Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

GSBasket Classic Ligi'nde haftayı yine Niyazi Uğur Sesverir lider kapattı. Stimac'ın sağlam performansıyla Oğuzhan Günebakan'ı geçti ve liderliği aldı dünün ardından. Uğur Ortaç'ın yine atak yaptığını görüyoruz, 2 takımı iyi seviyede. Zeynep Emir ve Mehmet Yılmaz'ın arkalardan geldiği, Bayça'nın sıra kaybettiği bir hafta oldu ligin zirvesinde. De Colo ve Clyburn'ü hiç olmayanlar için oldukça sıkıntılı bir hafta oldu. Hele ki Dorell 6, Simon 12 yapmışken. Bu hafta ile beraber, kişiler tüm takımlarında aynı isimleri kaptan yapmayacak ve takım takım dağıtacaktır. Bu da oyunda çeşitliliği sebep olacak, sıralamaları sık sık değiştirecek. Donçiç her takımda kaptandı, 9 kişilik oyun (kaptandan bir tane daha), Donçiç dolayısıyla 7 kişi oynanıyordu. Şimdi işleyiş biraz olsun değişecek, ileride daha fazla değişecek. Laf salatasını bırakıp ilk 10'a geçelim.

GSBasket Classic ilk 10:

1- Niyazi Uğur Sesverir (971)
2- Oğuzhan Günebakan (940.3)
3- Uğur Ortaç (933)
4- Uğur Ortaç (925)
5- Efe Cun (924)
6- Oğuzhan Günebakan (923)
7- Oğuzhan Günebakan (918)
8- Oğuzhan Günebakan (904)
9- Oğuzhan Günebakan (892)
10- Zeynep Emir (889)

Gelelim GSBasket Head to Head Ligi'ne.

Head to Head Ligi'nde haftayı kazanarak geçen Oğuzhan Günebakan, Mustafa Kayan, Yusuf Şenli, Uğur Ortaç, Hakan Türk, Hakan Sağlam, Yasin Coşkun, Ömer Namık Sesverir ve Eyüp Özkaya'yı tebrik ediyoruz. Ligimizin artık tek bir lideri var: yenilgisiz giden (5/5) Hakan Türk. Kendisini tebrik ediyoruz.

Head to Head Ligi'nde haftanın maçı: Yusuf Şenli 158.8 - 152.7 Samet Tütüncü. Yusuf Şenli ligimizin yenilgisiz isimlerinden Samet Tütüncü'yü 6 puan farkla mağlup etti ve haftanın kazananı oldu. Radoseviç ve Lessort'un, Ayon ve Toko'yo üstünlüğü bu eşleşmede sonucu belirledi.

Head to Head Ligi'nde haftanın galibiyeti: Uğur Ortaç 159 - 70 Arya Ezer.

Önümüzdeki haftanın fikstüründe müthiş karşılaşmalar mevcut. Uğur Ortaç - Samet Tütüncü, Ali Sercan Keskiner - Hakan Sağlam dikkat çeken maçlar.

Ve yeni kurduğumuz GSBasket H2H Ligi'ndeki son durumu verip, önümüzdeki hafta için herkese bol şans dileyelim. Yoğun istek üzerine 8 takımlı kurduğumuz ligde bu haftanın kazananları: Oğuzhan Günebakan, Zeynep Emir, Kerem Seçer ve Erdi Kutlu. Kendilerini tebrik ediyoruz.

GSBasket H2H Ligi'nde haftanın maçı: Bayça Oral 133 - 152 Zeynep Emir. Bayça önde gitse de, De Colo etkisiyle kazanan Zeynep Emir oldu.
GSBasket H2H Ligi'nde haftanın galibiyeti: Kerem Seçer 149 - Tolgahan Çelik 92. McCollum, Green, Roll ve Ledo'nun kötü performansı Tolgahan Çelik'i fazlaca yaraladı ve kazanan Kerem Seçer oldu.

Önümüzdeki hafta için herkese bol şans.

Kanayan yaram SF pozisyonu için kimi alabilirim diye düşünüyorum..Simon forma giriyor ama 2 hafta deplesmana gidiyor..Hanga çok formsuz..Datome hiç verimli değil..D.Thomas inanılmaz istikrarsız ve güven vermiyor..En güvenilir el Clyburn fiyatı uçtu...Bu hafta kaptanı ve kadroyu yeniden düzenlemem gerekli..

