Euroleague Fantasy Challenge 2020-2021

Ben de Real’in alternatifli kadrosu karşısında geçen haftaki gibi PIR cenneti olacaklarını düşünmüyorum pek ama yine de almazsam 30 yapacağını bildiğimden içim rahat etsin dedim. Real de baya formsuz olunca...

Abi kafayı yiyicem Efes maçında Eriksson’un ismi bile okunmuyor ama adam sürekli sayı atmış 13 sayı olmuş, daha da ilginci buna rağmen 5 pirde kalmış valla psikolojim bozuldu akıl tutulması yaşıyorum.
Erikson 13 sayı ile 5, Granger 5 sayı ile 16. Ben yatarken Granger ın sayısı yoktu ama pir 9 daydı. yüzdeli atmak kadar diğer istatistikler de önemli. De Colo, Shved falan hep aldıkları fauller ve faulleri yüksek yüzdeyle atmaktan coşuyorlar.

Zenit için verilen karar doğru bence sonuçta sistemin bu şekilde olacağı sezon başından tüm kulüplere bildirildi.Sisteme itiraz edilecekse o zaman edilmeliydi.Yani zaten Avrupa'da yerel ligler de olduğu için bubble vs yapmak da çok zor bu şekilde devam edilmeli yapacak bir şey yok.Tamam bu virüsten tamamen kaçınmak mümkün değil ama önlemini alıp ihtimali azaltabilirsin.Bugün en çok vakayla mücadele eden takımlar Khimki-Zenit hatta Cska tesadüf mü bence değil sen hâlâ maçlarını seyircili oynat sonra covidden oyuncum kalmadı diye erteleme iste.

Zenit için verilen karar doğru bence sonuçta sistemin bu şekilde olacağı sezon başından tüm kulüplere bildirildi.Sisteme itiraz edilecekse o zaman edilmeliydi.Yani zaten Avrupa'da yerel ligler de olduğu için bubble vs yapmak da çok zor bu şekilde devam edilmeli yapacak bir şey yok.Tamam bu virüsten tamamen kaçınmak mümkün değil ama önlemini alıp ihtimali azaltabilirsin.Bugün en çok vakayla mücadele eden takımlar Khimki-Zenit hatta Cska tesadüf mü bence değil sen hâlâ maçlarını seyircili oynat sonra covidden oyuncum kalmadı diye erteleme iste.
Kesinlikle katılıyorum. Bu sene geçen seneden farklı. Geçen sene bütün dünya hazırlıksız yakalandı. Euroleague belki de, o gün için en doğrusunu yaparak erken bir karar verdi ve sezonu sonuçlandırdı. Bugün baktığımızda farklı görünebilir ama Mart, Nisan tarihlerinde evlere kapandığımız dönemleri düşünün.
Şimdi ise durum farklı, doğru/yanlış tartışılır sabahlara kadar ama sonuçta bir karar alındı ve herkes devam ettiğine göre kabul etmiş demektir. Dolayısıyla biz her ne kadar çeşitli sebeplerden memnun olmasak da kimsenin (organizasyondaki kulüplerden) itiraz etmeye hakkı yok. Ben okumadım ama bir yerlerde ligin iptal edilmesi durumunda lider takımın şampiyon kabul edileceğini de gördüm.
Zenit, Khimki, Cska, Mehmet'in dediği gibi eğer bir yere itiraz edeceklerse, Rusya gibi vaka sayısının yüksek olduğu bir ülkede maçların seyircili oynatılmasına sebep olanlara gitmeliler.

İş sadece Rus takımlarında bitmiyor. Bu virüs tüm dünyada söz konusu şu anda. Bizim takımlarımız belki iyi korunuyor olabilirler ancak Asvel'de, Barca'da, Zalgiris'te de münferit vakalar görüldü. Yani sadece tek ülkenin takımlarını suçlamaya gerek yok. Tamam belki haklısınız, seyirci konusuna katılıyorum. Rusya'da bu kadar vaka varken seyircisiz oynatılabilirdi. Ama ne olursa olsun bu vakaların artacağı da bir gerçek. Önlemler tabi ki alınmalıdır. Diğer önlem alan ülkeleri de riske atmaya lüzum yoktur. Ama bu lanet virüs maalesef çok hızlı ilerliyor ve en ufak bir durumda başkalarına da bulaşıyor. Ne kadar önlem alırsanız alın sizi de bulabilir. Bizim yerel ligimizde bile şu anda sene başında vakalar görüldü. Efes'te oldu mesela, bizde oldu. O yüzden ben yine de ne olursa olsun kulüplerin hükmen yenik sayılması durumunu tam olarak haklı bulamıyorum. Farklı bir çözüm de olabilirdi. Yoksa bu sene bitmeyecek. Daha çok vakalar görülür. En sağlıklı olan takım şampiyon olur. Ve sezona kara bir leke sürülür.

