Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Delaney 30
Miller 27
Vesrly 25
Kuzminkas ? Nerede,nerede ben ne yaparsam yapayım illa birşey kötü gidecek,kader yoktur insan kaderini yazar diyenlerin alnını karışlasın biri,Kuzminskas'ı almak benim hatam değil kredisi yeten herkes alıyor zaten,bu arada Kuzminskas artık nefret ediyorum senden ve hayatım boyunca gördüğüm kızlardan daha çok kıza benziyorsun,herhalde Malaga'nın kız takımında devam edeceksin,bu sezon ne zaman alsam batırdın herşeyi

Bu hafta efsanelerin dönüş haftası gibi oldu, spanoulis, navarro, diamantidis takımlarını taşıdı ve taşıyorlar.

Açıkçası yukarıdaki arkadaşları yakalama amacı taşıdığım şu aşamada artık ben çok fazla tercih edilmemesi olası oyuncuları bulup çıkarma taraftarıyım; yoksa diğer türlü hemen her takımda bulunan yıldızlarla kadro oluşturmak kendimizi kandırmak olacak.
Bu doğrultuda Edwin Jackson ve Tornike Shengelia gibi isimlere yöneldim ancak pek umduğumu bulamadığını söylemeliyim.

Top16' da artık fark yaratan oyuncu bulmak büyük elzem; aksi taktirde herkesin yüksek puanlar topladığı haftalarda anca aradaki farkı korumuş oluruz, sıralamada yükselmek hayal olur.
Daha çok çalışmak lazım .....

1501 takimim 219 alarak 6. sıraya geldi yine. Haftaya biraz daha ileri gitmek istiyorum. Hedef 3 hafta içinde ilk 100, ligde de ilk 3.

Kadrolarımda değişiklikleri büyük ölçüde yaptım.Gerçi hafta sonu yapmıştım bu değişiklikleri ama olası sakatlıklara karşı paylaşmak için bugünü bekledim :) Eğer son anda bir değişiklik yapmazsam sıralamada en iyi durumdaki iki takımımın son hali şudur.

GSBasket liginde 5. sırada olan Zebercet isimli takımımda Serrod, Ayon, Miller OUT / Wanamaker, Tomic, Raduljica IN

Wanamaker, Teodosic / Delaney, Hanlan, Shved, De Colo / Tomic, Vesely, Printezis, Raduljica

GSBasket liginde 15. sırada olan Lloyd Daniels isimli takımımda ise Serrod, Reyes, Miller OUT / Teodosic, Melli, Claver IN

Teodosic, Calathes / Kuzminskas, Shved, Delaney, De Colo / Udoh, Melli, Vesely, Claver

Zebercet isimli takımım bu hafta 187,5 yaparak GSBasket liginde 4. sıraya yükselmesine rağmen genel sıralamada yirmi sıra kadar gerileyerek 171. sıraya düştü..
Bu takımda Wanamaker'ı sadece bu haftalık kadroya almıştım ve bu değişiklikte herhangi bir kaybım yok ama Ayon'un yerine Tomic'i aldığıma mı yanayım yoksa Miller yerine rezalet performans gösteren Raduljica'yı aldığıma yanayım bilemedim. Kısaca bu kadroda yapmış olduğum değişiklikler hiç bir işe yaramadı.Hatta hiç değişiklik yapmamış olsam epey bir sıra yükselecektim sanırım.

Lloyd Daniels isimli takımım ise 209,9 yaparak GSBasket liginde 14. sıraya yükseldi.Genel sıralamada da 700 küsürlerden 529. sıraya yükseldi.Bu takım son iki hafta atağa kalkarak 400-500 civarı bir sıra yükseliş yaşadı.Üstelik bu hafta Kuzminskas oynamamasına rağmen.Eğer bu arkadaş bir iki gün önce sakatlanmış olsa onun yerine önümüzdeki haftadan itibaren kadrolarıma almayı düşündüğüm Spanoulis'i alırdım ve bu durumda da Miller / Claver değişikliğini yapmamış olurdum ve bu durumda da çok daha iyi bir duruma gelirdim.ama kısmet değilmiş :)

Gelecek haftanın değişikliklerini kafada yaptım diyebilirim,bakalım haftaya neler olacak :) bu arada herkese başarılar

Bu oyunda her 2 haftadan birinde ya oyuncum oynamadı ya da maç esnasında sakatlandı,yani kaderim beni 9 oyuncuyla oynatıyor bu oyunda,herhangi biriniz her hafta bir oyuncunuzun maç kadrosunda olmadığını görseniz ya da maç esnasında 24 basketbolcudan sakatlanan oyuncunun sizin oyuncunuz olduğunu görseniz ruh haliniz ne olurdu acaba ? Benim hala oyuna devam edişim bile garip ...

