Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

oğuzhan biraz bahsetmiş ama bu hafta gerçekten çok zor olacak. iddiası olmayan birçok takım var ve hiçbir şeyi değiştirmeyecek bu maçlar için risk alırlar mı, oyuncuları fazla oynatırlar mı inanın kafam karıştı.

1. olarak: brose basket- 3.lüğü garanti- Oyuncu alınmaz

kendi evinde sassari ile oynuyor. aslında normal şartlar altında mükemmel bir maç. ama zannediyorum; ne wanamaker, ne melli 30 dakika süre bulmayacaktır. ben bu maçta sadece hocasının daha fazla süre vereceğini zannettiğim strelnikeis'den umutluyum. çok içimden geçse de melli ve wanamaker almayacağım çünkü risk. sassari'den ise varsa eyanga'nın kadrolardan çıkarılmaması taraftarıyım. tam eyanga'nın maçı gibi geliyor bana bu maç.

oyuncu alınacak maçlar:

- L.Moskova- Barcelona: her iki takımda grup birincisi olmak isteyecek. delaney ve tomic favorim. ikisi de alınmalı.

- khimki- fenerbahçe: fenerbahçe yenerse realle top16'da aynı grupta yer almıyor. real ya 4. ya da 2. oluyor. khimki zaten grubu yense de yenilse de ya 2. ya 4. bitirecek. vesely sanıyorum hastaymış onun için az dakika almış. ben başta vesely satmak taraftarıydım ama vazgeçtim. vesely benim kadromda kalacak. bence siz de vesely'ye güveniniz.

- zalgiris- panatinaykos: her iki takımda 3. lüğü kovalıyor. bu yüzden kıran kırana bir maç da burada olacak. kesinlikle jankunas taraftarıyım.

(uykum geldi herhalde devam ederim.)

Sene başında çok güvendiğim Haynes yeni katkı veriyor ki bu hafta 13 ranking aldı ne kadar katkı denirse, Mclean bir üst tur aşkına takımımda kaldı, Carter'ın sürpriz katkısıyla DENGEDENGEOGLU takımım hafta 4. sü olmuş beklemediğim bi sonuç oldu adıma. Kadrom; Teo,Rodriguez,Delaney,Carter,Ponitka,Haynes,Tomic,Miller,Bilan,McLean. herkese başarılar dilerim.

Son hafta öncesinde kredi-pır ikileminde kaldım.

Geçen hafta coşan ayon, tomic, carter, heurtel gibi isimleri almak istemiyorum bu kadar yüksek krediden.
Diğer isimlerden, yaptıkları ekstra sonuçlardan sonra, honeycutt, kalnietis, haynes kredi getirmesi kesin isimler. Ama üçünün toplam kredisi 85, max getirisi de 12,75 oluyor haliyle. Krediye sıkıştığım durumlarda bu isimleri kullandım.

Miller gene bu haftanın %15 kredi getirisi olan isimleriden, ama artık 48,5 ile ucuz kategorisine girmiyor bence.

Bu hafta birçok iddiasız maç olacak, bir çoğundan yüksek skorlar, bol pır lar çıkabilir ama beklediğimiz isimlerden mi olur sürprizlerdenmi onu bulmak lazım.

* zielona gora-karşıyaka maçında ponitkanın gene 18-20 lere geleceğini düşünüyorum. Justin carter da ortalamasının altına düşmez muhtemelen.

* sassari - brose maçı da birşeyi değiştirmeyecek. wanamaker ne kadar süre alır bilmiyorum ama bence kredisi +- 3-,4 puan oynar. haynes in iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.

* real - strasbourg, realin ilk yarı bitmeden fişi çekeceği sanırım herkesin öngörüsü. genede llull ve reyes leri elden öncelikli çıkartacaklarım arasında değil.

* Bilan, 45 ve 51 den almışım takımlarıma. kendisine teşekkür ederek bu hafta yollarımı ayırıyorum kredi ihtiyacımı karşılamak için.

* zalgiris-pana, benimde jankunas dan beklentim var bu maçta, kalneitis den de. Vougioukas da birşeyler yaparsa güzel olur. Pana tarafında ise gist-radu konusunda kararsız kalıp radu yu tutmaya karar verdim..

