Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Takımlarım biraz fazla Milano'ya bakıyor. Simon-McLean ikilisinden muhakkak katkı almalıyım. Zirbes'in de kolay kolay 20'nin altına düşeceğini sanmıyorum. Tomicli Barça ve Delaneyli Kuban yarın kazanıp Real-Olympiakos-Khimki ve CSKA-Malaga galibinin olduğu gruptan kaçmak isteyecektir. Efes de kazanıp kendini E'ye atmak isteyecektir. Bu doğrultuda Delaney ve Tomic'ten iyi perfromans bekliyorum özellikle.

Barça-Kuban maçından sonra başlayacak Malaga-CSKA maçı biraz sıkıntılı. Madrid-Efes(kaybettiğini varsayarsak)-Khimki-CSKA-Olympiakos'un olacağı F grubuna düşmek istemeyecektir 2 takımda. Yenilen E tarafına geçiyor yani maç farklı hallere bürünebilir. Teo-DeColo ikilisinin vereceği katkıdan şüpheleniyorum özelilkle de Sırplar bu akıl oyunlarını iyi yapar. Yani Teodosic'in perfromansı korkutuyor.

Ponitka vs Carter'ın maçında grubu 5.bitiren Eurocup'da avantajlı tarafa geçiyor. Gora'ya fark gerektiği için daha hızlı oynayabilirler. Ponitka bence kendi standartlarının altına düşmeyecek. Tempolu bir maç olursa Carter da bundan faydalanır.

Milano-Limoges maçında da grubu 5.bitiren Eurocup'da Valencia ve Kazan'ın olduğu taraftan kaçmış olacak. Bu kadar uzun vadeli düşünürler mi bilmiyorum ama gazozuna bir maç olmayacak diye düşünüyorum.

Wanamaker-Bilan-Smith ve Augustine'lerden çıkarak bugünü iyi kapattım diyebilirim. Shved bugünün kötü ismi benim adıma.Geçen hafta Ayon'a inandım , bu hafta da Zirbes'e inanıyorum. Kerem abi , Tolga ve Mustafa'da Zirbesçi yanılmıyorsam. Miller'ın performansı da belirleyici olacak bence alınması top16 önü kredi durumunu da göz önüne katarak mantıklı bir hamle. Ama formsuz oluşu düşündürüyor.

17 krediye aldığım J.Taylor'dan 16 pr ile istediğimi aldım
Calathes 21 pr ile beni yine mutlu etti
Lull 13'te kaldı
Shved ve M.Bilan ise felaketti,yüksek kredili oyuncular bu hafta az pr getirecek belli
Cuma günü oynayacak 5 oyuncum var

M.Delaney
Kuzminskas
Q.Miller
Stimac
A.Traore

Takımlarım biraz fazla Milano'ya bakıyor. Simon-McLean ikilisinden muhakkak katkı almalıyım. Zirbes'in de kolay kolay 20'nin altına düşeceğini sanmıyorum. Tomicli Barça ve Delaneyli Kuban yarın kazanıp Real-Olympiakos-Khimki ve CSKA-Malaga galibinin olduğu gruptan kaçmak isteyecektir. Efes de kazanıp kendini E'ye atmak isteyecektir. Bu doğrultuda Delaney ve Tomic'ten iyi perfromans bekliyorum özellikle.

Barça-Kuban maçından sonra başlayacak Malaga-CSKA maçı biraz sıkıntılı. Madrid-Efes(kaybettiğini varsayarsak)-Khimki-CSKA-Olympiakos'un olacağı F grubuna düşmek istemeyecektir 2 takımda. Yenilen E tarafına geçiyor yani maç farklı hallere bürünebilir. Teo-DeColo ikilisinin vereceği katkıdan şüpheleniyorum özelilkle de Sırplar bu akıl oyunlarını iyi yapar. Yani Teodosic'in perfromansı korkutuyor.

Ponitka vs Carter'ın maçında grubu 5.bitiren Eurocup'da avantajlı tarafa geçiyor. Gora'ya fark gerektiği için daha hızlı oynayabilirler. Ponitka bence kendi standartlarının altına düşmeyecek. Tempolu bir maç olursa Carter da bundan faydalanır.

