Final 1. Maç | Fenerbahçe Ülker 81 - 59 Galatasaray CC

Efes en son şampiyon olduğu 2-0 dan gelip 4-2 yaptığı sene FBÜlker'i yıkan adam Shumpert'tı umarım o performansını tekrarlar.4 numarada Rancik'in sakatlığı çok büyük şanssızlık oldu.Bu tip gergin maçlarda iyi motive olup çok iyi işler çıkartıyordu.
 
Oktay hocam sampiyon olabiliriz.Cok bilmis basketbol yorumcularina ve nontvspor ve karsiyakanin tum medyasina yedirelim artik kalemleri.Hadi hocam insaAllah basaracagiz.
 
Herkes 2-4 peşinde ama ben 4-0'ın peşindeyim bunun içinde hedef ilk maçtır,bana göre biz onlara ters geliyoruz..
Bu sene fenerle oynadığımız 3 maçıda hatırlayalım..
İpekçideki maç klasik mükemmel tribün ve en üst seviye savunmaydı ve bu seride de İpekçide hiç sekmez dağıtırız..
Sinan Erdem'deki maçta ise baştan sona başa baş oynayıp son dakikalarda tecrübe farkı ile yenildik ki bu seride şampiyonluk için oynayacak olmamız ve inanılmaz birliktelik ve takım oyunu bu farkı ortadan kaldıracaktır..
Kupadaki maçta iste sanırım ilk 20 şutlarının hepsini sokmuşlardı ve 20 sayılardan maçı son dakikalara kadar taşımıştık fener bir daha o kadar iyi şut sokamaz diye düşünüyorum..
Muhteşem taraftarı,basketbol kimliği,birliktelik ve takım oyunu ile favori biziz bana göre..
 
Düşünüyorum.. Yazacak hiçbir şey bulamıyorum. Diyebileceğim tek şey: "Bu sadece bir başlangıç.." Güzel günler gedi artık. Yıllardır basketbolda ülkeri de arkana alarak kendi atını oynattın.Artık rakibin biziz fener. Bundan sonra işin hiç kolay değil.
 
fenerin sinan erdem'deki bütün euroleague maçlarını ve ligde de bir kaç maçını canlı izledim. onların en büyük handikapı kontrol dışına çıkmaları,özelikle ukic baskıda kontrol dışına çıkabiliyor,onun pas kanallarını tıkarsak ve onu hep birebir zorlamaya itersek takım organizasyonları çökecektir. bir de çok tecrübeli diyorsunuz da rakip ne zaman fener'i yakalasa eller titremeye ve şutlar saçmalamaya başlıyor. bu sene bütün oynadıkları maçlara yüksek yüzdeli şutlarla başladılar,bu üzerinde dikkat ile durmamız gereken bir konu. ilk çeyrek şut yüzdelerini en azından normalin üzerine çıkarmazsak maç onlar için gitgide zorlaşacak. ben yaklaşık 17-18 senedir basketbol maçlarını salonda izleyen biri olarak spahija'nın da iyi bir antrenör olduğunu düşünmüyorum,işler ne zaman kontrolden çıksa çözüm üretecek setler bulmaktansa herkesi fırçalamaya başlıyor,bu sene fenerin kazandığı maçların hangisinde mükemmel antrenör tercihleri gördünüz? ayrıca fenerin takım olmasında spahija'dan çok aydın örs'ün katkısı vardır.

fener tribünlerinden hiç korkum yok,kesinlikle duygusal düşünümüyorum alakasız bir seyirci,başarının taraftarı dolduracak o tribünleri,euroleague seyirci rekorunu 325 kişi ile tersten kırmış bir taraftar kitlesinden bahsediyorsunuz. valencia maçında dereyi görmeden pınarbaşına başladılar ve maç son topa kaldı. zaten bilet fiyatları 40-30-5tl olarak açıklanmış,bu da çekirdekçi tayfanın daha çok olacağını gösteriyor,bir diğer konu da ülker'in davetiyeleri, hakem masasının arkasında kalan maraton diye tabir ettikleri bölümün ortadan 3 bloğu davetiyeli seyirciye verilecek her maçta olduğu gibi ve vip diye tabir edilen kısmında aynı şekilde ortadaki 3 bloğu davetiyeye ayrılmış durumda.

