Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

benim önerim:

printhesiz geldi, hunter gider. keza harangody de gider.

hunter- harangody out

üçüncü isim ya dixon ya smith. dixon yerine wanamaker/lull, smith yerine gentile alınabilir. iki haftalık periyotta en akıllıca olanı wanamaker/lull almak bana kalırsa. yani dixon da out.
smith kadroda kalır.

1 gard- 2 center. peki kimler almalı?

elimizdeki kredimiz: 131,3+54,41= 185,71

wanamaker almak işimize gelmez. kredi sıkıntısı yaşarız. lull alırız. 131 kredi kalır.

131 krediye 2 center:

tomic(75)
radulijica (56)

lull- tomic-radulijica 3'lüsü en kötü 50, galibiyet primiyle 55 alır. hayırlı olsun
Eğer Printezis döndüyse forvet bölgesine dokunmayıp Harangody ve Hunter'ı çıkarmak bence de daha mantıklı olur.
Ama Barca-Zalgiris maçının erken kopma ihtimalinde Tomic'in az süre alması olası gibi.Onun yerine bu hafta daha fazla süre alacağını düşündüğüm Ayon,Augustine veya Claver gibi isimlere de bakılabilir.

7.haftanın ardından GSBasket Liginde sıralama şu şekilde oluştu :

1-uneremre - Obi Wan Kenobi - 1105.6
2-combinesson - DUMANDER - 1101.7
3-OgzhnGnbkn - Dr.House - 1091.2
4-dixon52 - Dixonspor - 1089.3
5-bekojaan - bekojaan - 1082.0
6-mstfkyn - CARLA BRUNI - 1077.9
7-kosecki35 - zebercet - 1077.6 ( HAKAN TÜRK'ÜN TAKIMIDIR )
8-ksecer - TVS-1501 - 1075.5
9-ChoosenOne - BossAtaman - 1072.9
10-OgzhnGnbkn - Cella Turcica - 1072.1
11-decoleite - deco male 80kg - 1059.6
12-farraige - Letitbe - 1057.6
13-bossgala - FC Crew 1337 - 1057.4
14-ksecer - TVS-1502 - 1056.0
15-kaanua - ThunderuA - 1043.8

GSBasket Liginde çekişme son sürat devam ediyor. Emre Üner liderliğini devam ettirse de puan farkının azalmasına engel olamadı. Tanju Çiçek'in Dixonspor ve benim Dr.House gümbür gümbür geliyor listenin tepesine doğru. Hakan Türk'ün kosecki'si bu hafta ciddi kan kaybetmiş gibi görünüyor. Kerem Seçer'in TVS-01'i yine büyük bir hamle yaparak listede 5 sıra birden yükseldi.Bununla kalmayıp TVS-02'yi de ilk 15 e sokarak 2 takımla yarışın içinde olacağının mesajını verdi :) Mustafa Kayan ve Burak Uğur Yılmaz yerlerini hemen hemen koruyor. AlbaTorrens'in kredi hesapları bu hafta onu listenin dışına atmış gibi görünüyor.

Önümüzdeki hafta için herkese başarılar şimdiden , Emre Üner'e tekrar duygusal baskı yükleyen mesajımı ileteyim ; mutlaka çok dikkatli olmalısın . :)

8.haftanın ardından GSBasket Liginde sıralama şu şekilde oluştu :

1-combineson - DUMANDER
2-unermere - Obi Wan Kenobi
3-kosecki35 - zebercet
4-bekojaan - bekojaan
5-ksecer - TVS - 1501
6-Cedi Team - Yugoslav Faulü
7-OgzhnGnbkn - Dr.House
8-dixon52 - dixonspor
9-mstfkyn - CARLA BRUNI
10-Aphareus - Euro Tigers
11-kaanua - ThunderuA
12-OgzhnGnbkn - Cella Turcica
13-ksecer - TVS-1502
14-acdnc- BA-basket
15-Cedi Team - clutch time

Bir haftanın daha değerlendirmesiyle beraberiz :) CediTeam ile Tolga Çıralı , TVS-1501 ile Kerem Seçer , thunderuA ile Kaan Şencan ve zebercet ile Hakan Türk haftanın kazananları olurken Dr.House ile ben , dixonspor ile Tanju Çiçek ağır yara alarak haftayı kapattı. 4.hafta benden liderlik koltuğunu alıp koltuğun tadını çıkaran Emre Üner'in yerini bıraktığı bir hafta oldu. Kendi adıma geen hafta yükselen performansımdan sonra rezalet bir hafta geçirerek derin yara aldım , toparlaması zor olacak. Mustafa Kayan yine ligimizde gerileyen bir grafik çiziyor. Burak Uğur Yılmaz ve AlbaTorrens'i ilk 15'te göremiyoruz. Aphareus , acdnc gibi listede ilk kez gördüğümüz kişiler mevcut. Taşları yerinden oynatan radikal bir hafta oldu. Lidelrik koltuğu artık combineson - DUMANDER'e ait.

