Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Quel alaka.

Sen de aklı sıra Mustafa Cengiz'in yaptıklarını Dursun Özbek'inmiş gibi göstermeye çalışıyorsun. Verdiğin Ndiaye ve Cavanda örneklerinde çuvalladın. Bize gelişleri zaten ederinden fazla olan 2 oyuncuyu 1-2 milyon extra kazandık diye Dursun Özbek'in dehası diye göstermen komik. Yönetimi beğenmeyenlere soruyorum kimi görmek istersiniz? Size Ünal Aysal, Dursun Özbek gibi kulübü alenen soyanlar müstahak.

Devre arasında gelen Mustafa Cengiz ile final serisinde gelmiş Ali Koç'u karşılaştırman da Cafer bez getir örneği olmuş.

Arkadas az önce cevabi vermis, ama Ocak ayinda gelmis Mustafa Cengizle, Haziran ayinda gelmis Ali Kocu nasil karsilastirmayi basardin...:)

Quel alaka.

Sen de aklı sıra Mustafa Cengiz'in yaptıklarını Dursun Özbek'inmiş gibi göstermeye çalışıyorsun. Verdiğin Ndiaye ve Cavanda örneklerinde çuvalladın. Bize gelişleri zaten ederinden fazla olan 2 oyuncuyu 1-2 milyon extra kazandık diye Dursun Özbek'in dehası diye göstermen komik. Yönetimi beğenmeyenlere soruyorum kimi görmek istersiniz? Size Ünal Aysal, Dursun Özbek gibi kulübü alenen soyanlar müstahak.

Devre arasında gelen Mustafa Cengiz ile final serisinde gelmiş Ali Koç'u karşılaştırman da Cafer bez getir örneği olmuş.

Okuduğunu anlayamıyorsun herhalde, üzüldüm cidden :) Diyorumki sen Cavanda üzerinden bu yönetimi övdün, Cavanda transferinin bu yönetimle alakası yok. Diyorsun bu yönetim paraları ödedi, bende diyorum bu yönetim ekstra bir sey yapıp bütçe oluşturup ödemedi, N'diaye'nin satışıyla ödedi, N'diaye'yi biz satmadık, zaten anlaşmalar yapılmıştı, Dursun Özbek yönetimi yapmış diyen yine bu yönetim. Sen gelip bunları başarı gibi anlatıyorsun.

Son düzenleme:
Okuduğunu anlayamıyorsun herhalde, üzüldüm cidden :) Diyorumki sen Çabanda üzerinden bu yönetimi övdün, Cavanda transferinin bu yönetimle alakası yok. Diyorsun bu yönetim paraları ödedi, bende diyorum bu yönetim ekstra bir sey yapıp bütçe oluşturup ödemedi, N'diaye'nin satışıyla ödedi, N'diaye'yi biz satmadık, zaten anlaşmalar yapılmıştı, Dursun Özbek yönetimi yapmış diyen yine bu yönetim. Sen gelip bunları başarı gibi anlatıyorsun.

Ndiaye satisindan maaslar ve borclar felan ödenmedi. Bi transfer kapa bildirilikten sonra hemen yarin para külübün banka hesabina yatirildigini saniyorsan büyük yaniliyorsun. Sermaya Artirimi yapildi ve bu sayede maaslar ve borclar ödenmeye basladi, ve sermaye artirimin Dursun Özbek zamaninda dondurulduguda aciklanmisti.

Dursun özbek denen adam kalsaydı şampiyon olamazdık. Camia dursundan kurtulduk diye kenetlendi. Fatih terim, albayrak, burak elmas (ilk zamanlar) ve taraftar el ele verdi şampiyonluk geldi. Mustafa cengiz de olgun bir başkanlık sergiledi bu süreçte. Yani dursun'a rağmen şampiyon olduk diyebilirim, bırakın dursun sayesinde olmayı. Dursun denen adam galatasaray'ın malını mülkünü satmış bir adam. Daha ötesi yok, daha fazla zarar vermemesi için de liseli olmasına rağmen liselilerin de desteğiyle gönderildi. Bu adamın neyini tartışıyoruz anlamıyorum halen. Mustafa cengiz yönetimini de basketbol konusunda sonuna kadar eleştirsem de dursun'a bin kere tercih ederim. Dursun bizi parçalamaya gelmiş bir adamdı ve artık tamamen uzaklaştı, biraz gururu varsa daha da bulaşmaz bu işlere. Aslında onun hakkı kongre üyeliğinden atılmak ama onu yapacak bir yönetim yok şu anda.
Mustafa cengiz ise bu ikinci döneminde gs başkanlığını kaldıramayacağını gösteren bir yönetim sergiliyor maalesef acilen futbol dışı branşlara gereken önemi vermesi lazım. Terim ve albayrak bile onu kurtaramaz eğer işler yolunda gitmezse.