Milano-Limoges maçında da grubu 5.bitiren Eurocup'da Valencia ve Kazan'ın olduğu taraftan kaçmış olacak. Bu kadar uzun vadeli düşünürler mi bilmiyorum ama gazozuna bir maç olmayacak diye düşünüyorum.

Wanamaker-Bilan-Smith ve Augustine'lerden çıkarak bugünü iyi kapattım diyebilirim. Shved bugünün kötü ismi benim adıma.Geçen hafta Ayon'a inandım , bu hafta da Zirbes'e inanıyorum. Kerem abi , Tolga ve Mustafa'da Zirbesçi yanılmıyorsam. Miller'ın performansı da belirleyici olacak bence alınması top16 önü kredi durumunu da göz önüne katarak mantıklı bir hamle. Ama formsuz oluşu düşündürüyor.

Gora'ya fark gerekmiyor oğuzhan, iki takım da halihazırda 2 galibiyet almış durumda.

Ben gora'nın içerde en azından kazanarak el'e veda edeceğini düşünüyorum. Bu yüzden hafta arası takımının yarısından fazlası olan Ponitka 'yı en iyi takımıma aldım.

Yarınki malaga- cska maçını herkes gibi ben de çok merak ediyorum. Yani o kadar seyircinin hatrına malaga mecburen de olsa asılır ama, cska için aynı şeyi düşünmüyorum.
Bugünkü daçka maçını izledikten sonra bu maç için skor tahminim: 32-26 filan :)

Aynen haklısın , yanlış hatırlamışım bir an. Ama o maç gazozuna oynanmayacak kesinlikle katılıyorum ve Ponitka ve Carter'ın pek standartlarının altına düşeceğini düşünmüyorum. CSKA-Malaga yarın enteresean maç olacak , uzun vadede kaybeden kazanır gibi . Hele bir de Kuban Barça'yı yenip onu da F'ye postalarsa o zaman yenilerek E'ye geçmek çok daha karlı bir iş olacak. Madrid,Olympiakos,Brose,Khimki ve olası Kuban-CSKA galibiyetinde F(CSKA,MAdrid,Barça,Olympiakos,Khimki,Laboral veya Efes,Brose , Zalgris) grubu tarihin en sağlam gruplarından birine doğru gider.

Bu Real'in Luka Doncic'i çok büyük bir oyuncu olacak bence,son yıllarda çok genç yıldız adayı gösterildi kimisi 10 üzerinden en fazla 7 'lik 8 'lik oldu ama bu Doncic 10 üzerinden 9'luk olur,bu çocuğu özel olarak takip edeceğim

Rochestie'yi kadroda tutma, Calathes'ten vazgeçme ve Ponitka yerine J.Carter'i alma konusunda beni etkileyen Oğuzhan'a selamlarımı iletiyorum.

Ali Traore kadroda yok,yine mahvetti herşeyi herkes 10 oyuncudan puan alıyor ben 9 bu kaçıncı adaletsizlik,10 haftada en az 5 hafta 9 oyuncudan puan aldım,suç bende mi ? El'in sitesinde oynuyor gözüküyor adamlar,bence Traore en az 10 pr getirecekti,10 pr sıralamalarda büyük fark ediyor

9.haftanın ardından GSBasket Liginde sıralama şu şekilde oluştu :

1-combinesson - DUMANDER - 1459
2-unermere - Obi-Wan Kenobi - 1454
3-OgzhnGnbkn - Dr.House - 1443
4-bekojaan - bekojaan - 1436
5-Cedi Team - Yugoslav Faulü - 1434
6-kosecki35 - zebercet - 1431
7-OgzhnGnbkn - Hz.Arroyo - 1414
8-mstfkyn - CARLA BRUNI - 1412
9-dixon52 - dixonspor - 1395
10-ksecer - TVS 1 - 1392
11-Cedi Team - clutch time - 1382
12-decoleite - deco male 80 kg - 1373
13-OgzhnGnbkn - Cella Turcica - 1371
14-kaanua - thunderuA - 1367
15-acdnc - BA-basket - 1361

