Khimki-Cska maçı seyir zevki üst seviyede bir karşılaşmaydı.
Alexey Shved' in WINNER oyununu izlemek de muhteşemdi.
Itoudis' in dakikalarca
Milos Teodosic' i yanında oturtması ise hem kendisine maçı kaybettirdi, hem de biz Fantasy oyuncularına ihanet etmiş oldu....
Maç genelinde CSKA' da zaten istim üzerinde olan
Teodosic ve
De Colo hemen hemen ortalamaları düzeyinde verimlilik puanı getirdiler. Teodosic daha fazla dakika alıp puanını da yükseltebilirdi ama Itoudis bindiği dalı kesti diyelim yapacak birşey yok.
Khimki' de ise aynı şekilde beklendiği gibi
Alexey Shved ve
Tyrese Rice ortalamalarının da üzerinde verimlik puanı kazandılar. Paul Davis' in yokluğunda
James Augustine' de kendisinden beklentileri boşa çıkarmadı diyebiliriz. Bu maç özelinde Euroleague Fantasy için düşünülüp de hayal kırıklığı yaratan oyuncu olmadı diyebiliriz.
Günün ikinci maçında ise kredisi yerlerde sürünen
Vassilis Spanoulis' in beklediğim gibi (açıkçası ben daha fazlasını da umuyordum) kıpırdanmasıyla Olympiacos kendi evinde Barcelona' yı mağlup etti. Euroleague Fantasy oyuncularının tercih ettiği bir isim olan
Giorgios Printezis ilediğer pota altı oyuncuları
Dimitrios Agravanis ve
Othello Hunter' ın verimlilik puanlarını tabiri caizse paylaşmaları Euroleague Fantasy açısından Olympiacos pota altından istenilen katkının alınamaması gerçeğini beraberinde getirdi. Eski Karşıyaka' lı
DJ Strawberry' nin çok da beklenmeyen etkisi ise kendisini fark yaratabilecek Guard lar seçeneğinden kadrolarına almış arkadaşların yüzünü güldürmüş olabilir.
Barcelona cephesinde ise
Pau Ribas ve
Ante Tomic haricinde göze çarpan bir isim görünmüyor. Buna karşın takımda en fazla verimlilik puanı toplayan Tomic bile bu maçta ortalamasını yakalayamamış duruyor.
Temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş' un Unicaja Malaga' ya konuk olduğu akşamın son maçında Malaga' da
Richard Hendrix ve eski Nancy' li keskin şutör
Edwin Jackson beklentileri karşılamış görünüyorlar. Bu maçta istediği süreyi bulmuşa benzeyen
Mindaugas Kuzminskas' daki performans düşüklüğü ise devam ediyor. Darüşşafaka Doğuş çephesinde
Semih Erden' in fark yaratması muhtemeldi ve ben de dahil olmak üzere kendisine güvenenleri yanıltmadı diyebilirim. Son haftalarda Oktay Mahmudi ile arasına kara kedi girmiş gibi duran
Emir Preldzic de formasını geri alma sürecinde akşamı kendisi açısından verimli kapatmış görünüyor.
Top 16' nın ilk gününde gözüme çarpan anektodlar bu şekildeydi