Justin Carter

Dün yorulduğu için atışları bile kaçırdı hücumda bocalaması gayet normaldi.Bu adam sadece hücumda değil savunmada da büyük efor sarfediyor arkadaşlar.Adamın maç içinde dinlenebildiği dakika yok gibi.Buna rağmen yine sahada kaldı uzun süre.Diri bir Carter son periyota hücumda bocalamazdı.Bence böyle atletik bir adamımız daha olmalı.Pocius yerine Marshon Brook'un olmasını çok isterdim dün.Maric yerine de adı geçtiği için diyorum Slaughter'in olmasını çok arzu ederdim.Young ve Slaughter o pota altını karartırlardı.Basketbol atletik adamların oyunu Ergin hoca da bunlarla başarılı oluyor bence.Maccabi'de bu yüzden başarılı zaten.Maric gibi adama tahammül eder mi hiç onlar.Seneye Young'ı kaparlar diye tırsıyorum Oli veya Maccabi göz dikebilir.Her neyse Carter içeri penetreleriyle,savunmasıyla vs. çok iyi hoş ama biraz da şutu iyi olsa mükemmel silah olurdu.Bu noktada Pocius yerine onu tamamlayacak M.Brook gibi bir oyuncumuz olsaydı takım daha iyi işlerdi.
 
Dün maç başından itibaren vücut dili hiç iyi değildi. Açık söylemek gerekirse daha ilk dakikalardaki tavırlarını görünce kesin biriyle takıştı ya da ailesinden birine bir şey oldu diye düşündüm. Keza 3. periyot sonundan itibaren de Ergin hocam çıkar şu adamı diye bas bas bağırdım. Çok yanlış tercihler yaptı en az 4-5 hücumu tek başına oynayıp son derece yanlış kararlarla heba etti maçın gidişatında kritik hatalarla ivmeyi maccabiye verdi. Keza dikkatli izleyen arkadaşlar fark etmiştir eğer bir istatistik tutulduysa en çok üçlüğü carterın tuttuğu adamlardan yedik. Ergin hoca da seyretti tabi, pociusa garezi var heralde. Son periyotta eminim carterın bu halinden çok daha faydalı olurdu.

Carter durarak oynadı koşmadı, küçümser istemez gibi halleri vardı, tüm perdelere takıldı ve takıldıktan sonra adamları üçlük atmasın diye hamle bile yapmadı vs vs
Dediğim gibi bir sorunu olduğunu düşünüyorum özel hayatında ya da karakterinde. İnşallah karakterinde değil de özel hayatıntadır ve bir an önce atlatır. Takımımızın ona ihtiyacı var.
 
Adam rotasyondan dolayı çok fazla süre alıyor ve yeterince dinlenmeden oynuyor, buda zaman zaman hata yapmasına neden oluyor. Maccabi'nin gözüne girmiş olabilir, seneye transfer edebilirler. Çünkü tam onların ayarında bir oyuncu.
 
Yahu ne yaptı da savunuyorsunuz . Adam son maçlara tamamen 0 hiç bir etki yok ne penetre edebiliyor ne şut atabiliyor nede savunma hele o perdelere takılması yok mu hastayım.
 
Bence iyi bir oyuncu. Takımda kalması gerekir.Ortalama sayı atıyor. Yetecek kadar. Önemli olan sayı attırmıyor. Hatta top çalıp attırıyor da. Savunması iyidir. Zaten bize gelirken penetre ve savunma özellikleri bilinerek geldi. Üçlük ümidiyle değil. Shipp'in bir üst versiyonu bence. Ve de çok atletik. Bu özellik ona avantaj veriyor ribaund, blok ve smaçlarda. Tek sıkıntısı serbest atış. Ona çalışması gerek.
 
Bizim taraftarda oluşan "katkısı sıfır", "bildiğin çöp" anlayışından tiksinmeye başladım. Carter bugün 12 sayı 2 ribaundla oynamış, nasıl sıfır katkı ya da etkisiz oynamış oluyor biri bana anlatsın. Nedir bu üstünü çizme sevdası anlamış değilim.

Bakıyorum Twitter'da Micov sahada yok demiş biri. Yahu adam 10 sayı atmış, Perperoglou'nu kitlemiş, üstüne 4'e geçip Sariç'le boğuşmuş. Nasıl sahada yok yahu?

Eleştirirken kantarın topuzunun böyle kaçması çok acı.
 
Arada yetersiz bulduğunuz anlar olduğunda Hairston ı hatırlayıp şifa bulabilirsiniz :D

Şaka bir yana kendinden beklenenleri rahatlıkla yerine getiriyor, güvenilir şutu olsa en kötü Darden gibi EL gediklisi olurdu. Umarım şutunu geliştirebilir, çünkü şut mekaniği çok garip. Shipp göğsüne kadar kurardı mesela topu fırlatmadan, Carter da resmen sırtından kuruyor mancınık gibi :)

Savunma var, uyumlu, topu çok elinde tutmayan bir oyuncu ama Ender ile oynadığında verim vermesi zaten oldukça zor. Arroyo ile görmek lazım.
 
Şu Carter başlığı bile ilginç taraftar yaklaşımına örnek. Ya göklere çıkarıyoruz ya da batırıyoruz. Orta yol yok. 5 tane MJ gelse ve biri bir maç kötü oynasa gömecek taraftar var.
 