benim rakipteki oyuncalardan tek aklımı kurcalayan preldzic,onun dışında farklılık yaratacak bir oyuncu göremiyorum. uzunlarımız kesinlikle onların uzunlarından daha iyi,ermal ve luksa faul problemine girmezse çok büyük sorun çıkarır hatta domine eder. rancik'in dakikaları çok değerliydi bizim için ama artık bahane üretecek durumda değiliz,oynayabilirse süper olur.son olarak jerry johnson,abdi ipekçi'deki banvit maçlarında oynadığı oyunu oynasın,izleyin o zaman şenlikleri.

totemleri ile meşhur fener taraftarı duyduğuma göre totemlere başlamış,biz de içinde barındırdığımız bütün renklerimizle dualarımızı ediyoruz,Allah utandırmasın.
 
Rakip Fenerbahçe. Rotasyonundaki önemli oyuncuları kaybetse dahi üst düzey bi' takım. Değerlendirmelerimizi ona göre yapmamız lazım.

Vidmar ve Mirsad'ı sakatlığa kurban verdikten sonra bu seride Tarance Kinsey'den de faydalanamayacaklar, bu bir artı kesinlikle bizim için. Ne kadar az oyuncu, serinin sonlarına doğru o kadar çok kondüsyon kaybı. 7 maçlık serilerde özellikle bu çok şey fark ettirecek. Bu sene oynadığımız maçlarda da, Efes yarı final serisinde de gördük ki Fenerbahçe oyun için de basketbol aklını sıkça yitiriyor. Emir'in sahada olmadığı dakikalarda bu daha da ön plana çıkıyor elbette. Bazı maçlarda düşük şut yüzdesiyle de oynasa benim gözümde Fenerbahçe'yi durdurmak onu durdurmakla eş değerdir. Bu yüzden serinin kilit eşleşmesini Preston Shumpert - Emir Preldzic olarak kurdum kafamda. 2 uzunlu oynadıkları sistem de Kaya ile eşleştiğinde, Kaya'nın hücum gücü olmadığından dolayı savunma da bir sıkıntı çekmeyiz, avantaj olarak da işin hücum tarafında hızlı ayaklarına yetişemez Shumpert'ın. Ama Neven Spahija'nın bu sistemi çok kullanacağını düşünmüyorum.

Sinan Erdem'deki iki maça Göksenin'le değil de Caner / Evren ikilisinden biriyle başlanmalı. Abdi İpekçi'de ise Göksenin'le. Ciddi süre almaya başladığı ilk sezonu olduğu için final serisinde - deplasmanda - tam olarak nasıl bi' reaksiyon vereceğini kestiremediğimden bu atmosferi daha iyi bilen biri ilk 5 olmalı. Veya Tutku'yu ilk beşe kaydırıp Tutku-Jerry-Shipp-Shumpert-Ermal beşiyle çıkmak da akıllıca olacaktır. Bunu deneyeceğini sanmıyorum gerçi Oktay Mahmudi'nin.

Marko Tomas'ın şutlarına kesinlikle el göstermek lazım. Bazı rakipler - özellikle dikkat ediyorum buna- savunmada onun şutunu riske ediyor ama bu maceraya girilmemesi lazım. Gününde oldu mu neler yaptığını biliyoruz zaten.

Bu sene oynadığımız Sinan Erdem'deki deplasman maçından bir level daha sakin kalmayı başarırsak 2 maçtan birini kopartırız. Öyle bir durum da - çok net söylüyorum - seriyi 4-2 alır kutlamalara başlar, gelecek sene çok üstün bir kadro kurup dev Euroleague ekiplerini burda nasıl dize getireceğimizi düşünür, Savaş abinin dediği gibi artık ilk deplasman hayallerimizi kurarız.

Takıma, koça, yöneticilere, masöre kadar herkese inancım tam. Orda bir maçı alalım, İpekçi'de ateşli bi' atmosfer değil cehennemi yaşatırız onlara!

Yüreğimizde, büyük aşkınla...
 
