İspanya La Liga (Futbol)

Eminim Galatasaray - Fenerbahce rekabetinde bile böyle gereksiz seyler konusulmaz. Nedir sorun anlamiyorumki.

Emre Abi yazına sağlık.

Bazı arkadaşlar Barcelona'yı her yönüyle iyi bir takım sanıyor işte, gerçekleri ortaya koyunca suçlu oluyor insan.

Bu konun kitlenmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bana göre saçma tartışmalar yapıyor.Madrid'i destekleyen arkadaşlardan birkaçı "2 günlük Barçalı'lar konuşmasın" düşüncesinde.Yahu adam ister 1 saniyelik Barçalı olsun, ister 1000 yıllık Barçalı olsun konuşma hakkına sahiptir.Niye bundan gocunuluyor anlamış değilim.Sen Madrid'i destekle öbürü Barça'yı desteklesin.Gereksiz laf sokma çabalarından vazgeçelim.Barça Villa'yı alıyor hemen "Altyapıyla övünenler bilmem kaç milyon euroya oyuncu alıyor" deniliyor.Yav arkadaş adam almış işte.Ne diye hala laf sokuluyor.Bırakın Villa gelmiş tadını çıkaralım.Tamam Barça'nın altyapısı çok kötü.Milyon eurolar, dolarlar saçıp iyi bir takım kurmaya çalışıyoruz.Oldu mu?

Gereksiz bir Barça'yı ezme çabası var.Diğer başlıklarda buna rastlamıyorum.Seri A'da Tugay Roma hakkında yazıyor, bir başkası İnter'i, bir başkası Milan'ı yazıyor.Hiç kimsede birbirinin takımını ezmeye çalışmıyor.Burada da keşke böyle olsa.

Barcelona'yı tutup, takımını savunacak kadar dökümanı olmayan arkadaşlar başlığa girmezse, yada yazmazsa olur biter.

Kimse burada N.K.B.V.A.S de demiyor sonuçta, herhangi bir hakaret de yok.

Futbol bilgilerine güvendiğimiz Bülent Timurlenk, Dağhan Irak gibi isimler de Barcelona'nın karanlık ve bilinmeyen yüzünü yazdılar zaten, bu başlığın önceki sayfalarında da hepsi mevcut.

Barcelonalılara Madridli olun demiyoruz, istemeyiz zaten ama en azından tartışma yapabilecek bir bilgi birikiminiz olsun, yukarıda Emre Abi'nin paylaştığı tarzda bir yazınız olsun, ona göre değerlendirelim biz de.

Son olarak da Umut;

Real Madrid çok para harcıyor, biz hep altyapıdan çıkarıyoruz diye dalga geçmeye çalışırken iyi, David Villa'ya 40 milyon euro verip, Madrid altyapılı Mata'ya kanca atınca başlık kapansın oluyor öyle mi?

Umut Öncel' Alıntı:
Bu konun kitlenmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bana göre saçma tartışmalar yapıyor.Madrid'i destekleyen arkadaşlardan birkaçı "2 günlük Barçalı'lar konuşmasın" düşüncesinde.Yahu adam ister 1 saniyelik Barçalı olsun, ister 1000 yıllık Barçalı olsun konuşma hakkına sahiptir.Niye bundan gocunuluyor anlamış değilim.Sen Madrid'i destekle öbürü Barça'yı desteklesin.Gereksiz laf sokma çabalarından vazgeçelim.Barça Villa'yı alıyor hemen "Altyapıyla övünenler bilmem kaç milyon euroya oyuncu alıyor" deniliyor.Yav arkadaş adam almış işte.Ne diye hala laf sokuluyor.Bırakın Villa gelmiş tadını çıkaralım.Tamam Barça'nın altyapısı çok kötü.Milyon eurolar, dolarlar saçıp iyi bir takım kurmaya çalışıyoruz.Oldu mu?

Gereksiz bir Barça'yı ezme çabası var.Diğer başlıklarda buna rastlamıyorum.Seri A'da Tugay Roma hakkında yazıyor, bir başkası İnter'i, bir başkası Milan'ı yazıyor.Hiç kimsede birbirinin takımını ezmeye çalışmıyor.Burada da keşke böyle olsa.

