Jaka Lakovic

mahmuti lako'nun başına sihirli degnekle dokunmamış baya baya kafasında kırmış belli son iki maçtır :) güzel abim böyle sorumluluk al kimse sana zaten birşey demeyecek ha benim güzel abim aynen top 16da da böyle ol emi :)
 
bugün 4/4 3lük ile 16 sayı yaptı bakalım,Lakoviç ile ilgili bugün düşünceler nasıl değişecek,hayır yani 2 sayfada bir düşünceler değişiyorda bakalım bugün durum ne:)

Sahsen Lakovic'in Galatasaray'da halen beklenen katkiyi veremedigini bununda Lakovicten degil Barcelonadaki gibi Navarro vs gibi rahatlatici guardin olmamasindan dolayi.. Barcelona'da 1-2 numaralar winner tarzda oyuncular oldugundan Lakovic cok buyuk bir tehditti bir cok konuda.. Bizde ise her isi yapmaya calisiyor.Ender'in Tutku'nun bu oyuncularin yerine savunma hucum heralanda bu kadar yapabiliyor..
 
Arkadaşlar Lakovic'in bugünkü performansını çok abartmayalım bence.
Farkında mısınız bilmem ama Olimpia sahaya "2" kişi eksik çıktı. Kadrolarını tamamlayacak oyuncu bulamayacak kadar kötü bir durumdalar. Aynı şekilde moral motivasyonları da...
Bugün karşısında ciddi bir rakip yoktu, formsuz da olsa, eskisi gibi olmasa da Lakovic de boş bir oyuncu değil...Zaten bunu inkar eden yok.
Ama Top 16'da karşısında Olimpia'nın sene başındaki yedeğin yedeği guardlarını bulamayacak. Savunmada hala çok açık veriyor, oyun kurucu olarak da "1" asist yapması oyunu nasıl yönelndirdiğini gösteriyor...İstatistiklere çok takılmayalım ama Lakovic hala Lakovic gibi değil. Ben 5-10 yıl önceki Lakovic'i değil, 2 sene öncesine bile razıyım.
Top 16 Lakovic ile biraz zor geçer.
 
Lakovic iyiydi tamam ama rakibin çökmüş halide ortadaydı,evet başarılı bir performans sergilemiştir,tebrik ediyorum ama benim için kritik maçlarda,güçlü rakiplere karşı göstereceği performansta önemli.
 
Bu kadar sözden yazmam mı ?
Kendinizi ne zannediyorsunuz bilmiyorum Kutay Bey...
Ama ben sizin provokasyonlarınıza gelmiycem. İğneleyici, alaycı üslubunuzla sizi baş başa bırakıyorum. Bu sayfalarda ne görüyorsam ne düşünüyorsam şu ana kadar onu yazdım. Duymak isteyen oldu, istemeyen oldu, kiminin işine geldi, kiminin gelmedi. Yazmaya da devam edeceğim isterseniz okuyun isterseniz okumayın, ister alaycı davranmaya devam edin, isterseniz biraz düşünceli olun.
Ayrıca topu topu size 2 mesaj yazdım, bu sayfada diğerleri gibi benim tüm yazılarım basketbolun içindedir. Bu sayfada da LAkovic ile ilgilidir. Sizin gibi, insanlarla kişisel problem yaşamak için yazı yazmam...
NOKTA

Battı mı ile başlayan uslup kendinizi ne zannediyorsunuz ile devam ediyor ortada bir provakasyon varsa provakasyon çoğunluk üzerine çoğunluk görüşlerine karşı yapılan eylemlerle olur yani kimin provakasyon yaptığı tanımından ortaya çıkıyor.Ayrıca iğneleyici alaycı uslup insanlara komik diyenlerin uslubudur yansıtma yapmanın anlamı yok.Sizin yazdıklarınızın insanlarını işine gelmesi yada gelmemesi gibi bir durum yok insanların katılmaması gibi bir durum var benim yazdığım mutlak doğru yanlış olamaz bu insanların işine gelir yada gelmez zihniyetinden kurtulamadığınız belli yani insanların sizin söyledikleirnize katılmaması demek o insanların söyledikleriniz işine gelmiyor demek değildir.


YAzmıyacağım diyen insan sözünüz yemez yazmaz yok yazma ihtimali varsa tartışmaya nokta koyuyorum gibi arkasında duramayacağı cümleler kurmaz insan biraz tutarlı olmalı madem kendinizi bilmiyorsunuz artık yazmıyacağım demeyin.Artık yazmıyacağım diyorsanız da sözünüze önem verin yazmayın.Ben gayet düşünceliyim ortada bir alay da yok siz insanlara komik derken uyanın derken iyi ayna yüzünüze tutulunca mı kötü ayrıca kimse ile kişisel sorunum yok dediğim gibi son günlerde forumdaki eleştiri özgürlüğü ile ilgili olduğu öne sürülen sorunun aslında eleştir özgürlüğü ile ilgili olmadığının güzel bir örneği daha verilmişti onun altını çizdim hepsi bu yoksa uslubu "battı" "batmadı" düzeyinde olan insanlarla sorunum olmaz asla inanın.