Önümüzdeki hafta gerekeni yapacağım,birazdan kadroyu oluşturacağım,3 sürpriz isim alacağım,ne olacaksa olsun gayrı :)

15 sene önceydi o ya Arda abi. :)

Bu hafta Heurtel, Tomic, Randolph yerine Calathes, Bilan, Miller'i alasim var. Miller ve Bilan'dan çıkanlar olacaktır mutlaka. Risk şart.

top16 şu an benim için müthiş ilerliyor.

gard bölgesini teo-calathes
forvet bölgesini nando-delaney-spa- shved'e

bağladıktan sonra her hafta neredeyse oyuncu değişiklik haklarımı yalnızca center bölgesinde yapıyorum. bu hafta melli/miller/a.randolph/hines tercihlerim neredeyse her takımımın 200 ve 200+ puan almasını sağladı.

yine bu hafta değişiklik aklarımı center bölgesinde yoğunlaştıracağım. tomic'in fikstür avantajından dolayı, zavallı barcelona'nın da tomic'den başka kimsesi olmadığı için tomic'le yola devam kararı aldım. cska maçında 20 yapacaktır en az. bu hafta ona iş düşmeme nedeni khimki'nin hiç maça gelmemiş olması ve tomic'e fazla gerek kalmaması. ama önümüzdeki haftadan itibaren tomic tomicliğini yapacaktır. bence kesinlikle tomic çıkmamalısınız. hatta yoksa almalısınız.

gelgelelim; oğuzhan ve mustafa'nın benimle aynı fikirde olmadığı centerlar birlikteliği hiyerarşisine.
buna rağmen geçen haftalar beni çoğuz zaman haklı çıkardı.

centerlar birlikteliği hiyerarşisi: kısaca büyük takımların iş gören pivotlaın ikisini birden kadroda bulunduruyoruz. benim en çok tercih ettiğim: vesely-udoh ve ayon-reyes
çoğu takımım vesely-udoh kombinasyonundan mütevellit ve çok güzel şeyler oldu. fenerbahçe çoğu maçı kazanacağına göre; vesely+udoh toplamı en az 35 alacağına göre, galibiyet primiyle bu sistemde her hafta 40'a dayanıyoruz.

ayon-reyes birlikteliğini ise real madrid'in yalnızca kendi sahasında oynadığı maçlarda tercih ediyoruz. 40'ı garantiliyoruz.

bu hiyerarşinin zayıf halkası: gist-radulijica. en azından son hafta öyleydi beni de yanılttılar ancak çok darda kalırsanız bu birlikteliğe de gidebilirsiniz diye düşünüyorum.

yani bence bu oyunda işimiz genel anlamda center bölgesiyle. forvet ve gard bölgesiyle top16'da işimiz kalmadı.

doğru planlama ile center bölgesinde fark yaratırsak ancak bir yerlere gelebiliriz.

en azından çoğumuzda bourussis alacak kredi olmadığına göre dengeyi ancak böyle kurarız.

forvet bölgesinde zaman zaman datome-diebler-cauuser- kuzminskas atak yapacak olsa bile genel anlamda tercih etmemek gerektiğini düşünüyorum. nando-delaney-spa ve shved'e dokunmamak en doğru karar olacaktır.

bence bu oyun artık top16 center oyunu. ve sadece buraya yoğunlaşmalıyız.

Sportando, de colo nun bugünkü avtador maçında ayak bileğinden sakatlandığını ve maçı terkettiğini yazmış. Sakatlığın durumu, ciddiyeti ve ne kadar süreceği hakkında bilgi yokmuş henüz.

Yoğunluktan haftanın panoramasını ve değerlendirmesini çıkaramadım henüz , gönüllü varsa çok memnun olurum cumaya kadar yoğunum epey :)

De Colo sakatlığı galiba Euroleague'e de yansıyacak. Şu aşamada 60 civarı krediye uygun ve içime sinen ( Hendrix-Printezis) gibi 2 oyuncu bulmuşken De Colo'dan çıkmanın getirisi olarak herkes Bourusis-Ayon-Tomic-Vesely yapacak hemen hemen. Sevmedim bu işi .

De Colo CSKA'nın herşeyi ve bu yılın bana göre en değerlisi (F4'ü katmıyorum , orada Spanoulis- D3 gibi üstadlar daha farklı ). De Colo yokken Teodosic'in durumu da değişir olumlu veya olumsuz. Yani bu hafta olay 4.SF'yi seçmek ve Teo-Calathes-Serrod arasındaki doğru 2'liyi yakalamak olacak.

Bu haftanın öne çıkan oyuncuları hakkında fikirler nedir beyler?
Malum son değişiklikler için yaklaşık 24 saat zamanımız kaldı. Analiz ve yorumları alalım :)

De Colo sakatsa yerine Diebler ya da Datome almayı düşünüyorum. Diebler bir adım önde, iç sahada Daçka ile oynuyorlar.
Pivot pozisyonunda ise Hendrix ve yine Pana uzunları (Gist ve Raduljica) alınabilir.
Kredi sorunu çekenler içinse PG bölgesinde Doncic aklıma geliyor. Geçen hafta iyiydi ve bu hafta Real rahat olacağından Llull'un yokluğunda +20 dakika oynayıp +15 kredi getirir diye düşünüyorum.

