'lü kimlerdir?
Rochestie,Gentile (Delaney'in yerine),Raduljica (ya da Mclean)