Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Head to Head liginde yer alan takımımda yapmış olduğum E.Green, L.Radosevic, A.Doornekamp OUT - N.De Colo, T.Robinson, D.Wright IN değişikliklerinden sonra kadrom şu şekilde oluştu.

L.Doncic (C), N.De Colo, A.Shved, T.Rochestie, C.Singleton, M.Bjelica, T.Robinson, D.Wright

Bu takımda De Colo'yu kadroya dahil etmek için E.Green'i çıkarmak zorunda kaldım, en azından bu haftalık, zor bir karar oldu ama onu çıkarmasam Rochestie veya Shved'i çıkaracaktım, ama bu haftaki maçlara baktığımda Green'in F.Bahçe deplasmanında zorlanma ihtimali daha fazla gibi geldi bana, üstelik Valencia gelecek hafta da deplasmanda oynayacak, umarım doğru kararı vermişimdir.

Bu takımda olmasa da diğer takımlarımda forvet pozisyonunda uygun fiyatlarıyla A.Abalde ve K.Simon tercihlerini de yaptım.
Herkese bol şans diliyorum.

Erick Green'i çıkartmakla harika bir iş yapmışsın. Rochestie'yi çıkarmamakla bir o kadar iyi bir iş yapmışsın. Green yaktı bizi.

Erick Green'i çıkartmakla harika bir iş yapmışsın. Rochestie'yi çıkarmamakla bir o kadar iyi bir iş yapmışsın. Green yaktı bizi.

Aynen öyle oldu, rakip F.Bahçe olmasa belki de çıkarmazdım ama bu maç özelinde zorlanacağını düşünüyordum açıkçası, Bir de Radosevic'i tutup Bjelica'yı çıkarsaymışım daha da iyi iş yapmış olurdum ya neyse bu da bişey :)

D.wright secimi yakti beni head liginde aslinda riski azaltip rakibimin kadrosunda tutacagini dusundugum Radosevici almayi da dusunmustum ama yapmadim yapamadim :)

H2H liginde rakibim Zeynep Emir'in kadrosu : Heurtel,Doncic,Simon,Melli,Ayon,Wanamaker,Shengelia, De Colo Yedekler:Erick Green, Egehan,Makiev, Arlauskas
Hepsini anladım da, bu kadronun değeri sanırım 13-14 milyon€ , Yedeklerden Erick Green'i görünce şaşırdım doğrusu=)

Son düzenleme:
En iyi durumdaki takımımda Rochestie 24, Vesely 25.3 ile başladı. İlk yarıda Singleton 14 rkg yaptı. Ama ah o D.Wright yok mu?

Bu hafta aslında iyi başladı sayılır benim için Dorell Wright'ı H2H dışında çoğu takımıma almadım.Oraya da rakibimin de alacağını tahmin ettiğim için aldım.Diğer güzel bir nokta Erick Green'lerden çıktım bu hafta genellikle.Rochestie her zamanki gibi yine kadrolarımdaydı.Shengelia ilk yarı iyi başlamadı pek ama toparlayacağını düşünüyorum.Şu ana kadar çok fazla oyuncum oynamadı asıl bundan sonrası önemli benim için umarım bu hafta başladığı gibi iyi gider

Bu hafta tüm planlarım Erick Green'i çıkarmak ve yerine Wanamaker almak üzerineydi. Green beklediğim gibi kötü yaptı fakat Wanamaker'dan 20-24 civarı beklerken 15.4'te kaldı. Tüm takımlarımda Singleton-Shengelia ikilisi yer alıyordu, onlar da ortalama bişeyler yaptılar. Kayıp yok gibi görünüyor. Tek eksiğim Dorell Wright olan takımlarımın, Simon-Dorell farkı dolayıısyla yitireceği kayıp. Sanırım bir de Wanamaker'ın Shved'ten eksiği olacak. Stabil bir hafta benim için. Dünya 23.sü takımım şu an Dünya 4.sü durumunda ama düşecektir. Galiba benim 1 oyuncum fazla dşğerlerine göre, ilk 15 Green tutmuş epey oradan da fark yapmış olabilirim.

Campozzo boş turnikeyi atmayıp, mola da çizilen set gereği dışarı Doncic e çıkardı. Doncic 3 lüğü kaçırınca maçı verdiler. Farkta aslında 2 sayı idi. Burada ki tercih ne olmalıydı?
Bence oyuncu biraz akıllı olup o turnikeyi göndermeliydi. Süre de 28 sn civarıydı.

İlk günü fena tamamlamadım ama çok daha iyi olabilirdi.Thomas Robinson ve Ayon beklentilerimin altında kaldı ama en azından batırmadılar da.Çoğu kişiye göre bugün daha az oyuncum oynamasına rağmen ilerlemiş gözüküyorum sıralamada Green ve Wright olmaması sebebiyle.Yarın önemli benim için çoğu kişide olmayan Jankunas,düşük bütçeli takımların almakta zorlandığı Clyburn var bunlar iyi yaparsa sıralamada ciddi anlamda yukarılara tırmanabilirim bu hafta.Bunlara ek De Colo da var ama büyük ihtimal çoğu takımda olacağından pek fark yaratmayacaktır.H2H da beklenildiği gibi zor bir eşleşme oluyor şimdiye kadar.Jankunas+Simon 27 yaparsa ben kazanıcam yapamazlarsa Hakan Türk son ana kadar sonucu belli olmayan bir eşleşme olacak gibi.