Bogdanovic, datome ve antic in formları yükseliyor. Antic den 10-15, bogdanovic ve datome den de 15+ kredi bekliyorum.

Oyun çok ilginç gerçekten. Bir takımımda datome yi 62 den almışım, 6,5 kredi zarardayım. Diğerinde ise 41 e almışım, 14 kredi kazanmışım...

Datome ile Diebler arasında gidip geliyorken bir de Kuzminskas çıktı. Hafta sonu oynadı ve performansı da fena değil. Ya da ucuzdan SG-SF alıp 4-5 bölgesine Udoh-Tomic yanına Bourosis-Vesely (Ayon) eklemek de bir başka tercih. Öneriniz nedir?

Takımlarında Reyes-Jankunas-Raduljica/Gist üçlüsü var, hangi ikisinden çıkmak daha mantıklı sizce ? Yada hangisini tutmak daha doğru ?
Raduljica nın olduğu kombinasyonlarda reyes i tutmayı düşünüyorum, sonuçta evde oynayacak Real ve Radu nun karşısında Zirbes olacak.

Birde Delaney konusunda kararsızım. Olmayan takımlara almayacağım kesin ama olanlarda da -en azından bazılarında- satmayı deneyebilirim. Fark yaratmak için risk almak gerekiyor, herkesten farklı birşeyler yapmak lazım. Son maçlarda Fenerbahçeye karşı oynayan guardlar pek yüksek ranking yapamadılar. Delaney de 15 civrında hatta belkide biraz daha aşağıda bile kalabilir. Kuban zaten son olaylardan sonra tedirgin geliyor istanbula, bu maçta sıkıntı yaşaması sürpriz olmaz. dixon, bogdanovic, datome, kalinic hepsi onunla oynamayı deneyebilir maçta.

TVS-1501: Heurtel - S.Rodriguez - Delaney - Kuzminskas - Datome - Spanoulis - Bourousis - Ayon - Vesely - Bilan
TVS-1502: Heurtel - S.Rodriguez - Delaney - Kuzminskas - Shved - Spanoulis - Printezis - Ayon - Vesely - Raduljica

Kadrolarımı oluşturdum ama özellikle De Colo'nun sakatlığı tüm planları bozdu diyebiirim. Bu nedenle kadrolar tam anlamıyla içime sinmedi bu hafta..

GSBasket liginde 4. sırada olan
Zebercet isimli takımımda Wanamaker ve Raduljica'ya çok fazla güvenemiyorum, bu nedenle ikisiyle de yollarımı ayırdım. Özellikle Brose'nin Olympiakos deplasmanında oynayacak olması ve Brose'de son haftalarda formda olan Zizis'in yanı sıra Strelnieks'in varlığı, Wanamaker'in biraz bocalaması durumunda uzun süre kenarda oturma ihtimalini gündeme getirebilir.Üçüncü değişiklik hakkımı da Hanlan'dan yana kullanacaktım fakat De Colo'nun sakatlığı planları biraz bozdu.Umarım Hanlan Real deplasmanında da son haftalardaki performansını devam ettirir ve en azından 10-15 civarı bir ranking yapabilir.

Dolayısıyle bu takımda Wanamaker, De Colo, Raduljica OUT / Serrod, Datome, Ayon IN oldu

Serrod, Teodosic / Delaney, Hanlan, Shved, Datome / Tomic, Vesely, Printezis, Ayon

GSBasket liginde 14. sırada olan Lloyd Daniels isimli takımımda ise Kuzminskas yerine Spanoulis'i almayı düşünüyordum ama De Colo'yu çıkarınca Kuzminskas'ı kadroda tutmayı tercih ettim. Calathes'in de son haftalardaki formsuzluğu ve orada Diamantidis gibi bir ikamenin olması nedeniyle, üç hafta boyunca içeride oynayacak ve Llull'un yokluğunda gayet de formda olan Serrod'u kadroya dahil etmeyi uygun buldum.

Bu takımda Calathes, De Colo, Claver OUT / Serrod, Spanoulis, Ayon IN

Teodosic, Serrod / Kuzminskas, Shved, Delaney, Spanoulis / Udoh, Melli, Vesely, Ayon

Bu hafta bu oyuncular dışında alınabilecek oyuncular olarak K.C Rivers, B.Dixon, Bogdanovic, Higgins, Augustine, Hendrix gibi isimleri sayabilirim.

Bakalım bu hafta EL'in sitesinde oynuyor gözüken hangi oyuncum oynamayacak ve herkes 10 oyuncudan puan alırken ben 9 oyuncudan alacağım diye düşünüyorum artık,e haksızda sayılmam haftalardır bunu yaşıyorum,neyse yeni haftada herkese bol şans,bu akşam pana - kızıl yıldız maçı 21:15'te ntvspor'da,güzel maç olacaktır diye umuyorum en azından atmosfer güzel olur diye düşünüyorum