Kadroyu kuran, hocayı getiren yönetim belli, oturup bir tane Nagatomo'yu getiren yönetim bizi şampiyon yaptı diye komik komik şeyler yazıyorsun.

Evet kadroyu kuran ve maaslari ödemeyen yönetim. Ve cok güzel planlama yapip sezona Latovlevici gibi tek bir sol bekle sezona baslayan Yönetim.
Ha birde Fatih Terimden önce Lucescuya giden yönetimden bahsediyorsun sanirim?
O birtane Nagatomoyu getirdi diye elestirdigin transfer olmasaydi sen bu sene Sampiyon olamazdin.
Ha birde sezon basinda Donku paf takimla calistiran hocayi getiren yönetimide tebrik etmeyi unutma

Dursun özbek denen adam kalsaydı şampiyon olamazdık. Camia dursundan kurtulduk diye kenetlendi. Fatih terim, albayrak, burak elmas (ilk zamanlar) ve taraftar el ele verdi şampiyonluk geldi. Mustafa cengiz de olgun bir başkanlık sergiledi bu süreçte. Yani dursun'a rağmen şampiyon olduk diyebilirim, bırakın dursun sayesinde olmayı. Dursun denen adam galatasaray'ın malını mülkünü satmış bir adam. Daha ötesi yok, daha fazla zarar vermemesi için de liseli olmasına rağmen liselilerin de desteğiyle gönderildi. Bu adamın neyini tartışıyoruz anlamıyorum halen. Mustafa cengiz yönetimini de basketbol konusunda sonuna kadar eleştirsem de dursun'a bin kere tercih ederim. Dursun bizi parçalamaya gelmiş bir adamdı ve artık tamamen uzaklaştı, biraz gururu varsa daha da bulaşmaz bu işlere. Aslında onun hakkı kongre üyeliğinden atılmak ama onu yapacak bir yönetim yok şu anda.
Mustafa cengiz ise bu ikinci döneminde gs başkanlığını kaldıramayacağını gösteren bir yönetim sergiliyor maalesef acilen futbol dışı branşlara gereken önemi vermesi lazım. Terim ve albayrak bile onu kurtaramaz eğer işler yolunda gitmezse.

Sözlerine imzami atiyorum Renktas.
Ama hala Dursun Özbek güzellemesi görünce bu forumda dayanamiyorum cidden sinirleniyorum.
Futbol, diger branslari felan gectim.
Adamin kendi Kardesini Floryanin basina getirmesini. sportif as de görev vermesini bunun üzerine Yegenini E-Sporun basina getirmesini ne cabuk unutuyolar aklim almiyor.

Okuduğunu anlayamıyorsun herhalde, üzüldüm cidden :) Diyorumki sen Cavanda üzerinden bu yönetimi övdün, Cavanda transferinin bu yönetimle alakası yok. Diyorsun bu yönetim paraları ödedi, bende diyorum bu yönetim ekstra bir sey yapıp bütçe oluşturup ödemedi, N'diaye'nin satışıyla ödedi, N'diaye'yi biz satmadık, zaten anlaşmalar yapılmıştı, Dursun Özbek yönetimi yapmış diyen yine bu yönetim. Sen gelip bunları başarı gibi anlatıyorsun.