Kötü haber Ayon sakatlanmış son lig maçında. Bir süre sahalardan uzak kalabilirmiş.
https://www.sportando.com/tr/ispanya/acb/252657/real-madrid-de-gustavo-ayon-da-sakatland.html

O zaman tek uzunu reyes kaldı madrid’in? Reyes 0.83 kredi ile düşünülebilir. Başka bir açıdan bakarsak; real kimle oynuyorsa o takımın uzunu iyi istatistik kasabilir. Zaten ikili oyun savunmaları sıkıntılıydı. Mesela bu hafta maccabi’yle oynuyorlarmış. Alex tyus bu profile uyuyor. Her ikili oyunda içine vurur. Diye düşünüyorum

O zaman tek uzunu reyes kaldı madrid’in? Reyes 0.83 kredi ile düşünülebilir. Başka bir açıdan bakarsak; real kimle oynuyorsa o takımın uzunu iyi istatistik kasabilir. Zaten ikili oyun savunmaları sıkıntılıydı. Mesela bu hafta maccabi’yle oynuyorlarmış. Alex tyus bu profile uyuyor. Her ikili oyunda içine vurur. Diye düşünüyorum

Randolph döndü Realde.

Sent from my iPad using Tapatalk

Kredi konusuna hakim arkadaşlar, konuyu bize aydınlatabilir mi? Mesela Thomas Robinson bu hafta ne yaparsa ne olacak gibi biraz açabilirlerse, diğer oyunculara dair hesaplamaları yaparız.

Kredi konusuna hakim arkadaşlar, konuyu bize aydınlatabilir mi? Mesela Thomas Robinson bu hafta ne yaparsa ne olacak gibi biraz açabilirlerse, diğer oyunculara dair hesaplamaları yaparız.

Evet arkadaşlar, benzer soruyu bende soracaktım. Doncic mesela, kredisi ne kadar daha artacak ? Eskiden biliyorduk ki ortalamasının 4 katı oluyordu. Sonuçta ortalama pir 30-35 olamayacağına göre 100 civarında kalacaktı kredisi. Şimdi mesela 3 lere gelece) mi Doncic ? Yada sıfır yapsa bile bazı oyuncuların kredisinin artacağını ( yada yüksek yapsa bile düşeceğini ) biliyorduk. Var mı mesela böyle oyuncular ?

Sent from my iPad using Tapatalk

Ben hesaplamaları çok bilmiyorum ama zarar ettirmeyecekler listemde (tahmini)

-Granger,Wanamaker,Rochestie,,Doncic,De Colo,Cole,Shved,Green

-Clyburn,Simon,Anderson,Deshaun

-Stimac,Gudaitis,Milutinov,Singleton,Lessort,Radosevic,Rubit,Lessort,Dunston

Bence Thomas Robinson kar ettirmez bu hafta über süper oynamassa..Errick Green in de artık müthiş yükseleceğini düşünmüyorum(CSKA nın önlem alabileceği kanaatindeyim).Tabi Micic Hunter gibi adamların da parası kesin yükselir..Brose li Wright da bu hafta yükselir gibi oyle 10 pr yapması yeterli.Bana çok güvenmeyin öyle bi ilk mesajımı atayım dedim:DBu arada Jankunas Mccolum yırtsınlar yine de yükselmez değerleri..

Son düzenleme:
Merhabalar kredi konusunda hafta sonu 20 oyuncuyu istatistiki açıdan değerlendirerek uzun bir yazı yazmıştım. Sonradan hep memnuniyetsiz gibi görünmeyeyim diyerek foruma eklemedim. madem bunu siz istediniz. Durum şu:)

-Oyuncuların ilk 5 maçtaki ortalamalarına göre kredilerinin hesaplanma olayı kesin olarak yok. Krediyi, kimsenin bilmediği bambaşka bir şekilde hesaplıyorlar.
- son hafta ilk haftadan oranla ne kadar önemli belirsiz. Melli örneğinden ilk haftanın da gayet önemli olduğu görülüyor. Bunu birazdan daha da açarım.
- %15 'in altında artmış veya azalmış oyunculara bakarsak oyuncu değerleri ortalamaların 80 ile 115 katı arasında değişiyor. Bu da bir sonraki tur için kredi tahmini yapmamızı imkansız hale getiriyor.