GSBasket Ligi Panorama ile birkez daha karşınızdayız :) Bu hafta ilk 2 sıranın sahipleri yerini koruyor ancak geçen hafta 60 lara çıkan puan farkı erimiş durumda. Haftanın kazananları ilk 15'e 3 takımı sokan ve Dr.House ile 7'den 3'e ilerleyen benim takımlarım ve 2 takımıyla birden zirveye yaklaşan Cedi Team isimli kullanıcı Tolga Çıralı oluyor. Mustafa Kayan ve Tanju Çiçek aşağı yukarı yerini koruyor. Gelelim haftanın kaybedenlerine ; Hakan Türk ve Kerem Seçer. 2 hafta harika atak yapan Kerem Seçer ve özellikle geçen hafta iyi bir takım kuran Hakan Türk bu hafta biraz yara aldı. Top16 öncesi son haftaya giriyoruz ve Regular Season'daki puanlarımızı ve kredilerimizi tekrar değerlendiriyoruz. Top16 'da yeni takımlar kuruluyor yani herşey yeniden başlıyor aslında.

10.haftaya bakarsak zor bir hafta olduğunu düşünüyorum çünkü takımların ana amaçları kazanmak olmayabiliyor. Top16 grup hesapları , kopan maçlar ve dinlendirilen oyuncular derken sürprizlere açık bir hafta olarak görüyorum. Herkese şimdiden başarılar , GSBasket'te forumdaki muhabbete yakışır bir mücadele oluyor.

Regular Season'un ardından GSBasket Liginde sıralama şu şekilde oluştu :

1- combineson - DUMANDER - 1629.5
2-OgzhnGnbkn - Dr:House - 1620.2
3-OgzhnGnbkn - Hz.Arroyo - 1605.0
4-bekojaan - bekojaan - 1603.8
5-unermere - Obi-Wan Kenobi - 1599.5
6-ksecer - TVS-1501 - 1595.0
7-mstfkyn - CARLA BRUNI - 1595.0
8-kosecki35 - zebercet - 1594.4
9-Cedi Team - Yugoslav Faulü - 1589.6
10-dixon52 - Dixonspor - 1589.5
11-ksecer - TVS-1502 - 1550.4
12-Cedi Team - clutch time - 1534.3
13-acdnc - BA-basket - 1519.4
14-decoleite - Deco male 80kg - 1514.7
15-kaanua - thunderuA - 1505.7

Normal sezonda ilk 10 haftayı geride bırakırken şöyle geriye doğru baktığımızda 54-55 sayfa mesaj yazıldığını görüyoruz. Başlığa katkıda bulunan herkesin ellerine kollarına sağlık. Top16'ya girerken yeni kadro , yeni yapılanma. 10 hafta boyunca toplanan krediler şimdi değer kazanacak. 10.haftaya gelirsek haftanın kazananları ilk 3'e 2 takım birden sokan ben ve 202 puan alarak son hafta TVS 1501'i tekrar 6.sıraya ilerleten Kerem Seçer olurken , Emre Üner ve Tolga Çıralı haftanın kaybedenleri olarak göze çarpıyor.

Top16 öncesi herkese başarılar , 2. bölüm başlıyor...

Önce Ayon sonra Zirbes+Ponitka ve Zirbes+Carter kombinasyonları ile Vesely ve Tomic'i de sürekli tutarak GSBasket Liginde 2 hafta içinde muazzam atak yaptım. Doğru yapılanma ile 2 hafta önce liderle 70 e çıkan fark şu an sadece 9 . Yapılanmanın anahtar kısmının yani tüm kadronun değiştiği bölümün TOP16 öncesi olduğunu söylemek yersiz olmaz. Bu doğrultuda şu anda doğru takım kuranlar tepeye doğru tırmanır. Regular Season'dan bu kadar...

Dünya 20.si takımın 11.liğe yükselmesi de haftanın karı oldu yalnız 1.sıradaki Ozyko bastı gidiyor. Yetişmek oldukça güç.

