Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Ben de kadrolarıma son şeklini vermiş bulunmaktayım.

GS Basket liginde 8. sırada olan Zebercet isimli takımımı şu şekilde oluşturdum

S.Rodriguez - Tedosic / Delaney - Hanlan - Shved - De Colo / Ayon - Vesely - Printezis - Miller

GS Basket liginde 18. sırada olan Lloyd Daniels isimli takımımı ise şu şekilde oluşturdum

S. Rodriguez - Calathes / Kuzminskas - Shved - Delaney - De Colo / Udoh - Reyes -Vesely - Miller

Bu hafta Zebercet isimli takımımla 213,2 yapıp GSBasket liginde 5. sıraya yükselmişim.Miller biraz daha katkı verseydi çok daha iyi olacaktı ama Miller'ı daha çok kredi için almıştım takımlarıma.Önümüzdeki hafta takımlarımda olmayacak kendisi.

Lloyd Daniels isimli takımımla da 206,4 yapıp GSBasket liginde 15. sıraya çıktım.Üstelik bu takımda Miller dışında Calathes'in berbat performansını da gözardı etmemek lazım.Buna rağmen bu takım da yukarılara tırmanmayı bildi.
Gelecek hafta maçlar öncesi görüşmek üzere.Herkese bol şans

Oyuncu sayısı azalınca ve alternatif de kalmayınca insanların heyecanı kalmadı belki de. 300 küsürüncü sıradaki takımlarda riske gireceğim ben. Takımları yukarı atmam lazım.

Farklı oyuncu önerileri olan var mı?

buralar bu kadar sessiz, çünkü oyunda yeni bir ses getirecek hiçbir argüman yok.

gard bölgesi: teo/calathes/serrod
forvet bölgesi şaşmaz: delaney/nano de colo/shved/ spanoulis-kuzminskas-caeuser
center: tomic-vesely- bourusis- ayon-zirbes ve ötekiler...

yani oyunda artık tek bir bölge kaldı, o da center bölgesi. buradaki tercihler +20 -20 sizin o haftaki performansınızı gösterecek.

bunun nedeni de center bölgesindeki kredi yetmezliği sendromu. doğru kredi kullanımıyla en iyi performans amacımız olmalı herhalde. bourusis-tomic-zirbes- ayon çok zor bir araya geliyor zira.

bu yüzden gelecek hafta çıkmak şartıyla: melli, miller uygun kredilerde alınabilir.
iki hafta kalmak şartıyla: gist- radulijica iyi tercih.

muhakkak çıkılması gereken ise bana kalırsa reyes.

Ben bütün miller ları sattım, artık daha fazla kredi getirmez eskisi gibi. Reyes, udoh, raduljica, jankunas, gist gibi isimler daha uygun üstelik.
Bu haftada kredisinin düşme ihtimaline rağmen spanoulis iyi bir alternatif oldu 29 krediden.
Sloukas ın sakatlığı sebebiyle dixon en az 30 dk oynar, risk almak isteyenlerin değerlendirebileceği bir isim.
Ben bogdanovic ve antic in formlarında biraz daha yükselme bekliyorum. Antic in formu vesely nin sürelerini 3-5 dk azaltabilir. Üstelik pana ve giresun maçlarında vesely nin faul problemi yaşadığını gördük, 15-16 pır yapması tatmin ederse alın ama ben güvenemedim pek. Satamadımda sıra gelmediği için ama riskli görüyorum.
De colo su olmayanlar 95 krediden zor alırlar. Ben 90 altına düşmesi umuduyla bekliyorum, delaney, teo, calathes gibi %5-10 düşen isimler oluyorsa de colo da düşebilir.

Bu hafta bütçelere göre alınması muhtemel oyuncular şöyle. Yalnız kadroda yoksa ilk tercih Spanoulis olmalı, diğer ikisinde riske girilmelidir.

Wanamaker - 60.8 - ZAL
Calathes - 60.6 - UNI
Dixon - 51.5 - @CZT
Satoransky - 44.8 - KHI (1.tercih)
Kalnietis - 24.4 - @BRO

Forvet hakikaten yok yalnız.

