Final 1. Maç | Fenerbahçe Ülker 81 - 59 Galatasaray CC

Çok güzel maçlar olacağından şüphem yok.
Maçın kaderini ufak ayrıntılar belirleyebilir.
Bundan önceki maçlarımızda defalarca basket-faul attılar bu çok can sıkıcı oluyor. Ayrıca aynı şeyi biz yapamıyoruz Andriç kendisine faul yapılsa bile potaya vargücüyle asılsa smaç yapsa çok şey değişecek ama maalesef bu konuda bir şanssızlığımız var.
 
Bizim avantajimiz takim olmamiz.Fenerbahce kagit ustunde cok iyi oyunculardan kurulmus gozukse bile basketbol bireysel cabalarla bir yere varilabilecek bir spor degil.Lavrinovic,Kaya,Jasa,Sean bu takimin problemli oyunculari.Seneye Kaya disinda hicbiri bu takimda yer almayacak.Ukic,Thomas,Omer Onan ve Oguz bu takimin en onemli parcalari.Bu onemli parcalardan Thomas ve Omer Onani durdurabiliriz savunmamizla.Ukic ve Oguz bize problem olusturacaktir.Onlari ne kadar iyi savunabilirsek seri bize yaklasacaktir.Birde Karsiyakali oyuncular teknik faul almayacaklari garantisi aldiklari icin hakemlerle surekli oynuyorlar.Koclarida bu isi iyi yapiyor.Zaten etki altinda kalmaya gonullu hakemlerimizde hemen etki altina alinip aleyhimize rahatlikla fauller caliyorlar.Ben bu seridede bayan basketbol serisi gibi fauller yoluyla dogranacagimizi dusunuyorum.Ince ince dograyacaklar.4 faul limitimizi 2 dakika icinde doldurup karsiyakayi surekli faul cizgisine yollayacaklar.Bu savunmayi baska turlu kesme ihtimalleri yok.
 
omeronan_halukyildirim_600_4D5EG-530x265.jpg



Oktay Hoca kendinden emin
ama Haluk değil gibi:)
 
O salonda 12 bin kişi olacağına kimse bana inandıramaz :D Minimum 15 bin olur
 
Bende malesef Sinan Erdeme gidiyorum 2 3 kişi zaten oturarak izliyor millet maçı sorun olmaz ama bizim Abdi İpekçide fenerli adamlar çok çabuk kendini belli ediyor hayırlısı . Sağlıcakla ve galibiyetle döneriz umarım emin olduğum tek şey var yenilsek bile savaşacağız .
 
Biletler için ayrı konu açılmasını talep ediyorum, tek basketbol sitesiyiz Galatasaray'ın ve yarınki maça dair teknik kokan yazı bir elin parmağını geçmez.
 
Kritik nokta pota altındaki mücadele olacak diye düşünüyorum. Özellikle Oğuz'u durdurmalıyız ermal bu işi yapacaktır yeterki hakemler faul uydurmasınlar. Onları pota altında durdurursak maçı koparabiliriz. Sinirlerimize hakim olup sadece basketbol oynamalıyız. HAKEMLER BU SEFER EFENDİ OLUN azizcilik YAPMAYIN
 
