Euroleague Fantasy Challenge 2020-2021

Bu adam çok lanet pis bi adam. Kendi 20+ yaptığında takımda kalan herkes 3-5 arası yapıyor ve CSKA maçı kaybediyor. Bu hafta da Hackett ve Clyburn’ü söndürdü uyuz herif. Geçen hafta 40 puan toplayıp yaptığı Göksenin vari komikliklerle 20 ye kadar düşürmüştü puanını. İki ucu keskin lanet bir oyuncu.

İlk 3 hafta h2 liginde lider, normal ligde ilk 4 te olmama rağmen sanırım bu hafta oyuna havlu atıcam. Oyun çok saçma ve çok şansla ilerliyor. Tamam heyecanı burada olabilir ama bu kadarı fazla geliyor bana şahsen.
Fall da 7 sayı atıp 30 pir’e kadar yaklaşmış. Allah’ın Voigtman’ı çıkıp patlama yapıyor en olmadık yerlerde. Ve daha bir sürü şey... Bu haftadan sonra tamamen deneme yanılma yöntemiyle keyfime göre devam edebilirim.

Mike Jamesleri ben de azalttım biraz geçen sene takım tamamen onun üstüne gibiydi clyburn de sakat olduğu için.Bu sene çok fazla top kullanacak isim var etkinliği düşüyor o yüzden pek güvenli değil gibi artık fiyatını da düşünürsek ama tabi her an çıkıp 30 yapabilir o kalitede bir adam.

De Colo bence bu hafta 20+yapacak en iyi takımımda hafif risk alıp onu kaptan yaptım.

Lucic'den de çıktım 2.5 oldu fiyatı neredeyse ve sezona her ne kadar çok iyi başlasa da Lucic bu fiyata değmez bence o parayla Mirotic alınır tabi bütçeniz ikisine de yetiyorsa orası ayrı.

Bunların dışında Shved'i zaten geçen hafta almıştım çoğu takımıma.Polonara'yı aldım o da çok formda duruyor.Emanuel Terry ısrarım devam ediyor bu hafta da :) Jokubaitis de olmazsa olmaz zaten.Herkese bol şans

James ortalama getirdi. İyi günündeydi. Çıktığıma pişman oldum. Ama daha fazla da yapabilirdi. Günün karı De Colo ve Vesely'den çıkmam oldu. İkisi de 20'yi geçemedi. Senin kaptan yapman pek iyi olmadı Mehmet. Riskli bir karardı. Ama daha kötü de olabilirdi.

Lucic şu anda çok da iyi gitmiyor. Senin tavsiyene uydum birkaç tane Lucic'ten çıktım. Onun yerine Giedraitis aldım. Bakalım faydalı olabilecek mi?

Sabahtan beri Lucic istatistik hanesine bakıyorum gözlerimde sıkıntı vardır diye. 24 dakika süre almış hiç 2 sayılık atış denememiş 0. İşin ilginci 2 tane üçlük denemiş sadece koca maç... Bakalım daha neler göreceğiz.

James ortalama getirdi. İyi günündeydi. Çıktığıma pişman oldum. Ama daha fazla da yapabilirdi. Günün karı De Colo ve Vesely'den çıkmam oldu. İkisi de 20'yi geçemedi. Senin kaptan yapman pek iyi olmadı Mehmet. Riskli bir karardı. Ama daha kötü de olabilirdi.

Lucic şu anda çok da iyi gitmiyor. Senin tavsiyene uydum birkaç tane Lucic'ten çıktım. Onun yerine Giedraitis aldım. Bakalım faydalı olabilecek mi?
Mike James'i bu sene tahmin etmek zor olacak gibi çok inişli çıkışlı olacak takımda rol alacak oyuncu çok olduğu icin.De Colo riskti evet denemem istedim çünkü alternatif takımlarım var shved ve Mirotic'in kaptan olduğu.

Lucic dediğim gibi 2.5 m edecek bir oyuncu değil bence o paralara Shved-Mirotic gibi oyuncuları almak varken şu aşamada mantıksız.İleride para sıkıntısı olmadığı zaman düşünülür tabiki de 3 numaraya.

