Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Açıkçası Zalgiris'in deplasmanda Barcelona'yı yeneceğini düşünmemiştim. Hatta fark olur, Tomic de az oynar diye düşünmüştüm. Bu amaçla Hunter-Tomic-Ponitka yerine Vesely-Bilan-Simon almıştım. Çıkardığım 2 oyuncu 46.8 getirdi. Vesely-Bilan 50 yapar inşallah kararımdan pişman olmam. Gerçi Tomic iddialı 3 takımdan diğer ikisinde de vardı.

Aslında iyi bir gün geçti ama Kerem Abi'nin de dediği gibi Dünya 22.si takımda son 10 dk bir değişiklik yaptım ve akşamın buruk geçmesine sebep oldu. Rochestie - Justin'ı gidip son dakikalarda Wanamaker - Simon yaptım. Olacak iş değil , muhtemelen 25 puan falan eksi yazacak. Huertel ve Justin'ın büyük puanlar yapması kendi açımdan kötü oldu. Benim oyuncularımın %80i yarın oynayacak ama bugünü de Smith+Tomic ile kapattık. Güzel ama Dünya 22 ile büyük bir atak yapacakken takımın şu anda vasat sayılabilecek bir pozisyonda olmasını görmek biraz törpüledi.

Bu arada Tomic'i olmayanların çok çok büyük bir oranda gerileyeceği bir hafta olacak. GSBasket Liginde de Tomic'i olmayanları buruk bir hafta bekliyor 2 kişilik oynadı çünkü. Tomic'e ek olarak Huertel veya Justin varsa o takım fırlar.

Sıralamada en geride olan takımımda hem Carter hem Broekhoff vardı, ilk maçtan 2 oyuncu 60,8 aldı :)
Devin Smith de sonunda kendine geldi..

Carter ve Broekhoff la efsane başlayan takım, Smith, Randle ve Wannamakerla 89,7puan+5 olarak ilk günü kapadı (6387.sırada)
4369. sıradaki takımım 89puan+6
2093. sıradaki takımım 60,3puan+6
124. sıradaki takımım Delaney, Smith ve Tomic ile 74,3puan+7

İlk gün için gayet memnunum...

biz nereden bilelim barcelona'nın kalkıp grup birinciliğini çöpe atarak zalgiris'e yenileceğini ve tomic'in son periyotta çıldıracağını. tomic fazla yorulmaz, onun yerine doelmann domine eder diye düşündüm, olmadı. doelman'i de birçok kadroya almıştım. tomic yüzünden tüm haftam karardı.

yine de dünya 29. takımda heurtel var; dünya 45'de j.carter ve tomic birlikte var. fena hafta sayılmaz üstteki takımlarım için ama 100-300 arasındaki 3 takımım doelmann yüzünden fena baltalandı ve muhtemelen tomic'in 38'inden sonra 600-700. sıralara gerileyecekler. bu kötü oldu.

bunun dışında:

dünya 29: 85+4 (tomicsiz)
dünya 45: 98+4 (tomic-carter birlikte)

umarım bu iki takımdan da çıktığım nando de colo yarın hayatının en kötü maçını oynar:)

miller da kötü oynasın tabii:) nando, ilk 5 dakikada ayağını hafifçe incitsin kenara gelsin. miller, ilk 2 dakikada 3 faul alıp -3 ile maçı bitirsin:) o zaman mükemmel bir hafta olacak benim için.

Dünya 22 = 65.8 + Teodosic + De Colo + Shved + Simon + Bilan + Vesely + McLean

Dünya 34 = 57.8 + Teodosic +Llull + De Colo + Shved + Simon +Augustine + Vesely + Reyes

Dr.House ( GSbasket ) = 57.8 + Teodosic + Rice + De Colo + Shved + Simon + Bilan + Vesely + Ayon .

Simon bu haftalık kaderimi belirleyecek gibi görünüyor , CSKA team ( De Colo - Teo ) bence 40 veya ona yakın yapacak. Bilan da aşağı yukarı 18-22 civarı görür diye tahmin ediyorum. Ek olarak Madrid'de Reyes veya Ayon birinden 25'e yakın bir perfromans bekliyorum.

GSBasket Ligindeki durumumu Rice ve Simon belirleyecek , uzunlar baya etkili çünkü.

Ben bu hafta ilk kez Calathes'i aldım Renfroe'nin yerine Calathes'in performansını merak ediyorum,yine Feldeine kadromda onunda performansını çok merak ediyorum

Kızılyıldız'dan Stimac'ı çıkaramadım en çokta onun performansını merak ediyorum,bugün 21:45'te Ntvspor'u açıp Miller ve Stimac'ın performanslarını bekleyeceğim

Dünya 217. ve GSBasket 3. olan takımımda bugün sadece Tomic, Smith ve Wanamaker oynadı ve 65,8 yaptılar.Yarın oynayacaklar Calathes, Feldeine, Shved, De Colo, Vesely, Bilan, Miller.
Açıkçası Barca'nın bugün rahat kazanacağını ve Tomic'in de bu yüzden az süre alacağını düşünüyordum ama tersi oldu,iyi de oldu :) Smith de sonunda yüzümüzü güldürdü.Wanamaker'ın düşük puan getireceğini düşünüyordum ama en azından 10-15 aralığı birşey yapmasını beklerdim,neyse buna da şükür.