İlk bölüm benim adıma berbattı,oynuyor gözüküp oynamayan oyuncular,maçın başında sakatlanan Granger,benim kadroma girdiğinde maç kadrosuna alınmayan D.Smith,ben alınca maç esnasında sakatlanan Rudy ve daha bir sürü talihsizlik.

Takımın bir yerini düzeltsem diğer yanı bozuldu,sanki oyunun benim için bir limiti var ve ben neyaparsam yapayım o limiti aşamayacağım gibiydi herşey

Şimdi herşey sıfırdan başlayacak,oyuncuları artık daha iyi tanıyorum,yaptığım hataları biliyorum ve kusursuz bir takım yapacağım,yani elimdeki kredileri iyi kullanacağım,iddialımıyım ? Evet ama kaderide yenemem,olmaması gerekiyorsa olmuyor sen istersen 1000 kredi ile en iyi oyuncuları al olmaması gerekiyorsa en fazla 180 alıyorsun

Sonuçta bir oyun fakat biraz derine inersen hayattaki herşey oyun,kimileri yaşamımızı daha çok etkiliyor kimileri sadece moral olarak bizi etkiliyor,bu oyunu gerçekten seviyorsanız işler o hafta sizin için kötü gittiyse moraliniz bozuluyor,kimilerine göre saçma olabilir ama bu böyle

Şimdi 10 günlük bir aramız var,herkese başarılar diliyorum,bakalım top 16 neler getirecek ...

Smith, Wanamaker ve Shved'in de üstün çabalarıyla en kötü haftalarımdan birini geçirdim.Neyse ki diğer oyuncuların iyi getirileri oldu da fazla gerilemedim.Top 16 da görüşmek üzere diyelim.

Bu hafta benim için çok iyi geçti sayılır. Üstelik Rochestie, Claver, Simon, McLean gibi vasat performanslar varken. Ligde bu hafta 1, 2, 5 ve 10. sıralar bendeydi. Bir takımım 6. diğeri 11. sıraya yükseldi. Genelde biri 183, diğeri 316 sıra birden yükseldi. Oğuzhan ile ortak takımımız da genelde 11. sıraya yükseldi. O takımda Shved, Simon ve McLean vardi üstelik. Bu şekilde devam edersek güzel yerlere geleceğiz.

Normal sezonda da büyük sıkıntı çekildi ama TOP 16'da 4 tane 2-3 numarayı yanyana getirip verim alabilen yürür gider. Hadi kolaya kaçıp De Colo-Delaney ikilisini aldık. Peki ya sonra? Zaten ikisi de pahalı oyuncular. Bütçeyi sarsıyorlar. Bu aşamada güzel tercihler yapmak şart oldu.

Shved-Kuzminskas güvensiz. Higgins TBL'den gittiği için olsa gerek pek tutulmuyor bizim ülkemizde. Lojeski-Spanoulis ikilisi sakatlıklarla boğuşuyor. Navarro artık yaşlı, arada oynadığı oyun kimseye güven vermez.

Yine de ilk hafta için bakarsak Kuzminskas, Datome, Diebler, Babic, Broekhoff, Bogdanovic, Hanlan tercih edilebilir isimler bana göre.

Normal sezonda da büyük sıkıntı çekildi ama TOP 16'da 4 tane 2-3 numarayı yanyana getirip verim alabilen yürür gider. Hadi kolaya kaçıp De Colo-Delaney ikilisini aldık. Peki ya sonra? Zaten ikisi de pahalı oyuncular. Bütçeyi sarsıyorlar. Bu aşamada güzel tercihler yapmak şart oldu.

Shved-Kuzminskas güvensiz. Higgins TBL'den gittiği için olsa gerek pek tutulmuyor bizim ülkemizde. Lojeski-Spanoulis ikilisi sakatlıklarla boğuşuyor. Navarro artık yaşlı, arada oynadığı oyun kimseye güven vermez.

Yine de ilk hafta için bakarsak Kuzminskas, Datome, Diebler, Babic, Broekhoff, Bogdanovic, Hanlan tercih edilebilir isimler bana göre.