Örneğin :
Clyburn 24 ortalama ile 81 katı olan 1950 kredide; bir tur sonra ortalamasını 21'e düşürüp kredisi 2150'ye çıkabilir ;
Sergio R. 11.8 ortalama ile 114 katı olan 1350 kredide. bir tur sonra ortalamasını 12.5'e çıkarıp kredisi 1260'a düşebilir.

- Kesin kredisi yükselecek diyebileceğimiz oyuncular var mı? Sadece 1.15 artmış oyuncular için daha öngörülü olabiliyoruz. Doncic, De Colo, Green vs. bu hafta %15 arttı. Bu hafta ortalama bir değerle kredileri artar diyebiliyoruz. Ancak burada da karşımıza son 5 hafta muhabbeti geliyor. Kurallarda bize diyordu ki "son 5 hafta , son hafta en önemli olacak şekilde hesaba katılacak". Şahsen bunun uygulanacağından bile tam emin değilim. Velev ki uygulandı. İlk haftaki puanları direkt silmemiz gerekiyor.

Örneğin Green'in ilk haftayla beraber ortalaması 21.4 , değeri 1640 .. Kredisinin artması kesin.
İlk haftasız ortalaması 19,5 , değeri 1640... Kredisinin artması kesin değil.

Tam tersi durum da mümkün tabi
Simon'un ilk haftayla beraber ortalaması 10 , değeri 0.86. Kredisinin artması kesin değil.
ilk haftasız ortalaması 14.25 , değeri 0.86. Kredisinin artması hatta %15 artması kesin.

- Bu şartlar altında tamamen kredi temelli oyuncu seçiminde ilk haftası çok kötü olan simon (-7) veya melli (-5) gibi oyuncular mantıklı olabilir. Olabilir diyorum çünkü bununla ilgili de kesin bilgimiz yok üstte belirttiğim gibi.

- Oyuncuların istatistik kısmında son 3 ortalama ve son 5 ortalama ayrı ayrı verilmiş durumda. son 3 ort.> son 5 ort. olanların kredilerinin artma ihtimali düz mantıksal açıdan daha fazla elbette. Halihazırda %15 de artmışsa bu hafta ortalama bir puan kredilerinin daha da artması için yeterli olur.

Bu oyunun benim açımdan 3 temel taşı vardı.
1) Doğru oyuncu seçimi.
2) İstatistiki değerlerle 2-3 haftalık planlar yapıp , takım kredilerimin artması.
3) 2.madde sayesinde pahaca sağlam kadrolar kurup sonradan sıralamada ilerlemek.

ilk maddede maalesef hiç yeterince başarılı olamadım. Fakat en azından diğer iki madde sayesinde 3 yıldır ilk 100'de bitirmeyi başarabiliyordum. Bunu yazma sebebim oyunda artık 2. ve 3. maddenin geçerli olmaması. Açacak olursam:

Şu an en pahalı kadro: Doncic, De Colo, Clyburn, Jankunas, Vesely, Shved, Printezis, Rochestie. Toplam maliyet: 14.97 + 0.53 yedekler = 15.5
Daha 5. hafta bitiminde şu takımı kurabilecek bir sürü kullanıcı var. Çoğu kullanıcı için bundan sonra kredi sorun değil. İstedikleri oyuncuyu alabilecekler. Ve dolayısıyla artık oyunda tek bir madde geçerli: Doğru kaptan seçimi. Bu hafta kaptanınız De colo ve diğer birkaç oyuncunuz kötü müydü? Fark etmez her türlü sıralamada yükseldiniz. Misal bu haftanın h2h liginde en yüksek puanı 179.3 ile henman aldı. Neden? çünkü kaptanı de colo idi. (Diğer takımlardan farklı oyuncuları Robinson, Wright ve Goudelock tek haneli puanlar getirmesine rağmen).

Artık oyunun bundan sonrası eurolague captain's challenge.

Son düzenleme:
Hakan beyin belirttiği gibi oyuncuların istatistik kısmında Son 3 maçın ve son 5 maçın ortalaması var ancak son 4 maçın ortalaması olsa çok daha mantıklı olurdu. Daha kolay hesap yapardık.

