Los Angeles Lakers

Golden State diye bir takımın ligde olduğundan kimsenin haberi yok.. Arada iki deplasmana gitmese sizin takım, kimse yokluğunuzu hissetmez, nerede bunlar demez.. Neyse, siz de komuşunuz Denver'ın başarıları ile gururlanıyorsunuzdur işte.

Allah'tan küme düşme yok işte.. Küme düşme olsa NBDL'e, orda ACB 'ye, oradan da TBL 'e kadar düşmüştünüz şimdi..TBL de play off yapardınız ama deplasmanlar uzak biraz.

Süpürülmek dedin de , gördüğün gibi Lakers bile süpürülür, biz süpürülmeyiz( flyers hariç ) Ne büyüksün Sixers.

Sweep Konya Torku Şekerspor.

İlk zamanlar herkes Brian Shaw'nun head coach olacağına emindi ama sanki günler ilerledikçe işler değişti.. Shaw, "ben Buss ailesinden kimseyle bu konuyu görüşmedim" demiş.. Gündemde eski Clippers coachu Mike Dunleavy'nin olduğu söyleniyor..

Hatta Brian Shaw'nun , yardımcısı Chuck Person ile Golden State'in başına geçeceği de yazılıp çiziliyor ki bu konuda resmi açıklamalar da var.. Kupchak böyle bir görüşmeye izin verdiklerini yazılı olarak açıklamış. Hatta Golden State sahiplerinden Joe Lacob'ın Shaw ile anlaştığı bile söyleniyor..

Lakers yönetiminde P-jax yerine tecrübeli bir adam getirme fikri ağır basıyor deniyor..Byron Scott'ın görülmek için Los Angeles'a çağırıldığı ama Cavs'in görüşmeye izin vermediği de söyleniyor..

Dunleavy filan yapmayın yahu lütfen :) Git Sloan'u getir daha iyi valla.

İlk bakışta Mike Brown tercihi saçma gözüküyor olabilir, ben de ilk duyduğumda çok şaşırdım ancak düşünüldüğünde o kadar da saçma bir hamle değil.

Ben en baştan beri Adelman'a sıcak bakıyordum aslında. Ancak artık Lakers'ın savunma odaklı bir koça bırakılması gerekiyor. Bu takımın elinde pozisyonlarında ligin en iyi savunmacılarından olan 3 isim var. Kobe, Artest, Bynum... Kobe savunmaya takılmıyo olabilir son yıllarda ama iyi bir savunma sisteminde Kobe savunmada sırıtcak en son adam. Yani bu üç ismin olduğu, yanlarında da Gasol ve Blake gibi vasat üstü savunmacıların bulunduğu bir takımın bu kadar kötü savunma yapmamalı. Daha kenardan gelen Barnes ve Shannon var. Lakers'ın bu sezon yaptığı savunmayı sadece Fisher'a bağlamakta ahmaklık olacaktır. Bu takım potansiyel olarak ligin en iyi savunma takımlarından biridir. Ancak bu sene izlediğimiz Lakers o savunmaya yaklaşamadı bile.

Mike Brown'u Cavs kariyeri ile, playoff'taki performansı ile eleştirenler var. Doğrudur, normal sezonda gösterdiği performansı playofflara taşıyamadı ancak elinizde LeBron da olsa o takımın en iyi ikinci oyuncusu Mo Williams'tı. Yani o takımın potansiyeli belliydi. Normal sezonu iyi savunmayla ve LeBron faktörüyle domine edebiliyorlardı ancak playofflar çok farklıdır her zaman, normal sezona benzemez. Ayrıca o Cavaliers takımı LeBron ve diğerleriydi bu Lakers takımı ise çok daha değerli oyuncuları bulunduruyor bünyesinde. O yüzden Cavs kariyeri ile Brown'u değerlendirmek hata olur. En azından sahada oynanan oyunu görmeden eleştirmemek lazım bu tercihi. Eğer Lakers adam gibi savunma yaparsa, yine şampiyonluğun en güçlü adayı olur gelecek sezon için.

Bu arada Mike Brown'ın kadrosunda Ettore Messina'nın da olabileceği konuşuluyor. İnşallah diyorum.

Luke Walton'un emekli olma ihtimali varmış.Eğer Luke Walton emekli olursa "Amnesty Clouse" hakkını Artest ya da Blake için kullanabilir Lakers.Ama bunlar bile Lakers'ın Salary Cup'ın altına düşmesi için yeterli değil :)

Andrew Bynum'un 5 maç cezalı olduğunu düşünürsek kalan uzunlarla birlikte[onlarada uzun denirse] Lakers'ın sezona 0-5 başlayacağını söyleyebilirim.Chris Paul herşeye değer.Doğrudur ama bu uzun rotasyonuyla Lakers ancak play-off'a kalmaya oynar...

Gasol'u yollamanın amacı capta yer açıp Howard'a saldırmaktı ama Bynum'un yanında ne verebilirler emin değilim. Planları tutarsa Kobe bırakana kadar Nba şampiyonu bellidir benim için. Paul-Kobe ve Howard'ın olduğu yerde Kapono da alınmışken nolursa olsun hala Artest varken kalan oyuncular görev adamları olsa yeter şampiyonluğa. Evans, Mbenga filan gelsin problem olmaz:)

Arenas'ı almaları imkansız o kontratla ama bu takaslardan sonra eskiye göre 10m dolar cap açılıyo hala, o yüzden Hido'yu kakalamaya çalışacaktır Orlando ve bunu kabul eder Lakers. Ama hala draft hakkı filan isteyeceklerdir, eskiden kalma draft hakkı var mı bilmiyorum Lakers'in.

Hornets Denver'ı da solladı valla :) Bir adam gönderip nerdeyse ilk 5 kurdular :)

O takasa gerçi Okafor da dahil olabilirmiş ama bu hala Hornets'in açık ara karlı olduğunu,Lakers'ın da epey zararda olduğunu değiştirmez.

Ben düzgün bi guard olmadan Howard'ın alınması mantıklı olur mu diyordum ki Lakers daha saçma olanını gerçekleştirdi.Hadi Odom tamam,gerçi yapmadığı iş yok ama olsun,hadi o tamam,Gasol gönderilir mi ya ? Howard'ı bir şekilde alsalardı Bynum-Odom ile,bir tane veteran ya da genç farketmez,iyi pas dağıtan,mümkünse ceza şutu olan guard alsalardı,bırakın Miami'yi falan doğu allstar karması gelse rahat rahat şampiyon olurlardı :)

Gerçi Lakers bu uzunları gönderdiğine göre bence Howard'ı bir şekilde alacaklar,bunu garantilemeden böyle bi işe kalkışmazlardı diye düşünüyorum.Bu kadarını Otis Smith bile yapmazdı :D