İş sadece Rus takımlarında bitmiyor. Bu virüs tüm dünyada söz konusu şu anda. Bizim takımlarımız belki iyi korunuyor olabilirler ancak Asvel'de, Barca'da, Zalgiris'te de münferit vakalar görüldü. Yani sadece tek ülkenin takımlarını suçlamaya gerek yok. Tamam belki haklısınız, seyirci konusuna katılıyorum. Rusya'da bu kadar vaka varken seyircisiz oynatılabilirdi. Ama ne olursa olsun bu vakaların artacağı da bir gerçek. Önlemler tabi ki alınmalıdır. Diğer önlem alan ülkeleri de riske atmaya lüzum yoktur. Ama bu lanet virüs maalesef çok hızlı ilerliyor ve en ufak bir durumda başkalarına da bulaşıyor. Ne kadar önlem alırsanız alın sizi de bulabilir. Bizim yerel ligimizde bile şu anda sene başında vakalar görüldü. Efes'te oldu mesela, bizde oldu. O yüzden ben yine de ne olursa olsun kulüplerin hükmen yenik sayılması durumunu tam olarak haklı bulamıyorum. Farklı bir çözüm de olabilirdi. Yoksa bu sene bitmeyecek. Daha çok vakalar görülür. En sağlıklı olan takım şampiyon olur. Ve sezona kara bir leke sürülür.
Abi evet adil bir karar olmayabilir hükmen kararı ama bunun böyle olacağı sezon öncesinde açıklandığında ne oyuncular birliğinden ne de herhangi bir kulüpten bu karar yanlış Euroleague kararı gözden geçirmeli gibi bir açıklama geldiğini hatırlamıyorum.Sezon öncesinde karşı çıkılsa haklı bulurdum da işte sezon ortasında kuralı beğenmemek saçma geliyor bana.

Abi evet adil bir karar olmayabilir hükmen kararı ama bunun böyle olacağı sezon öncesinde açıklandığında ne oyuncular birliğinden ne de herhangi bir kulüpten bu karar yanlış Euroleague kararı gözden geçirmeli gibi bir açıklama geldiğini hatırlamıyorum.Sezon öncesinde karşı çıkılsa haklı bulurdum da işte sezon ortasında kuralı beğenmemek saçma geliyor bana.

Orası öyle Mehmet'cim katılıyorum ama hiçbir takım bu senenin başında sorunların bu kadar büyüyeceğini tahmin edemedi. Daha şimdiden her hafta en az 6-7 oyuncu,koçta korona virüs çıkıyor maalesef. Yani baştan itiraz edebilirlerdi haklısın ama, durumu tam olarak idrak edemediler. Şimdi içindeler yaşıyorlar. Ve ne euroleague yönetimi ne de takımlar buna bir çözüm bulamıyorlar. 2 taraf için de kötü bir durum. 2 tarafı da anlayabiliyorum.

Son düzenleme:
Eurolig kurali revize eder. Her ulkenin seyahat kurali ayni degilki.

Katılıyorum, takımlar bunun böyle olacağını tahmin ve idrak edemedi bence. Yeri geliyor biz de hayatta bazı şeyleri başından idrak edemeyip tamam diyip ileride pişman olabiliyoruz.

İlk yarılarda Zizic ve Rodriguez şov yapıyor. İkisini de almamıştım maalesef. İstemeye istemeye kredim olmasına rağmen son dakkada Wade Baldwin almıştım en iyi takımıma pişman oldum. Bayern şu ana kadar sürpriz yaptı ilk yarıda. Bakalım ikinci yarı ne olacak?

Micic-Baldwin yapmıştım ben de. Micic 22 getirdi Baldwin şu ana kadar hayal kırıklığı... Umarım çok ağlamam, elimde kalacak gibi bu hamle.
Rodriguez de benim geçen sezon başlarında daimi oyuncumdu ama sonra istikrar sorunu yaşamaya başladı. Bu hafta yapsa da önümüzdeki 5 hafta 15 ortalama yapar en fazla.

Bi oyuncu eksi getirecek kadar avel de olmamalı ya. Ulan Moraschini 0 a bile razıydım. Moral bozuyor abi şu olay. Resmen iki adım geri götürüyor. Emeğe yazık.

Şu oyunda belki de ilk kez Lucic’e başvurdum, doğru zamanı bulmuşum. Gecemi biraz umutlandırdı. Keşke kaptan yapsaymışım aklıma da gelmişti.

Moderatör tarafında düzenlendi: