Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Geçen sene interbasket forumunda da bursaspor xxx takımlarına tepki olmuştu. bunun üzerine başyazar! mert genç adlı arkadaş foruma üye olup, "istediğim kadar takım kurarım kıskanmayın bu benim başarım" gibi şeyler yazmıştı. ama çok dert edecek bir durum yok, uzun vadede hiçbir takımı ilk500'de bile olamamıştı. 250 civarı takım kurup bu kadar başarısız olmak da ayrı başarı tabii.

Claver de var kadroda. :)

Vesely tamam ama forvet yok.

Aklımdaki isimler;

Gentile 42.3 (Akıllanmadım, bir kazık daha yemek istiyorum kendisinden.)
Carroll 39.6 (Fark olursa süresinin azalması handikap.)
D.Thomas 33.7 (Mantıklı gelmiyor değil kendisinden umduğumu bulamasam da.)
Ulanovas 31.4 (Çok güven vermiyor.)
Causeur 29.8 (17 kredi elimde kalıyor.)
Nunnally 28.6 (Fener'den çok adam oluyor.)

Causeur alırsam eğer Vesely-Randolph yerine başka uzun ikilisi yapabilirim. Randolph konusunda da endişem fark olup fazla oynamaması.

Abi geçen hafta Gentile mağdurlarından biri de benim biraz izlemiştim Oly maçında o zaman kafama koydum almayı tamam bu adam forma girmiş artık 15-20 den aşağı yapmaz dedim,ama beni çok şaşırttı kendine güveni yok gibiydi Real maçında hiçbir şutu girmedi.Sonra da top kullanmadı nerdeyse 1 maç daha Gentile yi tutucam en kısa zamanda geçen seneki haline gelmesini bekliyorum

ben 1 takımla zor uğraşıyorum millet bu kadar nasıl uğraşıyo ya :)

Belli bir oyuncu havuzu var. Olasılık hesabı bu oyuncuları takımlara serpiştiriyor. Bazı takımlarda doğru oyuncuları bulup öne fırlıyor. Sonra Bekir'in dediği gibi 2-3 takım yarışta kalıyor sadece. Bundan sonrası da maharet istediği için, olasılık hesabı tutamayacağı için 250 takımla başladığı yarışta geri düşmeye başlıyor ve muvaffak olamadan seneyi bitiriyor.

Abi geçen hafta Gentile mağdurlarından biri de benim biraz izlemiştim Oly maçında o zaman kafama koydum almayı tamam bu adam forma girmiş artık 15-20 den aşağı yapmaz dedim,ama beni çok şaşırttı kendine güveni yok gibiydi Real maçında hiçbir şutu girmedi.Sonra da top kullanmadı nerdeyse 1 maç daha Gentile yi tutucam en kısa zamanda geçen seneki haline gelmesini bekliyorum

Gentile geçen sene takımda tek adam gibiydi. Bir nevi Westbrook'du. Langford'du. O atıyordu ama takımın işine yaramıyordu. Yanılmıyorsam koç değiştirdiler sonra Gentile'nin rolü budandı. Sakatlık da girdi araya. Daha kolektif basketbol oynamaya başladılar.

Ben de geçen hafta buna rağmen çok sayıda aldım. Alma nedenim girmeyen şutlarına rağmen ve kendi potansiyeline göre kısa süresine rağmen 10 pır ortalamalarıyla oynamasaydı.
Bakalım;
- Maccabi maçında 11 pırla oynamış. Ancak dikkat çekici olan 0/3 üç sayı yüzdesi ile oynaması. Yani bir şutu girse, 15'le bitirecekmiş geceyi.
- Daruşşafaka maçında 10 pırla oynamış. Yine dikkat çekici olan 0/1 üçlük, 0/2 serbest atış yüzdesi. Sadece serbest atışları soksa 14 ile oynayacakmış.
- Olympiakos maçında 11 pırla oynamış. Yine 0/1 üçlük, 0/3 serbest atışla oynamış. Serbest atışlardan ikisini soksa yine 15 ile oynayacakmış.

Gentile bu sezon kullandığı 3 sayılık atışları ya da serbest atışları sayıya çevirmiş değil. Ne 1 tane üçlük sokmuş, ne bir tane serbest atış. İki istatistiği de 0/6.

Buna güvenerek Gentile aldım. Yani eninde sonunda bir iki üçlük, birkaç serbest atış sokacak bu adam diyerek. Kariyeri %70 serbest atış, %30 üç sayı.
Gentile'nin bu seneki ortalaması 15 gözüküyordu yani 60 kredi. Birkaç maç da öne fırlar, sınırlandırılmış rolüne rağmen 20 pır üstü yapar diye düşündüm.
Bu yüzden Gentile'si olan varsa bence kadrolarında daha 3-4 hafta tutsunlar.

bu hafta benim için çok kötü geçti..3 adamımdan toplamda -2 PIR aldım..Darius Miller, Guduric ve Rudd beni yaktı.. Rudd yerine Vesely, Miller yerine Hanga-Devin Smith ikilisini düşünüyorum.. Sloukas ı da takımıma dahil ettim.. Sizce Hanga- Smith ikilisinden birini yada alternatif önerecek var mı??

45 kredi altında Forvet ve Uzun tavsiyesi olan var mı?

Datome, Vesely, Claver gibi oyuncular yazılmış zaten, bunların dışında önereceğim oyuncular Brad Oleson ve Derrick Brown olur, Oleson rakibin Maccabi olması nedeniyle tercih edilmeli, Maccabiye karşı oyun kurucusu başarılı olmayan takım neredeyse yok gibi, D.Brown da son maçta erken faul problemine girmesi nedeniyle süresi azaldı ve verimlilik puanı düştü, normal şartlarda Efesten ilk tercih edilmesi gereken isim bence. Onun dışında Dunston da düşünülebilir ama benim ilk tercihim Brown olur…

bu hafta benim için çok kötü geçti..3 adamımdan toplamda -2 PIR aldım..Darius Miller, Guduric ve Rudd beni yaktı.. Rudd yerine Vesely, Miller yerine Hanga-Devin Smith ikilisini düşünüyorum.. Sloukas ı da takımıma dahil ettim.. Sizce Hanga- Smith ikilisinden birini yada alternatif önerecek var mı??

D.Miller ve Zizis iki haftadır benim de en iyi kadromda yer alıyorlar, gerçi son hafta değişiklik hakkı sınırlı olunca ve gelecek hafta içerde milano ile oynayacaklarını düşünerek takımda tutmak zorunda kalmıştım, Barca maçında pek bir beklentim yoktu açıkçası ama en azından 8-10 puanlarına bile fittim, onu da yapamadılar, bu ikisi dışında herkesten istediğimi aldım sayılır, Miller’ı bir hafta daha tutmanı tavsiye ederim, ama illa çıkmak istersen de hanga daha iyi bir tercih olur bence, D.Smith bu sezona iyi başladı ama o takımda alternatif fazla ve hiç ummadığın bir hafta Smith çok az süreler alabilir ama Hanga’nın öyle bir şansı yok neredeyse, tabi karar senin yine de, Rudd yerine Vesely tercihin de bana göre gayet güzel…