Ben Cavanda transferinde Cengiz yönetimini övmedim. Doğruysa büyük başarı dedim, nitekim elimizde de kalabilirdi ve bir şekilde satmayı başardık. Dursun Özbek olsaydı üstüne para verir öyle gönderirdi sırf gitsin diye geçmişte birçok örneği var :)

Ndiaye'ye teklif Dursun Özbek döneminde geldi ama o zaman satılmadı. Hatta Mustafa Cengiz başkan olduktan 2 gün sonra deplasmanda maça çıktı adam yanlış biliyorsun. Mecbur satmak durumunda kaldık. Ama koca kulübü bir oyuncunun parasına bağlayan Dursun Özbek'tir. Bu kulüp hiçbir zaman bir oyuncudan gelecek paraya muhtaç olmamıştı sağolsun Dursun Özbek rezilliklerine bir yenisini daha ekledi. Ben bunları başarı diye anlatmıyorum. Çünkü Dursun Özbek döneminde hiçbir branşımız aylarca maaş alamadı. Futbol takımı bile maaş alamıyordu. Ama yeni gelen yönetim sayesinde voleybola kadar bütün maaşlar ödendi. Madem bu kadar kolaydı, madem bu başarı sayılamazdı Dursun Özbek neden ödemiyordu sadece soruyorum?

Ben Cavanda transferinde Cengiz yönetimini övmedim. Doğruysa büyük başarı dedim, nitekim elimizde de kalabilirdi ve bir şekilde satmayı başardık. Dursun Özbek olsaydı üstüne para verir öyle gönderirdi sırf gitsin diye geçmişte birçok örneği var :)

Ndiaye'ye teklif Dursun Özbek döneminde geldi ama o zaman satılmadı. Hatta Mustafa Cengiz başkan olduktan 2 gün sonra deplasmanda maça çıktı adam yanlış biliyorsun. Mecbur satmak durumunda kaldık. Ama koca kulübü bir oyuncunun parasına bağlayan Dursun Özbek'tir. Bu kulüp hiçbir zaman bir oyuncudan gelecek paraya muhtaç olmamıştı sağolsun Dursun Özbek rezilliklerine bir yenisini daha ekledi. Ben bunları başarı diye anlatmıyorum. Çünkü Dursun Özbek döneminde hiçbir branşımız aylarca maaş alamadı. Futbol takımı bile maaş alamıyordu. Ama yeni gelen yönetim sayesinde voleybola kadar bütün maaşlar ödendi. Madem bu kadar kolaydı, madem bu başarı sayılamazdı Dursun Özbek neden ödemiyordu sadece soruyorum?

Bu kulüpte her zaman maaşlar 4-5 ay geriden geliyor zaten, ilk kez olan bir şey değil, bir önceki yılda maaşların büyük bölümü sezon bittikten sonra ödendi, Ünal Aysal dönemide durum bundan farksızdı. Yıllardır bu yüzden sezon ortasında oyuncular bırakıp gidiyor. Senin gibilerde oyuncuları eleştiriyor niye kaçmışmış!

Aynı Mustafa Cengiz yönetimi Oktay Hocanın maaşını ödemediği ortaya çıktı, sezon içinde maaşları ödedik dedikten sonra ödemedikleride ortaya çıktı. Dursun Özbek rezil olmasaydı Mustafa Cengiz Başkan olamazdı, gelipte hâlâ yok eski yönetim böyleydi, şöyleydi diyerek komik duruma düşüyorsunuz. Dursun Özbek sahtekarını eleştirdik, sonunda kurtulduk, Mustafa Cengiz denilen yalancıdanda aynı şekilde kurtulacağız!

Geçtiğimiz sezon yaşanan tüm başarısızlıklarda, başarılarda eski yönetime ait. Nasıl Basketbol'da yaşanan durum Dursun Özbek yönetiminin suçuysa futbolda ki şampiyonlukta onların başarısı. Aynı şekilde nasıl Voleybol'da kadın takımında yaşanan başarısızlık onlarınsa erkeklerde 800 bin dolar gibi komik bütçeyle takım kurulması onların başarısızlığı.

Mustafa Cengiz yönetimi değer verdikleri tek branş olan futbolda başarılı olacak mı bu sene göreceğiz. Amatör branşlarda şu ana kadar Dursun'dan farkları yok zaten.

