Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

yalnız, tabi daha erken konuşmak için ama görünen köy de klavuz istemez, bu yaptığı resmen insanlık dışı, 32,3 pir - 24 sayı ortalaması nedir allah aşkına...

DONCIC, bu oyunun bu sene en büyük bilinmezi ve belkide hafta hafta şans faktörü getiren kaptan seçme olayını fiilen bitirmiştir. Macera aramayan herkese temeli benim puanlarla kur mesajı veriyor Luka kardeşimiz.

Bir suredir sehir disindaydim foruma yazma firsati bulamadim. Oncelikle herkese selam. Oyundaki bir suru degisiklige ragmen olumlu yonlerden da bahsetmekte fayda var. Ozellikle head to head ligi. Bence oyuna gelen en heyecan verici yenilik aslinda. Gecen hafta cok iyi takip edemedigimden Ledoyu kadromdan cikarmadigimdan Mehmet’e, De Colo’nun mactan atilmasiyla da 0.4 puan farkla Oguzhana mac vererek 2 onemli yenilgi aldim. 2 rakibimi de tebrik ederim.:) Her ne kadar onemli sanssizliklar yasasam da cidden ligin keyifli oldugunu soyleyebilirim. Oguzhan, Mehmet ve diger ismini saymadigim arkadaslarla lig zaten Turkiye siralamasini belirliyorken fiksturlu ligle oldukca heyecanli bir ligimiz oldu. Bu hafta Arda Ezere karsi muhtemelen galip gelecegim. Gerci gecen haftaki De Colo olayindan sonra buyuk konusmamak gerek:D 2 yenilgiden sonra onemliydi bu.

Gecen sene Gsbasket ligini ve cogu ligi kazandiktan sonra bu sene acikcasi klasik liglere katilma hevesim yoktu. Fakat Gsbasket ligine ozellikle de Oguzhanla konustuktan sonra bu hafta oncesi tekrardan katildim. Fenerbahce taraftari olmama ragmen en kaliteli lig oldugunu dusunuyorum ve bende ayri yeri var bu ligin sportmenligi ve kalitesiyle. Bu hafta sonuclariyla ustlere tirmanmayi planliyorum. Oyun yavas yavas oturuyor. Her ne kadar simdilik Doncic sebebiyle kaptan tercihi cok belirgin gibi olsa da ozellikle zor haftalarda cok fazla belirleyici ve degistirici olacagini dusunuyorum. Keyif alma oranimizin da sezon basina gore artmaya basladigini hissediyorum. İnsallah artarak devam eder bu. Herkese iyi haftalar.

DONCIC, bu oyunun bu sene en büyük bilinmezi ve belkide hafta hafta şans faktörü getiren kaptan seçme olayını fiilen bitirmiştir. Macera aramayan herkese temeli benim puanlarla kur mesajı veriyor Luka kardeşimiz.

Dediğiniz gibi kaptan olayı cidden devre dışı kalacak gibi geçen haftalarda macera aradım kaptan konusunda büyük zarar gördüm.Bu vakitten sonra risk almayı genelde seven biri olarak ben bile başka bir kaptan yapacağımı düşünmüyorum.Herkeste Doncic kaptan olacak ve oyun 7 kişi üzerinden oynanacak bu da fark yaratmayı zorlaştıracak.Zaten sıralamalarda da görüyoruz çok az farklarla sıralanıyor takımlar.

Tek bir oyuncuyu kaptan seçip çift puan almak yerine yani toplamda 9 oyunculuk bir puan almak yerine değişik bir puanlama olabilirdi bence.Oyuncularımızı belli bir sıraya koyup toplamda 10 oyuncu edecek şekilde puan alabilirdik.1,8-1,5-1,4-1,3 gibi çarpanları olabilirdi, böylece tek kaptanın şans unsuru aşağı inerdi.(Doncic'in şu anki durumundan bağımsız düşünün.)Ayrıca maçları iyi analiz edenler, oyuncuların performanslarını sezebilenler öne çıkardı.