%10,%15,%20,%25,%30 olayı ve oynanacak maçla beraber son 5 maçın hesaplanması kesin değil mi? Önceki sayfalarda böyle bir şeyler okumuştum, bilgilendirebilir misiniz? Tüm hesapları ona göre yapmıştım da..:)

Son düzenleme:
%10,%15,%20,%25,%30 olayı ve oynanacak maçla beraber son 5 maçın hesaplanması kesin değil mi? Önceki sayfalarda böyle bir şeyler okumuştum, bilgilendirebilir misiniz? Tüm hesapları ona göre yapmıştım da..:)

Evet ben dahil herkes buna yakın yüzdeler olacağını tahmin ediyordu. Ama maalesef yüzdesel bir hesaplama yok. %30, %25... veya başka matematiksel değerler ile oyuncu değerlerine ulaşmak mümkün değil.

Bu hafta cok pis geliyorum arkadaslar, butun inceliklerini daha yeni anladim cok sukur Fantasy Liginin, en iyi takimimdan 280 puan bekliyorum. Ne kadar Erick Green varsa sattim gitti, yolu acik olsun, isterse her mac 130 pir getirisi olsun, daha da sozlesme yapmam onunla,

Marc Garcia ya yuklendim bol bol, bucur mucur ama umudum cok fazla, gole maya calma calismalarim son hizla devam ediyor, Amath Mbaye, Vasille Micic, Dorell Wright, Alberto Abalde ve Kaleb Tarchweski gibi oyunculara verdim paraciklarimi,

Kahraman bakkal supermarkete karsi tiyatrosunun 57. versiyonunu umarim basariyla bitiririm. Cunku rakiplerim para babasi olmus, Hic olmayanin 15 m 16 m eurosu var, umarim sans guler de ( burada herkesin aklina sinan guler cagrisim yapacak istem disi ) basarili olurum.

Tüm kadrolarımda Ayon olması dolayısıyla zorlandım takımları yaparken. Bu hafta forvetlerin ne yapacağı çok muamma. Doğru forvetleri bulanlar avantaj sağlayacak muhtemelen. Özellikle SF bölgesinde Clyburn'ü olmayanlar ve alamayanlar için zorlu süreç devam ediyor. Clyburn yüzünden Dünya sıralamasında 40'a geriledim. Bu yıl 2 büyük hatam oldu şu an için görünen: 1- Clyburn'ü bu haftaya kadar gözardı etmem. 2- 2.hafta Pierre Jackson'ı neredeyse tüm kadrolarıma alıp kaptan yapmam. Yine de kadrolarım toparlandı ve GSBasket Classic ilk 10'da 5 takımlayım.

Hakan Sağlam'dan bu konuda net birşeyler duymayı çok istiyorduk, fakat ne olup bittiğini çözebilmek çok zor. Yazısı için teşekkürler.

2 saattir kadroyu yapıp yapıp siliyorum. Shengelia ya güvenemiyorum. Rochistie ye bu haftalık soru işaretleri var. Erick Green iyi puanlar alabilir ama kadroya De Colo ve Sheved i almam lazım. Dorell Wright tan ve Simon dan çıkacak şekilde kadroyu yapmaya çalışınca Sheved ve De Colo için bütçe yetmiyor.
Bir şekilde oluşturdum şuan kadroyu ama içime sinmedi. Son ana kadar değiştiririm gibi duruyor.

Sizce Ayon yokken Reyes yad Tyus denenir mi ?
Tyus, özellikle Maccabinin 2 hafta evinde oynayacak olması sebebiyle biraz daha aklıma yatıyor gibi.

Bu sefer takımları erken kurabildim, yarın da zamanım olursa son bir üstünden geçerim. Ayon sadece 2 takımımda vardı, birinde ciddi sorun çıkardı.
Değişiklik yaparken mümkün olduğunda uzun süreli isimleri almaya çalıştım. Bence artık Doncic-De Colo-Shved-Clyburn gibi isimlerin standart olarak kadrolarda olması lazım. Bu isimlerin yanına da Wanamaker, Singleton, Calathes, Gudaitis, Rochestie, Green, Vesely, Robinson, Sloukas, Robinson, Ayon, Jankunas, Printezis, Mulitinov, Randolph da ilk aklıma gelenler. yedeklere de kredi getirmesi kesin gibi olan isimleri eklemek lazım (mesela dorell wright geçen hafta tam bu işe uygun bir isimdi).
Bir de bende bazı isimlere karşı önyargı var, Desahun Thomas, Honeycutt, Bjelica vb gibi isimlere hiç güvenemiyorum.
aaa.jpg