Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Son 2-3 haftada guard rotasyonu dengelendi, uçup gitmiş olan teodosic, wanamaker, daha ulaşılabilr değerlere düştüler. ikinciye fark atmış gibi görünen heurtel bile 76 kredi.
Pivot pozisyonunda da bourousis i çıkartırsak 55 kredilik raduljica ya kadar (raduljica haric) her bütçeye göre alternatifler var.
Ama forvet pozisyonunda 97 ve 81 kredilik iki isimden sonra hep soru işaretleri var.. Buralarda birşey yakalayanlar ilerleyecek. Ben bir türlü shved e güvenemiyorum.

İşlerimin yoğunluğundan takımları çok fazla analiz edemedim ama sıralamada en iyi durumdaki kadromu hemen hemen kurdum diyebilirim.

Guard mevkisi için Teodosic ve Llull'u düşünüyordum ama sanırım Llull sakatmış,Bu nedenle Tedosicle beraber Sergio Rodriguez'i almayı düşünüyorum

Forvet mevkisinde De Colo ve Delaney herkes gibi bende de olacak,Bunun yanındaki oyuncular Shved ve Kuzminskas olacak.Bu iki isim her ne kadar çok güven vermese de elde çok fazla seçenek yok. Kaldı ki Shved son maçlarda daha fazla süre almaya ve takımda baş rolü oynamaya başladı.Keşke Ponitka da bu turda olsaydı,kendisi en çok güven veren forvetlerin başında geliyordu her türlü.

Center bölgesinde ise Vesely, Miller kesin kadromda olacaklar.Diğer iki bölge için de Reyes ve Printezis'i düşünüyorum ama tam karar veremedim bu iki isme,ya da forvete Kuzminskas yerine Hanlan'ı alıp center bölgesine Tomic'i mi alsam.Karar vermek zor.

sakatlık raporu şöyle;

Anadolu Efes Istanbul

Other than Nenad Krstic, who is sidelined long term, Efes has a full roster for its Top 16 opener against Crvena Zvezda.
Cedevita Zagreb

Fran Pilepic did not play in the Adriatic League this weekend, but is expected to play against Lokomotiv Kuban.
Crvena Zvezda Telekom Belgrade

Zvezda signed playmaker Vasilije Micic and parted ways with Marcus Williams.
Zvezda also signed swingman Tarence Kinsey and released Ryan Thompson.
Luka Mitrovic remains unavailable due to a knee injury.
Darussafaka Dogus Istanbul

Oguz Savas and Serhat Cetin did not play for Darussafaka in its last two Turkish League games.
Fenerbahce Istanbul

Baris Hersek is back in action and available henceforth.
Lokomotiv Kuban Krasnodar

Alexey Zozulin left Lokomotiv. His contract was terminated by mutual consent.
Anthony Randolph is fit and ready to face Cedevita.
Panathinaikos Athens

Lefthetis Bochoridis remains sidelined.
Unicaja Malaga

Point guard Stefan Markovic will be sidelined for at least three months due to a leg injury.
Unicaja signed DeMarcus Nelson to step in at point guard.

Group F

Brose Baskets Bamberg

Elias Harris remains sidelined due to an abdominal injury.
Bradley Wanamaker did not play in the German League this weekend, but will be available against Madrid.
CSKA Moscow

Aaron Jackson has been re-registered in the competition. He is sidelined due to multiple face fractures, but could be back soon.
CSKA released Slava Kravtsov, who has already signed for CAI Zaragoza.
FC Barcelona Lassa

Carlos Arroyo is questionable for the game against Olympiacos due to a muscle problem that kept him out of a Spanish League game this weekend.
Alex Abrines is questionable due to a sprained toe. He has been sidelined for two weeks.
Khimki Moscow Region

Paul Davis missed his team's last four regular season games, but may be available against CSKA.
Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz

Davis Bertans has been registered in the competition. He is back in Vitoria and expected to return to action soon.
Olympiacos Piraeus

Vassilis Spanoulis returned to action in the Greek League this weekend and is available going forward.
Dimitrios Agravanis is also recovered and will play against Barcelona.
Darius Johnson-Odom signed with the club on Monday.
Patric Young is sidelined long-term due to a torn ACL.
Real Madrid

Real Madrid signed K.C. Rivers, who has been registered in the competition and is ready to face Brose Baskets.
Sergio Llull was treated at a hospital for a muscle injury in his left thigh. He will not take part in Wednesday's game.
Zalgiris Kaunas

Renaldas Seibutis broke a finger and will be out for at least one more week.
Vytenis Lipkevicius remains sidelined. He has not played in the Euroleague yet.
Kaspars Vecgavars returned to action and is fully available from now on

Bir ara 13.lüğe yükseldiğim normal sezonu 3630. sırada bitirdim. İki üç haftalık formsuzluk pahalıya patladı.