Mustafa Cengiz: "Ünal Aysal'ın sözünü tutmasını bekliyorum. Ondan basketbol şubemiz için 10 milyon dolar bekliyoruz. Kendisi çok iyi bir Galatasaraylı'dır. Diğer söz verenler de harekete geçmeli"

"Bize basketbolda 22 milyon TL borç bırakıldı. Maalesef hiç geliri yok. Futbolda, 3 yıl için 750 milyon TL'lik yükün altına girdik. Daha cuma günü 30 milyon TL'lik ödeme yaptık"

"Basketbolda 46 milyon TL'lik kaynak lazım. Basketbolu taraftarımıza soracağız, camia bunu bilsin. Biz bu yükün altından kalkacağız."
"Oktay Mahmuti'ye birlikte olmak istediğimizi ve indirim istediğimizi bildirdik."
"Karari kendisine biraktik"

Son düzenleme:
Donk ve Cavanda meselesi taraftarın bildiği gibi değilmiş. Yönetim iyi iş çıkarmış. Ama basketbolu taraftara sorma meselesini anlamadım. Büyük ihtimalle basketbolun bütçesinin birkaç yıllığına düşürmeyi taraftara soracaklar. Taraftarın çoğunluğunun evet diyeceğinden eminim. Çünkü taraftarımız %90 futbol taraftarından oluşuyor. Gerçi bu her kulüp için aynıdır. Basketbola vereceğiniz parayla dünya yıldızı alırız diyeni bile gördüm geçenlerde. Aslında haklılık payı yok değil. 10 milyona ligde 2. olacağımıza belki ligde ve ŞL'de bizi kurtarabilecek bir oyuncu alabiliriz. Sponsor olmadan yönetimin şapadanak kulübün kasasından büyük paralar koyacağını sanmıyorum. Ha ne olur 2-3 tane orta seviye sponsorla (isim, forma vs) anlaşırız danaya 7 kişi girer gibi. Biraz da kulüp katar o zaman bir şeyler bekleriz. Ama şu durumda futbol zaten can çekişiyor, hala men yeme tehlikesi var. Burada basketbolu futboldan öncelikli gören birkaç bin kişi için milyonlarca futbol taraftarını üzmezler gibime geliyor. Ben yönetimin sponsor aramadığını da düşünmüyorum. Kim ister kulübün kasasından para vermeyi şu mali sıkıntıda? Ünal Aysal bile sponsor bulamadı ligde şampiyon olmamıza rağmen. Basketbolda oyuncularla davalık halindeyken, transfer yasakları varken kimse bize sponsor olmaz hayal görmeyelim. Zaten Galatasaraylı iş adamları adam değil ki sponsor olsun. Onlar kendi menfaatini düşünür.

Ya abi basketbol için umutsuzca “22 milyon borç var” diye ağlayıp ardından “futbolda geçen gün 30 milyon lira ödedik” nasıl diyebiliyorsun ya ? !

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Basketbolda bütçede azalmaya gitmeyi kimse kabul etmemeli bence Yasin Bey. Tabi ki düşüncenize saygı duyuyorum ancak her şey para değil sırf basketboldan kâr edeniyoruz diye gün geçtikçe daha da basketbolu yok etmek bence Galatasaray armasını küçültmektir. Basketbol kimsenin umrumda değil futbolda başarılı olalım kafası bizim ülkemizde yaşansa da bu gerçekleşmiyor. Sanki futbolda avrupada çok başarılıyız ve maddi açıdan kârdayız.Basketbolla karşılaştırsak eğer bence futbolda birçok avrupa kulübüne göre bizi çantada keklik görüyorlar. İkinci olma meselesine gelince fenerbahceyi bu kadar gözümüzde büyütmemeliyiz. Evet bütçe olarak yakın zamanda onları geçemeyiz ama düzenli bir yapılanmayla neden şampiyon olamayalım ki spor deninlen şey de her şey mümkün. Nasıl ki başakşehir 2-3 senedir 3 büyüklerin harcadığı paranın yanında geçmemesine rağmen kıl payı şampiyonluğu kaybettiyse biz de illa ki şampiyon olabiliriz