Dünya 1270. ve GSBasket 21 .olan takımımda ise bugün Rochestie, Granger, Kuzminskas ve Claver sahne aldılar ve 56,1 yaptılar.Çok iyi değil ama çok kötü de değil.Yarına Shved, Ponitka, De Colo, Ayon, Raduljica ve Miller sahne alacak.Umarım yarın güzel sonuçlar alırız

Broekhoff u 46 dan alıp haftalarca zarar ettikten sonra 25 e sattığım takımım var... benzertablo rice içinde olabilir, sattım bu hafta çünkü.
Aynı şeyin dragic içinde olmasndan korkuyorum, o fiyata satmayacağım muhtemelen bu inat neye malolursa olsun.

24 + 6 (teo, radu, miller dahil)
24 + 8 (vesely, reyes, bilan, ponitka dahil)
38 + 8 (ponitka, calathes, radu, milan, reyes, miller)
44 + 7 (llull, radu, miller, agustine dahil)
31 + 7 (shved, ponitka, reyes, radu, gist, miller)
37 + 8 (teo, shved, radu, reyes)
100 + 5 (calathes, miller, radu)

bu akşam çok şeyi belirleyecek ama tomic, carter, broekhoff, heurtel den 2 si birden olmayanların üst sıralarda olma şansı az gibi görünüyor.

Maccabiden 3 oyuncum vardı, rochestie, simith, mbakwe, 18,7 - 19,8 - 19,8 ile tatmin edici puanlar getirdiler. Özellikle de mbakwe. muhtemelen gelecek hafta da kadromda tutarım eğer bu akşam dacka kaybederse.

kI1QcaVf.jpg:large

Euroleague sonunda saati gönderdi , geç oldu güç olmadı :)

Yalnız çok acayip işler oluyor , coşan coşana . Hele uzunlar hiç boş geçmiyor . Simon fena baltaladı beni. GSBasket takımım Rice oynarsa baya iyi gidiyor. Ayon Bilan Tomic Vesely hattı birşeyler deniyor şimdilik. Dünya 22 'de McLean - Bilan harika iş çıkardı , Dünya 34'tü şu an Reyes baltalıyor.

Reyes de toparlamaya başladı.
Bu hafta tomic, carter, heurtel den sonra bilan, ayon, mclean, pullen da iyi işler yaptı. Calathes, serrod, llull da iyi işler yapıyor.
Ayon şimdiden 37 yi bulmuş.
Tomic, ayon, bilan, mclean lı bir pota altı varsa coşmuştur..

Ayon bey napıyorsunuz ? :) En iyi 2 takımım ( dünya genelinde ) hariç diğer tüm takımlara aldım. GSBasket Dr.House uzun rotasyonu çok başka birşey oldu hele. En iyi 2 takımıma neden almadığımı hiç anlamıyorum şu an.

Datomeyi neden satmadım diye hayıflanıyordum, 3. periyodun son 3-4 dakikasından sonra son periyodun 3. dakikasına kadar 2 den 17 ye çıktı.
Udoh da şov yapıyor, miller beklenen patlamayı gerçekleştirdi sonunda..

Renfroe'yi çıkarıp Calathes'i alarak Bourousis'in yerine M.Bilan'ı alarak doğru hamleler yapmışım,ne var ki Miller,Feldeine,Hanga gibi isimler batırdı herşeyi,Stimac 11 getirdi daha iyisi olabilirdi,bu hafta hem Tomic'i hem Ayon'u olanlar şanslı,bir arkadaş buraya ya reyes ya ayon patlama yapacak yazmıştı,haklı çıktı

Miller'a gelince bu maçlık böyle oldu ama miller önümüzdeki hafta coşacaktır,yeter ki faul problemine girmesin,elimde tuttuğum isimler var,mecburen bunlar Hanga,Feldeine,Hunter,Stimac ve bu isimler hep kötü getiriyor,ne olursa olsun son hafta çıkacaklar,yerlerine az kredili sürpriz oyuncu arayacağım

Bir türlü istenilen seviyeye gelemiyor takımım,oysa değişikliklerim isabetli ama illa batıranlar oluyor

Bu hafta aldıklarım Calathes 29 Delaney 15 Bilan 28 getirdi,yinede yetmiyor,fakat top 16'da herşey farklı olacak,iyi bir kadro kuracağım ve kolay kolay 150'nin altına düşmeyeceğim

Dünya 22 = 201
Dünya 34 = 183

ve GSbasket takımlarım ;

Dr.House : 223
Hz.Arroyo : 250

Zirvedeki takımlarımda düşüş olacak maalesef . Yazık ettim kendime bu hafta. Son dakika değişklikleri hele hüsran. Ayon'u her yere alıp adamın 2 haftalık periyotta şova kalkacağını bilip 34.numaralı takımdan son dakika nedensiz biçimde çıkarmam yazık etti orayı da.