9.hafta için şimdiden herkese bol şans , görüşmek üzere efendim.

Genitle sakatlıktan sonra ne yapar, delaney fiyatına alınırmı bilmiyorum. Kuzminskas ve Ponitkadan yana kullanacağım tercihlerimi. Bence asıl etkisi McLean ın kullandığı top sayısını düşürecek olması, dolayısıyla McLean larda out benim için.

Herkes Miller ın bir yerde patlayacağını düşünüyor, ama malesef bir yerde de elimiz bağlı, düşük kredisi ve 6 kredi getiri garantisi sebebiyle. Ben hemen her takımıma aldım ya mecburi değişiklikler yada kredi sıkıntısı sebebiyle. 30 falan da istemiyorum (gelse hayır demem o ayrı), 15 yeter bana. Hem McLean hemde Miller ı değiştirmeye gücüm yetmez. Üstelik Harangody den de beklentimiz yok. Budurumda bu 3 isimden en makulu hala Miller görünüyor.

Pivot bölgesi için Raduljica cazip görünüyor, kredisi düşük sayılır alternatiflerine göre. Bir başka alternatifde Mbakwe benim için.

D. Smith lig maçında oynamış ama el de oynarmı bilmiyorum, gene soru işareti benim için. İmkanım varsa değiştireceğim.

Guard olarak Pullen ve Rochestie başta olmak üzere Calathes, Renfroe, Llull 7 takımımndaki 14 yerin 8 ini dolduruyorlar. 1 tane patlak rice ile 2 teo, 1 wana, 1 granger 1 de dixon var.

SG de white-datome-smith sorunsalı yaşıyorum. ucuz isim olarak da Dragic ve Perperoglu tercihlerim arasında, sağolsun 55 den aldığım white da artık ucuz sayılır ya..

Llull - Renfroe
Shved-Smith-Causeur-DeColo
Hunter-Vesely-Claver-Reyes
Ek 1 kredim var ne yazık ki.
Causeur, Hunter out Feldeine, Randle in yapmak gibi bir niyetim var. Haynes, Raduljica da olabilir.
Bu kadro için farklı önerileriniz olur mu?

Olympiacos, Shawn James ile anlaşmış. 30 krediden seçilebiliyor. Sizce riske değer mi ? 1-2 hafta beklemeden almamak lazım ama 12-13 gibi bir pı yaparsa da 30 krediden iyi bir avantaj sağlayabilir.

şu an kızılyıldız'ın krka deplasmanındaki maçı izliyorum. miller dökülüyor.

Miller kredi durumu itibariyle en makul oyunculardan birisi.Eğer kadroda varsa çıkarılmaması gerek bence.Yoksa da Udoh'un oynayıp oynamama durumuna göre tercih edilebilir.Çünkü Telekom maçında da gördük ki Udoh yokken Fenerbahçe çember savunmasında büyük sıkıntılar çekiyor.

Çok dengesiz bir haftayı geride bıraktık kendi adıma, ilk defa +30 iki oyuncu kadromda olmasına (Shved, De Colo) ve dolayısıyla süper puanlar alabilecek olmama rağmen 160da kaldım. Bunun da sebebi Smith, Hunter ve Delaney'di. GSBaskette liderliği kaptırdık, yeni lideri tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Bununla birlikte 197 ile 200 barajını zorlayan bir takımım da oldu.
Bu hafta için ne yapsam diye çok detaylı olmasa da ufak bi çalışma yaptım.
Sanırım Wannamaker/Teo değişikliğine gidebilirim. Brose'nin rakibi Maccabi'nin hayati bir maça çıkacak olması ve Brose'nin sıralamada baya bir rahat olması, oyuncuların kendilerini çok da zorlamalarına gerek olmayan bir maç psikolojisinde olmalarına sebep olabilir. Dolayısıyla Maccabi farklı bir galibiyet çıkarabilir, bu da Wannamaker'ın performans ve süre olarak kısıtlı katkı yapmasına sebep olabilir. Buna karşılık CSKA her ne kadar çok rahat bir maça çıkacak olsa da eğer Aaron Jackson da yoksa, De Colo/Teo ikilisi rahat kazanacakları maçta şov yaparak yüksek PIR değerlerine ulaşabilirler. Ayrıca hala 1.lik mücadeleri devam ediyor, lider çıkmak isteyeceklerdir diğer takımlara gözdağı vermek için. Bu sebeplerden dolayı ilk değişikliğim bu şekilde olabilir.
Smith'den çıkacaktım ama dün lig maçında oynadığını forumdan öğrendim. Geçen hafta neden oynamadığıyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın, eğer oynamama sebebi sakatlık ise, bu hafta oynayacakları kritik maçta Devin çok rahat +15 yapacaktır.
Bu durumda diğer iki değişikliği Center bölgesinden kullanırım. Jankunas/Hunter ikilisinden çıkıp, Raduljica ve Miller yada Randle tercihinde bulunabilirim. Miller'ı almadık almadık inş tren kaçmamıştır, 4 maçtır muazzam oynuyor, buna karşı Randle da istikrarlı bir katkı vermediği için Miller ilk planda biraz daha ağır basıyor. Eğer fikir değiştirmezsem;
Llull - Teodosic / Shved - Delaney - Smith - De Colo / Tomic - Raduljica - Vesely - Miller
Yorumlarınızı bekliyorum, herkese bol kazançlı haftalar..

