Los Angeles Lakers

doğu daha güçsüz olduğundan öyle demiştir.. batı da 70 galibiyet zor imkansız hatta.. o yüzden 2 yıldır şampiyon olmamıza rağmen ligi 1. sırada bitiremiyoruz.. doğu da olsak 70-12 çok uzak değil.. Dallas'ı , Denver'i , San Antonio'su , Phoenix'i ,Portland'ı , New Orleans'ı bitmiyor ki çok zor maçlar hepsi..

Katılmıyorum. Doğu çok güçlendi. Batı'da orta sınıf takımlar çoğunluktayken, Doğu'da üst düzey takım sayısı arttı. Saydığınız takımlar bir Orlando, bir Miami, bir Boston değil.

Levent de Can da haklı. Kesinlikle genel anlamda Batı daha güçlü.Batıda vasatın üzerinde en az 5-6 takım var hatta bu sayıyı çoğaltabiliriz de. İlk aklıma gelenler Denver, Utah, Spurs, Hornets, Oklohoma, Suns ki Houston portland gibi takımları da ekleyebilriiz. Doğu da üst düzey 3 takım var onalrın yanına yaklaşabilecke kalited ebelki (ki ben pek katılmıyorum) Atlanta var. Bu yüzden doğuda hedef maç olarak belirleyip playoff performansında karşılaşacağın 2 rakibin ve 7 maçın var. Batıda ise bu sayı artıyor.

Heat 70 maç kazansın sonra playoffta el dalakta gezerler sahada :)

Batı ile Doğuyu kıyaslamam bile...

Belki bu sene iyi oyuncular kafaya oynayabilecek takımlarda toplandı diye veya Boston tecrübesi var diye karşılaştırmalar yapılabilir ama batı daima bir adım öndedir. Doğunun güçlü-güçsüz aralığı çok dengesiz. Bir yerden sonra uçurum başlıyor takımlar arasında...

Kobe dün maça çok hızlı başladı ilk yarı 7/13 saha içi atışla 24 sayı ile bitirdi. İkinci yarı da zaten sinema tadında geçti. Maçı da 11/20 atışla 33 sayı 9 ribaunt ile tamamladı. Maçta erken koptuğundan takımın yıldız oyuncuları, maçın sonunu bench de geçirdi çok az süre aldılar.

Lakers sezon içnide rölanti oynayacaktır. Maç koptuğu an bench'in alışması ve yıldızların yıpranmaması için kenara almaya devam edecekler. Bynum'un dönmesi bu anlamda önemli. Çünkü kritik maçlarda Gasol'a çok yük biniyor.

geçen Murat Murathanoğlu şey dedi ; cp , wade , lebron , duncan , howard bir araya gelseler Kobe tek başına bi takım kursa yine yenemezler dedi Kobe'yi.. :)

Uzun zamandır yazılmamış bu başlığa, önce Utah karşısında 19 sayı öndeyken gelen yenilgi, sonrasında ise doğu'nun vasat takımlarından Indiana karşısında Staples Center'da gelen yenilgi. İlk kez arka arkaya yenildiler.

son iki yenilgi önemli dğeildi. Ama dünkü yenilgi önem taşıyor. Lakers yenmek istemesine rağmen yenildi. Kobe-Gasol %30 ile oynadılar üstelik çok top kullanmalarına rağmen. Takımın biraz dinlenemsi bunun içinde benchin katkı vermesi lazım

Bi uzun almıyorlar hala daha şaşırmamak elde değil. Bynum yok Ratliff yok döyle olunca Gasol Center'da 40 dakika oynuyor . Lüxvergisi adamı böyle yapıyor işte...

2006'dan beri arka arkaya dört yenilgi almamış olan Lakers, deplasmanda Houston'a yenilerek dört yıllık seriyi bozdu.

Bynum'ın sakatlıkları da abartılı olmaya başladı artık..
Bunda belki kendisi dahil hiç kimse suçlu değildir ama franchise yıllardır bekliyor istikrarlı bir uzun olmasını..
Ama tabii takım çok üst düzey.. Play-off a sağlam olsa yeter..
O olmadan da sonuna kadar gidebilecek bir takım.. En azından play-off ta katkı vermeli yine de. S.Livingston'a döndü mevzu.

Lakers'ın en büyük sıkıntısı sakatlıklarla iyice daralan uzun rotasyonu.Gasol tek başına 40+ dakika maçı götürebilecek bir oyuncu değil.Kobe artık 25 yaşındada değil.Tüm takımın bu ikiliye bu dönemde bu kadar yüklenme çabası muhtemelen fiziksel olarak baya tüketti ikisinide.

Sakatlar ne zaman dönecek bilmiyorum ama sakatlıklar uzun süreli ise Laker oraya ya lüks vergisine kıyıp bir uzun alacak yada normal sezon içerisinde bu tarz düşüşlere kendini hazırlayacak.

Ben dünkü ayzımda zaten bu mağlubiyetin geleceğini az çok belirtmiştim. Ki Houston da da Lakers sevgisi (!) had safhadadır. Büyük bir sorun yok aslında rotasyon oyuncularının bugünlerde daha dominant olması lazım. cumartesi günü maçta Kobe büyük ihtimalle 40 sayıyı geçer ondan sonra takım rayına oturur.