* dacka-maccabi, rochestie ve devin smith e devam. dackadan elim redding, emir, wilbekin e gider gibi oldu ama hicbirine güvenemedim. wilbekin dün akşamki karşıyaka maçından sonra 15 krediden göz kırpıyor aslında, kötü oynasa bile kredi kaybıda yok denecek kadar az ama genede cesaret edemedim. mbakwe ve randle da, daçkanın dengesiz pota altı yüzünden denemeye çekindiğim isimler. Semih tekbaşına hepsini denize de dökebilir, kral da yapabilir. son 3 maçında 14 gibi bir ortalama yakalayan landesberg (19 kredi) ve pnini (13 kredi) de bu hafta risk alınabilecek isimler gibi görünüyor.

özetle bu hafta, bolca haynes, jankunas aldım. 7 takımımda.
satabildiğim kadar dragic sattım artık, aynı şekilde white ları da elden çıkardım,

guard olarak,
4 rochestie, 2 calathes, 1 llull, 1 wanamaker, 2 teo, 1 kalneitis var ve satamadığım dixon, satoransky, granger.

forvet olarak,
6 smith, 5 haynes, 5 datome, 4 ponitka, 2 delaney, 2 shved ve perperoglu, bogdanovic, dragic, carter

pivotlarda da
7 miller, 5 radu, 5 jankunas, 3 reyes, 1 vesely, 1 tomic var, elde kalan randle ve mbakwe, mclean.

Bu hafta en sıkıntılı hafta, hangi takım maça asılır hangi takım as oyuncularını dinlendirir hiçbirimiz net olarak tahminde bulunamıyoruz. Top16 grupları için o kadar çok alternatif var ki, şu anda gruplar için öngörüde bulunup takımların nasıl reaksiyon vereceklerini bilemiyorum. Burada Cuma günü oynayacak takımların bir avantajı olacak, çünkü Perşembe akşamı birkaç takımın daha grubu netleşecek ve Kuban-Barca, Malaga-CSKA ve Efes o maçlara göre kendi maç stratejilerini belirleyeceklerdir. Ben bir tahminde bulunarak Barca ve CSKA'nın grup 1.olmaya çalışacağını düşünüyorum, CSKA isterse maçı alır ama Barca'nın kazanmak istese bile gücü yeter mi bilemiyorum. Brose'nin sıralamadi yeri belli Wannamaker ları çıkarttım takımlarımdan, Melli'si olanlara da tutmalarını tavsiye etmem, onların yerine Brose'den D.Miller iyi bir alternatif olabilir gibi geliyor.

Benim bu hafta için etkili olabileceğini düşündüğüm oyuncular;
Guard: Rochestie, Adams, Llull, Serrod
SF/SG: Djedovic, Simon, D.Smith, Haynes
PF/C: Ayon, Augustine, Semih, McLean, Miller, Jankunas

Shved, Delaney, De Colo, Teodosic, Tomic, Bilan saymadığım oyuncular, eğer düşündüğüm gibi takımları 1.lik için oynarlarsa +15 rahat yaparlar, ama bu oyunculardan 1-2sinin az oynama yada dinlendirilme riski de var, göreceğiz..
Ben şahsen takımlarımda olan Bilan ve Vesely den çıktım, Tomic konusunda da kararsız kaldım.
Bir de sezon başından beri hiç almadığım Ponitka'yı Euroleague için elveda derken başarılı performansını onurlandırmak adına alsam almasam mı karar veremedim.

Bu hafta için
Feldeine,Hanga ve Hunter'ı çıkardım
J.Taylor,Kuzminskas ve Ali Traore'yi aldım

Ayrıca Ntvspor hep en kötü maçları veriyor cuma günü gora - ksk maçı ntvspor'da,sonra 21:45'te malaga - cska maçı var bu en azından izlenebilir ama gora - ksk maçını izlemeyeceğim ksk'nin son hali izlenecek gibi değil,umarım top 16'da real,barca,oly,pana gibi takımların maçlarını izleriz

Kadroma De Colo yerine Delaney'i almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim.Sizce De Colo fazla süre alır mı?Delaney zaten her maç fazla süre alıyor,Kaldı ki Barca maçına da asılacaklardır.

Kadroma De Colo yerine Delaney'i almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim.Sizce De Colo fazla süre alır mı?Delaney zaten her maç fazla süre alıyor,Kaldı ki Barca maçına da asılacaklardır.

de colo süre alır cska grubu 1. bitirmek isteyecektir. ama delaney de bu hafta iyi tercihmiş gibi gözüküyor. yerinde olsam ikisini de almaya bakarım.