TOP 16 öncesi;

Heurtel
Rice

Delaney
Spanoulis
Cedi
Kuzminskas

Q. Miller
Claver
Freeland
Ayon

Bu kadrodan çok umutluyum :)

Llull'un olmaması Rodriguez almak için bir fırsat olabilir mi? 20-25 civarı PIR yapabilir. Bu hafta Rodriguez'i alıp haftaya Calathes ile değiştirme fikri oluştu. Calathes de FB deplasmanı sonrası güven veriyor.

Top16 öncesi kendimce çıkardığım oyuncu seçenekleri. Herkese bol şans :)

GUARDS

Thomas Huertel 76.2
Milos Teodosic 68.4
Nick Calathes 66.3
Darius Addams 55.7
Sergio Rodriguez 52.2
Bobby Dixon 48.7
Jayson Granger 47.2
Tyrese Rice 38.7
Mantas Kalnietis 28.7
Ioannis Athinaiou 11.6

FORWARDS

Nando De Colo 97.4
Malcolm Delaney 81.1
Alexey Shved 62.8
Fabien Causeur 58.5
Luka Babic 50.0
Edwin Jackson 44.8
James White 44.4
Vassilis Spanoulis 34.0
Jaycee Carroll 30.4

CENTERS

Jan Vesely 70.9
Paulius Jankunas 62.7
Victor Claver 62.4
Felipe Reyes 60.8
Ekpe Udoh 56.2
Quincy Miller 55.8
Miroslav Radulija 55.2
Anthony Randolph 44.0
Semih Erden 42.1
Tornike Shengelia 39.9
Justin Doellman 38.7

el fanları için uzun sayılabilecek bir aranın ardından merhaba herkese. Genel sıralamada 30. sırada seyreden bir takımım var. 8 oyuncum tamamdır. bi guard bi sf alamadım 10 gündür :) 127 kredim var.
en makul seçenekler heurtel- diebler ya da wanamaker- shved şeklinde. ama ilk seçeneğe daha yakınım, sizlerin de fikirleri önem arz ediyor elbette benim için. shved herkeste olduğundan ve kendisine çok fazla güvenmediğimden olası bir kötü performansta fark yaratabilirim gibime geliyor. ama diebler soru işareti bakarsın 5/5 üçlükle 25 getirir ama totalde getireceği 5 de çok sürpriz olmayacak. herkese bol şans yeni hafta için, tadını çıkaralım.

Artık son 2 saat kala kadro kurmak daha da zorlaştı herkes için, eminim.

Guard için ilk tercihlerim Heurtel ve S.Rodriguez. Teodosic düşünenler olabilir ama ben almıyorum. Llull'un sakatlığı sonrası Wanamaker da düşünülebilir ama Real muhtemelen onu daha agresif savunma yapan Rivers veya J.Taylor ile tutabilir. Bence iyi bir hafta geçiremeyecek. Kalnietis, Rice gibi fiyatı uygun olan oyuncular tavsiyemdir. Özellikle de Kalnietis. Granger ve Pullen da geriden geliyorlar.

Forvet için Delaney ve De Colo kesin herkeste var. Ben Shved'i pek tutmuyorum. Sadece Oğuzhan ile ortak takımımızda var. Kuzminskas bu hafta iyi yapabilir. Spanoulis iyi yapacak ama değeri düşecek. Datome, Diebler, Bogdanovic her an patlayabilir. Tavsiye oyuncular Hanlan ve J.Carroll.

Uzun olarak tartışılmaz ilk yazılacak isim bence Vesely. Tomic'ten bu hafta uzak duruyorum. Bilan, Reyes ve Jankunas da iyi şeyler yapacaktır. Kredi isteyenler Miller'ı tercih edebilir. Benim tavsiyem ise Semih ve Randolph.

Herkese başarılar.

Ben de kadrolarıma son şeklini vermiş bulunmaktayım.

