Miami Heat

Bynum'u bende sevmem ama Dampier-Ilgauskas senin gözünde hangi sınıfa giriyorlar Emre abi?Ya da fazla süre alamayan Joel Anthony.

Bynum'u bende sevmem ama Dampier-Ilgauskas senin gözünde hangi sınıfa giriyorlar Emre abi?Ya da fazla süre alamayan Joel Anthony.

Erdal, sende sadece benim anlatmak istediklerimi anlamama durumu var sanırım.. Herkesin dediklerini anlıyorsun , ben yazınca hep yanlış anlıyorsun nedense : )) Ya da ben sana anlatamıyorum, problem bende..

Fatih Solak iyiydi yazıyorum bir maç sonrası, Cemal'e bunları yazmadın diyorsun.
Hagi kötü diyorum, Rijkaard iyimiydi diyorsun..
Şimdi Bynum overrated diyorum, sen bunlar değil mi diyorsun..

Böyle bir algı yok Erdal.. Ben Hagi kötü deyince Rijkkard iyi demiş olmuyorum. Joel Anthony de overrated olabilir ama bu beklentilerle ilgili.. Kimse Ilgauskas veya Joel'den Bynum gibi bahsediyor mu.. Geleceğin Kareem Abdul Jabbar'ı diyor mu.. Lakers alıp baş tacı yapıyor mu.. Dampier da aynı şekilde.. Mesela ylda 10 milyon USD alan bir Dalembert var.. Onu ne yapacağız.. Overpaid'in sözlük anlamı.. Ben onlara bir şey demiyorum. Bynum hakkında çok fazla rüzgar yapılıyor diyorum. Lakersın geleceği, yeni jabbar vs.. Ama bence o böyle bir oyuncu değil diyorum.. Film tadında geniş özeti bu olayın.

Ayrıc senin yazdıkların da overrated olsun, ben bir şey demiyorum ki : )) Ben sadece kendi fikrimi yazdım..

Allah'tanki Lakers var kafamız bozdukça çakıp indiriyoruz,keyfe geliyoruz:D

Tugay'dan 'Play-off'ta her şey ortaya çıkacak,...' demesini bekliyoruz,hadi Tugay:D

L5 iken herkesin kabuğuna çekilmesini seviyorum bu forumda. Ha bir de Doğanın dediği gibi Play-Offlarda NBA ile ilgilenmeyen ilgilense bile burnundan soluyarak buraya birşeyler karalayanları çok seviyorum.. :D Kaç takımınız var onu da söyleyin bari ona göre çetelesini tutalım.

Dün gece gelebilecek galibiyetin öneminden bahsetmiştim. Keza 4 maçtır yenilen biz ve son 8 maçını kazanmış Lakers vardı karşımızda. Açıkçası ligde karşımızda alacağımız galibiyetin önemi kimde daha büyük diye sorsalar, hiç düşünmeden Lakers derim. Sonuç olarak son 2 yılın şampiyonu ve her ne olursa olsun batının en güçlü takımı. Bu sene oynadığımız 2 maçta da sahadan galibiyet ile ayrılmak güzel. Hele ki galibiyet yüzdesi %50'nin üstünde olan takımlara karşı başarısızlığımız ortada iken.

Sadece ilk periyotu izleyebildim. Onda da Kobe hayvani bir başlangıç yapmış, Lakers hücumunu taşıyordu. Bizde ise Lebron dümende, takım olarak iyi oynuyordu keza Chalmers'ın 2 üçlüğü, Wade'in katkısı, Bosh'un 2 faul alana kadar gayet iyi performansı vs. Sonraki bölümde Kobe'nin vitesi baya bir düşürdüğü, bizim ise aynı ritmde devam ettiğimizi görüyoruz. Özellikle kenardan gelen Miller'ın 12 sayı - 7 rib, Biby 6 sayı - 2 asist kayda değer katkılar. Ayrıca benchin önemli iki ismi Jones ve House oynamadı bu maçta.