Son anda bir değişiklik yapar mıyım bilmiyorum ama kadrolarıma son şeklini verdim ve beklemeye geçtim.
GSBasket liginde 3. sırada olan "Zebercet" isimli takımımda bu hafta Beaubois, Causeur, Reyes OUT / Calathes, Shved, Vesely IN şeklinde bir değişikliğe gittim. 16 kredim de fazladan kaldı.Aslında Beaubois'e bir hafta daha şans vererek bir değişiklik hakkımı daha forvetten yana kullanıp Gentile'yi de almak istiyordum ama Beaubois'in geçen haftaki rezaletinden sonra bu riske girmek istemedim ve kadrom şu şekilde oluştu

Wanamaker
Calathes

Feldeine
Smith
Shved
De Colo

Tomic
Vesely
Bilan
Miller

GSBasket Liginde 21. sırada olan "Lloyd Daniels" isimli takımımda da Smith, Hunter, Bilan OUT / Kuzminskas, Raduljica, Miller IN şeklinde bir değişikliğe gittim. 26 kredim de fazladan var.Kadronun son hali şudur

Rochestie
Granger

Kuzminskas
Shved
Ponitka
De Colo

Claver
Ayon
Raduljica
Miller

Hepinizin kadrolarını okuyup da kendi kadromu yazmamak olmaz diyerek ben de birkaç şey karalamak istiyorum. En azından forumda sadece bu konuya katkıda bulunabilirim sanırım.

Bildiğiniz gibi adıma kayıtlı ama daha çok Oğuzhan tarafından idare edilen bir takımımız var. Biraz zorladık zirveyi ama şu anda 22. sıradayız. Sürpriz oyuncular bulmak gerekiyor o takıma yoksa zirveden iyice kopacağız. O takım he ne kadar üstüme kayıtlı olsa da karar Oğuzhan'ın tabi. Ben sadece fikir veriyorum her hafta. Bu hafta bakalım ne yapacağız.

Geriden gelip en azından ilk 50 hedeflediğim TVS-1501 takımım bu haftaya girilirken 301. sırada. Bizim ligimizde de 5. sırada.

Guard bölgemde Teodosic-Rochestie ikilisi var. Değişiklik yapmayı düşünmedim bu hafta.

Forvet bölgesinde D.Smith, De Colo ve Delaney kadroda kalacak. Ponitka'da çıktım, yerine Simon'u aldım ama son dakikalarda Babic'i de düşünmüyor değilim pivotun kredisini düşürüp.

Pivot bölgesinde Miller ve Reyes takımda kalıyor. Çok kişinin aksine Tomic'ten çıktım ben. Bir de Hunter'dan. Buraya da Bilan ve Vesely'yi ekledim.

Sonuç olarak kadrom;

Teodosic - Rochestie
De Colo - Delaney - D.Smith - Simon
Vesely - Bilan - Reyes - Miller

Ligimizde 13. sırada, genelde ise 660. sırada bulunan TVS-1502 takımım ise yine aynı hedeflerle yoluna devam ediyor.

Yine sürpriz sayılabilecek değişiklikler yaptım diyebilirim.

Guard bölgesinde Wanamaker'dan çıktım Teodosic'i aldım. Rice kadroda kaldı. Ondan çıkmak artık gereksiz olur. İyi oynamasını bekleyeceğiz.

Forvet bölgesinde De Colo, Delaney, D.Smith üçlüsünü yine tuttum. Bu sefer de Lojeski'den çıkıp Babic'i aldım.

Pivot bölgesinde ise Hunter'dan çıktım yine. Tomic, Miller, Claver üçlüsü kadroda kaldı. Sürpriz olabilir ama Mbakwe'yi aldım. Anlaşılacağı üzerine haftanın performansı beklentim Maccabi'den yana.

