Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Basketboldaki gelirler futbola aktarıldı mı hiç ? Aktarılmadı (zaten orada bir gelir yok o da zararda). O zaman futbolun basketbolun bu halde olmasında bir faktörü yok. Bugün klubün borç batağında olmasının nedeni futbol değil. "Gelirin oldukça üzerinde harcanması, popülizm, koltuk sevdası, klubün kişisel çıkarlara alet edilmesi nedeniyle yüksek masraflar ve aşırı borçlanma. Haliyle en popüler spor futbol olunca, bu tür harcamaların en çok döndüğü yerde orası...
Zaten futbol mu basketbol mu tartışmasının da konumuzla çok alakası yok. Ben basketbolu daha çok severim, ama bunu yolda sorunca diyebilecek 100 GS'lıdan 1 kişi de benim ...
Ayrıca yıllardır bu böyle, birikti, birikti, artık patlama noktasında enkazı devralan Mustafa Cengiz suçlu, öyle mi ?
Bu enkazı bir anda kaldırmanın tek yolu var, klubü satmak. Yok ben kulübü satmam, yavaş yavaş ayağa kalkar, önlemlerimi alır, kulübümün kimliğini korurum diyorsan sabırla bekleyeceksin. Kongre yapılmadan icra yolu ile alacaklarının peşine düşen bir koçun arkasından yaygara koparmayacaksın...
Bu yönetim taraftarın hoşuna gitmez, onun farkındayım. Çünkü gerçekçi. Açık ve şeffaf. Diğerleri gibi hayal satmıyor, ayağını yorganına göre uzatıyor. Bu yönetim diğerlerini düşünürsek, fırsatı sonuna kadar hakkediyor. Başarısız olurlarsa, eskilere benzerlerse zaman içerisinde gitsinler. Ama şu halleriyle sabredilmeli...

Basketbolda ki sponsorun verdiği paralar bile futbola aktarıldı.

Yahu cidden kendi aklımı sorgulamaya başlayacağım artık. Basketbol forumunda basketbolun küçültülmesini savunuyorsunuz bilmem farkında mısınız ya? 6 aydır bir tane sponsor bulamamışlar, ellerindeki tek sıcak para Badou'dan gelen para, Dışarda 1 milyon euro alamayacak adama 1.8 milyon euro sözleşme vermek. 6 ayda yaptıkları tek şey 2 tane red weekend bilmem ne yellow. Bakkal gibi kulüp yönetiyorlar sırf terim sayesinde futbolda şampiyon olduk diye başarılı görüyorsunuz terim gitsin bunların 1 tane bile planları yok. Başkan olmak demek acil zamanda para koyma şartını da göze almaktır. Yere 1 lira düşse etrafına bakarlar kimse bakıyor mu parama diye ama kulübün parasını donk'lara muğdat'lara yediriyorlar babalarının parası değil çünkü.

Burası futbol forumu değil, futbol tartışmaları uzar gider. Sadece tek bir şeye cevap vericem, Donk Terim ile uyum sağladı ve ligin ikinci yarısında şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu. Ona verilen paraya ondan daha iyisini bulmak ? Burası çok tartışılır. Bence bulunmazdı, kapıyı çaldığın 2 Milyon EUR imza parasından açıyor...

Bu arada küçülmek derken, zaten geçen sene küçüldük. Ataman sonrası bak neredeyiz. Daha ne kadar küçülebilirizki ?

Burası futbol forumu değil, futbol tartışmaları uzar gider. Sadece tek bir şeye cevap vericem, Donk Terim ile uyum sağladı ve ligin ikinci yarısında şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu. Ona verilen paraya ondan daha iyisini bulmak ? Burası çok tartışılır. Bence bulunmazdı, kapıyı çaldığın 2 Milyon EUR imza parasından açıyor...

Bu arada küçülmek derken, zaten geçen sene küçüldük. Ataman sonrası bak neredeyiz. Daha ne kadar küçülebilirizki ?

5 lira verip A kalite birini almak; 3 lira verip B kalite birini almaktan daha iyidir. Çünkü bir yıl sonra beş lira daha verip bir B kalite alacaksın. Galatasaray'ın batma sebebi bu çünkü.

Basketbol forumunda basketbol küçülsün demek anormalmiş... Burada sadece basketbol konuşulmuyor. Burası voleybol forumu olsa bile basketbol branşı küçülsün derim. Önemli olan bütün kulübün menfaati herhangi bir branşın değil. Futbol takımımız iyi yolda olsa, borç içinde olmasak basketbola da diğer branşlara da yatırım yapılsın deriz sponsor olsun veya olmasın. Bunda herkes hemfikirdir sanırım.