Giedraitis de güzel hamle ben bu hafta ona yer bulamadım ama Khimki karşısında bana 33 puan kazandırarak gönlümü kazanmıştı zaten.Baskonia'da bu sene Polonara ile Giedraitis alınır bence maçına göre.İkisi de iyi süre buluyor ve formdalar.

Baldwin ilk yarıda sanırım 14 lere kadar çıkmıştı maçı 15 le bitirmiş.Ya bence bu Baldwin Avrupa'da kalırsa bir Mike James-De Colo-Shved gibi avrupa standartlarında yıldız bir oyuncu olacak.Şut seçimlerine biraz dikkat ederse biraz da takımı yönlendirme özelliği katarsa kendine bence önü çok açık.Menajeri benim kadar PR ını yapmıyordur büyük ihtimal :) Baldwin menajerini değiştirmek istersen beni de bir düşün bir ara :)

Lucic bence de fiyatı çok yükseldi ama her maç 30 bandına oynayan adamı da çıkaramıyorum. Zira harika bir sezon geçiriyor kendisi. Fakat beynimin bir türlü basmadığı; bu adam bu akşam nasıl turnike bile denemeden koca maçı sadece 2 tane 3 lük denemesiyle bitiriyor. Anlayan varsa anlatsın bana da...

Lucic harika bir sezon geçirmesine rağmen klasik Lucic. Geçen sene de çok iyi başlamış sonradan performansında düşüş yaşamıştı. Bu sebeple çoğu takımımda yüksek fiyatını görünce kendisiyle vedalaştım.

Dün CSKA - Valencia maçını izleme fırsatı buldum. CSKA'nın kesinlikle bu senenin favorisi olduğunu düşünüyorum. Takıma yeni katılan yıldızlar Milutinov, Shengelia ve geçen seneki sakatlığından sonra adeta yeni transfer gibi dönen Clyburn'un takıma uyum sağlaması ve takım içinde rollerin keskinleşmesiyle Larkin'li Efes hariç kimsenin CSKA'yı durdurabileceğini düşünmüyorum. Tabi Mirotic olağan dışı bir performans sergilemezse :)

Fenerbahçe maçını da izledim. Bobby Dixon'ın ekstra performansı sayesinde kazandılar. De Colo ve Vesely'i takımlarımdan çıkarmıştım. Vesely iyi bir performans sergilese de (PIR açısında o kadar müthiş değil) De Colo yine bekleneni veremedi. Takım olarak bence iyi değiller ve De Colo'nun iyi oynamadığı neredeyse her maçı ekstra bir performans olmadan kazanmaları çok ama çok zor gözüküyor.

Genel görüş aksine Lucic ile ilgili çok bir pişmanlığım yok çünkü bu hafta da değeri yükselecek 2.40 üstüne çıkacak diye düşünüyorum. Haftaya değişiklikteki hak sayısına göre o değerden Mirotic ile değişiklik yapabilirim. Ondan sonra da Mirotic sabit oyuncu olarak kadromda bulunur muhtemelen. Bu hafta Mirotic 30+ yapmasın yeterli benim için.

Benim pişmanlığım son anda 4 oyuncuya çıkarılan hakkı görüp Baldwin'leri kadromdan çıkarmak oldu. İlk 50 hedefim bir süre daha bekleyecek belli ki:)

Bu oyun yogunken oynanacak bir oyun değilmiş onu fark ettim bu sene. Özellikle covidler havada uçuşuyorken.. Umarım daha cok ilgilenme fırsatı bulurum önümüzdeki haftadan itibaren.