GS Basket liginde 8. sırada olan Zebercet isimli takımımı şu şekilde oluşturdum

S.Rodriguez - Tedosic / Delaney - Hanlan - Shved - De Colo / Ayon - Vesely - Printezis - Miller

GS Basket liginde 18. sırada olan Lloyd Daniels isimli takımımı ise şu şekilde oluşturdum

S. Rodriguez - Calathes / Kuzminskas - Shved - Delaney - De Colo / Udoh - Reyes -Vesely - Miller

Shved bu akşam resmen coştu.Kendisine çok güveniyordum ve hemen hemen her takımıma almıştım.Zira ilk turun son maçlarında Khimki koçu takımdaki başrolü Tyrece Rice'dan alıp Shved'e vermeye başlamıştı,bu maçta da bu durum devam etti. Takımlarımda olan De Colo ve Tedosic de iyiydi bugün,İyi başladık bakalım gerisi nasıl gelecek.

Khimki-Cska maçı seyir zevki üst seviyede bir karşılaşmaydı. Alexey Shved' in WINNER oyununu izlemek de muhteşemdi.
Itoudis' in dakikalarca Milos Teodosic' i yanında oturtması ise hem kendisine maçı kaybettirdi, hem de biz Fantasy oyuncularına ihanet etmiş oldu....

Maç genelinde CSKA' da zaten istim üzerinde olan Teodosic ve De Colo hemen hemen ortalamaları düzeyinde verimlilik puanı getirdiler. Teodosic daha fazla dakika alıp puanını da yükseltebilirdi ama Itoudis bindiği dalı kesti diyelim yapacak birşey yok.
Khimki' de ise aynı şekilde beklendiği gibi Alexey Shved ve Tyrese Rice ortalamalarının da üzerinde verimlik puanı kazandılar. Paul Davis' in yokluğunda James Augustine' de kendisinden beklentileri boşa çıkarmadı diyebiliriz. Bu maç özelinde Euroleague Fantasy için düşünülüp de hayal kırıklığı yaratan oyuncu olmadı diyebiliriz.

Günün ikinci maçında ise kredisi yerlerde sürünen Vassilis Spanoulis' in beklediğim gibi (açıkçası ben daha fazlasını da umuyordum) kıpırdanmasıyla Olympiacos kendi evinde Barcelona' yı mağlup etti. Euroleague Fantasy oyuncularının tercih ettiği bir isim olan Giorgios Printezis ilediğer pota altı oyuncuları Dimitrios Agravanis ve Othello Hunter' ın verimlilik puanlarını tabiri caizse paylaşmaları Euroleague Fantasy açısından Olympiacos pota altından istenilen katkının alınamaması gerçeğini beraberinde getirdi. Eski Karşıyaka' lı DJ Strawberry' nin çok da beklenmeyen etkisi ise kendisini fark yaratabilecek Guard lar seçeneğinden kadrolarına almış arkadaşların yüzünü güldürmüş olabilir.
Barcelona cephesinde ise Pau Ribas ve Ante Tomic haricinde göze çarpan bir isim görünmüyor. Buna karşın takımda en fazla verimlilik puanı toplayan Tomic bile bu maçta ortalamasını yakalayamamış duruyor.

Temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş' un Unicaja Malaga' ya konuk olduğu akşamın son maçında Malaga' da Richard Hendrix ve eski Nancy' li keskin şutör Edwin Jackson beklentileri karşılamış görünüyorlar. Bu maçta istediği süreyi bulmuşa benzeyen Mindaugas Kuzminskas' daki performans düşüklüğü ise devam ediyor. Darüşşafaka Doğuş çephesinde Semih Erden' in fark yaratması muhtemeldi ve ben de dahil olmak üzere kendisine güvenenleri yanıltmadı diyebilirim. Son haftalarda Oktay Mahmudi ile arasına kara kedi girmiş gibi duran Emir Preldzic de formasını geri alma sürecinde akşamı kendisi açısından verimli kapatmış görünüyor.

Top 16' nın ilk gününde gözüme çarpan anektodlar bu şekildeydi ;)

Top16'ya girerken önem verdiğim 4 takım vardı Dünya 11 ve 43.sıradaki takımlar ayrıca GSBasket Liginde 2. ve 3 .sırada bulunan takımlar..

Hines'ı GSBasket Ligindeki takımlarımdan birine almıştım bunun haricinde iyi rnk'ler aldı oyuncular. Yarın Datome'nin ve Jankunas'ın perfromansını merakla bekliyorum , bu 2 oyuncu haricindekilerin bir kısmı iyi yaptı diğer kısmından da eminim. SerRod ve Huertel ikilisi ve SerRod - Teo ikilileri ile çıktım yola genel olarak. Forvet bölgesinde DeColo,Delaney,Shved'i sabit tutup yanlarına Datome ve Spanoulis ekledim. Uzunlarda Tomic'i bu hafta almadım. Reyes yine Vesely ve Bilan'ın yanında sıkça tercih ettiğim oyunculardan oldu.