Umut sen beni yanlış anlamışsın, yazdıklarımı da..
Buradan çıkan sonucu ben sana yazayım ; ikisi de sütten çıkmış ak kaşık değil.. real madrid'i kralın takımı, aristokrasinin temsilcisi , barcelonayı ise ezilmişin takımı diye ayırmaya karşıyım sadece. bunu bugün düşünmedim. hep düşünüyordum, dağhan'ın yazısını görünce tetikledi.. niye barcelona tutuyorsunuz diye bir vurgu yok orada.. herkes istediğini tutar. benim derdim bazı olayları ön plana çıkarmaktı, çünkü burada bu konu çok tartışıldı zamanında.. olayı boyutlandırmaktı.. Barcelona da Real Madrid kadar endüstriyel futbolun içindedir.. Bunu söylüyoruz.. Niye Villa'yı aldınız falan diyen de yok..Sonuna kadar tadını çıkarsınlar.. Sadece böyle biz ağayız, biz paşayız edebiyatı yapılmasın diye yazdım.Yazdıklarım da orada duruyor.. Ne yazmışım, ikisi de endüstriyel futbolun unsuru ama Barcelona inkar ediyor.. Hepsi bu.. Barcelona istediğini yapar ama yaptıklarını inkar ediyor diyoruz..

Sen olaylara Barcelonalı olarak bakıyorsun. Benim yazdığım herşeye sonuna kadar karşı çıkabilirsin ama "konu kilitlensin " demek bence en saçma yaklaşım. Seninle aynı düşünmüyoruz diye konu kilitlenmez.. Sen bizim gibi düşünmediğini yazabilirsin.. Şu yukarıda yazılan hiç bir şeye itiraz etmemişin, yanlışlamamışsın, yalanlamamışsın, cevap vermemişsin.. Var mı orada yanlış bir şey, sen ondan bahset bize.. Forumlar fikir yarıştırmak için var..

Umut Öncel' Alıntı:

Bunun tek sebebi var, Barca'nin diger tüm takimlardan farkli olmasi.

Ben Barca'yi Galatasaray'a benzedigi icin seviyorum, takiminin iskeletinin altyapisindan ciktigi icin seviyorum, keyif verdigi icin seviyorum. Real Madrid'i de sevmiyorum cünkü Fenerbahce'ye benziyor, bir ton para harciyor, transfer yapiyor kendini yükseklerde görüyor.
Beni ilgilendiren kisimar bunlar ve bu kriterlerime göre Barcelona cok daha sempatik bir takim bana göre. Ben fanatik Barca hastasi da degilim fazla derinlere inip oralari kurcalayacak vaktim de yok. Normal bir izleyici olarak bakiyorum, Barca tüm takimlardan farkli geliyor bana. Bu yüzden de daha cok sempati duyuyorum bu takima.

Iyi ki Villa'ya Ibrahimovic'e para harcadi Barca, hemen yerin dibine sokun. Xavi, Iniesta, Messi ve Puyol'dur bu takimin iskeleti, hepsi de altyapidan.
Ayrica reklam olayi da gecmis arada. Bir formaya ana sponsor reklami koydurmus Barca da bizim mi haberimiz yok? O reklamsiz formayi da bir firma yapmak zorunda degil mi? Yapan firma da babasinin hayrina yapmaz heralde illaki orada logosunu kullanacak.

Salih Coskun' Alıntı:
Iyi ki Villa'ya Ibrahimovic'e para harcadi Barca, hemen yerin dibine sokun. Xavi, Iniesta, Messi ve Puyol'dur bu takimin iskeleti, hepsi de altyapidan.Ayrica reklam olayi da gecmis arada. Bir formaya ana sponsor reklami koydurmus Barca da bizim mi haberimiz yok? O reklamsiz formayi da bir firma yapmak zorunda degil mi? Yapan firma da babasinin hayrina yapmaz heralde illaki orada logosunu kullanacak.

Salih, sen benim demek istediğimi anlamışsın aslında.. Dediğim de tam olarak bu.. Alın abi Villa'yı.. Çok kral adam.. Hayrını görün.. Ama çıkıp da biz ezilmişiz, Real Madrid eziyor bizi demeyin.. Yeri gelince biz de alırız deyin, konu kapansın.. Bütün dünyaya edebiyat yapıyorsunuz Katalunya diye.. Geçen sene Diyarbakırspor maçlarında olanlar hoşunuza gidiyor muydu ? Ezildik diyorsunuz Kral Franco tarafından, ezilmiş takımınız yukarıda işte.. Uçakta keyifler keka, uzakdoğuya para küplemeye gidiyorlar..