Henüz maçlar sonlanmadı ama GS Basket Liginde 2. likten 5. liğe geriledim. Özellikle 2 takımıyla beni geçen Oğuzhan Günebakan'ı tebrik ederim. Bugün onun kadrosunda yer alan, Simon ve De Colo harika işler çıkardılar. Ben en iyi takımımda Simon almayı göze alamamıştım. Risk almanın gerekliliğini burada görüyorum. Gerçi geçen hafta da iyi oynadı ama maliyeti ucuz diye almak istemedim. Çok param kalacaktı geriye.Hata yapmışım. Bu arada rakiplerimizin kadrosunu görebilmek hem iyi hem de kötü olmuş. Oğuzhan'nın kadrosunu takip ederken sanki katilimin soğukkanlı nefesini ensemde hissedermiş gibi buldum kendimi.:D

Son düzenleme:
Simon a hiç güvenemiyorum nedense, ama De Colo nun geri dönmesi iyi oldu.

Sent from my iPad using Tapatalk

Henüz maçlar sonlanmadı ama GS Basket Liginde 2. likten 5. liğe geriledim. Özellikle 2 takımıyla beni geçen Oğuzhan Günebakan'ı tebrik ederim. Bugün onun kadrosunda yer alan, Simon ve De Colo harika işler çıkardılar. Ben en iyi takımımda Simon almayı göze alamamıştım. Risk almanın gerekliliğini burada görüyorum. Gerçi geçen hafta da iyi oynadı ama maliyeti ucuz diye almak istemedim. Çok param kalacaktı geriye.Hata yapmışım. Bu arada rakiplerimizin kadrosunu görebilmek hem iyi hem de kötü olmuş. Oğuzhan'nın kadrosunu takip ederken sanki katilimin soğukkanlı nefesini ensemde hissedermiş gibi buldum kendimi.:D

Ahahaha, usta kusura bakma korku saldıysam. Ama bangır bangır geliyordum be, GSBasket Classic'te ilk 5'e 3 takım soktum. Uğur da geliyor gümbür gümbür.

Genel olarak yerimde saydığım bir hafta oldu.Sezona yedeklere de önem vererek başlamam para olarak 1-2 takımımda avantaj sağlasa da Doncic gibi yıldızları geç almanın dezavantajını yaşadım.Şu an sadece 1 tane pahalı yedeğim kaldı önümüzdeki hafta itibariyle tüm paramı as kadroya ayırmış olacağım.Sezona her ne kadar kötü başlasam da ilerisi için umudumu koruyorum.Gsbasketteki rakiplerimin enselerindeyim hemen şampiyonluk havasına girmesinler :)
H2H e gelirsek Jankunas ısrarım pahalıya patladı.Onun fiyatını dengelemek için aldığım Diop da kötü alınca tamamen planlarım çöktü.Oğuzhan abiyi tebrik ederim.Head to head ligi son haftaya kadar çok çekişmeli bir lig olacak her takım her takımı yenebiliyor.

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar, yeni panorama ile karşınızdayız.

GSBasket Head to Head Ligi'nde çetin bir hafta oldu. Haftayı kazanarak kapatan Oğuzhan Günebakan, Hakan Türk, Samet Tütüncü, Uğur Ortaç, Mustafa Kayan, Hakan Lafcı, Hakan Sağlam, Yusuf Şenli ve Eyüp Özkaya'yı tebrik ediyoruz. Yenilgisiz ilerleyen Hakan Türk ve Samet Tütüncü, H2H ligimizin liderleri. Kendilerini tebrik ediyoruz.

H2H Ligi'nde haftanın maçları:

a) Ali Sercan Keskiner 169.6 - 175.4 Samet Tütüncü. Ligin yenilgisiz iki isminin kapışması son ana kadar kafa kafaya gitti. Samet Tütüncü 6 puan farkla galip kapadı. White ve Higgins'ten büyük kayıplar yaşasa da, De Colo - Norris Cole farkı ile galibiyete uzandı.

b) Hakan Lafcı 169.- 163 Cihan Yerlikaya. Deshaun Thomas'ın 31 rnk'lik performansı Hakan Bey'i galibiyete taşıdı.