Rice, Shved, De Colo, Semih'i aynı anda takıma alan varsa bu haftayı karlı kapatacak. Benim sadece 1 takımımda bu dörtlü bir arada. O da iyi durumda değil genel sıralamada ama.

Rice, Shved, De Colo, Semih'i aynı anda takıma alan varsa bu haftayı karlı kapatacak. Benim sadece 1 takımımda bu dörtlü bir arada. O da iyi durumda değil genel sıralamada ama.

Bununla beraber; benim yaptığım gibi Quincy Miller ve Anthony Randolph ' ı da aynı anda takıma alanlar iyi patlamış olacaklar .....
Bu haftayı 250 ile kapamak içten bile değildi. Yazık ki bu kadar verimli bir haftayı ufak stratejik hatalarla vasat bir durumda kapatmış olacağız .

Bununla beraber; benim yaptığım gibi Quincy Miller ve Anthony Randolph ' ı da aynı anda takıma alanlar iyi patlamış olacaklar .....
Bu haftayı 250 ile kapamak içten bile değildi. Yazık ki bu kadar verimli bir haftayı ufak stratejik hatalarla vasat bir durumda kapatmış olacağız .

Bu dörtlünün yanında senin yazdığın ikili var Arya Ezer. O ikiliye rağmen 224. Şöyle düşünüyorum da 250 zor değildi bu hafta.

Bu haftanın kaybedenleri uzunlar oldu. Nerdeyse çoğu vasattı.

Llull'un olmaması Rodriguez almak için bir fırsat olabilir mi? 20-25 civarı PIR yapabilir. Bu hafta Rodriguez'i alıp haftaya Calathes ile değiştirme fikri oluştu. Calathes de FB deplasmanı sonrası güven veriyor.

Bunu yazıp ardından kredi var diye Rodriguez yerine Wanamaker almak, Semih varken güvenmeyip yerine 38 krediye uygun diye Doellman'ı tercih etmek pahalıya patladı. Miller patlasa da en azından maksimum kredisine ulaştı. 230 civarı bitecek hafta son dakika tercihleriyle 190 oldu.
Haftaya Miller-Tomic değişikliği düşünüyorum. Wanamaker-Teodosic mevcut ve haftaya güven verici. Ama Rodriguez ve Calathes de alanları memnun edecekler. Burada da değişiklik düşünebilirim.
Doellmann yerine 35 civarı 4-5 numara önerebilir misiniz? Kredim var ama hepsini Miller-Tomic değişikliği için kullanacağım.

GSBasket Liginde ;

2.sırada bulunan Dr.House isimli takımım = 207

3.sırada bulunan Hz.Arroyo isimli takımım= 221

Dünya 11.si ( Kerem abiyle ortak takım ) = 215

Dünya 47.si takım = 210

şeklinde oluştu. Jankunas,Huertel ve Datome'den beklediğimi alamadım. Özellikle Teodosic yerine bu hafta coşacağını düşündüğüm için Huertel almam -6 puan yazdı. Jankunas'tan da 15-20 arası beklerken 8 geldi. Birçok maçı izledim yalnız Cedevita-Kuban maçı kaynadı. İkinci yarıda neden sadece 3-4 dk oynadı Bilan pek anlam veremedim.

Top 16 Round 1'in ardından GSBasket Liginde sıralama şu şekilde oluştu :

1-OgzhnGnbkn -Dr.House- 1827
2-OgzhnGnbkn -Hz.Arroyo- 1825
3-bekojaan -bekojaan- 1817
4-combineson -DUMANDER- 1809
5-kosecki35 -zebercet- 1807
6-Dixon52 -Dixonspor- 1791
7-mstfkyn -CARLA BRUNI- 1781
8-unermre - Obi-Wan Kenobi - 1773
9-ksecer - TVS-1501 - 1766
10-CediTeam -Yugoslav Faulü- 1763
11-ksecer -TVS-1502- 1753
12-CediTeam -clutchtime- 1748
13-AlbaTorrens- - 1712
14-kaanua -thunderuA- 1707
15-kosecki35 -Lloyd Daniels- 1707