Aynı arkadaşlar sezon devam ederken neden pivot almıyoruz? diyordu. Oyunculara aylardır maaş yapılmıyor, oyuncular antrenmana çıkmıyor ve siz transfer bekliyordunuz aynı mentalite yine var. Taraftarımız maalesef duygusal ve hayalci. Gerçeklerden kopuk. Ben Mustafa Cengiz yönetimiyle mali disiplini sağlayacağımızı düşünüyorum. Şu ana kadar tek bir falsoları yok bana göre. Olursa eleştiririz. Ama hatası olmadan eleştirmeyi ben çözemedim. Eski yönetim 3 senedir kulübün içine ederken bile bu kadar ses çıkarmıyordu bu arkadaşlar. Ben bunların kripto dursuncu olduklarını düşünüyorum. Baksanıza men yememiz kesinken, bizi men yeme cezasından kurtaran yönetimi eleştiriyorlar. Aynı Ali Güvenç Kiraz gibi. Dursun'u eleştirir gibi yapıp ama sonradan Dursuncu çıkmıştı. Kulüpte Dursun Özbek'e oy atanların olduğu gibi onu destekleyen taraftarlar da var. Hiç de az değil.

Aynı eleştirileri Ünal Aysal ve Dursun Özbek'e yapsaydınız branş bu kadar sıkıntıda olmazdı. Ama onların enkazını temizlemeye çalışan yönetim suçlu oluyor, ilginç.

Basketbol forumunda basketbol küçülsün demek anormalmiş... Burada sadece basketbol konuşulmuyor. Burası voleybol forumu olsa bile basketbol branşı küçülsün derim. Önemli olan bütün kulübün menfaati herhangi bir branşın değil. Futbol takımımız iyi yolda olsa, borç içinde olmasak basketbola da diğer branşlara da yatırım yapılsın deriz sponsor olsun veya olmasın. Bunda herkes hemfikirdir sanırım.

Aynı arkadaşlar sezon devam ederken neden pivot almıyoruz? diyordu. Oyunculara aylardır maaş yapılmıyor, oyuncular antrenmana çıkmıyor ve siz transfer bekliyordunuz aynı mentalite yine var. Taraftarımız maalesef duygusal ve hayalci. Gerçeklerden kopuk. Ben Mustafa Cengiz yönetimiyle mali disiplini sağlayacağımızı düşünüyorum. Şu ana kadar tek bir falsoları yok bana göre. Olursa eleştiririz. Ama hatası olmadan eleştirmeyi ben çözemedim. Eski yönetim 3 senedir kulübün içine ederken bile bu kadar ses çıkarmıyordu bu arkadaşlar. Ben bunların kripto dursuncu olduklarını düşünüyorum. Baksanıza men yememiz kesinken, bizi men yeme cezasından kurtaran yönetimi eleştiriyorlar. Aynı Ali Güvenç Kiraz gibi. Dursun'u eleştirir gibi yapıp ama sonradan Dursuncu çıkmıştı. Kulüpte Dursun Özbek'e oy atanların olduğu gibi onu destekleyen taraftarlar da var. Hiç de az değil.

Aynı eleştirileri Ünal Aysal ve Dursun Özbek'e yapsaydınız branş bu kadar sıkıntıda olmazdı. Ama onların enkazını temizlemeye çalışan yönetim suçlu oluyor, ilginç.

Aynen biz kripto dursuncuyuz. Eurocup finalinde istifa diye bağırdık Ergin Ataman bizi provakatör yaptı, siz de Cengiz'i eleştirdik diye bunu dediniz. Var mı başka iftirası olan? Bu ne terbiyesizlik ya? Sen kimsin ki insanlara bir şeyler yaftalama hakkı buluyorsun kendinde?

Basketbolun geliri de gideri de dusuk sizlerin anlayamadigi bu. Futbolun geliri var da gideri az mi. Klubun borclarinim buyuk cogunlugu futbol kaynakli. Baska subelerden gelir aktarilsik diyen de yok ama klubun marka degerinden elde edilen kazanclarin hepsi futbola gitmesin. Kaliteli bir takim kurulunca trubunden de gelir elde edilir. Klupler federasyona yayin geliri konusunda baski yapip odemeleei arttirabilir. Subenin kendi basina geliri 2 m olsa 2-3 milyom da klubum genel gelirlerinden eklenebilir. Sponsor haric soyledigim rakamlar bunlar. Yilda 2-3 milyonla batacak mi klup. Su anki borclarin en az %80 i futbol kaynakli. Hani su geliri cok olan subenin.

Yönetim demek çözüm bulmak demektir. Başkan ve yöneticilerin görevi de çözüm bulmak, bunun lamı cimi yok. Dursun ve şürekasına aylarca saydırdılar ve her noktasına katıldık, hatta şahsım adına çok az söylediklerini, Dursun'un ibra edilmesinin skandal olduğunu düşünüyorum. Dursun Özbek sadece kifayetsiz bir muhteris değildi, işler kötü gidince gösterdiği gibi aynı zamanda kötü niyetli biriydi.