Carter iyi bir atlet ve savunmacı. Biz eğer doğru takım oluşturursak faydalı olur. Adam sahaya çıkıyor bir önceki maç sahanın yıldızı olan hırsla oynayan Erceg miymiy birşeyler yapıyor.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Carter 6. adam olarak takıma fayda sağlayabilecek bir oyuncu ama yetenekleri oyun bilgisi sınırlı biri. Savaşçı konusu ise hikaye. Ne zaman savaşmış ateşi yakmış Carter? Blok yapmak top çalmak mıdır savaşmak. Aranızda Carter da Shipp Manuchar Jamont veya Lucas hadi olmadı Macvan Rancik gibi bir savaşçılık gören var mı? Seyirciyi gaza getiren oyunun tüm birleşenlerini herkesi oyuna çeken biri midir Carter?

Yani Türk basını gibi ezber kelimelerle konuşmayalım. Carter savaşçı bir oyuncu değil hatta verdiği enerji + ruh hali takımı mental düşürür bile. Kendisinde bir sorun mu var yoksu huyu ruhu mu böyle bilmiyorum ama hep düşük enerji veren bir ruhu ve ifadesi var. Hİç ilk ateşi ben yakayım diyecek duruşu yok. Açıkçası Arroyo daha ateşleyici. Manucharı Jamont'u sırf bu nedenlerle arıoyoruz. Micov Erceg gibiaşırı profesyonel sakin adamlar var takımda ve o meşale yakılamıyor bir türlü.

Bonservis verdik adama. Bu yüzden seneye de ondan sonraki sene de yararlanmak zorundayız ama atla deve değil potansiyeli de kısıtlı bir adam. Şutu yok ilk adımı yavaş bu yüzden penetresi etkili değil oyun bilgisi sınırlı en önemli özelliliği durduğu yerden çok iyi yükseliyor bu da özellikle blokda avantaj sağlıyor ona ama top çalacağım diye sık sık defans kurgusunu bozup rakipde boş adam bırakmamıza sebep oluyor. Yani Carter iyi iyi diyenlerin ne şartlarda iyi dediğini bilemiyorum ama takımda siyahi atletizmine sahip oyuncu almadığı için Young Cater Sinan'ın extra sevileceğini biliyorum
 
Takıma geleli kısa bir süre oldu ve Uşak'tan gelip EL platformunda Arroyo, Micov gibi isimlerin yanında biraz haddini bilerek oynamaya çalışıyor demek daha doğru olur. Jamont da hemen harikalar yaratmadı geldiğinde. Carter şu an atletikliğiyle takım oyunu arasında bir denge gütmeye çalışıyor. Gist'in önüne çıkıp smacını bloklamaya çalışan adama savaşmıyor demek tuhaf. Oyun bilgisi konusunda hemfikirim sadece, e o da olsa zaten çoktan keşfedilirdi.
 
Takıma geleli kısa bir süre oldu ve Uşak'tan gelip EL platformunda Arroyo, Micov gibi isimlerin yanında biraz haddini bilerek oynamaya çalışıyor demek daha doğru olur. Jamont da hemen harikalar yaratmadı geldiğinde. Carter şu an atletikliğiyle takım oyunu arasında bir denge gütmeye çalışıyor. Gist'in önüne çıkıp smacını bloklamaya çalışan adama savaşmıyor demek tuhaf. Oyun bilgisi konusunda hemfikirim sadece, e o da olsa zaten çoktan keşfedilirdi.


Yanıtı kendin vermişsin zaten. Blok yapmayı savaşmak ile eşdeğer tuttun. Gist'e blok yaptı hmmm demek savaştı!! Nate Robinson Yao'ya blok haptı demek en savaşçı da o!! bu mudur kriter:)) Abicim adam olduğu yerden çok iyi yükseliyor sanki altında yaylı ayakkabı var gibi yükseliyor bu da ona blok avantajı veriyor çok da güzel bir yetenek helal olsun. Ama savaşmak diyorsak takımın en savaşçı ilk 3 adamı arasına sokmam onu. Takıma ve tribüne ek enerji de vermiyor. Bunu suç olarak söylemiyorum. Bu mizaç meselesidir. Misla Young böyle biri çocuk heyecanlı yerinde duramayan bir çocuk. KEza Sinan da öyle ve o enerjiyi tüm takıma veriyor. Carter GS'a yararlı olabilcek biri ama atla deve değil pazarda bolca var ondan diye düşünüyorum. Ama GS parasızken gidip bonservisi ile o adamı neden aldık hala bana kimse anlatamaz bunu. Paran yok bonservisle oyuncu alıyorsun sanırsın Jordan! O bonservis parasıyla 1 oyuncu daha alırdık
 
Carter'ın vücut diline bakarsak bezmiş, hayattan soğumuş biri çıkıyor karşımıza. Ama bu sahada savaşmadığı anlamına gelmiyor. Bence savaşıyor, mücadele ediyor.
 
Blokla eşdeğer tutmadım abi ama orda herkes boşvermişken, bu adamın sorumluluğunda olmamasına rağmen guard haliyle Gist gibi bi adamın önüne çıkıp smacı vurdurtmadı şimdi bu savaşmak değil de ne ? Adam sürekli hareket halinde, dün defalarca efesin topu oyuna sokmasında zorladı, toplar çaldı. Her maç birşeyler kovalıyor , rakibe rahat oyun oynama fırsatı vermemek için baskı yapıyor, birşeyler için didiniyor sürekli. Ha piyasada benzer oyuncular var mı evet var. Suratı , ifadesi beni ilgilendirmez. Duncan'ın , Drummond'ın yüzüne bakarsanız da hayattan bezmiş bir ifade görürsünüz ama parkede sürekli çaba içerisindeler.
 
Abiler Carter'in yerine istediğiniz adam basketboldan malulen emekli olmuş Gelabale idi ya. Tamam Carter mükemmel değil ama Carter'a gelene kadar çok adam var.
 

Üst