Ama bak ne diyorum, bizi ilgilendirmez.. Gerçekten.. Yeter ki çıkıp da yalan söylemesinler insanlara.. Artık kimse yutmuyor bunları çünkü.. Sorun Real Madrid- Barcelona çekişmesi değil. O ayrı konu.. Sorun tam olarak şu ; Real Madrid bu yolun yolcusu olmuş ama inkar etmiyor, Barcelona da aynı yolda yürüyor ama ben temizim diyor.. Biz de bunu yutmuyoruz. Olay bu.

Ne olursa olsun bu başlığa yazı yazmıcam diyorum ama harbi yazılanları okudukça anlamadığım bir şekilde sürekli laf sokma sürekli didişme isteği defalarca zeytin dalı uzatılmasına rağmen aynı tutumun devam etmesi anlaşılır gibi değil.Gazanfer söylicek biz susacaz sabır noktası var insanların değil mi lanet Barcalılar hepimizin canı cehenneme var olsun Real var olsun Galacticos.

Barca'yı tutuyoruz diye Fenerli dediniz,
Barca'yı tutuyoruz diye cahil dediniz,
Barca'yı tutuyoruz diye NKBVAS gbi absürt kelime kullanılmasına rağmen ses çıkarmayın haklısınız dediniz.

Barca tutanlar ölün de rahatlasınlar ya da buraya hiç girmeyin de rahatlasınlar.

Emre Abi, önecelikle belirteyim ben sırf senin paylaştığın yazı yüzünden başlık kapansın demedim.Madrid-Barça maçından sonra mıydı, yoksa Barça-Inter maçından sonra mı tam hatırlamıyorum, yazılan çirkin iletiler ve ikili kavgalar yüzünden 1-2 sayfa silinmişti yetkililer tarafından.O günden bugüne değişen fazla birşey olmadığını düşünüyorum.İlk el clasico'dan sonra muhtemelen yine 1-2 sayfa silinecektir.

Gelelim paylaştığın yazıya.Yazı çok güzel.Ona kesinkle söylediğim birşey yok.Yazanın eline sağlık.Ama o yazıdan sonra Barça'nın uçağının resmini paylaşmışsın ve bana göre Barçalı'ları tahrik edici yazılar yazmışsın.Yine bana göre düşüncen özünü kaybetmiş.Sonra bana cevap verdiğin yazıda savunduğun tezi çok güzel açıklamışsın.Düşüncene saygı duyuyorum.Böyle tahrik içermeyen yazılara canım feda.

Adam açık açık 3-4 sayfadır hakaret ediyor buradakilere.
Kimse ağzını açıp birşey demiyor ayıptır vallahi de billahi de ayıptır.

Kimse ölmesin yahu, Allah korusun, hepimiz Galatasaraylıyız :)

Spor kardeşliktir, barıştır.

Barcelona'nın Galatasaray'dan ziyade fenere benzediğini 7-8 örnekle açıklayınca Barca'ya tutanlara fenerli mi denmiş oluyor?

Ayrıca yine benzer şekilde o tarz bir küfür hiçbir zaman etmediğimi, etmeyeceğimi belirttim, şimdi böyle diyince o küfürü nasıl kullanmış oldum anlamadım ciddi şekilde :roll:

Kimse sussun da istemiyorum da savunduklarını körü körüne değil dökümanlarla geçmişle savunsun istiyorum sadece, bu suçsa suçluyum tabi.

Son olarak biraz da Onur Abi-Şamil Abi-Kerem Abi üçgeninde Onur Abi'yi biraz daha kızdırmak için yüklenmiş olabilirim bazı mesajlarda, aşırıya kaçılmış olabilir ama yukarıda da dediğim gibi herşeyden önce Galatasaray gelir.

Ayrıca ben bazen sırf bu başlığa yazmak için bile giriyorum foruma, çok zevk veriyor bana buradaki atışmalar, bazı kişiler niye fazla alınganlık yapıyor bilmiyorum.

Geçen sene El Clasico'da yenildik 2 defa şanssız biçimde de olsa, yine burada Madrid'i sevdiğimizi söyledik.

Messi'ye "Ayağın kırılsın", Xavi'ye "Allah belanı versin" gibi laflar da etmedik hiçbir zaman.

Bazen biraz abarttığım, biraz dozu kaçırdığım zamanlar oluyor ama bazen de burada yazılanların neyi dokunuyor anlamıyorum.

Başlık iki üç gün boş durur sonra bir mesaj yazılır.Barçalılar da bize bunu dedi olur.Abilerim kardeşlerim ben bu konunun giderek çirkinleştiğini düşünüyorum.(kapatılsın demiyorum).Bir kez olsun yazmadan bir kez daha okumakta fayda var.
İyi geceler.