Basketbolseverler için özellikle de Avrupa basketbol aşıkları için oldukça uzun geçen bir sürenin(10-15gün) ardından Top16 ilk hafta panoraması ile karşınızdayız. Özellikle F Grubu daha ilk haftadan mükemmel maçlara sahne olacağının sinyallerini verdi. Khimki-CSKA maçı sanırım en keyifli maçtı , hemen hemen tüm maçları izledim birkaç tanesini kaçırdım. Spanoulis'in dönüşü , Llull'un yokluğunda SerRod'un "sakin olun beyler sakallı burada" deyişi , Shved'in ikinci yarı serbestiyeti alınca "3.4 milyon euro biraz fazla olabilir ama aldığımız paranın hakkını vermeye çalışıyoruz be kardeşim" dercesine attığı son saniye buzzer beater'ı , Huertel'in "double team" karşısında yaşadığı çaresizlik , Plaza-Mahmuti kapışması (!) , Obradovic-Diamantidis buluşması , Trincieri'nin Madrid maçı öncesi "Doğal seleksiyona inanan biriyim , Madrid'i yenme ihtimalimiz %1" şeklindeki açıklaması haftanın kendi adıma dikkat çekici noktalarıydı.

Gelelim Fantasy'ye , GSBasket Liginde olanlara.. Efendim müsadenizle ilk 2 sırayı domine eden Dr.House ve Hz.Arroyo isimli iki takımımla kendimde başlayayım. Avantajı ele geçirdim , emin olmadığım bazı oyuncuları 2 takıma da yayarak birinde olmazsa diğerinde olur şeklinde yaklaşma avantajım oldu. Hakan Türk ve Tanju Çiçek'i Top16 girişinde atak yapmış vaziyette görüyoruz. Sayfaya kadrolarını yazan Hakan Türk'ün gayet iddiali isimlerden kadrolarını oluşturduğunu görebiliyoruz yani yarışa bensiz devam edeceğinizi mi sandınız diyor kendileri. Bir başarı hikayesi de Tutku Dinçer'den. Kredi biriktirme de olayı artık başka boyutlara çıkaran ve bu yüzden puan olarak gerileyen Tutku Dinçer kredinin meyvelerini TOP16'da alacak gibi görünüyor. İlk 15'e tekrar hoşgeldiniz :)

Kerem Seçer , Tolga Çıralı çok iç açıcı performanslar ile giremedi GSBasket Ligine Top16'da diyebiliriz.Aynı şekilde Emre Üner de sanırım tablodan memnun olmayanlar arasında. Yeni hafta için herkese başarılar... Yarış tüm hızıyla devam ediyor..

Normal sezonda 3 hafta kadrolarla ilgilenememiş olmanın getirdiği yaklaşık 150-200 arası puan farkı nedeniyle bu sezon beklediğim performansı sergileyemedim.
Top16' ya tam istediğim gibi olmasa da fena başlamadık. Miller ve Randolph ikilisinin vasatın altındaki verimliliklerine aynı takımlarda göğüs germem dolayısıyla 250+ ile kapatılabilecek haftayı 200-210 civarında tamamladım.

Oğuzhan Günebakan; yorumlarında benden ve kızımdan bahsetmemiş olman bizi derinden yaraladı. Bu işin duayeni ve veteranı olarak az biraz poh poh lanmak bizim de hakkımız :)

Normal sezonda 3 hafta kadrolarla ilgilenememiş olmanın getirdiği yaklaşık 150-200 arası puan farkı nedeniyle bu sezon beklediğim performansı sergileyemedim.
Top16' ya tam istediğim gibi olmasa da fena başlamadık. Miller ve Randolph ikilisinin vasatın altındaki verimliliklerine aynı takımlarda göğüs germem dolayısıyla 250+ ile kapatılabilecek haftayı 200-210 civarında tamamladım.

Oğuzhan Günebakan; yorumlarında benden ve kızımdan bahsetmemiş olman bizi derinden yaraladı. Bu işin duayeni ve veteranı olarak az biraz poh poh lanmak bizim de hakkımız :)

Abi açıklayabilirim :) :)

Regular Seasonda işleri dolayısıyla oyunla bu yıl hiç ilgilenemeyen sayın ARDA abimiz ve GSbasket'in biricik değerlisi dünyalar güzeli minik ARYA , Top16'ya girerken kalitelerini göstermiş bulunmaktadırlar efendim :)

3-4 hafta hiç ilgilenemeyip , gerek puan gerek kredi olarak geride kalan , bu işi kendisinden öğrendiğimiz Arda Ezer bu hafta 215 , 212 , 208, 207 gibi puanlar alarak " hadi yine iyisiniz , geride kaldık bir kere ; bak kredim de az ama 2 gün oyunla ilgilenince böyle başlangıç yaparız biz" dedi ve oynamaya devam etti. :)