Taraftarı anlamıyorum. Hala Muğdat'a 500.000 TL imza parası verdik, Donk'a şunu verdik. Futbola 30 Milyon TL ödeme yaptık diyenler var...
Arkadaşlar hala futboldaki gelirlerin, basketbola aktarılamayacağını öğrenemedik mi ?
Ayrıca senin futboldaki gelirin ile basketboldaki gelirin arasında uçurum var. Futbolda sadece TV yayınından dünyaları kazanıyorsun, peki basketbolda ?
Ben söyleyeyim, sadece sponsor ile bazı gelirleri sağlayabilirsin. Şu an zenginleri ile ünlü ! FB bile sponsor bulamıyor (şu an başkanının YK da olduğu şirket bile istemiyor ama muhtemelen şirketlerinden birini yapacak), mevcut sponsorunu kaçırıyorken, bu ekonomik ortamda bizim borçları kökünden temizleyecek bir sponsor bulanı ayakta alkışlarım.
Yok Mustafa Cengiz zengin değilmiş, yok para koymalıymış, şöyleymiş böyleymiş. Zengin olan bir başkan ile temelleri çürük bu yolda yürümeye devam edeceğime, fakir başkana sabreder, temelleri sağlam bir yol kurmasını beklerim. Gerekirse bu süreçte koçtanda, play-off'tan da, kupalardan da bir süre vazgeçerim.
Şimdi Mustafa Cengiz'in böyle bir yol kuracağına inanıyor musun diye soracaklar olabilir. Evet, futboldaki doğru hamlelerini gördükten sonra inanıyorum. Taraftara ne çilek, ne kiraz, ne ayva sözü verdi şu ana kadar. Boş yere harcadığı tek kuruş da yok.

Son düzenleme:
Taraftarı anlamıyorum. Hala Muğdat'a 500.000 TL imza parası verdik, Donk'a şunu verdik. Futbola 30 Milyon TL ödeme yaptık diyenler var...
Arkadaşlar hala futboldaki gelirlerin, basketbola aktarılamayacağını öğrenemedik mi ?
Ayrıca senin futboldaki gelirin ile basketboldaki gelirin arasında uçurum var. Futbolda sadece TV yayınından dünyaları kazanıyorsun, peki basketbolda ?
Ben söyleyeyim, sadece sponsor ile bazı gelirleri sağlayabilirsin. Şu an zenginleri ile ünlü ! FB bile sponsor bulamıyor (şu an başkanının YK da olduğu şirket bile istemiyor ama muhtemelen şirketlerinden birini yapacak), mevcut sponsorunu kaçırıyorken, bu ekonomik ortamda bizim borçları kökünden temizleyecek bir sponsor bulanı ayakta alkışlarım.
Yok Mustafa Cengiz zengin değilmiş, yok para koymalıymış, şöyleymiş böyleymiş. Zengin olan bir başkan ile temelleri çürük bu yolda yürümeye devam edeceğime, fakir başkana sabreder, temelleri sağlam bir yol kurmasını beklerim. Gerekirse bu süreçte koçtanda, play-off'tan da, kupalardan da bir süre vazgeçerim.
Şimdi Mustafa Cengiz'in böyle bir yol kuracağına inanıyor musun diye soracaklar olabilir. Evet, futboldaki doğru hamlelerini gördükten sonra inanıyorum. Taraftara ne çilek, ne kiraz, ne ayva sözü verdi şu ana kadar. Boş yere harcadığı tek kuruş da yok.

Sizin gibilerinde anlamadığı bir şey var galiba, senin futbolda ettiğin zarar, diğer tüm branşlarda ettiğin zararın kaç katı belli değil! Bugün kulübün borç batağında olmasının sebebi futbol zaten.

Yahu cidden kendi aklımı sorgulamaya başlayacağım artık. Basketbol forumunda basketbolun küçültülmesini savunuyorsunuz bilmem farkında mısınız ya? 6 aydır bir tane sponsor bulamamışlar, ellerindeki tek sıcak para Badou'dan gelen para, Dışarda 1 milyon euro alamayacak adama 1.8 milyon euro sözleşme vermek. 6 ayda yaptıkları tek şey 2 tane red weekend bilmem ne yellow. Bakkal gibi kulüp yönetiyorlar sırf terim sayesinde futbolda şampiyon olduk diye başarılı görüyorsunuz terim gitsin bunların 1 tane bile planları yok. Başkan olmak demek acil zamanda para koyma şartını da göze almaktır. Yere 1 lira düşse etrafına bakarlar kimse bakıyor mu parama diye ama kulübün parasını donk'lara muğdat'lara yediriyorlar babalarının parası değil çünkü.