Neyse beni benle başbaşa bıraktığınıza göre bu sefer bişi yazmasınız diyeceğim ama kendi söylediklerinizin kendiniz için bile bir itibarı olmadığını daha önce gösterdiğiniz için şimdi tekrar yok vazgeçtim yazıyorum derseniz şaşırmayacağım.

Yazmam diyip diyip her yazdığıma cevap yazmak da ilginç oluyor bundan sonra yazmıyacağım deyip sonra yazmazmıyım demek gibi ...

Herşey tamam da büyük harflerle nokta yazmak da neyin nesi oluyor anlamış değilim sanırım biz sıradan insanlar küçük bir işaret ile yetinmeliyiz sizin noktanız oldukça farklı özel ve heybetli anlıyorum.İlk okula giden bir yiğenim var o yapıyor arada böyle şeyler tanıdığım bütün yetişkinler cümlelerin sonunda küçük harfle bile nokta yazmaz (.)'yı kullanır büyük harflerle nokta yazma gereği duyan tanıdığım erkenlik çağınını geçmiş ilk ve tek kişisiniz yetişkin yaşta bir insan büyük harflerle nokta yazmak gibi gereksinimler neden duyar düşünmek gerekiyor.Kaldı ki geçen seferki nokta meğer virgülmüş
 
Lakoviç kimsenin çökmüş halinde falan ortada değildi.Artık Mahmuti Lakoviçin bir şutör guard olduğunu hatırladı,yorulunca elinin titreceği aklına geldi ve onu artık sonradan oyuna sokmaya karar verdi. Çok da iyi oldu çok da güzel oldu...
 
Bugünkü istatistikleri çok fazla dikkate almamak lazım.Sonuçta çok zayıf bir rakibe karşı oynadık.Biz bu oyunlarını daha önemli maçlarda istiyoruz tabi ki.

Burda asıl önemli olan Lakovic'in nasıl bu istatistiklere ulaştığı.Bunun ana sebebi rakibin ona çok fazla ikili sıkıştırma getirememesiydi.Shumpert'ın da gününde olmamasına ve Songaila'nın özellikle ilk yarıda yokları oynamasına rağmen o kadar zayıflarda ki (savunmalarından bahsediyorum,yoksa hücumlarında özellikle ilk yarı hiç yakışmayacak şekilde oynadık) her adamımız onlar için tehdit oluşturuyordu.Tabi bu durumda Lakovic çok daha rahat oynadı,asistleri daha rahat yaptı,daha kolay ritm buldu,top kayıplarını daha aza indirdi.

Her kararına saygılıyız,sonuna kadar arkasındayız Oktay hocanın ama ne olur bizi de biraz dinlesin ve Songaila ve Zaza yerine,oyuna direkt etki edebilen iki uzun alsın.Benim gönlümden geçen çoğu kişi gibi Dasic ve Akingbala.Hem kadro olarak hem oyun olarak Lakovic'i rahatlatacak bir sistem üzerinde ilerlemeliyiz.Büyük maçlarda da bu tarz randımanlar alabilirz böylece Jaka üzerinden.
 
olimpianın kadrosuna baktıktan ve salonda maçı izledikten sonra çok rahat söylenebilir ki baskı oluşturabilecek bir takım olamaz gs için de lako için de...takımlarında resmen fiziki olgunluga dahi erişmemiş o kadar çok oyuncuları vardı ki...ha siena maçıyla başlayan bir degişim var lako'da ki bunu da yazdım belli ki sorumluluk alması ve skorer kimligini gerektiginde sahaya yansıtması gerektigini kavramış gibi...
 
Ben Lakovic'e en başından beri inanıyorum ve zamanla daha da iyi olacağını düşünüyorum. Umarım mahçup etmez.

Bu adam ne fiziken ne de ruhen asla bir Songaila değil...
 
Lako'nun üzerine oyun çizmiyoruz ya. Sonra Lako niye istikrarsız..Adam 4/4 attığı 7/7 attğı maçlarda hep insiyatif kullandı...Pozisyon gereği boş kaldığı şutlarda oldu..bir tane organize üzerine cizilmiş oyun yok..Ender aldığı her topu potaya fırlatırken..Tutku andricin peşinde..Başka hucum varyasyonumuz yok..inanılır gibi değil..
 
Lakovic günlük bir oyuncu bana göre.Gününde olduğu zaman Euroleague'de bile onun gibi şut yüzdesiyle oynayabilen bir oyuncu yok neredeyse.Ancak gününde olmadığı zamanda çekilmiyor.Bu yüzden Lakovic'in takımı sırtına alıp götürmesini bekleyemeyiz yaşınıda göz önünde bulundurduğumuzda.Savunmada belki kariyerinde hiç olmadığı kadar savaşıyor ve çoğunlukla 2 numarada kullanıldığı için fiziksel olarak yıpranıyor haliyle.Bence sorunun kilit noktası burası.Lakovic'i 1 numaramı oynatmak daha mantıklı 2 numaramı ?
 

Üst