Katılıyorum, uzun oyuncularda alternatif bol, 50 üzeri 25-30 kişi var ama 1-2-3 numaralarda cidd bir sıkıntı söz konusu.

Shved ve Kuzminskas rakiplere göre seçilebilir, bu hafta ben ikisinide alınabilir görüyorum.

kredi sıkıntısı olmasa teo-calathes / de colo-delaney-kuzminskas-shved / vesely-tomic-ayon-zirbes yapalım ama...
araya 50 kredi altı 3-4 isim sıkıştırmadan takım kurmak zor olacak gerçekten. sakatlıktan döndüklerinde tam olarak hickman ve spanoulis bizim gibi orta seviye oyunculara avantaj sağlayacak. tıpkı ilk turdaki miller, mclean, haynes gibi.

bu hafta benim dikkatimi çeken ve diğer yerler için kredi arttırmak için kullanabileceğim isimler şöyle, bogdanovic, herşeye rağmen dragic, rice, granger, hacket, taylor, navarro, will thomas, shengelia, kalnietis, hanga.

ve tabi miller gene 2 pır yapması durumunda max kredi getirisi olacak bir isim, -17 de zarar ettiriyor ancak.

daha 11 gün var, bakalım o sürede neler olacak.

Herkese selam,
Top16'nın başlamasına kısa bir süre kaldı, forumu tekrar hareketlendirmek gerek diye düşünüyorum.
Kısa bir ilk tur değerlendirmesi yaparsam, son 3 hafta benim için gerçekten başarısız geçti, yanlış tercihlerle hem dünya sıralamasında 225e, hem de GSBasket liginde 5. sıraya kadar geriledim. 4 adet takımım var, ilk 6-7 haftada en düşük puana sahip takımım son haftalarda atak yaparak 2.takımım durumuna yükseldi, genel sıralamada 2229.sırada. Bir diğer takım 2703, son takım ise dağılmış durumda 5376.
İlk hafta normal sezonda da olduğu gibi hepimiz için en zorlu hafta olacak. Takımlar yeniden kurulacak, bu bir yandan da sağlam bir yapılanmayla atağa geçmek için çok önemli bir fırsat anlamına geliyor. Kredisi yüksek oyuncuları herkes takımlarına almak istiyor, ama takımı full bu oyuncularla doldurma şansımız ne yazık ki yok. Bu yüzden hem kredisi uygun hem de yüksek PIR yapacak oyuncu bulmak ve mevcut krediyi arttırmak oyunun püf noktası. Peki TOP 16 öncesi nispeten kredisi uygun ve yüksek PIR getirecek oyuncular kimler olabilir, ayrıca ilk hafta için yüksek kredili oyunculardan hangileri daha verimli olabilir, benim tahminlerim;

Guard Bölgesi:
Yıldız oyunculardan bu hafta benim favorim Huertel. Sahadayken takımın direksiyonu tamamen onda, yüzdeli şut sokuyor ve rakip de iyi başlangıç yapabilmek adına dişlerine göre. 2. adayım Wannamaker, her ne kadar zor bir deplasman olacak olsa da, tempolu bir maç olabileceğini ve Wannamaker'ın takımını sürükleyeceğini düşünüyorum.
Peki düşük kredili oyunculardan kim ön plana çıkabilir dersek,
Strawberry tamamen Oly'nin kadrosu nasıl olacak onu görüp karar vermek gerekiyor, ama son 3 maç ciddi katkı veriyor
Rice dengesiz, ne yapacağını kimse bilemez :)
Granger FB maçında da iyi oynadı, her zaman potansiyeli var
Dixon Sloukas'ın sakatlık+form durumundan mütevellit takımın 1 numaralı oyun kurucusu konumuna erişti

SG-SF Bölgesi:
Yıldız oyuncu tercihlerim De Colo ve Delaney, ikisi de deplasman maçına çıkacak olsalar da kazanarak başlamak her takım için çok önemli olacağı için ve takımlarının 1 numaralı hücum güçleri oldukları için +20 beklentim var ikisinden de.
Düşük kredili oyunculardan,
Hanlan, son 5 maçın 4ünde +15lik PIR değeri yakaladı, denenebilecek oyuncular arasında en mantıklı gözükeni
Bogdanovic, onun da form durumunda olumlu bir ilerleme durumu söz konusu, tercih edilebilir
Hackett, aynı Strawberry gibi Oly'nin kadrosuna göre karar verilmeli
Wilbekin, hiç kredisi kalmayanlara önerilir, öne çıkacağı mutlaka 1-2 maç olacaktır, çok savruk olsa da potansiyeli olan bir oyuncu, 13 kredisi var en azından kredi açısından pek zarar ettirme şansı yok.