D.Wright herkesin kadrosundaymış ama kimse de birbirine çaktırmamış. Topluca patladık. Yalnız oradan bütçe açarak diğer oyunculara yüklenenler dolaylı yoldan kazandı. Benim bütçede 0,33 E kaldı. Ben haftaya kullanacağım artık o bütçeyi.
H2H de ki rakibim de D.Wright olmadığı için muhtemelen bu haftayı kaybedeceğim. Simon'un ekstra oynaması ve Clyburn ün ekstra kötü rkg almasına bağlı.
Green den çıkmıştım, sonra tekrar kadroya aldım. Bu hafta patladı ama onu kadrodan çıkarsaydım Pero Antic kalacaktı kadroda. O hiç oynamadı.

Yeni hafta başlıyor arkadaşlar. Yeni H2H ligimiz de hazır, artık panoramaya o lig de dahil edilecek ayrı bir konu olarak.

Head to Head Ligimize bakarsak, bu hafta en kritik karşılaşma Mehmet Yılmaz - Hakan Türk mücadelesi olacak gibi görünüyor. Bunun yanında Cihan Yerlikaya'nın kadrosu toparlanmaya müsait epey, Cihan Yerlikaya - Samet Tütüncü eşleşmesi de bence sağlam ilerleyecek. Herkese bol şans.

Yusuf Şenli'nin kadrosunun, ligin yenilgisiz isimlerinden Samet Tütüncü'ye sorun çıkaracağını tahmin ediyordum. Kalan oyuncular aynıi yani kazanan Pınar Karşıyaka'sı ile Yusuf Şenli oldu. (Yukarıda yanlış yazmışım ismi)

Diğer eşleşme de çok sağlam ilerliyor. Jankunas + Simon 26.6'dan fazla yaparsa Mehmet, yapamazsa Hakan Türk kazanacak. Çok küçük fark kalacağını düşünüyorum.

Bana ilk mağlubiyetimi tatdiran Yusuf Şenli arkadaşımı tebrik ediyorum :) Stratejik olarak dusunup dorel yerine radosevic i alsaydim sanirim galibiyet gelecekti ama tabi bunlarin hepsi bahane :) bu hafta yanlis tercihlerimle maglubiyeti hak ettim. Burdan bir cift laf da doncic e edip "üzdün beni çocuk" diyorum :)

Buradan Erick Green kardesimize birseyler soylemek istiyorum, hicbir takimimda yoktun, bu hafta Ne kadar Doncic varsa satip seni aldim, rezilleri oynadin resmen, Herkesin gucu bana mi yetiyor yahu :confused:

Ayrica Armani milanolu Amath Mbye kardesimi de tesekurlerimi sunuyorum, kucucuk maliyeti ile haftalardir makul puanlar kazandirdi. Butun Erick Greenlerin yerine Amath Mbyeyi alacam, hemde yari fiyatina :)

Bu arada en yuksek puanim 127 + will Clyburn +Kruslav Simon + Edo Muric + Jemal Mclean bekliyorum, bu hafta oyle aman aman yuksek puanlar olacagini dusunmuyorum. en azindan su 4 adamimdan bi 50 gelse yeter cok sey beklemiyorum, makul bir beklenti - 177 puanla belki ilk 500 icine girerim :)

Kadrolara baktım da benim için Hanga ve MCollum’un performansları çok önemli. De Colo hemen hemen herkeste var çünkü. Simon ve Clyburn için de kötü bir akşam diliyorum.

Genel olarak ilerlediğim bir hafta oldu sezona çok kötü başlamıştım 800-900 civarlarındaydım bu hafta Jankunas ve Thomas Robinson'dan batmama rağmen Green ve Wright'ın olmaması Clyburn,De Colo,Rochestie'nin iyi almaları özellikle Clyburn'ün 37.4 ü sayesinde 300 civarlarına geldim.Tabiki hala olmam gereken yerin çok altındayım ama yavaş yavaş üst sıralara tırmanacağımı düşünüyorum.H2H de ise haftayı mağlubiyetle kapattım.Jankunas sağolsun bu takımımda da vardı ve sadece 3 alması ağır darbe vurdu.Yine de canı sağolsun zamanında çok ekmeğini yemiştim kendisinin biraz da bunların hatrına yine bir 30 yapıp fark yaratır mı düşüncesiyle 2-3 haftadır kadromdaydı ama çıkma zamanı geldi galiba.Hakan Türk'ü tebrik ederim.Zor bir fikstürden çıktım H2H de artık seri galibiyetler almam lazım.

Clyburn trenini zamanında kaçırmamak gerekiyordu, iyice pahalandı da. Dün dünya genelinde 5.sıraya yükselmişken, Clyburn'ün 37 rnk'i beni 40'lara kadar attı. 23'ten 40'a geriledim, Clyburn'süzlük çok zor. :)

Head to Head liginde çok zorlu bir haftayı geride bıraktım ve 5'de 5 ile yoluma devam ediyorum, şans biraz daha benden yanaydı sadece, keyifli mücadeleden ötürü Mehmet Yılmaz arkadaşı da tebrik ediyorum, gelecek haftaki rakip Cihan Yerlikaya, onun da gayet iyi bir kadrosu var, yine zorlu bir mücadele bizi bekler