Mustafa Cengiz ve ekibi sürekli birbiriyle uyumsuz açıklamalar yaptı. Basketbolla alakası olmayan şube sorumluları bu alana ilişkin bir gerçeklik algısından mahrum oldukları için bir tanesi f/p takımı oluşturacağız derken diğeri altyapıyla oynayıp ruhumuzu geri kazanacağız diyordu. Oktay Hoca'yı da oyaladılar, Ömer Yalçınkaya'nın eski yönetimle beraber istifa etmesi gerekirdi ama hadi o yüzsüz, bunlar onu da görevden alamadı çünkü basketbolla o kadar alakasızlar ki onun yerine adam bulmaktan da acizler.

Dursun her zamanki gibi basketbolda işler yürümeyince Oktay Hoca'yı getirirken sözler verip bol keseden sallamış. Cengiz ve yönetimi Dursun gibi battı balık yan gider yapmıyorlar, mali disiplini sağlamaya çalışıyorlar, buraya kadar tamam. Ama hiçbiri basketboldan anlamıyor, kaynak bulmayı beceremiyor, hesap kitap haricinde becerikli oldukları bir alan yok. Oktay Hoca da bu keyfekeder durumdan bunalmış olacak ki gemileri yaktı.

Yönetim Oktay Hoca'nın şu an ne kadar değerli olduğunun farkında değil. Piyasada Ekrem Memnun ve Cem Akdağ dışında alabileceğimiz hoca yok. Ekrem Memnun da bu şartlar altında çalışmanın külübe ihanet olduğunu bildiğinden gelip çalışmaz. Zaten en son Blatt sonrası Efes'te sezon tamamlamıştı, sonra yine kadın takımlarına döndü. Cem Hoca'yı Olin Edirne'den beridir takip edemedim. Bizde kendi kurmadığı kadroya abilik yapıp sezonu takımı düşürmeden tamamlayabilmişti ama o da iyi bir seçim olmayacaktır. Recep Şen desek Erman Hoca'yla süre bittikten sonra atılan basketleri izleyip itiraz edemeyen kenar yönetimindeydi. En iyi ihtimal Igokea, Krka gibi takımların koçlarını getiririz ya tutarsa mantığıyla.

Son düzenleme:
Ya arkadaş Türkçe mi konuşmuyoruz da anlamıyorsunuz? Kimse futbol bütçesiyle basketbol bütçesi ortak demedi, aktarılabilir demedi. Sen cebinden futbola 30M çıkartıyorsan basketbolun 20M si için ağlamayacaksın ! Daha kaç dilde yazayım bunu anlamayacaksan?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Taraftarımız maalesef duygusal ve hayalci. Gerçeklerden kopuk. Ben Mustafa Cengiz yönetimiyle mali disiplini sağlayacağımızı düşünüyorum. Şu ana kadar tek bir falsoları yok bana göre. Olursa eleştiririz. Baksanıza men yememiz kesinken, bizi men yeme cezasından kurtaran yönetimi eleştiriyorlar.

Yasin bey, bir şey yapmıyorsanız merak etmeyin hata da yapmazsınız hatta hiç falsonuz olmaz. Spor duygudur, hayaldir, hırstır, inançtır, o yoksa sporcu da olamazsınız, taraftarda. UEFA sizin kıçı kırık sunumunuza aldanıp size ceza vermemezlik etmez. Niye sezon sonunu bekliyorlar sanıyorsunuz? Ortada şampiyonlukta gelen gelir olmasa görürdük cezanın kralını. Bize değerli Fatih Terim hocamızın muhasebecisi olacak başkan değil, hayal kurduracak başkanlar lazım.

Yasin bey, bir şey yapmıyorsanız merak etmeyin hata da yapmazsınız hatta hiç falsonuz olmaz. Spor duygudur, hayaldir, hırstır, inançtır, o yoksa sporcu da olamazsınız, taraftarda. UEFA sizin kıçı kırık sunumunuza aldanıp size ceza vermemezlik etmez. Niye sezon sonunu bekliyorlar sanıyorsunuz? Ortada şampiyonlukta gelen gelir olmasa görürdük cezanın kralını. Bize değerli Fatih Terim hocamızın muhasebecisi olacak başkan değil, hayal kurduracak başkanlar lazım.