Bogdanovic - 46.1 - @CZT
Kinsey - 38.0 - FNB
Spanoulis - 28.9 - @LBO (1.tercih)

Kadrosunda olmayanlar Tomic almalı artık. -25 zor alır artık. Süresi artacak zamanla. Kadrosunda olmayanlar için Vesely de kalın uzunlara karşı hareketli oyunlarıyla tercih sebebi. Ama asıl 1. tercih Raduljica.

Tomic - 82.6 - KHI
Vesely - 70.0 - @CZT
Miller - 64.2 - FNB
Raduljica - 57.1 - UNI (1.tercih)
Semih - 46.7 - CED

Sonuç olarak Satoransky/Wanamaker, Spanoulis, Raduljica haftanın en çok alınan oyuncuları olacaktır.

Kadrolarımda değişiklikleri büyük ölçüde yaptım.Gerçi hafta sonu yapmıştım bu değişiklikleri ama olası sakatlıklara karşı paylaşmak için bugünü bekledim :) Eğer son anda bir değişiklik yapmazsam sıralamada en iyi durumdaki iki takımımın son hali şudur.

GSBasket liginde 5. sırada olan Zebercet isimli takımımda Serrod, Ayon, Miller OUT / Wanamaker, Tomic, Raduljica IN

Wanamaker, Teodosic / Delaney, Hanlan, Shved, De Colo / Tomic, Vesely, Printezis, Raduljica

GSBasket liginde 15. sırada olan Lloyd Daniels isimli takımımda ise Serrod, Reyes, Miller OUT / Teodosic, Melli, Claver IN

Teodosic, Calathes / Kuzminskas, Shved, Delaney, De Colo / Udoh, Melli, Vesely, Claver

Miller normal sezonda iki FB maçında da kötü performans sergiledi. Kredisi de maksimuma ulaştı. Bu hafta özelinde (istatistiksel olarak) elde tutmamak daha iyi gibi geliyor.
Dikkatimi çeken bir oyuncu da Redding. Dacka'dan oyuncu alınmaz ama Cedevita karşısında, iç sahada, 31.7 kredi ile alınabilir bir risk gibi geldi. +20 de yapabilir, kredisi de azalabilir ama ilk ihtimal %50'nin üzerinde bu hafta özelinde yine.
Spanoulis'in normal sezon Laboral maçlarını düşündüğümde bir hafta daha beklenebilir gibi geliyor, top 16'da genelde vites yükseltir ama bu sene o ışığı hiç göstermedi.
Haftaya tekrar değiştirmek şartıyla Spanoulis'i çıkarıp Redding'i alasım var ama emin olamıyorum. Uzunlarda da Miller yerine Raduljica. Tomic'e kredim yetmeyecek ne yazık ki (elde 15 kredi var).
Alternatif düşüncem ise Vesely'yi çıkarıp yerine Tomic'i almak.

Shved de soru işareti. Barca deplasmanında 18 PIR yapması gerekiyor. Haftaya tekrar almak şartıyla çıkarıp çıkarmama konusunda kararsızım.

Shved konusunda bende benzer endişeleri taşıyorum ama en az 14-15 yapar diye düşünüyorum.
Spanoulis belki 26-27 ye düşer ama belli de olmaz. Ben en azından 10-12 pır yapmasını bekliyorum.
Miller-vesely yerine tomic-udoh yada tomic-gist e yetiyormu kredin ?

Miller-Vesely yerine Tomic-Raduljica (Gist -Raduljica ikilemi de mevcut) yaptım. Udoh vardı. Spanoulis'i çıkarıp Redding'i alma (1 haftalığına) kumarını oynama fikri gelip gidiyor.

bu hafta kızılyıldız'ın fenerbahçe'yi yeneceğini ve varsa kadolarda miller'dan uzaklaşmamak gerektiğini, miller'ı muhafaza emek gerektiğini düşünüyorum.

uzun vadede, udoh-vesely aynı krediye gelecektir zira vesely udoh ile birlikte oynadığında ortalama ancak 15-16 pır yapabiliyor. hatta udoh vesey ile birlikte oynadığında vesely'dense udoh her zaman daha iyi tercih.

