İlk bakışta Mike Brown tercihi saçma gözüküyor olabilir, ben de ilk duyduğumda çok şaşırdım ancak düşünüldüğünde o kadar da saçma bir hamle değil.
Ben en baştan beri Adelman'a sıcak bakıyordum aslında. Ancak artık Lakers'ın savunma odaklı bir koça bırakılması gerekiyor. Bu takımın elinde pozisyonlarında ligin en iyi savunmacılarından olan 3 isim var. Kobe, Artest, Bynum... Kobe savunmaya takılmıyo olabilir son yıllarda ama iyi bir savunma sisteminde Kobe savunmada sırıtcak en son adam. Yani bu üç ismin olduğu, yanlarında da Gasol ve Blake gibi vasat üstü savunmacıların bulunduğu bir takımın bu kadar kötü savunma yapmamalı. Daha kenardan gelen Barnes ve Shannon var. Lakers'ın bu sezon yaptığı savunmayı sadece Fisher'a bağlamakta ahmaklık olacaktır. Bu takım potansiyel olarak ligin en iyi savunma takımlarından biridir. Ancak bu sene izlediğimiz Lakers o savunmaya yaklaşamadı bile.
Mike Brown'u Cavs kariyeri ile, playoff'taki performansı ile eleştirenler var. Doğrudur, normal sezonda gösterdiği performansı playofflara taşıyamadı ancak elinizde LeBron da olsa o takımın en iyi ikinci oyuncusu Mo Williams'tı. Yani o takımın potansiyeli belliydi. Normal sezonu iyi savunmayla ve LeBron faktörüyle domine edebiliyorlardı ancak playofflar çok farklıdır her zaman, normal sezona benzemez. Ayrıca o Cavaliers takımı LeBron ve diğerleriydi bu Lakers takımı ise çok daha değerli oyuncuları bulunduruyor bünyesinde. O yüzden Cavs kariyeri ile Brown'u değerlendirmek hata olur. En azından sahada oynanan oyunu görmeden eleştirmemek lazım bu tercihi. Eğer Lakers adam gibi savunma yaparsa, yine şampiyonluğun en güçlü adayı olur gelecek sezon için.
Bu arada Mike Brown'ın kadrosunda Ettore Messina'nın da olabileceği konuşuluyor. İnşallah diyorum.