Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Beyler 1000 civarında olan takımım 136.8 alıp bu haftanın 7708. takımı oluyor ama genel sıralamada yaklaşık 250 sıra atlayarak 776. oldu. Benden önde olan herkes mi sapıttı nasıl iş bu ?

Çok kötü bir hafta. Gigi, Parakhouski, Vesely, Randolph, Honeycutt, Anderson derken acayip yara aldım. Toparlamaya çalışacağız artık. Ama son 3 yıldaki en kötü performansım açık ara bu yıl. GSBasket Ligi'nde kolay kolay ilk 3'ten çıkmazdım. Bu yıl gerilerde kaldım, De Colo'suzluk da zor tabi :) Panorama bi ara gelecek, yeni düzeni kurabilirsek rahat rahat sohbet ederiz.

Tolga Çıralı, Oğuzhan Günebakan, Kerem Seçer özelinde bütün foruma soruyorum: 100 küsür kredileriyle langford ve de coloyu tutmayı düşünüyor musunuz, benim cevabım ikisinin de tutulması yönünde

En iyi takımımda De Colo ve Langford ikilisine sahibim. İkisinide satmayı düşünmüyorum şahsen. Beni bu hafta asıl düşündüren Larkin'i çıkıp çıkmamak. Kafam allak bullak.

Tolga Çıralı, Oğuzhan Günebakan, Kerem Seçer özelinde bütün foruma soruyorum: 100 küsür kredileriyle langford ve de coloyu tutmayı düşünüyor musunuz, benim cevabım ikisinin de tutulması yönünde

nando de colo bu oyunda hiçbir zaman alınıp satılacak oyuncu olmadı ki:) sadece ona ulaşmak için kredi kazanırsın, aldıktan sonra hiç satmazsın:)
langford için ise kafam karışık, ben nando olmayan takımlarda, langford satıp nando de colo alıyorum.
eğer nando de colo alınmayacaksa langford satılmaz düşüncem bu. ama takımda nando de colo yok langford var ise, nando de colo'yu da başka türlü alamıyorsam, langford satar nando de colo alırım.
ikisi varsa zaten takımın diğer 8 ismini düşünmek gerek, onlara hiç ilişilmez.

ne zaman burada bilmiş bilmiş konuşsam, o hafta takımlarım batıyor. iki haftadır pek bir şey yazmadım bu yüzden. nadasa bıraktım kendimi, bu hafta semerelerini aldım. honeycutt'ın batırdığı hafta bende olan hanga iş yapsaydı, daha da tırmanışa geçecektim.

şimdilik takımlarımın sıralaması: 24-98-150-230-538

diğerleri çöp. birkaç bir şey daha yazayım da bari takımlarım yine batırsın bu hafta:)

benim bu oyunda en çok önem verdiğim şey fikstür. çoğu zaman işime yaramıştır. yoksa mesela hayatta gentile-simon kombosu yapmazdım bu hafta çoğu takımda. milanonun önümüzdeki 4 maçın 3'ünü evinde oynadığını görünce milano forvetlerine yumuldum ve güvenim boşa çıkmadı. hem pır hem kredi kazandılar. ilgili oyuncuları daha 3 hafta çıkmama şansını da veriyor bu bana.

bu hafta da aynı şeyi singleton için düşünüyorum. bu hafta real deplasmanında, sonra iki hafta içeride. bu haftadan singleton'u alıyorum. size de tavsiye ederim. büyük ihtimalle o krediden rudy, miller gibi oyuncular da ilginiz çekecek ama, singleton bu hafta ilgili bu oyunculardan az yapsa da gelecek 3 hafta singleton daha çok iş yapacaktır. singleton'un kredisi yükselecek hem, gelecek hafta alayım derseniz, alamayabilirsiniz. ya da takımda ona sıra gelene kadar çıkılması gereken başka isimler vardır ve singleton'a almaya sıra gelmez, bu haftadan her takıma alın, 3 hafta rahat edin. kredisi 65'e yükselsin, oyuncu değişik haklarınızı da başka bölgelerde kullanın.

ha keza, bourusis olanların da çıkmamasını tavsiye edebilirim.

heurtel yolunu kullanıp nando de colo alınabilir. alınmıyorsa yine spanoulis de 70 krediden alınabilir.

