Basketboldaki gelirler futbola aktarıldı mı hiç ? Aktarılmadı (zaten orada bir gelir yok o da zararda). O zaman futbolun basketbolun bu halde olmasında bir faktörü yok. Bugün klubün borç batağında olmasının nedeni futbol değil. "Gelirin oldukça üzerinde harcanması, popülizm, koltuk sevdası, klubün kişisel çıkarlara alet edilmesi nedeniyle yüksek masraflar ve aşırı borçlanma. Haliyle en popüler spor futbol olunca, bu tür harcamaların en çok döndüğü yerde orası...
Zaten futbol mu basketbol mu tartışmasının da konumuzla çok alakası yok. Ben basketbolu daha çok severim, ama bunu yolda sorunca diyebilecek 100 GS'lıdan 1 kişi de benim ...
Ayrıca yıllardır bu böyle, birikti, birikti, artık patlama noktasında enkazı devralan Mustafa Cengiz suçlu, öyle mi ?
Bu enkazı bir anda kaldırmanın tek yolu var, klubü satmak. Yok ben kulübü satmam, yavaş yavaş ayağa kalkar, önlemlerimi alır, kulübümün kimliğini korurum diyorsan sabırla bekleyeceksin. Kongre yapılmadan icra yolu ile alacaklarının peşine düşen bir koçun arkasından yaygara koparmayacaksın...
Bu yönetim taraftarın hoşuna gitmez, onun farkındayım. Çünkü gerçekçi. Açık ve şeffaf. Diğerleri gibi hayal satmıyor, ayağını yorganına göre uzatıyor. Bu yönetim diğerlerini düşünürsek, fırsatı sonuna kadar hakkediyor. Başarısız olurlarsa, eskilere benzerlerse zaman içerisinde gitsinler. Ama şu halleriyle sabredilmeli...
Basketbolda ki sponsorun verdiği paralar bile futbola aktarıldı.