Sonuç olarak kadrom;

Teodosic - Rice
De Colo - Delaney - D.Smith - Babic
Tomic - Claver - Miller - Mbakwe

Vay vay vay ... Kimler gelmiş kimler yazmış.. Abilerin en krallarından hem de :) Kerem Abi'den aktif yazı performansı istiyoruz , yazmadığı her hafta için niye yazmadın mesajı atıyoruz. Özletti kendini buralarda .. :)

Ben bu hafta ilk haftadan beri kadromda tuttuğum Bourousis'i çıkardım,çünkü kredisi düşmeye başladı,tam zamanı dedim ve bu hafta onu çıkardım,süpriz bir şekilde Renfroe'yu çıkardım çünkü beklediğim patlamayı yapamadı her hafta 14-15 bandında devam etti birde D.Smith'i çıkardım bu adam bana ters geliyor bakalım bu hafta ne yapacak.Gelelim aldığım isimlere Bourousis'i satarak elimde iyi bir kredi oluştu

Renfroe yerine Calathes'i aldım,bu sezon Calathes'i ilk kez alıyorum
D.Smith yerine Delaney'i aldım,onuda ilk kez alıyorum
Bourousis yerine M.Bilan'ı aldım,onuda ilk kez alıyorum

Delaney ve Bilan çoğunluğun aldığı haftalarda hep iyi kredi getirdiler,ilk kez bende alayım dedim,ben yapabileceğimi yaptım Delaney'in en az 18 Bilan'ın en az 17 getirmesini bekliyorum

Almayı düşünüp almadıklarım Rochestie,L.Babic,J.White,Reyes,G.Ayon,J.Agustine

Herkese iyi bir f.challange haftası diliyorum

Yine son dakika değişikliği yaptım, hatta son saniye. De Colo'ya 1 haftalık ara verdim ve Kuzminskas'ı kadroya kattım. Bu değişikliği yapınca Beaubois'te kadroda bir hafta daha kalmış oldu. Jankunas-Miller-De Colo out Vesely-Raduljica-Kuzminskas in şeklinde oldu değişiklikler.

Renfroe-Beaubois
Kuzminskas-Smith-Shved-Delaney
Reyes-Tomic-Vesely-Raduljica

Şeklinde oldu kadro. Son saniye değişkliği olmasa Beaubois yerine Llull, Vesely yerinede Miller kadroda olacaktı. Bakalım bu sefer bari son dakika değişikliğiyle gülsün yüzümüz.

22. sıradaki takımdan Justin Carter'ı çıkarmıştı Oğuzhan. Kafasını taşlara vuruyordur şu anda. :)

Delaney ve Claver adına çok kötü bir hafta oldu. Delaney çok fazla süre almasına ve çok fazla asist yapıp faul almasına rağmen şut sokamadığı için haftayı kötü bitirdi bence. 11 asist yapıp 7 faul alarak 16.5 rkg almak büyük başarı.

İlk maçın parlayan isimleri J.Carter (30) ve Broekhoff (30.8) oldu.

Delaney 16,5 getirdi.
Broekhoff her zaman olduğu gibi benim almadığım bir haftada 28 pır yapmış, alanlara 30,8 getirdi...

Huertel coştu, takımında olanlara bayram ettirmiştir. Wannamaker'dan çıkmaya karar vererek doğru bir hamle yapmışım ama keşke Teedosic yerine Huertel'e gitseymişim :)

Sıralamada en geride olan takımımda hem Carter hem Broekhoff vardı, ilk maçtan 2 oyuncu 60,8 aldı :)
Devin Smith de sonunda kendine geldi..

Bourousis'i doğru zamanda çıkarmışım,d.Smith'i çıkardığıma 50 pr yapsa bile pişman olmazdım hayatta başka olaylar var bu Smith'i yeniden alsam yine kötü pr getirecek benim kadromda olmadığı zamanlar ise hep iyi

Bugün sadece 3 oyuncum oynadı Delaney 15 Hanga 5 Hunter 8,görünen pek iyi olmasada - getiren yok,oynamayan yok ve cuma 7 oyuncum oynayacak,bunada şükür diyorum.

Hanga'nın 5 getirmesi beni şaşırtmadı,Hunter ise az süre alıyor 27-28 dk oynasa hunter 16-17 pr yapar bu iki oyuncu mecburen kadromda krediler bu kadarına yetiyor.Delaney ise biraz hayal kırıklığı yarattı 7 sayı attı ki bu sezon attığı en az sayı oldu bu 7 sayı yinede 16.5 + çok kötü sayılmaz.

Asıl dananın kuyruğu cuma günü kopacak,7 oyuncum ile cuma gününe hazırım

Tv'de 2 maç var cska - daçka , 21:45'tede fb - kızılyıldız,fb maçı güzel olacaktır kızılyıldız'dan 2 oyuncum var,bol skor olur umarım