Wanamaker, Calathes / Feldeine, Smith, Shved, De Colo / Tomic, Vesely, Bilan, Miller

Bu kadroya Feldeine yerine Delaney'i dahil edeceğim.Bilan yerine de Mclean'i almayı düşünüyorum.Aslında Vesely'e de çok güvenemiyorum bu hafta.Bilan'ı kadroda tutup Vesely'den çıkarsam bu sefer de kredim yetmediği için ya De Colo / Ponitka ya da Wanamaker / Serrod (ya da Adams) değişikliklerinden birini yapma yoluna gidebilirim.Bu hafta karar vermek gerçekten zor.

bir şey keşfettim. strausburg, real madrid'i yenmediği müddetçe khimki'nin grubu 2. ya da 4. bitirmesi kesin. real madrid de yenilmeyeceğine göre khimki grubu kesinlikle ilk 2 veya 4 bitirecek.

yani fenerbahçe maçının khimki için hiçbir önemi yok. shved'den çıkamayacağız artık elde kaldı ama agustine varsa kadrolarınızda kendisini çıkın. zira; paul davis sakat, elindeki tek pivotu da top16 öncesinde fazla risk etmez koç. todorovic fazla süre alacaktır. kesinlikle agustine almayın.

beri yandan; fenerbahçe için bu maçın çok büyük bir önemi var. eğer fenerbahçe khimki'yi yenerse, real madrid'in grubu 4 ya da 2 bitirme ihtimali doğuyor ki bu da fenerbahçe için avantaj. bu sayede fenerbahçe, top16'da real ile aynı grupta yer almayacak.

yani fenerbahçe kesinlikle yenmeye oynayacak. khimki için ise maçın bir önemi yok. bu yüzden sevgili arkadaşlar: kesinlikle vesely çıkmayın, çıkdırtmayın. mümkünse udoh bile alın.

gelelim zalgiris- pana maçına.

bu maç çok önemli. yenen 3. bitirecek. 3. lüğün önemi şu: top16'da daha iyi bir grupta yer alacak. işte bu yüzden: calathes/radulijica/jankuas çok önemli oyuncular. bu oyunculardan bence vazgeçmeyin.

Her ne kadar geçen hafta kadromu yazdım diye düşüşe geçsem de bu hafta da yazmaya devam edelim.

TVS-1501 433rd

Kalacaklar: Teo, Rochestie, Delaney, De Colo, Simon, Vesely, Miller
Gidenler: D.Smith, Bilan, Reyes
Kalan Kredi: 191,91

Daçka-Maccabi maçının yüksek skorlu veya yüksek PIR ortalamaları ile biteceğini düşünmüyorum. Bu yüzden iki Maccabi'li tutmak istemedim. Daha yüksek süre alacağından dolayı da Rochestie'yi kadroda tutmaya karar verdim. Bilan'dan kredisinden dolayı vazgeçtim. Reyes'e de nedense çok güvenemiyorum. Fark olursa süresi azalabilir. Tabi 25 yaparsa da şaşırmam.

Almayı düşündüğüm isimler; J.Carter, Zirbes, Ponitka

TVS-1502 804th

Kalacaklar: Teo, Rice, De Colo, Delaney, Miller, Tomic, Claver
Gidenler: Babic, D.Smith, Mbakwe
Kalan Kredi: 153.87

Almayı düşündüğüm isimler; Simon, J.Carter, Theis

Pana'dan düşündüğüm tek oyuncu Calathes ama Rochestie kadroda kaldığı için onu alamıyorum.

Vesely gene şov yaptı, 25.2 getirdi. Dixon 16.5, udoh 13.2, bogdanovic 23.1
Khimki de rice ve dragic 16-18 getirdiler, todorovic 14, shved ise 6 da kaldı.

Bir şeyler beklediğim 3 takımdan 2'sinde Vesely vardı. Diğerinde de Rice vardı. 16.0 rkg iyi sayılır o kredideki adama göre. Umarım Vesely'den çıkanlar vardır tepe takımlarda. Ayrıca Augustine de Shved de feci bir maç geçirdi. Yine birçok takımı etkileyecek.

İyi ki takımımdan Vesely'i çıkarmamışım ve yine iyi ki Feldeine'i çıkarmışım.Calathes de iyi gidiyor bu arada.Ama gelin görün ki Shved yine yapmış yapacağını :)

İyi ki takımımdan Vesely'i çıkarmamışım ve yine iyi ki Feldeine'i çıkarmışım.Calathes de iyi gidiyor bu arada.Ama gelin görün ki Shved yine yapmış yapacağını :)
Feldeine'i iyi ki çıkarmışım dedim de son periyotta toparladı durumu biraz.bu durumda keşke Shved'i çıkarsaymışım diyorum tabi :D Smith de berbat gidiyor bu arada