Aynen öyle. Mirotic şov yapmadığı sürece pişman değilim. İsterse 3M olsun Lucic 22-30 arası yaptığı sürece niye takımdan çıkarayım? Mesela Simon’un kredisi de bence fazla ama çıkamıyorum çünkü adam sürekli 20+ yapıyor. Bu oyunun amacı zaten 0.3 kredi de olsa 2.7 kredi de olsa en fazla pir yapacak adamları kadroya almaktır. Adam her maç ilk periyottan 10+ pir yapınca istesen de çıkartamıyorsun kadrodan 😄 Bence bu ayın MVP’si Lucic seçilecek, seçilmeli de mantıken. En istikrarlı oyuncu şu ana kadar. Diğer bütün yıldızlar bi maç 20 bi maç 0 yapıyor. Bu adam ise düzenli olarak her maç da hem takımı taşıyıp müthiş katkı vermiş hem de istisnasız her maç 20+ yapmış.
Her neyse, benim de düşüncem en kısa zamanda Mirotic’i sabitlemek kadroda. Geçen sene en baştan Larkin’i kaptan yapıp yanına Mirotic’i koyup efsane puanlar almıştım. Ancak bu sene şu lanet covid yüzünden her hafta oyuncu sıkıntısı yaşıyoruz maalesef. O yüzden boşuna onu bunu alıp kaptan yaparım hayalleri de kurmamak lazım pek.

Lucic evet her maç 20+ yapmış ama nasıl yapmış ona bakmak lazım Maç başına sadece
5-6 top kullanıyor yani topu alıp potaya giden dripling üzeri şut atan bir oyuncu değil.Set üzerinden şutunu atan bir oyuncu.%63 le üçlük atmış bu sene bu yüzde tabiki de böyle devam etmeyecek. Lucic az top kullandığı için kullandıklarını da sokamadığı zaman verimliliği bir anda düşer.

Evet bu oyunun amacı kredisi ne olursa olsun en yüksek puan yapacak oyuncuları almak ama şu aşamada çok yüksek kredisi olmadığı için kimsenin bu krediyi düzgün kullanmak lazım bence Mirotic-Shved-De Colo gibi takımlarının bir numaralı opsiyonu olan oyuncular varken Lucic'e sıra gelmez onu demek istiyorum ama ileriki zamanlarda kredi sıkıntısı olmayan haftalara geldiğimizde düşünülür tabiki de Lucic

Tabiki orası öyle. Ben de zaten çıkmayı düşünüyordum ama kaç maçtır 22-30 arası yapıyor, çok da iyi getirisi oldu. Mirotic, Larkin, Shved’in olmadığı ortamda en yüksek katkıyı verdi. Bayern’in düzeni malum, düzen içinde bi oyuncunun vereceği katkı da az çok belli. De Colo James gibi bi öyle bi böyle adamların insiyatifine kalmaktansa, kimi zaman daha evla olabiliyor. Benim için Mirotic ve Larkin dışında herkes topun ağzına konulabilir. Bu ikisi de Avrupa’ya fazla oyuncular olduğundan her maç 30+ yapma, hatta en kötü maçlarında bile 15+ yapıp teraziye ağır basma potansiyeline sahipler. Her neyse Lucic’den fazlasıyla pir kazandıktan sonra ufaktan ayrılık zamanı gözüktü bana😄 Larkin bi parkelere dönsün de bakalım.

Shved ilk yarıda inanılmaz oynadı. 11 sayı 9 asist 3 ribaund, 21 ranking. bakalım kaçla bitirecek. İyi ki kaptan yapmışım yanıltmadı şimdiye kadar. Loyd'da iyi oynuyor. 11 rankingde. Ama biraz daha yüzdeli oynayabilirdi. Boş şutları kaçırdı. Johnny O'braynt ilk maçına çıktı Kızılyıldız'da. Çok şahsi oynuyor. Diğerlerinin fırsatlarını da harcadı.

Son düzenleme:
Simon harikasın da şu serbest atışları b*k var kaçırıyorsun anasını satıyım çok zor şey sanki sürekli 1/2 atıyorsun. Hunter sanki de zorlanıyor çizgide.

Benim için ne iyi ne kötü diyeceğim bir hafta oldu.İleriki haftalar için tek sorunum bütçe gibi gözüküyor nasıl oluyor bilmiyorum ama bu yeni formata geçildiğinden beri hep bu sorun oluyor ben de..Her sene olduğu gibi bu sene de sürpriz yapabilecek birkaç ucuz oyuncu bulmam gerekecek.

Ben alınca pas vermedikleri Martin bugün Efes pota altında çokça topla buluşup domine etti. Gel de oyna bu oyunu, lanet olsun.
Kaptan seçimi ve pivot şanssızlığımı aşarsam vurup geçicem ama şu iki sorun-şanssızlık belimi büktü.