H2H Ligi'nde haftanın galibiyeti:

Yusuf Şenli 174.6 - 85.7 Arya Ezer. Arya'dan acil toparlanma bekliyoruz, babası Arda Ezer'e selam olsun.

Gelelim GSBasket Classic Ligine;

GSBasket Classic Ligi'ndeki çekişme sürüyor. Yeni sistemle her an herşeyin olabileceği bir fantasy challenge ile karşı karşıyayız. Doncic, kendisini kaptan yapmayanlara ufak çaplı dersler vermeye devam ediyor. Simon'ın kısa forvet pozisyonunda yarattığı fark da haftanın diğer bir dikkat çeken unsuru. Shengelia'dan yalnızca 9 puan alanlar üzgün bu hafta. Önümüzdeki haftalar yine çok zorlu devam edecek. Yarış kıyasıya sürüyor.

GSBasket Classic Ligi ilk 10:

1- Niyazi Uğur Sesverir (787)
2- Oğuzhan Günebakan (773)
3- Uğur Ortaç (756)
4- Oğuzhan Günebakan (751)
5- Oğuzhan Günebakan (751)
6- Bayça Oral (750)
7- Uğur ORtaç (746)
8- Efe Cun (743)
9- Ali Sercan Keskiner (734)
10- Oğuzhan Günebakan (724)

Önümüzdeki hafta için herkese bol şans arkadaşlar. Şu an ligimizin ilk 3 'ündeki kullanıcılar, dünya sıralamasında da ilk 60'ta yer alıyor. Umarım topluca ambargo koyabiliriz dünya sıralamasına da zamanla. Yunanlılar çok başarılı ilerliyorlar, özellikle Olympiakos profilliler.

Genel olarak yerimde saydığım bir hafta oldu.Sezona yedeklere de önem vererek başlamam para olarak 1-2 takımımda avantaj sağlasa da Doncic gibi yıldızları geç almanın dezavantajını yaşadım.Şu an sadece 1 tane pahalı yedeğim kaldı önümüzdeki hafta itibariyle tüm paramı as kadroya ayırmış olacağım.Sezona her ne kadar kötü başlasam da ilerisi için umudumu koruyorum.Gsbasketteki rakiplerimin enselerindeyim hemen şampiyonluk havasına girmesinler :)
H2H e gelirsek Jankunas ısrarım pahalıya patladı.Onun fiyatını dengelemek için aldığım Diop da kötü alınca tamamen planlarım çöktü.Oğuzhan abiyi tebrik ederim.Head to head ligi son haftaya kadar çok çekişmeli bir lig olacak her takım her takımı yenebiliyor.

Rica ederim Mehmet, ben de kutluyorum. Açıkçası çekindiğim rakiplerden birisiydin, çok da iyi kadro yapmışsın. Aslında Hanga yerine Simon koyacaktım ben, senin Simon tutacağına emindim. De Colo almayacağına da emindim, yedeklerin dolayısıyla bütçen yok. Bu şekilde kazanabileceğimi hesaplamıştım. Ama ne olduysa son anda Simon değil Hanga almışım bu takıma. Simon iyi başlayıp, Hanga kötü başlayınca ufak bir kaygı olsa da De Colo sonradan topladı. Çok iyi bir fantasy challenge oyuncususun, fakat sezon başı yedek alman senin en büyük hatan idi. Şu andaki hareket hacmini de kısıtlıyor bu durum. Bir an evvel yedeklerden kurtulmanı öneririm.