sonra... takımlardaki uzunları şu minval yapmaya çalışıyorum: printhezis-birch bir arada, udoh-vesely bir arada, özellikle randolph-ayon br arada.
diyelim takımda printhezis veya sadece birch var, kombineleyin. ikisi de olsun.
ayon var, randolph yok, onu da kombineleyin. bu sistemin de çok ekmeğini yedim yemeye devam edeceğim.
üç kombine de önümüzdeki 2 hafta işe yarar fikstür itibariyla.

yukarıda da yazdım, bu hafta ayrıca nando de colo almak için langford çıkıyorum bazı takımlarda. benim için nando de colo kadar güvenilir bir oyuncu bu oyuna çok az geldi.

niye kombine?

randolp+ayon= 104 kredi.
yani kredisine göre 26 pır toplamda bu oyunculardan beklenen. iki oyuncunun toplamda en az 35 yapacağını düşünüyorsanız, galibiyet primiyle 152 kredilik pır alacaklar demektir. 104 kredi verip, 152 kredilik pır alıyorsunuz. (önümüzdeki maçları içerde pana, sonra barcelona)

udoh-vesely= 115 kredi
yani kredisine göre 29 pır toplamda bu oyunculardan beklenen. iki oyuncu toplamda 35 pır yaparsa, 140 kredilik iş yapıyorlar. (en tehlikelisi bu gibi görünüyor ama rakipler önce maccabi, sonra efes olunca bence bu fırsat oluyor. fikstüre göre çok avantajlı iki oyuncu.)

birch-printhezis= 117 kredi.

yani kredisine göre 29 pır bekleniyor ikisinden toplamda. 40 pır yapma olasılıkları fazla. galibiyetle 172 kredilik iş yapıyorlar.

niye bir tekini almıyoruz? kombine kadar sağlam olmuyor. olasılık hesabı. bu ikililerden az pır yapacak olanları aynı takımda toplamak mümkün. daha garantici oynuyoruz. (önce içeride barcelona, sonra dışarıda pana. pana deplasmanında tekini çıkarsınız.)

Calathes Rice-Langford Lojeski Clyburn Honeycutt-Randolph Moerman Dorsey Vesely olan kadroma Honeycutt'u çıkarıp Sanders'i kesin olarak alacağım.Bu saatten sonra De Colo Langford ikilisi olmayan kadrolar yarışta tutunamayacaklar o yüzden benim de bir an evvel De Colo'yu almam gerekiyor.Calathes-Heurtel ve Lojeski-De Colo değişikliklerini yapmayı 1 krediyle kaçırıyorum.30 kredi altına PG pozisyonunda makul bir oyuncu olmadığı için bir hafta daha bekleyeceğim De Colo için.Hem belki De Colo'nun kredisi 100'ün altına düşer bu hafta.
Kalan iki değişikliği Dentmon ve Dunston'dan yana kullanacağım.İkisi de skor ve kredi açısından tatmin edecektir.Aslında Singleton'ı almak aklımda vardı ama vazgeçtim.Calathes ve Randolph'un kredi kaybedeceğini düşünürek değişiklik hakkımı onlardan yana kullandım.
Rice Dentmon-Langford Lojeski Sanders Clyburn-Dunston Moerman Dorsey Vesely+45 kredi

simon-sanders kombini bu hafta benimde çok işime yaradı ama de colo suzluk saati kaçırttı bana bastırıcam parayı alıcam sonunda

Çok ümitli olduğum bir haftaydı ama yine fos çıktı.Teodosic in 11 de kalması ardından Datome,Vesely derken kötü bitirdim bu haftayı da Allahtan De Colo-Langford ikisi de vardı da biraz olsun kurtardılar.Bu sene ne yapsam ters tepiyor geçen seneki performansımın çok uzağında kaldım ya format yaramadı ya da çok fazla zaman ayıramadığım için bu kadar düştüm.Daha çok hafta var toparlamak zor ama uğraşmaya devam

GSBasket Ligi'nde 6. haftanın ardından sıralama şu şekilde oluştu:

1- jeromedyson8 - kill em all - 940
2- may_35 - MAY - 937
3- CediTeam - flopping - 921
4- sambaras - HamesHameson - 916
5- dixon52 - dixonspor - 907
6- sambaras - WhyDominikWhy - 903
7- may_35 - MAY5 - 901
8- ali-h-yildiz - kelepir - 896
9- dixon52 - dixonspor - 888
10- kosecki35 - Stephan Lasme - 884
11- kuzuthunder - 883
12- CediTeam - deadball - 882
13- OgzhnGnbkn - klopidogrel - 873
14- Studentist - VMicov - 871
15- Sambaras - Angelivion - 869
16- mstfkyn - graf - 868
17- aliyayla - yaylateam - 868
18- saykoteam - saykopaşa - 865
19- mstfkyn - henman - 861
20- HTC - HTCX3 - 861