En iyi takımım "Zebercet" ile haftayı 192,1 ile kapatıp dünya sıralamasında 231. sıraya, GSBasket liginde de 6. sıraya geriledim. Feldeine, Miller, Wanamaker ve maça hasta hasta çıkan Vesely'nin pek iyi olmayan performanslarına rağmen alınan sonuç çok da kötü değil. Tomic, Bilan, Calathes, De Colo, Shved, Smith gibi oyuncuların performansı ayakta tuttu bu takımı.

Bir diğer takımım "Lloyd Daniels" ile de 188,5 yaparak dünya sıralamasında 996 sıraya, GSBasket liginde de 17. sıraya yükselmişim. Ayon'un da yer aldığı bu takımda Bilan'ı çıkarıp Miller'ı alma gafletine düştüm bu hafta :) Neyse sağlık olsun

8.haftanın ardından GSBasket Liginde sıralama şu şekilde oluştu :

1-combineson - DUMANDER
2-unermere - Obi Wan Kenobi
3-kosecki35 - zebercet
4-bekojaan - bekojaan
5-ksecer - TVS - 1501
6-Cedi Team - Yugoslav Faulü
7-OgzhnGnbkn - Dr.House
8-dixon52 - dixonspor
9-mstfkyn - CARLA BRUNI
10-Aphareus - Euro Tigers
11-kaanua - ThunderuA
12-OgzhnGnbkn - Cella Turcica
13-ksecer - TVS-1502
14-acdnc- BA-basket
15-Cedi Team - clutch time

Bir haftanın daha değerlendirmesiyle beraberiz :) CediTeam ile Tolga Çıralı , TVS-1501 ile Kerem Seçer , thunderuA ile Kaan Şencan ve zebercet ile Hakan Türk haftanın kazananları olurken Dr.House ile ben , dixonspor ile Tanju Çiçek ağır yara alarak haftayı kapattı. 4.hafta benden liderlik koltuğunu alıp koltuğun tadını çıkaran Emre Üner'in yerini bıraktığı bir hafta oldu. Kendi adıma geen hafta yükselen performansımdan sonra rezalet bir hafta geçirerek derin yara aldım , toparlaması zor olacak. Mustafa Kayan yine ligimizde gerileyen bir grafik çiziyor. Burak Uğur Yılmaz ve Tutku Dinçer'i ilk 15'te göremiyoruz. Aphareus , acdnc gibi listede ilk kez gördüğümüz kişiler mevcut. Taşları yerinden oynatan radikal bir hafta oldu. Lidelrik koltuğu artık combineson - DUMANDER'e ait.

9.hafta için şimdiden herkese bol şans , görüşmek üzere efendim.

9.haftanın ardından GSBasket Liginde sıralama şu şekilde oluştu :

1-combinesson - DUMANDER - 1459
2-unermere - Obi-Wan Kenobi - 1454
3-OgzhnGnbkn - Dr.House - 1443
4-bekojaan - bekojaan - 1436
5-Cedi Team - Yugoslav Faulü - 1434
6-kosecki35 - zebercet - 1431
7-OgzhnGnbkn - Hz.Arroyo - 1414
8-mstfkyn - CARLA BRUNI - 1412
9-dixon52 - dixonspor - 1395
10-ksecer - TVS 1 - 1392
11-Cedi Team - clutch time - 1382
12-decoleite - deco male 80 kg - 1373
13-OgzhnGnbkn - Cella Turcica - 1371
14-kaanua - thunderuA - 1367
15-acdnc - BA-basket - 1361

GSBasket Ligi Panorama ile birkez daha karşınızdayız :) Bu hafta ilk 2 sıranın sahipleri yerini koruyor ancak geçen hafta 60 lara çıkan puan farkı erimiş durumda. Haftanın kazananları ilk 15'e 3 takımı sokan ve Dr.House ile 7'den 3'e ilerleyen benim takımlarım ve 2 takımıyla birden zirveye yaklaşan Cedi Team isimli kullanıcı Tolga Çıralı oluyor. Mustafa Kayan ve Tanju Çiçek aşağı yukarı yerini koruyor. Gelelim haftanın kaybedenlerine ; Hakan Türk ve Kerem Seçer. 2 hafta harika atak yapan Kerem Seçer ve özellikle geçen hafta iyi bir takım kuran Hakan Türk bu hafta biraz yara aldı. Top16 öncesi son haftaya giriyoruz ve Regular Season'daki puanlarımızı ve kredilerimizi tekrar değerlendiriyoruz. Top16 'da yeni takımlar kuruluyor yani herşey yeniden başlıyor aslında.

10.haftaya bakarsak zor bir hafta olduğunu düşünüyorum çünkü takımların ana amaçları kazanmak olmayabiliyor. Top16 grup hesapları , kopan maçlar ve dinlendirilen oyuncular derken sürprizlere açık bir hafta olarak görüyorum. Herkese şimdiden başarılar , GSBasket'te forumdaki muhabbete yakışır bir mücadele oluyor.