Yukarıda Emre abi de belirtmiş, bu takımın potansiyeline ne Boston ne de Chicago yaklaşabilir. Şu mağlubiyet serilerinde gereksiz enseyi karartmanın ne kadar yanlış olacağını hep birlikte gördük, aynı şimdi yapmamamız gereken abartı övmemiz gibi.

Playoff'a hiç bir şey kalmadı artık, orada görüşeceğiz herkesle. Takıma seri galibiyetler alırken ne kadar güveniyorsam, 4 maç arka arkaya kaybederken de aynı şekilde güveniyorum.

Tamam Tugay tamam sakin ol kardeşim alış bunlara, geçtiye mazi derler sen hala 1 yıl öncesini açıp mı geçiştiriyorsun bu yenilgileri:D

Kobe'nin adı tecavüzcüye çıkmışsa malum olaylardan dolayı değil kıyaslandığı herkesi teker teker elden geçirmesindendir belki de :)

Kimin kimi elden geçirmesine girecek,konuyu derinleştireceksek eyvallah.Sıfat takarken Lakers tarafı ne kadar seviyesiz davranıyorsa elimizden geldiğinde o seviyeye inmek için uğraşırız.Onun dışın kimi ne zaman elden geçirmiş arkadaş.Bu sene oynanan iki maçtada görüyoruz elden mi geçiriyor elmi geçiyor ona.

Kobe Gasol öncesinde ne halt yemişki Cavs'taki Lebron'u elden geçirmiş sayılıyor.Bu sene haricindeki hiç bir şey benim için kıyas değildir.

Kimin kimi elden geçirmesine girecek,konuyu derinleştireceksek eyvallah.Sıfat takarken Lakers tarafı ne kadar seviyesiz davranıyorsa elimizden geldiğinde o seviyeye inmek için uğraşırız.Onun dışın kimi ne zaman elden geçirmiş arkadaş.Bu sene oynanan iki maçtada görüyoruz elden mi geçiriyor elmi geçiyor ona.

Kobe Gasol öncesinde ne halt yemişki Cavs'taki Lebron'u elden geçirmiş sayılıyor.Bu sene haricindeki hiç bir şey benim için kıyas değildir.

Cavs olayına girmicem.Lebron mevzusuna da girmicem.Uzun uzun yazılcak konular.Benim olay tamamiyle farklı.
Düşünceme gelince;
Bu sene demişsiniz.Sene içindeki maçlar pek mühim değil.NBA'i takip eden birisiniz.Asıl basketbolun play offlarda oynandığını da bilirsiniz.Erler meydanıdır orası.Miami'ye bakınca Lakers'tan başka maçları yok üst seviyedeki takımlara karşı.Bi zahmet şu maçları alsınlar.Mesaj maçlarıdır bunlar.Miami Lakers üzerinden verir Lakers bir başkası üzerinden.Kimin üzerinden verdiğin değil önemli olan.Demek ki Heat ciddi bir rakip.

Aynı durum geçen sene de oldu.Garnett,Allen,Pierce vs Kobe şeklinde.Kobe'nin Gasol dışında yanına yazılacak adam yokken Rondo ve bir adam daha yazabiliriz Bostonda.Bu sene Miami.Hele bir Boston'u geçin ondan sonra gelin.Ve artık yenin Kobe'yi.Bir Kobe'ci olarak ben üzülmem.Derim ki yüzlerce yüzlerce milyon dolarlar harcanarak Kobe'de yenilebiliyormuş.Mesajım kesinlikle dalga amaçlı değil.Kobe'nin karşısına çıkabilmek için yüzlerce milyon dolarlar savuruyor takımlar.Bu bana yeter.Kobe MJ'den sonraki en iyi adamdır NBA'de.Hea belki James geçecektir.Ama şu adama da biraz saygı gösterin.Kariyerinin sonlarında adam.Biraz keyif almaya bakın.