Cidden şaşırıyorum şu başlığı görünce. Oysa ki bu başlık herkesin keyif aldığı, birbirini üzmeden takıldığı başlık olarak hayal ettim hep.

Şimdi geçen sezon için Şamil´le iddiaya girdik. Sezon sonu şampiyonluk için mi girdik yoksa Madrid´ deki maç için mi hatırlamıyorum (aslında hatırlıyorum da böyle yazasım geldi :) ), neticede her iki ihtimalde de kazanan ben oldum. Ha o yemeği (iddianın adını şimdi koymuş oldum) ısmarlayım dese de ısmarlatmam Şamil´e. Çünkü o zaman şu yemek borcunu öde artık deme hakkım olmaz. Keza Erdal, onun ısmarlayacağı çayı da içmem. Ama çay ısmarlayamacağı her ortamda gündeme getiririm, çayımı ısmarlasana artık diye. : )

Boşverin yahu... Ortak paydamız Galatasaray değil mi, neden birbirimizin kalbini kırıyoruz, birbirimizi rahatsız edici yorumlara yöneliyoruz.

Ben bu Barçanın Villaya falan para vermesi kadar normal ne olabilir ki ona taktım.. Bir zamanlar Galatasarayımızda alt yapısıyla övünürdü ve ya yerlileri ile gençken alıp yetiştirdiği oyuncuları ile bkz. Emre,Okan,Hakan(2),Arif,Hasan,Ümit,Bülent Kaptan vs vs.. Ama bunların yanında hiç mi oyuncu almadık?? Hagi(en büyük yıldızımız) geldi Popescu geldi Jardel geldi(28 milyon dolara) vs vs..

İşte bende Barçayı Gs ye benzetiyorum bu yönü ile.. Messi Xavi İniesta Busqest Puyol Valdes Pedro ve bunlardan en az 6sı oynuyor her maç.. Ve 6 tane as oyuncu alt yapıdan yetişmiş bir takıma transfer yapıyor diye eleştiremezsiniz.. Ki trasnferler yan parça olarak alındı.. Hagi gibi takımın beyni olarak değil.. Bu takımın iskeleti puyol xavi iniesta messidir..

Ayrıca Asyaya falan gidip sponsorluk anlaşmaları yapmak kadar doğal bir şey yok.. Yani forma reklamı alma forma satışı için gezme çeşitli şeylere katılma isterseniz bir de biletleride bedavaya verelim..Asyaya gidip gezmekde Asyayı ezmek olmuyor hani.. Arz talep gibi bir şey..

Onur abi Ankaraya geli gelmez yemek ısmarlıyorum sana inan tamamen unutmuşum, Barça'ya iki maç dada yenilince ben La Liga'yı tamamen resetlemişim kafada :) .

Bu başlığı seviyorum ben, nebileyim gırgırını Futbol muhabbetini seviyorum.

Bu başlığı gereğinden fazla ciddiye alıp kalp kıran olursa en önce beni karşısında bulur söyleyeyim.

Yahu biz Barça faşizm düşmanı sosyalist bir kuruluş o yüzden destekliyoruz mu dedik.
Bizde biliyoruz Barca nın endüstriyel futbolun önemli bir metası oldugunu.
Dağhan neden böyle bir yazı yazmıs onuda anlamıs değilim.

Kendi adıma konusacak olursam bir Romario hayranı olarak Barca yı tutmaya basladım.Ama şampiyon oldu diye sokaklarda tura cıkmadım.
Real yıllarca şampiyonlar ligine ambargo koydugunda Zidane,Figo gibi yıldızlarla takımı doldurdugundada sürekli Barcalıydım.

Yani son 3 senedir değil bu takımı tutuşumuz.O yüzden burada yeni yeni futbol izlemeye baslamıs kişilerin genelleme yaparak konusmasını saçma buluyorum.

Tamam Real Franco döneminin tüm olanaklarını kullanmadı,Timurlenk in zorlama istatistikleriyle siz buna inanmaya devam edin.
Ama biz Barca lıyız.Bu senede şampiyon olacagız.İsteyenle iddiaya girilir.Nokta.

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Onur abi Ankaraya geli gelmez yemek ısmarlıyorum sana inan tamamen unutmuşum, Barça'ya iki maç dada yenilince ben La Liga'yı tamamen resetlemişim kafada :)
Sağ ol Şamil, yemeyim ben o yemeği. Alacağımı başına kakmayı tercih ederim. : )