2 sene önce Efes 2-0dan dönüp şampiyon olurken serinin kilit oyuncusu Shumpertti. Galip geldikleri maçlarda 28 sayı , 20 sayı , 14 sayı ve son maçta 6 sayı bulmuştu. Bir diğer önemli isimde serinin sonunda FBÜlerden dayak diyen Kaya Pekerdi. Son maçta Shumpert susmuş, Kaya 23 sayı bulmuş. Çoğu pick&rollden. Gerçi o günle bugünü karşılaştırmak çok doğru olmasada bahsettiğim FBÜyü bitiren iki silaha da sahibiz.

Willie Solomonu Sinan güler baskısıyla bitirmişti, şimdi aynısını Gökseninden Ukice yapmasını bekliyorum.
 
Beni bu maçta Fener bahçenin dış adamlarından çok pota altı korkutuyor. Andric cok acemice faul problemine giriyor. Uzun rotasyonumuz daraldığı için oyuncularımızın faul problemine girmemeleri çok önemli. Kısalarda bence biz daha ağır basıyoruz...
 
Fenerbahçe çok rahat şampiyon olur diyen şu adama gücümüzü gösterelim..o bizi daha tanımıyo galiba...

http://megabasket.net/kose_yazisi.asp?ks=259

yazmak için yazılmış bir yazı,galatasaray-fener final serisi oldu,bunun hakkında birşeyler karalamazsak olmaz tadında yazılmış bir yazı olduğu çok belli,ayrıca ne olursa olsun,kimin ne söylediğinin hiç önemi yok,isteyen istediğini yazsın,oyuncular ve teknik ekip sahada,biz de tribünde üzerimize düşeni yapacağız.

yaklaşık 1 saat önce de kaan kural ntvspor radyo'da kaan kural fener 4-1 alır seriyi dedi,önemli mi benim için? tabi ki hayır,boş tenekeler tıngırdasın,biz işimize bakalım.
 
Bu başlığa yorum yapmak foruma ilk kayıt olduğumdan beri hayalimdi..
Bu hayalimin gerçekleşmesine sebep olan Oktay Hoca ve teknik ekibi ile tüm oyunculara sonsuz şükranlarımı sunuyorum..

Evet Fenerbahçe serisi zor olacaktır ama dünkü o oyunla o savunmayla o atmosferle Abdi İpekçi'de inşallah maç kaybetmeyiz.
Sadece Sinan erdem de en kötü bir maç kazanalım..

Şimdi bir hayalim daha var bu forumda..

2010-2011 Türkiye Deplasmanlı Erkekler Basketbol Şampiyonu Galatasaray başlığı altına da yorum yapmak :)

Oyunculara ve teknik ekibe sonsuz güveniyorum !!!

21 SENELİK BU ÇİLE EMİNİM BİTECEK BU SENE ŞAMPİYONLUK İLE !!!
 
Kaan kural ve ntv tayfasının fenerbahçe yandaşlığını bilmeyen yok,biz Galatasaray ruhuyla mücadele ettiğimiz zaman rakibin kim olduğuda umrumda değil.üzüldüğüm tek nokta rancik'in sakatlığı dolayısıyla aramızda olamayacağı ancak oktay hoca bu sorununda üstesinden gelecektir.takımımız'daki birlik onlarda yok,bizdeki taraftar onlarda yok,en önemlisi bizdeki yürek onlarda hiç yok.kağıt üzerinde takımlara bakılması yerine tarihte ne takımların kimler tarafından yenildiğine bakılmalıdır.Aslanlarımıza yürekten inanıyorum Allah yardımcıları olsun.
 
4 numarada sıkıntımız var deniliyo ama bence sertaç da 4 numarada kullanılabilir sonuçta fenerbahçede 4-5 ayrımı yok kaç sende oğuz-ömer-semih 4-5 oynadı bence sertaç da süre verilirse en azından defansda çok katkı verebilir diye düşünüyorum
 
Bu seriyi ister 4-0 kaybedelim ben takımımızın son maçında takımımızı elim patlayıncaya kadar alkışlayacağım size ne desek az aslanlar bu bile yeter ama şampiyonluk gelirse 10 yıl kutlarım :)
 

Üst