Kobe'yi Shaq'la olan sorunları,son yıllarda pek haberi çıkmasada öncesindeki geçimsiz,şımarık hali tavrı,hakkındaki çirkin suçlamalar,Shaq'la kazandığı son şampiyonlukta final MVP'si açıklandığında yüzünde oluşan o çirkin ifade yüzünden oldum olası sevmem.Basketbolunu her zaman taktir ettim hiç bir zaman laf söylemedim ancak burada muhabbetlerin çoğu basketbol üzerinden gitmiyor görüldüğü üzere.Zira Lebron'a 'yancı' denmesi ne kadar basketbol dışı etkenlerle alalı ise benimde ona 'tecavüzcü' demem yada onun üzerinden dokundurmada bulunmam okadar saha dışı.Yoksa NBA'i takip etmenin yanı sıra basketbol oynamış biriyim Kobe'nin basketbolculuğuna laf edecek cahilliği çoktan aştım ben.

Tugay'da zaten bir kaç kere dedi burada başlayan sürtüşmeler ufaktan play-off'lara hazırlık niteliğinde.Hepimiz bütün takımların gerçek çapını play-off'larda göreceğiz.Bu anlamda bize tek rakip Boston'dur.Zaten onları geçip geldiğimiz taktirde rakip tanımayız biz.

@ Alpaslan ;

Sen onların yanına başka kimi yazarsın bilmem de o saydığın adamların yaşlarını,oynadıkları süreleri ve diğer faktörleri dikkate almanı öneririm..Ve niye malum oyuncuyu rakibin bütün takımlarına eş değer ya da kıyaslamaya tabi tutarsınız sürekli onu da anlamam..Birde geçin Kobe-Gasol laflarını..NBA'in en çok para dağıtan takımı hala nasıl gariban olur..
Ayrıca insanların Lakers nefreti Kobe yüzünden değildir..Lakers,büyüklüğünü sadece aldığı başarılarla göstermiş bir takım..Saha dışı büyüklüğü diye birşeyi yok..Bu yüzden zaten en nefret edilen takımların başında geliyor..Koç bile çıkıp diğer takımlarla ilgili birşeyler sallıyabiliyorsa başka da laf söylenmez zaten..Karşı yaka insanları gibi sanki dünya sadece onların üstünde dönüyor..

baya komik valla yazılanlar.. NBA tarihinin en büyük takımıyla , Miami'yi karşılaştırmışsınız yazık olmuş.. 10 yılda bir çıkıp Beat LA demekle olmaz o işler.. 5 sene sonra pas pas olur Miami , Lakers şampiyonluk yarışında olur böyle gelmiş böyle gider.. 5 sene sonra rakibimiz Miami değil de Atlanta olur sizde Atlanta'lı olursunuz zaten ama Lakers yine şampiyonluğa oynar fark o..

1 tane şampiyonluğu olan takımla Lakers'i mukayese etmek.. bide bide Lakers'in saha dışı büyüklüğü yok demek haha :)
neyse seneye LeBron gider bu Miami topiği de Cleveland gibi arka sayfalara düşer.. Lakers yine kalır orda sıkıntı yok.. :)

İki başlığa da yazıyorum..Bu yancı / tecavüzcü tartışmaları sürecekse , ben bu kelimeleri gördüğüm tüm mesajları sileceğim.. Bırakın abi bunları.. NBA finali Lakers-Miami olursa doya doya çatışırsınız..

İki başlığa da yazıyorum..Bu yancı / tecavüzcü tartışmaları sürecekse , ben bu kelimeleri gördüğüm tüm mesajları sileceğim.. Bırakın abi bunları.. NBA finali Lakers-Miami olursa doya doya çatışırsınız..

Amaç buydu zaten abi,kavga tartışma falan çıkması değilde benzeri sıfatların tahrik ettiğini hoş kaçmadığını göstermekti.

Artık finalde görüşürüz:D

Jamaal Magliore nasıl oluyor da şu an parke üstünde dolaşabiliyor anlamadım.Joel Anthony'den bu kadar mı ümit kesilmiş durumda?

Ama bu olaya rağmen Miami 20 sayı farkla yeniyor Memphis'i.Chris Bosh son 3 maçtır çok iyi.