Euroleague Fantasy Challenge 2020-2021

5 takımımın tamamında Mike James ve De Colo vardı, üç tanesine bu hafta Vesely'i de eklemiştim, diğer iki takıma ise değişiklik hakkım kalmadığı için alamamıştım, yoksa o takımlara da alacaktım. Üç oyuncu da iyi getirdi bu hafta. Bu üçlü sakatlık vs. olmadığı sürece bu sezon kadrolarda yer almalı bana göre.

Kafayı yiyicem bi uzun bulsam şu takıma, basıp geçicem oyunu... Dunston alıyorum süre almıyor, çıkıyorum 28 yapan Pleiss alıyorum bu sefer o süre almazken Dunston 32 yapıyor. Reynolds alıyorum 9 da kalıyor, çıkıyorum fenere şov yapıyor. 30 yapan Tavares alıyorum 8 yapıyor, çıkıyorum 15 e gelmiş. Bu sezon bi uzunda yüzüm gülmedi. Bi pivot bulsam iyi yerlere gelebilirim belki...

Aslında çok iyi gitmeyen bir haftaydı genel olarak benim için ama ilginç bir şekilde güzel bitti.Giedraitis ve Zaitsev çok ekstra katkı verdi.Zaitsev çoğu takımda olduğundan fark yaratmadı belki ama Giedraitis çok ekstra puan getirerek fark yaratmamı sağladı.Onun dışında De Colo-M.James-Lucic yine iyiydiler.Haftanın benim adıma hayal kırıklığı ise Baldwin oldu ama canı sağolsun.Gsbasket sınırsız liginde bir takımım 591 puanla 3.sırada bir takımım 586 puanla 5.sırada 13-15 ve 20.sırada da takımlarım var.İlk 4 hafta sonunda fena bir başlangıç değil ama daha iyi olabilirdi ilk haftaki rezalet olmasa.

Birebirde bir yenilgi daha aldım.Tek galibiyetim 3 yenilgim var.

120 puan yaptım bu hafta.

İlk hafta berbat bir başlangıç yapmama rağmen 2. hafta M.James - Loyd - Lucic - Mirotic - M.Fall gibi bir 5'e sahip olmuştum bu iskeletle devam etme şansım elimdem alındı.Mirotic virüs kaptı,sonra Loyd ve M.Fall'u çıkarmak zorunda kaldım.

Bu hafta Loyd yerine Delaney'i aldım,çok az oynamış ve 0 pr,bu benim hatam değil,tercih hatam değil bu,benim tercihim J.Loyd'du ama çıkarmak zorunda kaldım.

M.James'i bu sefer kesin çıkaracağım yine bir aksillik olmazsa.

Ergin hocanın Efes'i gibi başladım sezona,1 galibiyet 3 yenilgi.

Uzun yıllardır 90 ların başından beri Euroleague izlerim ama bu sezonki gibi takımların, oyuncuların istikrarsız görüntü çizdiği favori takımların sürpriz mağlubiyetlerle başladığı, bütçenin veya yeteneğin değil en çok isteyenin maçı aldığı bir başlangıç gibisini görmedim. Virüsün çok hızlı yayılması ki ( Alba nın da testi pozitif çıkan oyuncular nedeniyle bugün lig maçı ertelenmiş, hatta Causer pozitif çıkmış ve Madrid in de maçı ertelenmiş ) Fantasy nin oynanmasını çok zor kılıyor. Takımın çatısını kurdum artık arkama bakmam derken bi anda planlar alt üst oluyor. Çok sürpriz isimler inanılmaz performanslarla bi anda yüzünüzü güldürürken beklediğimiz isimler ensemizi karartıyor.

Bu hafta H2H ligine bi eksik ile başladım ki Abrines hemen girdiği anda sakatlandı ve rakibime 0.5 puanla maçı vererek ilk yenilgimi aldım. belirsizliklerle dolu yeni haftaya girilirken M.James, De Colo gibi isimler kadrolarda garanti görülürken yeniliklere açık olan risk alınması gereken kadrolarla haftaya girmem gerekiyor. Umarım tüm maçlar oynanır ve çok düşünerek kurduğumuz kadroları son anda apar topar değiştirmek durumunda kalmayız.

Son düzenleme:
O zaman şu takasları geri çevireyim. Bu arada takas hakkı yeniden 3 olmuş.

Değişiklikleri cumartesi yaparken takas sayısının olağanüstü durumdan dolayı geçici olarak arttırılmış olduğunu farkettim. Neyse ki en iyi haftamı geçirdiğim için 4 değişiklik hakkına çok da gereksinim duymadım ama yine de bu sezon özelinde çok manasız bir geri dönüş oldu bu. Görünüyor ki sadece geçtiğimiz haftaya özgü bir durumla karşı karşıya değiliz hiçbirimiz. Bu hafta tüm maçlar oynanacaksa hele geçen hafta mecburen çıkılan başta LOYD, DUBLJEVİC gibi oyuncuları nasıl geri alacağız. Bu oyuncuların takımlarında değil rakiplerinde problem olduğu düşünürsek de bu haftaki maçlara geçtiğimiz haftanın şartlarında çıkacakları da aşikarken. Üstelik ALBA ve Real'de -üstelik El Classico varken- COVID-19 vakaları bildirilmişken yeniden mi son anda kurallarda değişiklik olacak. Geçen haftanın ortasında bu hakkı tanımak zaten hsonu takaslarını gerçekleştirip vakalardan ,iptallerden ve değişiklik hakkının arttırıldığından haberi olmayanlara haksızlık olmuştu. Şimdi de aynı şeye yol açmamak için neden 4 sayısını standart belirlemediler anlamış değilim. Kaldı ki kadrosunda covid veya herhangi bir sebeple sakatlık simgesi olan her oyuncunun sınırsız değişebilmesi hakkı tanınması gerekirken bu yapılanı izah etmeye çalışmak mümkün değil.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bu geçici bir durum değil ki 1 kereliğe mahsus 4 hak veriyorsun. Bu halihazırda devam etmekte olan ve muhtemelen en az 1 yıl daha-inşallah sürmez- sürecek olan bir süreç.

Son 10 sırada başladığım yarışta üç haftada en iyi takımımla 83. sıraya çıkmışım.. Mecburiyetten idare etsin diye aldığım odionokov yerine 4 yaşındaki yeğenimi alsaymışım biraz daha ilerde olabilirdim halbuki. -5.4 yapmış sağ olsun. Artık hedefim ilk 50.. herkesin hedefi farklı tabii:)

Bir hafta geriden başlamak bana puandan ziyade parasal zarar vermiş durumda. Her sezon 5. hafta sonunda gayet üst düzey oyuncuların bulunduğu bir kadroya erişmiş olurdum. Bu sene hem o ihtimal ortadan kalktı hem de zaten oyuncuların yarısı covid'den maç yapamıyor olunca bütçelerin de öyle aman aman olmasına gerek kalmadı. Yine de huylu huyundan vazgeçmez. Aynı şekilde devam ediyorum bu sene de.

Yarın maç saatine kadar kontrol durumum olmadığı için de takımları şimdi kurdum. Umarım son gün sakatlık , covid vs. olmaz.