Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Görüyorumki T.Rice istatistik kağıdına bakılarak göz ardı ediliyor ! Özelliklede oyunda başarılı Ayhan bey tarafından :) Maccabi savunmasınada kötü atsa bile ki ben eski evinde hiç ihtimal vermiyorum, bu sefer çizgiye gelecektir. Deplasmandaki 2 pır yaptığı maçlarda çizgiye hiç gitmemiş. Gerçi takım halinde gidemediler ama bu maç çok gideceklerdir. Çünkü Maccabi maçlarında ne hikmetse hakemler setliğe hiç izin vermiyorlar. Maccabi'nin çizgiye gitme ortalaması 24 Barça karşısında buna izin verirlerse gene ortalamalırın üstüne çıkabilirler ama bu sefer Barça yıda gönderirler çizgiye ! ( Zalgiris sadece 2 kere gitmiş son Maccabi maçında, hakemler Maccabinin ayağa kalkmasına yardımcımı oluyorlar ne ? )

Yok ya, ne başarısı :)
Sayılırsa eğer, tek başarım geçen sene bir takımım top16 da ilk 500 de (483 falan diye hatırlıyorum) bitirdi, birde 3. hafta oğlum için kurduğumuz takım 79. oldu o hafta :)

Sitenin Ayhan beye odul vermesi lazim tek basina topigi surukluyor valla :)

ben gecen haftaki faicadan sonra 10 dakika da takimlari ayarlayip ciktim.. sogudum mu ne onu da anlamadim,

Clyburn-siminovic-jaka blazic-birkan batuk- moerman- justin dentmon - voitghman ( baskonyali ) yok pahasina sattim bu arkadaslari :)

yerlerine bol miktarda deshaun thomas - k.c rivers - ismini yazmakta zorlandigim zargirisli center kastaskuvuluyuska midir nedir sakalli adam :) onlardan aldim.

hepimize bol sans.

not: gecen hafta ole bir faciaydi ki 1451 den 13200 culuge geriledim.

Sloukas'la Honeycutt'ı aldım kadroma ama son değişiklik için işin içinden çıkamadım.Üstatlardan tavsiyeler bekliyorum.Şu andaki kadrom : Calathes Sloukas-Lojeski, Guduric, Clyburn, Honeycutt-Randolph, Moerman, Iverson, Parakhouski. +20 kredi

Guduric'in yerine Hanga'yla Krunoslav Simon arasında kalıp Hanga'yı almıştım ama Kızılyıldız'ın evinde oynaması kafamı karıştırdı.Üstüne bir de kadroya tekrar bakınca Parakhouski çok gözüme battı.Parakhouski'nin yerine kimi alabileceğime de karar veremedim.Claver, Vesely, Birch, Hunter gibi alternatifler var.Ne yapacağıma bir türlü karar veremedim.Son değişiklik için Guduric-Hanga/Simon mu, Parakhouski-Vesely/Claver mi ?

Bu hafta yüksek puanların geleceğini düşünüyorum. Düşük puan alanlar geçtiğimiz haftalara göre daha fazla kayıp yaşayacak bana kalırsa. Enteresan bir sezon başlangıcı oluyor. Şöyle ki aslında seçilmesi gereken yol salt kredi kasmak değil. Yani kredi artısı getireceği garanti olan oyuncuyu almak yerine >%15 yapacağına inandığınız oyuncuyu alarak hem kredi hem puan kazanmak sizi zirveye taşıyor bu oyunda. Bu yıl öyle mi oldu peki? Aslında olmadı. Oyuncular her zaman olduğu gibi yine kredi artışı garanti olan oyunculara gittiler, bir hafta önce coşan oyunculara yani. Bu durum kredi kazandırsa da kişileri puan olarak zedeliyordu büyük resme baktığımızda. Ama bu yıl kredisi artacak oyuncuyu alanlar bir sonraki hafta puan olarak da işin içinde kalmayı başardılar. Oyundaki çok büyük kitle bu yolu seçtiği için yarış çok kalabalık seyrediyor şu an için.

Bu hafta FB ve Madrid'e yığılacak EFC oyuncularu. İki takımın da içeride kazanacağını, bol rnk çıkartacağını düşünürsek genel olarak yüksek puanların olduğu bir hafta bekliyorum. De Colo'nun bir hafta daha kötü yapması üst sıralarda işleri çok karıştırır. Yukarıdakiler hafif geriler, geriden gelenler hem rüzgarı arkasına alır mevcut kadrosuyla hem de nispeten düşük krediden De Colo ihtimali doğar. Sloukas'ın çok fazla alınacağı aşikar. Sloukas'ın olası vasat performansı da Sloukas'ı olmayan kadroların yüzüne bakabilir. Herkese bol şans :)

Sloukas'la Honeycutt'ı aldım kadroma ama son değişiklik için işin içinden çıkamadım.Üstatlardan tavsiyeler bekliyorum.Şu andaki kadrom : Calathes Sloukas-Lojeski, Guduric, Clyburn, Honeycutt-Randolph, Moerman, Iverson, Parakhouski. +20 kredi

Guduric'in yerine Hanga'yla Krunoslav Simon arasında kalıp Hanga'yı almıştım ama Kızılyıldız'ın evinde oynaması kafamı karıştırdı.Üstüne bir de kadroya tekrar bakınca Parakhouski çok gözüme battı.Parakhouski'nin yerine kimi alabileceğime de karar veremedim.Claver, Vesely, Birch, Hunter gibi alternatifler var.Ne yapacağıma bir türlü karar veremedim.Son değişiklik için Guduric-Hanga/Simon mu, Parakhouski-Vesely/Claver mi ?

aslında Clyburn-Hanga ve Parahouski-Vessely değişiklikleri mantıklı duruyor..Vessely ve claver yükselişte ama Claver son lig maçında doğru düzgün PIR yapmadı hatta hiç sayı atamadı..Claver istikrarsız gidiyor..O yüzden Vessely kendi sahasında oynama ve son lig maçında da iyi performans gösterme sebebiyle tercih edilebilir..Guduric i bence bir maç daha tut sonuçta kendi sahasında iyi PIR yapıyor..Ayrıca değerini koruması için Clyburn kadar PIR yapmasıda gerekmiyor..

Langford - Guduric - Gentile - Lojeski yada
Claver - Birch - Jankunas - Randolph

elde de 25,25 kredi var.

bold yaptıklarım değiştirilmez zaten.
Jankunas ı da bu hafta değiştirmem, biraz olsun zararı çıkartırım ümidiyle.
Guduric de bu hafta kalsın diyorum.

kalan alternatifler;

A- Birch --> Bourousis yada Raduljica (Macvan sakat)
B- Lojeski --> ?? (bu hafta için Rudy in Lojeski out yapsam, gelecek hafta tekrar mı değiştirsem ?)
C- Gentile --> ??
D- dokunma öyle kalsın

b ve c de daha sağlam kimse de yok, Hanga 2 zor maç oynayacak,

siz ne dersiniz, her türlü öneriye açığım ?

@Ayhan bey

Bence elinizde Gentile varsa çıkın, son Real Madrid maçında sahadaydı ancak bir triplerdeydi. Twitter'da okuduğuma göre Houston'a transferi son anda yatmış, koçla da arası iyi değil. Zaten her zaman sıkıntılı bir karakterdi. Haftasonu lig maçında da kadroda değilmiş fakat nedenini bilmiyorum.

Hafta sonu liglerinde oynamayan bir cok oyuncunun sebebi rotasyondur. bilin ki bu oyuncular daha cok sure alacaktir el maclarinda. uyariyorum will clyburn sadece ve sadece 5.36 saniye sure alacaktir hafta icinde.

benden uyarmasi will clyburnlerinizi satin harac mezat :)

Langford - Guduric - Gentile - Lojeski yada
Claver - Birch - Jankunas - Randolph

elde de 25,25 kredi var.

bold yaptıklarım değiştirilmez zaten.
Jankunas ı da bu hafta değiştirmem, biraz olsun zararı çıkartırım ümidiyle.
Guduric de bu hafta kalsın diyorum.

kalan alternatifler;

A- Birch --> Bourousis yada Raduljica (Macvan sakat)
B- Lojeski --> ?? (bu hafta için Rudy in Lojeski out yapsam, gelecek hafta tekrar mı değiştirsem ?)
C- Gentile --> ??
D- dokunma öyle kalsın

b ve c de daha sağlam kimse de yok, Hanga 2 zor maç oynayacak,

siz ne dersiniz, her türlü öneriye açığım ?

Ben Macvan'ın sakatlığında Raduljica'nın beklendiği kadar süresinin artacağını düşünmüyorum. Mclean'i beşe çekip orda rotasyonu tamamlayacaktır muhtemelen Repesa ama tabi Brose'ye karşı 4 ve 5 numaralar genelde ortalamalarını yakalamış ya da üstüne çıkmışlar.