PF-C Bölgesi:
Alternatif çok ama gözüm kapalı yazacağım ilk isim Tomic, çünkü insan değil :) %67 saha içi yüzdesi, ilk 2 maçı çıkarırsak %74. Kötü oynadığı ilk 2 maç hariç 1 maç dışında +20 ile oynuyor. Diğer tercih Vesely, Pana narkozu verip düşük tempoda oynayacaktır dolayısıyla yüksek skor beklemiyorum ama Vesely'i de savunabileceklerini pek düşünmüyorum.
Düşük kredililer;
Will Thomas, 25 dk kadar ortalama süre alsa da PIR üretmeye müsait bir oyuncu, az faul alıyor, serbest atış yüzdesi yüksek, maçı da kazanma ihtimalleri oldukça kuvvetli, denenebilir.
Vorontsevich, Freeland'in rotasyona girmesi onun için pek iyi olmasa da kalitesi ortada, 42,6 onun için düşük bir kredi. İlk maç ve nispeten zorlu bir rakiple oynayacakları için bu maç sahada kaldığı süre de artacaktır. Bu arada 3lük yüzdesi %50nin üzerinde.
Randolph, sanıyorum ki sakatlığı tamamen iyileşti, yavaş yavaş rotasyonda ön plana çıkmaya başlayacaktır. Bu hafta için katkısı ne olur bilemem ama önümüzdeki maçlarda ciddi PIR değerleri yakalayabileceğini düşünüyorum, akılda olması gereken bir oyuncu
Kredisi kalmayanlara, Furkan ve Arapovic Daçka'ya güven olmaz hangi oyuncunun ne vereceği tamamen soru işareti ama kredi kalmadıysa 24'ten Furkan düşünülebilir, aynı şekilde 17 kredili Arapovic'in de kalitesiyle her maç katkı verme potansiyeli var.

Takımlarımı henüz netleştirmedim, netleştirince paylaşıp görüşlerinizi almak istiyorum, herkese kolay gelsin...

oyundan soğudum. herhalde oyunun en zevkli zamanı normal sezon. top16 zamanı geldiğinde: kadroların %80'e kadar birbirine benzemesi, kredi farkları, oyuncu tercihinin sınırlı olması bendeki heyecan duygusunu köreltiyor.

yine de belki ilk 3-4 haftalık fikstürü hatmederek, bazı yeni şeyler ya da oyuncular deneyerek, farklılık yapabileceğimi sanarak, bu sanmaya da inanarak kendi kendime oyuna heyecan katmaya çalışıyorum.

gard bölgesinden başlayarak herkesin zaten bildiği şeyleri söylemeye başlayalım o zaman:

ben sadece 3 ismi kullanıyorum. bu isimler: teodisic, wanamaker ve calathes. yani macere aramadan bu 3 isimle yola çıkıyorum. gerek heurtel, gerek lull, gerek serrod bana her maç güven vermiyor. ve bu bölgede al sat yapmak istemiyorum.

neden teodisic? adının teodisic olmasından değil. ilk gözüme çarpan fikstürü. ilk 8 haftalık periyotta 5 maçı içeride oynayacaklar. içerideki bu 3 maçtan 3'ü kesin kazanmaları gereken:
- real madrid
- barcelona
- olympiakos maçı.