Bu kulübün iletişim birimi, bu başkanın basın danışmanı, bu koçun menajeri yok mu arkadaş? Eyüp Yıldız ne yumurtlayacak İsmail Şenol ne yazacak diye bekliyoruz. Birde kurumsallık, dünya markası olmaktan bahseder yönetimler. Daha bilgi paylaşmaktan acizler. Hoca devam ediyor mu etmiyor mu diye fal mı bakıcaz????

8-10 milyon dolar erkek takımı için, 3-4 milyon dolar kız takımı için süreklilik sağlanacak bir bütçe üretebilsek, istediğimiz sürdürülebilir başarıya ulaşmamak için bir sebep yok. 10 milyon sponsorluk, gerisi kombine satışı ve diğer gelirler ile bu gerçekleştirilebilir. Bunun için sürekli hepimizin hemfikir olduğu şube içi bazı parazitlerden kurtulmak, sponsoru cezbedecek tedbirler almak ve yönetimde söz sahibi yapmak bu işi çözer. Başkan'ın dediği gibi olmaz bu işler. Artık biraz kafasını çalıştırsın. Öyle Ünal Aysal at bir 10 demekle bu yapılmaz. Başkan şunları derhal yapmalı: Doğru kişiyi (veya kişileri) hem de bugün yönetici olarak atamalı, kurumsal yapıyı derhal elden geçirmeli, sponsoru bulmalı ve söz sahibi yapmalı, en önemlisi taraftara kulak vermeli. Ayrıca vakti varsa bu foruma üye olmalı, günde 10 dakika okumalı, vakti yoksa forumdakilerle iletişim kurabilmeyi öğrenmeli.
Ortalama 3 ayda bir basketbolla ilgili cümle kuran biri Galatasaray Başkanı OLAMAZ.

Sizin gibilerinde anlamadığı bir şey var galiba, senin futbolda ettiğin zarar, diğer tüm branşlarda ettiğin zararın kaç katı belli değil! Bugün kulübün borç batağında olmasının sebebi futbol zaten.

Basketboldaki gelirler futbola aktarıldı mı hiç ? Aktarılmadı (zaten orada bir gelir yok o da zararda). O zaman futbolun basketbolun bu halde olmasında bir faktörü yok. Bugün klubün borç batağında olmasının nedeni futbol değil. "Gelirin oldukça üzerinde harcanması, popülizm, koltuk sevdası, klubün kişisel çıkarlara alet edilmesi nedeniyle yüksek masraflar ve aşırı borçlanma. Haliyle en popüler spor futbol olunca, bu tür harcamaların en çok döndüğü yerde orası...
Zaten futbol mu basketbol mu tartışmasının da konumuzla çok alakası yok. Ben basketbolu daha çok severim, ama bunu yolda sorunca diyebilecek 100 GS'lıdan 1 kişi de benim ...
Ayrıca yıllardır bu böyle, birikti, birikti, artık patlama noktasında enkazı devralan Mustafa Cengiz suçlu, öyle mi ?
Bu enkazı bir anda kaldırmanın tek yolu var, klubü satmak. Yok ben kulübü satmam, yavaş yavaş ayağa kalkar, önlemlerimi alır, kulübümün kimliğini korurum diyorsan sabırla bekleyeceksin. Kongre yapılmadan icra yolu ile alacaklarının peşine düşen bir koçun arkasından yaygara koparmayacaksın. Gerekirse ne kadar umutlu olursan ol, o koçtan da vazgeçmesini bileceksin. Şu an bizim klubü sahiplenecek bir koça ihtiyacımız var...
Bu yönetim taraftarın hoşuna gitmez, onun farkındayım. Çünkü gerçekçi. Açık ve şeffaf. Diğerleri gibi hayal satmıyor, ayağını yorganına göre uzatıyor. Bu yönetim diğerlerini düşünürsek, fırsatı sonuna kadar hakkediyor. Başarısız olurlarsa, eskilere benzerlerse zaman içerisinde gitsinler. Ama şu halleriyle sabredilmeli...