Final 1. Maç | Fenerbahçe Ülker 81 - 59 Galatasaray CC

Eğer seri 1-1 olursa,vay Ülkerin haline :)

Yalnız biz bu seriyi 4-0 kaybetsek bile takımımızın alkışlanmayı hakkettiğini kimse unutmasın,zaten bütçe olarak bizden üstün bir takımla oynuyoruz.Onlar 21 sene sonra final oynattılar bize,yeni nesle basketbolu sevdirdiler.4-0 bitse bile (ki hiç sanmıyorum) hepsinin tek tek alkışlanması gerekir.Hepinize teşekkürler,alnımızın akısınız.
 
Bu inanmışlık beni çok mutlu ediyor. Bugün tribünden pek çok farklı kültürden birçok kişinin fikirlerini öğrenme şansım oldu. Normalde "Fb Ülker'in kadrosu bizden çok daha kaliteli, çok daha bütçeli, çok daha tecrübeli, hakemler de yanlarında olduğu için yenemeyiz" diyeceklerini düşünürken, konuştuğum herkes istisnasız şampiyon olacağız diyordu.

Herşeyi geçtim, bu düşünceyi takıma da aşıladık artık. Normalde final büyük başarı, bunun rahatlığına kapılabilirlerdi ama artık Jerry'den Luksa'ya, Tutku'dan Shumpert'a herkes o şampiyonluğu deli gibi istiyor, sonuç olarak hem takım olarak hem taraftar olarak bu şampiyonluğu onlardan daha fazla istiyoruz.

Aklım Fb Ülker tecrübesiyle ve her ne kadar pek kullanamasa da ev sahibi faktörüyle daha avantajlı diyor, ama bugün takıma ve tribüne bakıyorum, bu takım ve taraftarı nasıl durduracaklar ki diyorum.

Allah sonumuzu hayır etsin, çok güzel bir yola girdik, Hakan Üstünberk'in söylediği gibi "Bu takımı Euroleague Şampiyonu olarak görmek istiyoruz", o günler inanın hiç uzak değil.
 
Kesinlikle sabırlı oynamamız lazım.40 dakika aynı ciddiyetle savunma yapmamız lazım.Fark yaparsak bir şekilde hakemler devreye girecektir o yüzden seri için özellikte deplasmandaki maçlar için sabır çok önemli.Abdi İpekçi'de olağanüstü şartlar oluşmadıkça kaybetmeyiz gibi geliyor.Göksenin Barış Ermiş'e yaptıklarını Ukic'e de yapar ise skor opsiyonlarından biri devre dışı kalacaktır.Zaten rotasyonda biraz sıkıntıları var.Ukic'ten başka birinden daha destek çıkmaz ise o zaman bir sürpriz ile dönebiliriz.Buraya kadar geldik şu işi bitirelim artık.

MİRAS DEĞİL BU ALIN TERİ!
 
Ukic'i Göksenin, Sarunasi Evren, Tomas'i da Shipp tutsun. Eger finali basari olarak görürsek kaybederiz. ne olursa olsun saldirmaliyiz.
 
Play offlardaki bütün serilerde aynı şeyi söyledim. Bu final serisi için de geçerli.. İlk maç çok önemli.. Ordan 1 maç alıp dönemezsek psikolojik olarak da rakip rahatlar.. İçerde kaybetmeyiz diyoruz ben de buna inanıyorum ama saha dışı etkenlerin devreye kesinlikle gireceğini de unutmayın.. İpekçiye 1-1 dönersek her şey çok daha güzel olabilir.. Güzel günler yakında biliyorum sabretmek gerek ama görmek istiyoruz o günleri bir an önce..

Sen şampiyon olacaksın Seni sevmeyen ölsün ölsün!
 
bu sene mahmuti ve aslanlarına herkes inandıı durup durup duygulanıyorumm içimde bi hırs var şampiyon olcaz başka yolu yok.bişey olsada yolum istanbula düşse çünkü bütün maçları canlı izlemek istiyorumm.ama orda olan bütün galatasaraylı kardeşlerim takımı yalnız bırakmıcağını biliyorumm.....HADİ YENELİM ŞUNLARI.....