sonra radulijica durumu. bana +30 aldırdığı hafta dahil kendisine birçok hafta güvendim, bu haftada kadromda bulunması elzemdi ancak içimden bir ses bu hafta radu'nun iyi oynamayacağını söylüyor. gist daha iyi tercih derim. ama yine de birkaç tane aldım.

zirbes konusunda bu hafta patlayacağı inancı yine hakim bende. vesely-udoh karşısında hiçbir şansı yok.

son olarak serrod'u çıkarın kadrolarınızdan diyebilirim. çıkarmazsanız geçen hafta aldığınız o +30 pır, bu hafta boğazınıza düğümlenebilir. serrod'un +15'i geçme şansı rusya'da yok. çok top kaybı yapar. çok atış kaçırır. üstelik cska pota alına yüklenmek, cska pota altına yüklenerek ayon ve reyes'i görmek asist yapmak o kadar kolay değil.

bu hafta en büyük tesellim serrod'un çok kötü yapacağaı olması ve bunun benim işime gelecek olması.

herkese başarılar.

Geçen hafta yaptığım yanlış tercihlerden dolayı kadrolarımı bir türlü oluşturamıyorum. 9. sıradaki takımı yine Oğuzhan kurdu, ona karışmıyorum. Diğer iki takımımda ise riske girmem gerekiyor.

1501-S.Rodrigeuz, Heurtel, Delaney, Kuzminskas, Datome, De Colo, Vesely, Bilan, Randolph, Jankunas
1502-S.Rodriguez, Heurtel, Delaney, Diebler, Spanoulis, De Colo, Vesely, Printezis, Reyes, Jankunas

İlk takımda Delaney, De Colo ve Vesely çıkarmak istemediğim oyuncular. İkinci takımda da buna Spanoulis ve geçen haftaki hüsrana rağmen Printezis'i ekliyorum.

Kimi çıkarmak gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok.Son dakika yapacağım sanırım. İlk hafta berbat bir kadro kurmuşum özellikle 1501 için.

Elimde 3 tane serrod kaldı. Guard olarak bu hafta calathes, teo ve wanamaker cazip geliyor bana. Ama hiç bir takıma wanamaker alamadım, sıra gelmedi ona. Miller satmak ve spanoulis almak zaten 2 değişiklik hakkını doldurdu.

Bu haftaki en büyük beklentim de colo nun kredisinin biraz düşmesi :)

Spanoulis beklediğim gibi ama navarroyu kaçırdığıma üzülüyorum. Normal sezondaki miller, mclean gibi uzunların sağladığı ortalama üstü pır - düşük kredi avantajını top16 da navarro, spanoulis verebilir.

9th - 96.5 + Calathes + Delaney + Vesely

GSbasket Ligi

1501 - 92.3 + Heurtel + Delaney + Datome + Vesely + Randolph
1502 - 71.5 + Heurtel + Delaney + Bogdanovic + Vesely + Miller + Raduljica
1504 - 111.9 + Delaney + Bogdanovic + Raduljica + Jankunas + Saric
1503 - 88.3 + Kalnietis + Delaney + Vesely + Raduljica + Jankunas

İçimdeki KILL BILL aşkı , beni mantık dışı işlere sürükleyip saçma sapan major bir hata yapmama sebep oldu. Huertel ve Jankunas haricinde çıkarılacak oyuncu Reyes olmalıydı ve kendisinin berbat bir maç çıkaracağına emindim. Ama işte " hadi olum git Spanoulis al manyak mısın" diyen iç sesim sağolsun Reyes'den bana darbeyi vurdu. Diğer bir durum Bourusis alacak kredim olmasına rağmen Tomic aldım , daha fazla yapar bu hafta diye . Sağolsun oradan da bi -11 falan yedik. Huertel yerine Teo-Calathes arasında kalıp Calathes aldım bakalım buradan kaç puan eksi yiyeceğiz ?

İlk 115'te 4 takım var , tamamını ilk 100'e sokma amacındaydım yani GSbasket'teki 2 takımı da zirveye yaklaştırmaya çalışıyorum. Orada işler fena gitmiyor gibi diyelim şimdilik ama 9.sıradaki takımımız(Kerem abi ile) maalesef ilk 10'dan çıkıp 15-20 arasına gerileyecek.