bencede serinin kilit maçı ilk maç .zor olacak bizim için. ben ömer onan ve oguz dan çekiniyorum .eger bu ikiliyi iyi tutarsak maçı alabiliriz.ömer bizim maçlarda bir ayrı oynuyor. efesle ilk maçtada sazı eline aldı takımını kazandırdı. biz takım olarak maç sonunu iyi oynuyoruz .ama bireysel olarak maç sonunu oynayacak son adamımız yok malesef . o zaman ömer onanı maç sonunda özellikle 3. periyottan itibaren iyi tutarsak .kazanırız . tabi bu dedigim başabaş gidersek .bence jerry bir ritim yakaladı devam ettirirse ilk maçı alırız zaten sadece bir maç almamız gerekiyor dışarıda ben yürekten inanıyorumki saha avantajı dışında ülkerden her konuda üstünüz bir hava yakaladık takım ve taraftar olarak daha çok istiyoruz koçumuz onların koçundan katbe kat daha iyi .ipekçideki ilk maçta tutku ile andriçe çözüm üretemedi maçı bu sayede kazandık . ama banvit ve beşiktaş maçlarında bu setimizi çözdüler bu ikiliden set sayısı alamadık sanırım bu sefer önlem alacaktır kendi akıl edemese bile yardımcıları yarmıştır .ayrıca biz daha iyi bir takımız . yardımlaşma daha fazla savunmamız daha iyi taraftarımızı söylemeye gerek yok. zaten . bizim ihtiyacımız olan sadece ve sadece deplasmanda bir maç almak gerisini taraftar halleder zaten ipekçide ülkerin yapancılarının eli ayagına dolaştı ilk maçta inşallah kazanacagız allahın izni ile ilk maçtan çok umutluyum ve ilk maçı alırsak otomatikman .seri uzayacak buda bize extra bir avantaj saglayacaktır rotasyonda ülker hem yaş ortalamasından dolayı hemde rotasyondan dolayı serinin sonunu iyi oynayamayacak bizim kadar bu bir gerçek o yüzden çok asılacaklardır ilk maça hatırlarsanız beşiktaş maçlarında serkan erdogan maçın sonlarında kayboldu yoruldu ve son maçada çıkamadı sakatlıktan dolayı aşırı yorgunluk tan sakatlandı banvit maçındaki gibi .barış ermişe yapılan önde tam baskıyı ömere yapılırsa oda maç sonunu oynayamaz zaten hocamızda bunları düşünmüştür sanırım .hocaya çok güveniyorum . bu konuda maç içinde .yaptıgı takiklere yetişemeyecektir spehiva inş kazanacagız
 
Öncelikle çok sert bir maç olacaktır ancak maçın içinde kalmamız çok önemli sonuna kadar.Zaten maç sonuna kadar yakın olursa skor sanşımız artar.

Rancik'in olmaması kötü ancak fenere karşı uzun sorunumuz olacağını düşünmüyorum teori olarak olabilir ancak Kaya çok kötü bu sıralar.Bizim üstün olduğumuz nokta ise savunma.. özellikle guarda Göksenin,Evren,Caner ile baskılı savunma yapmak lazım.Onun dışında sayıları takım halinde bulmak gerekir,bench katkısıda çok önemli.Mesela Tutku-Andric ikili oyunları,Canerin savunma kaynaklı sayıları..Ceza atışları da çok önemli.
Yine oyun içinde zone,adam adama gibi savunmaları sonuna kadar denemek hangisi işimize gelirse ki ben alan savunması işimize gelebilir diye düşünüyorum.Fenerin uzunlar arası paslaşma kanallarını kesmek ve Tomas'a pota göstermemek önceliğimiz olmalı.

Her şey sahada olacak aslında teknik-taktik kadar kimin ne kadar istediğide önemli.Biz takımımızdan şu konuda eminizki o forma ıslanacak ve arma için sonuna kadar mücadele edecekler. Hadi yenin gelin Abdi İpekçi'ye şampiyon olalım..Başarılar Yenilmez Armada'ya..
 
Evet 100 üncü kez okuyorsunuz,21 sene sonra finaldeyiz,1000 kere daha yazıcaz bu 3 senelik bir vizyon,10000 defa daha söyleceğim finale çıkmamızda emeği olan Hakan Üstünberk-Oktay Mahmuti-Recep Şen-Emir Alkaş-Ali Türsan-Cem Civan-Büyük Galatasaray Taraftarına sonsuz teşekkürler,Açık gönlümüz cimbom,tutkulu savunmanla cansın(johnson),göksenin parke senin,evrenin sahibine dualarla yıldırım gibi andrictik bu şampiyonluğa,bi ayağı kısa olan başkanın takımını topallat be Caner,rakip Emir savunma demirini keser diyor,öyle bir savunki kendilerine şippp diye küfretsinler ...

"inandık size bu sene,görmek isteriz Şampiyonluklar içinde,Şampiyon olunca tüm Türkiye,inleyecek en büyük Cimbombom diye" besteyi çalanın bire birini sevsinler..
 

Üst