Bourousis hakkında sitede konuşulanlara katılıyorum. Şu sıralar formunda değil. Yakaladığı anda alınması gerekiyor. Maç özelinde de Dunston'a karşı hücumda zorlanacağını ve Brown'ın beş oynadığı anlarda savunmada çok fazla zaaf göstereceğini düşündüğümden o bölgede hem yükselen süresi hem de istatistikleri ile Gist'i öneriyorum. Kredisi de oldukça uygun.

Sf pozisyonunda şu an için yapılabilecek pek bir şey yok bence çünkü istikrar yok oyuncularda bildiğin gibi. Kredin varsa eğer bu hafta evinde haftaya da galatasaray ile oynayacağından Spanoulis'i şiddetle öneriyorum. Onun dışında da Honeycutt'ı alıp o bölge için bu haftaya özel bi kredi artışı sağlayıp haftaya De Colo'yu (bu hafta kötü yapması ihtimalinde) almaya çalışabilirsin.

Gentile'den çıkılması gerektiği taraftarıyım. Simon'un çok gözle görülür olmasa da bi yükselişi olduğu kanısındayım. Onun bu yükselişi Gentile'nin de sürelerine yansımış durumda. Gittikçe düşüyor keza.

honeycutt milletin başına çok çorap örecek:) zevkle izliyorum. ya 2 pır yapar ya 17 ortası yok. 2 faul yapsa 2 ribaund çekemese bir daha maçın içine giremez. risk risk risk. efes rotasyonundan oyuncu alınmaz. alınırsa da bir tek granger'ın yokluğunda el mahkum heurtel alınır. hiçbir oyuncunun pır sürekliliği olmaz efes'te. benim takımım oradan biliyorum.

honeycutt milletin başına çok çorap örecek:) zevkle izliyorum. ya 2 pır yapar ya 17 ortası yok. 2 faul yapsa 2 ribaund çekemese bir daha maçın içine giremez. risk risk risk. efes rotasyonundan oyuncu alınmaz. alınırsa da bir tek granger'ın yokluğunda el mahkum heurtel alınır. hiçbir oyuncunun pır sürekliliği olmaz efes'te. benim takımım oradan biliyorum.

Bu hafta için Honeycutt çok kelepir hem 2 PIR yapsa dahi değerini koruyacak hemde kendi evinde oynuyor.. Üstelik Pao da onu karşılayabilecek atletik bir 3 numara yok...Tek zorlayacak adam Gist..Yani 3-4 haftalığına alınacak oyuncu değil ama bu hafta hem yüksek PIR hemde kredi getirme olasılığı çok yüksek..

Bu hafta için Honeycutt çok kelepir hem 2 PIR yapsa dahi değerini koruyacak hemde kendi evinde oynuyor.. Üstelik Pao da onu karşılayabilecek atletik bir 3 numara yok...Tek zorlayacak adam Gist..Yani 3-4 haftalığına alınacak oyuncu değil ama bu hafta hem yüksek PIR hemde kredi getirme olasılığı çok yüksek..

goncedo da kadrosuna almışsa ümidi kesin:)

larkin
sloukas

pappas
clyburn
langford
hanga

printezis
rudd
claver
moerman

evet haftalık önerilerimi alayım :) gelenekselleştirdim artık bunu. bana kalırsa pappas-clyburn-rudd çıkar bu kadrodan. clyburn ve rudd'un artık zaten ismini görmek sinirlerimi bozuyo ama kredi açısından hepsi düşük kredili oyuncular. printezis, langford çıkma gibi riskler de alasım yok açıkçası bilemiyorum. kadroyu artık yavaş yavaş alt limiti 130 140 olan bi kadroya büründürmek lazım. geçen hafta langford sağolsun 142 geldi ama çok daha iyi olabilirdi printezis gibi oyuncular ortalamasını verse. neyse çıkmak için de almak için de önerilere açığım. haftasonu liglere bakamadım pek bu ara yoğunum vakit bulamadım. tolga hocam senden gelecek önerileri özellikle bekliyorum :) +7 kredim de kenarda var bu arada

Herkes kadrosunu yazmis bari ben de yazayim da govde gosterisi olsun :)

En yuksek butceli takimim "The Champion"

Brad wanamaker
Luka doncic

Sonny weems
Marko guduric
Luigi datome
Deshaun thomas

Jan vesely
Alex tyus
Austin daye
Antony randolph

Herkese cok puanli ama beni gecemeyecekleri bir siralama diliyorum :)