D.Miller ve Zizis iki haftadır benim de en iyi kadromda yer alıyorlar, gerçi son hafta değişiklik hakkı sınırlı olunca ve gelecek hafta içerde milano ile oynayacaklarını düşünerek takımda tutmak zorunda kalmıştım, Barca maçında pek bir beklentim yoktu açıkçası ama en azından 8-10 puanlarına bile fittim, onu da yapamadılar, bu ikisi dışında herkesten istediğimi aldım sayılır, Miller’ı bir hafta daha tutmanı tavsiye ederim, ama illa çıkmak istersen de hanga daha iyi bir tercih olur bence, D.Smith bu sezona iyi başladı ama o takımda alternatif fazla ve hiç ummadığın bir hafta Smith çok az süreler alabilir ama Hanga’nın öyle bir şansı yok neredeyse, tabi karar senin yine de, Rudd yerine Vesely tercihin de bana göre gayet güzel…

aslında Sloukas-Devin Smith/Hanga-Vessely üçlüsü ile Rice-Hanga-Vessely üçlüsü arasında gidip geliyorum..Çıkaracağım adamlar Doncic-D.Miller-Rudd olacak çünkü D.Miller bu hafta değerini koruması için 19.5 yapması lazımki biraz zor geliyor bana..Rice Maccabi savunması karşısında iyi işler yapabilir..Gerçi onunda deplasman PIR ları berbat çok kararsız kaldım..Önerisi olanlara açığım..

aslında Sloukas-Devin Smith/Hanga-Vessely üçlüsü ile Rice-Hanga-Vessely üçlüsü arasında gidip geliyorum..Çıkaracağım adamlar Doncic-D.Miller-Rudd olacak çünkü D.Miller bu hafta değerini koruması için 19.5 yapması lazımki biraz zor geliyor bana..Rice Maccabi savunması karşısında iyi işler yapabilir..Gerçi onunda deplasman PIR ları berbat çok kararsız kaldım..Önerisi olanlara açığım..

Sloukas ı alırsanız, geçen hafta başında da söylemiştim, ne yaparsa yapsın 5 hafta tutabilirsiniz takımda. O sürede sadece Baskonia deplasmanı var arada, diğerleri Kazan, Efes, Maccabi ve Milano maçları.

Belli bir oyuncu havuzu var. Olasılık hesabı bu oyuncuları takımlara serpiştiriyor. Bazı takımlarda doğru oyuncuları bulup öne fırlıyor. Sonra Bekir'in dediği gibi 2-3 takım yarışta kalıyor sadece. Bundan sonrası da maharet istediği için, olasılık hesabı tutamayacağı için 250 takımla başladığı yarışta geri düşmeye başlıyor ve muvaffak olamadan seneyi bitiriyor.

aynen öyle abi. ben her sene tek takımla oynuyorum daha çok hoşuma gidiyo tek takım üzerine yoğunlaşmak. ayrıca bu sene belki bikaç takım kurarım sizin gibi yaparım diye düşünüyodum ama arkadaşlarla 15 20 kişilik iddialı bi lig kurduk aramızda. herkes tek takımla katılacak diye kural koyduk. benim amacım dünyadan falan ziyade o grup yani :) öyle olunca dedim şimdi 3 5 takım kurarım o lig için kesin en kötüsünü seçip kahrolurum. bari tek takımla uğraşayım yine :) senden bu hafta yardımlar bekliyorum yine :)

Arkadaslar umudunuzu kaybetmeyin. ilk 4 haftanin hafta birincileri ( son hafta 1. haric )toplam puanda ilk 50 de yer almiyorlar, su an nasil pis pis guluyorum anlatamam :) bu ne anlama geliyor aciklayayim, x hafta 200 puan alip lider olan bir yarissever sonraki hafta 90 puan alip toplam siralamada dagilabiliyor. daha 26 hafta oldugunu dusunursek bu pilav cok su kaldirir. kendi yazdiklarimdan sonra umutlandim :)

Sloukas ı alırsanız, geçen hafta başında da söylemiştim, ne yaparsa yapsın 5 hafta tutabilirsiniz takımda. O sürede sadece Baskonia deplasmanı var arada, diğerleri Kazan, Efes, Maccabi ve Milano maçları.

Baskonia, Maccabi ve Milano deplasmanları var yalnız...sadece baskonia depllasmanı yok..o yüzden dixon'a Sloukas tan daha çok güveniyorum açıkçası..