Evet değerli GSbasket sakinleri, 6. haftanın panoraması ile karşınızdayız. Ligimizde bu hafta en yüksek puanı doğanayaytekin kullanıcısı aldı 197.5 puan ile. Genel sıralamaya baktığımızda Tolga Çıralı'nın floppingi'nin liderliği bıraktığını görüyoruz. Floppingle kötü bir hafta çıkarsa da DeadBall ile harika bir atak yapan Tolga Çıralı zirve yarışına yeni ve sağlam bir takım soktu. Kadrosunu da gördüğüm için DeadBall'dan yakın zamanda daha da yükseklere tırmanış bekliyorum. Geçen hafta harika atak yapan "kill em all" kullanıcısı bu hafta da atağını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta 2-3 hafta içerisinde takımının düşüşe geçmesini bekliyorum demiştim kendisine, yaptığı atak ile beni susturdu bu hafta için. Ve bu yılın 2 iddialı ismi sambaras kullanıcı adıyla Uğur Ortaç ve dixonspor kullanıcı adıyla Tanju Çiçek'e geliyoruz. İkisi de ligin en iddiaları yarışmacılarından olduklarını gösteriyorlar yine. Uğur Ortaç, Nunnually'den darbe alsa da Hames'te geri düşmedi. WhyDominikWhy ise 6. sıraya kadar ilerledi. Tanju Çiçek de 5 ve 9. sıralarda seyrediyor. Ligin iyilerinden may35 kullanıcısı (adını verirse iyi olur), 2 ve 7. sıralarda bulunarak şampiyonluk için çok iddialı olduğunu her hafta bir kez daha gösteriyor. Hakan Türk Stephan Lasme ile 10. sırada devam ediyor. Ben "klopidpgrel" ile 11. sıradaki yerimdeyim ve büyük hayalkırıklığı şu ana kadar. Diğer 2 takımımı da ilk 15 dolaylarına sokmazsam yıl benim için erken bitecek sürpriz bir şekilde. Başarısız bir yıl benim için devam ediyor. Salih Polat VMicov ile iddiasını koruyor. Ali Yayla ve Mustafa Kayan da ilk 20'de seyrederek yarışın içinde bulunuyorlar.

Parakhouski'nin 70 kredi olmasını beklerken yaptığı 3.3, Honeycutt ve Vesely'nin berbat haftası dengeleri epey değiştirdi. Krediseverlerin tercihlerinden Sanders, Dorsey, Dunston gibi oyuncuları puan da getirerek bu yola girenlere büyük avantaj sağladılar bu hafta. Teodosic'in içeride sadece 10'da kalması da haftanın sürprizlerinden. Yine Randolph da kötü bir hafta çıkardı.

Önümüzdeki haftaya bakacak olursak, uzunların yüksek rnk yapmalarını bekliyorum. Yani 4 uzunununda da iyi katkı alacak kullanıcıların sayısı bana göre epey fazla olacak. Bu durumda kötü yapması muhtemel uzunlardan bir an evvel kaçmanızı öneriyorum. İç sahada oynayacak takımın en çok süre alan uzunları tercih edilebilecek kıvamdalar. Forvet bölgesinde kredi için Singleton, Sanders, Simon tercih edilebilir. Ben kadrolarımı şimdiden kurmaya başladım, e bi yerde atak yapmamız lazım, yakışmıyor :) Zor bir hafta beni bekliyor çok kötü geçen haftanın ardından.

Tolga'nın tespitlerine katılıyorum. Geçen yıl çok erken yaptığım Teo-De Colo kombiniyle fark yapmış, ilk10'da 3 takımla yarışıyordum mesela. Tolga'nın uzunlar için belirttiği ikili kombinler gayet güvenilir. Huertel 31 krediden tercih edilebilir. Calathes'in fikstürü hala daha çok iyi, güvenilir 20 isteyenler için belki bu hafta bir tık az yapabilir ama önümüzdeki 3-4 hafta boyunca totalde iyi işler yapacağını düşünüyorum. Şimdiden herkese bol şans efendim.