Haftalık değerlendirme yazıları muazzam oluyor. Zevkle okuyorum ve bekliyorum.
İlk 2 hafta öylesine takım kurdum. 3.hafta biraz uğraştım 4. hafta da biraz olsada trickleri anladım bu oyunun. Yedekleri 3. haftada düşük puanlılarla değiştirdim. 4. haftada Doncic i alarak treni raya oturttuk.
Kadroda 2-3 defolu isim var. Onlar yerine istikrarlı adamlara yöneleceğim. Dünden beri oyuncuları değerlendirdim. Alacağım adamlarda alterntaifli olarak belli.
Seraphin ve Agravanis gidecek. Seraphin bu hafta 15 civarı yapabilir ama Barca da istikrar olmayacak. Kadrosu da oldukça geniş. İstikrarlı oyuncu yakalamak zor.
3. oyuncu olarak Pero Antic ten çıkmayı düşünüyorum. istikarlı 12 civarı rkg var ama üst sıralar için yetmiyor. Kararsız kaldığım konu bu haftada kadroda tutup yedeklerden birini değiştirip 200 k bütçemi alsam diye de düşünüyorum. Biraz da H2H daki rakibim Ömer e göre de değerlendireceğim.

GS basket classic liginde alt sıralardayım. Yalnız bu hafta 169,9 puan aldım. Round 4 puanları 128,4 gözüküyor. (bu son katılan takımın puanı mı? ) mesela 100.takım 174,6 puanla tamamlamış. Benim kaçıncı bitirdiğimi nasıl göreceğim? Hem genel hem haftalık olarak?

Oyunda ilk senem . Mantığı çözmeye çalıyorum. ilk 50 den düşmemek iyi mi kötü mü bilemedim :) 49.yum bu arada :) Bu hafta Datome ve Jankunas beni yanılttılar...
Head to head ' i çözemedim nedir?

Rica ederim Mehmet, ben de kutluyorum. Açıkçası çekindiğim rakiplerden birisiydin, çok da iyi kadro yapmışsın. Aslında Hanga yerine Simon koyacaktım ben, senin Simon tutacağına emindim. De Colo almayacağına da emindim, yedeklerin dolayısıyla bütçen yok. Bu şekilde kazanabileceğimi hesaplamıştım. Ama ne olduysa son anda Simon değil Hanga almışım bu takıma. Simon iyi başlayıp, Hanga kötü başlayınca ufak bir kaygı olsa da De Colo sonradan topladı. Çok iyi bir fantasy challenge oyuncususun, fakat sezon başı yedek alman senin en büyük hatan idi. Şu andaki hareket hacmini de kısıtlıyor bu durum. Bir an evvel yedeklerden kurtulmanı öneririm.

Aslında yedeklerin iyi olması söylediğinden farklı olarak hareket alanını arttırıyor. 3+3 değişiklik hakkın var diyebiliriz. Benim, pek parlak olmayan bir takımım vardı, risk alıp 1-2 düşük/orta değerde oyuncu alıp yedekleri kuvvetlendirdim, sonrada yedekleri teker teker oyuna sokarak kadroyu sağlam hale getirdim, Doncic-Ayon-De Colo gibi isimler bir arada. Forvet konusunda doğru tercihleri yapabilseydim (m. Thomas ve micov cardı) çok yüklere çıkabilirdi, o takım 160 küsür puan aldı.

Bize de imkan tanımak için bir tane daha h2h ligi açsak mı ? Ama kodu özel mesajla gönderin bu sefer.

H2H'de ilk mağlubiyetimi aldım rakibim Samet Tütüncü'yü tebrik ederim, fazla yanlış tercihler yaptım bu hafta, toparlanacağız inşallah, çift maç haftasını en az hasarla atlatmak iyidir yinede :)

Bize de imkan tanımak için bir tane daha h2h ligi açsak mı ? Ama kodu özel mesajla gönderin bu sefer.

Bu şekilde oluyorsa 2. bir lig H2H yapılıp Ayhan abi gibi bu işi bilen eskilerde lige alınırsa forum daha da şenlenir.

Bu arada H2H liginde 3G-1M ile ilk 4 haftayı geçirdim ama averajım -37.
Aykut Kocaman zihniyetine mi sahibim acaba :)