Buraya kadar gelmek hoştur amma,ŞAMPİYON olmak başkadır başka...
 
Sinan erdemdeki maçlar çok önemli. 1'ni alırsak psikolojik bakımdan da baya üst seviyede oluruz ve oradan şampiyonluğu vermeyiz gibime geliyor. Yeter ki orada bir maç alalım.

Hakediyoruz sonuna kadar bu şampiyonluğu.

Haydi aslanlar !
 
Vallah seri 3-3'e gelirse Sinan Erdemde GS'lı sayısı FB'li sayısından fazla olur. Öyle böyle olmaz yani. İpekçide yaratılan baskı, Sinan erdemde 30 bin kişi ile bile yaratılamaz. Bir kere salonun tavanı yüksek. Çünkü atletizm için yapılmış bir salondu. Ses boğuluyor ve rakibe baskı yapamıyorsun. İpekçi de ise 4000 kişi ile bile rakibi boğarsın. ki final serisi diyorum FB diyorum 21 yıl diyorum. Hafız uyan uyan.. :)
 
banvit serisindeki gibi ilk maçı alalım nası olsa abdi ipekçiden galibiyet cıkarmaları imkansız psikolojik ve moralmen onlardan üstün durumdayız haydi Oktay hocanın aslanları ....
 
takim iyi oynuyor ama rakibinde ne kadar guçlu oldugunu unutmamak lazim.
21 seneden sonra bu takim artik bu sampiyonlugu almali, baska yolu yok.
YURUYEDUR YENILMEZ ARMADA
 
Final serisinde kağıt üzerinde bizim üstün olduğumuz durumlar olduğu gibi rakibimizin de üstün olduğu durumlar var. Üstün olduğumuz noktaları parkeye yansıtıp, eksikliklerimizi asgari seviyeye indirebilirsek 21 yıllık hasreti sona erdirmek mümkün.

Rakibimizin kadrosu daha iyi ama takım olan biziz. Ve takım sporlarında kadrosu iyi olan değil, takım olmayı başarabilen mutlu sona ulaşır genelde. Ayrıca kenar yönetimi açısından da bariz bir üstünlüğümüz mevcut. Ve taraftar... Bizim Abdi İpekçi´de kuracağımız baskı kadar olmasa da Sinan Erdem´de rakip taraftar etkin bir rol üstlenecektir.

Tüm zorluklara rağmen finalden alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyorum. Zaten finale çıkarken bize kimse gül bahçesi vaad etmedi...

Vallah seri 3-3'e gelirse Sinan Erdemde GS'lı sayısı FB'li sayısından fazla olur. Öyle böyle olmaz yani. İpekçide yaratılan baskı, Sinan erdemde 30 bin kişi ile bile yaratılamaz. Bir kere salonun tavanı yüksek. Çünkü atletizm için yapılmış bir salondu. Ses boğuluyor ve rakibe baskı yapamıyorsun. İpekçi de ise 4000 kişi ile bile rakibi boğarsın. ki final serisi diyorum FB diyorum 21 yıl diyorum. Hafız uyan uyan.. :)

2002 yılını hatırlatarak bu konuyu fazla dillendirmemek gerek diye düşünüyorum.
 
Burada mantıklı yorumlar görmek gerçekten çok güzel. Herkes ne kadar zorlu bir sürece girdiğimizin farkında. İnancımızı, hırsımızı ve bu formumuzu devam ettirirsek şansımız oldukça fazla.

Basketbolda yıllar sonra bir Fenerbahçe finali. Keyfini çıkaralım..
 
Fenerbahçe nin benci kuvvetli diyorlar
Fenerbahçe nin bütçesi kuvvetli diyorlar
Fenerbahçe nin finale çıkmaması mucizeymiş bizim de finale çıkmamız mücizeymiş diyorlar

Bunları diyenleri kafama yazdım merak etmeyim
Şampiyonluk kutlamalarında kusacağım hepsini
şimdilik sabır..
 

Üst