cska saha avantajını elde tutmak için bu maçların hepsini kazanmak isteyecektir. yani bana kalırsa ilk 8 hafta teodisic zorunlu olarak kadrolarda bulunmalı. şimdilik bu kadar ucuz olduğu içinse şükretmeliyiz. 68 kredi sadece. ve siz bu oyuncuyu aldıkta sonra 8 hafta satmayacaksınız. en az 80'i görecektir emin olunuz. çünkü bu zorlu grupta süresi de artacaktır.

neden wanamaker? bu zavallı brose takımının aslında wanamaker'dan başka kimsesi yok. bakmayın normal sezona. top 16'da melli'de dahil wanamaker'dan başka taşın altına elini sokacak isim yok. er ne kadar brose her maçı kaybetse de wanamaker her maç rahat +20 yapabilir.

neden calathes? kendisi form tuttu malum. 10-15 ile başlayan sezon pır istatistiği, 25-30 ile bitti. çünkü o da tıpkı wanamaker gibi takımda taşın altına elini sokacak tek isim. diamantidis yaşlı. diğerleri zaten bana kalırsa çöp. üstelik panathinaikos'un da belli bir fikstür avantajı var. İstanbul deplasmanından sonra içeride 2 maç oynayacaklar. top16'da içrideki maçlar önemli. çünkü deplasmanda kazanmak zor. onun için ilk 3 hafta'da kendisinin en az +60 pır yapacağını düşünüyorum. bu da kredisinin 66'dan 77'lere gelmesi demek. calathes alın, aldırın.

forvet bölgesi
kimse macera aramayacak bu bölgede. nando de colo ve delaney zaten her kadroda bulunacak. eminim hepinizi aklından 3.isim için ise shved geçiyor. ona da katılıyorum. khimki o grupta bir şeyler yapacaksa, yapmak istiyorsa, yapamasa bile her maç 25-30 dk. süre alıp shved'in eline bakacak. onun için shved'in de kadrolarımızda olması zaruri.
gelelim 4. isme? işte bu yüzden gard bölgesine kesin emin olduğum isimleri aldım. çünkü bana kalırsa oyuncu değişiklik hakkımızı her hafta forvet bölgesinin 4. ismi için harcamalıyız. çünkü böyle bir 4.isim yok. her hafta değişecek.

o hafta kim içeride oynuyorsa yüksek yapma ihtimali olan oyuncuları alacağım. evindeki maçlarda:
- caueser
- white
- datome
- iyileşirse lojeski
- ilerleyen haftalardaki performansına göre kuzminskas bu 4.isim olabilir.

center bölgesi

yukarıdaki gibi forvet-gard hattına sahipsek center'larda öyle her istediğimizi alamıyoruz arkadaşlar. bu yüzden, bana kalırsa center seçimi çok önemli olacak. yukarıdaki gibi bir kadro ortalama: 420 krediye falan denk geliyor.

yani ortalama hepimizin 630-660 kredisi olduğunu farz edecek olursam: center bölgesinde bize harcamamız için 210 ila 240 arasında bir kredi kalacak.

oyuncu değişiklik haklarımdan birini forvet bölgesinde yapmak istediğimi belirtmiştim. diğer iki değişiklik hakkını da her hafta center bölgesinde yapmak istiyorum.

bu şu demek: iki asil oyuncu, sonra her hafta fikstür göre değişecek 2 oyuncu.
benim asil oyuncularım şunlar: vesely- udoh.

aynı takımdan mı? aynı takımdan. ikisi de neredeyse her maç 30 dakika oynuyor ve alternatifleri yok. ve kredileri diğerlerine göre ucuz. 126 krediyle her iki oyuncuyu kadroma katıyorum. bana da diğer iki oyuncu için 100 ile 130 arasında kredi kalıyor. her hafta bu krediye uygun performansından şüphe etmediğim 2 ismi alacağım.

unutmamanız gereken:
- 2. haftadan itibaren kesinlikle tomic'i kadroya katmaya bakın.
- doellman 38 krediyle uygun fikstürde alınabilir.
- forvette spanoulis yine güvenenler için iyi tercih 4.isim olma yolunda.

Tolga Çıralı; benden çok yaşayacaksın ...
Düşüncelerime tercüman olmuşsun ;)

Gayet sağlam analiz olmuş, yürüyedur ....