Gerçek spor dediklerinizdir doğru ama endüstriyel sporda bunların pek yeri kalmadı. Artık daha önemli olan şeyler var. Mantık, zeka, gerçekçilik, profesyonellik, yaptığın işte iyi olmak gibi. Eskiden bu saydığım kavramlar yoktu ona göre yönetiliyordu kulüpler. Şimdi tam tersi. UEFA'nın men cezası vermeyeceği şampiyon olmamızdan önce açıklandı kulübün twitter'da yaptığı açıklamayla. Yani onun gelirleri elbette bir unsurdur ama o olmadan da men cezası yemeyecektik. Zaten UEFA ülkende şampiyon olmuşsun olmamışsın'a bakmıyor samimiyete ve şeffaflığa bakıyor, kriterlere uydun mu ona bakıyor, uymadıysan cezayı kesiyor. Dursun Özbek 2 sayfa ile sunum yaparken yeni gelen yönetim dosyalarca sunum yaptı. UEFA ile görüşmeden günler öncesinde preliminary sunumu yaptılar. Bugün başımızda Dursun Özbek olsaydı çat diye 2 sene ceza vermişlerdi, bileklik satarak kalkınacağız diyen adamı deha yapmayın Allah'ınızı seviyorsanız.

Zaten ne geldiyse başkanların bize hayal satmasıyla, kulübün altından kalkamayacağı şeylere girerek geldi. Hayal evet iyi bir şeydir ama ütopik olmaması lazım. Realite daha önemli bir konumda artık.

Gerçek spor dediklerinizdir doğru ama endüstriyel sporda bunların pek yeri kalmadı. Artık daha önemli olan şeyler var. Mantık, zeka, gerçekçilik, profesyonellik, yaptığın işte iyi olmak gibi. Eskiden bu saydığım kavramlar yoktu ona göre yönetiliyordu kulüpler. Şimdi tam tersi. UEFA'nın men cezası vermeyeceği şampiyon olmamızdan önce açıklandı kulübün twitter'da yaptığı açıklamayla. Yani onun gelirleri elbette bir unsurdur ama o olmadan da men cezası yemeyecektik. Zaten UEFA ülkende şampiyon olmuşsun olmamışsın'a bakmıyor samimiyete ve şeffaflığa bakıyor, kriterlere uydun mu ona bakıyor, uymadıysan cezayı kesiyor. Dursun Özbek 2 sayfa ile sunum yaparken yeni gelen yönetim dosyalarca sunum yaptı. UEFA ile görüşmeden günler öncesinde preliminary sunumu yaptılar. Bugün başımızda Dursun Özbek olsaydı çat diye 2 sene ceza vermişlerdi, bileklik satarak kalkınacağız diyen adamı deha yapmayın Allah'ınızı seviyorsanız.

Zaten ne geldiyse başkanların bize hayal satmasıyla, kulübün altından kalkamayacağı şeylere girerek geldi. Hayal evet iyi bir şeydir ama ütopik olmaması lazım. Realite daha önemli bir konumda artık.

Dursun Özbek çok kötü bir örnekti ve tarihteki yerini aldı. Mustafa Cengiz'i eleştirmekte kimseyi Dursun'cu yapmaz. A.Albayrak ve biraz Okan Böke gibi değerli insanlar olmasa bu yönetim için daha ağır sözlerde kullanırım ama görünen köy kılavuz istemez, ortada çok çapsız bir insanlar topluluğu var yine.

Telekom, Türkcell, Ülker vb. şirketlere git, futbol formasının şortun sağ üst kısmına 3 aylığına markanızı koyacağız, 1 Milyon USD ver bize de. Şu ekonomik ortamda dahi verirler.
Aynı şirketlere basketbol formasının şortunun üst kısmına 1 yıllığına markanızı koyacağız de, 100.000 USD ile vermezler...
Basketboldaki 20 Milyon TL ile Futboldaki 30 Milyon TL'nin farkı burada işte...
Maliyet olarak basketboldaki 20 Milyon TL futboldaki 30 Milyon TL'nin kat ve kat fazlasıdır.
Bu durum futbolun gücünden, gücü de popülaritesinden gelmektedir.
FB örneği karşımızda zaten. Euroleague tarihinin en iyi takımlarından biri. Son 3 yılda en büyük kupada 3 final, 1 şampiyonluk. Ama her yıl basketboldan, Türkiye'de hiçbir takımda olmayan sponsorluk gelirine rağmen minimum 10 Milyon EUR zarar yazıyorlar (Aziz Yıldırım açıklamıştı, zarar tam aklımda değil, ama 10'dan da aşağı değildi).

(Rakamları ve süreyi örnek göstermek için salladım, oraya takılmayın, sadece aradaki farkı göstermek istedim)

Telekom, Türkcell, Ülker vb. şirketlere git, futbol formasının şortun sağ üst kısmına 3 aylığına markanızı koyacağız, 1 Milyon USD ver bize de. Şu ekonomik ortamda dahi verirler.
Aynı şirketlere basketbol formasının şortunun üst kısmına 1 yıllığına markanızı koyacağız de, 100.000 USD ile vermezler...
Basketboldaki 20 Milyon TL ile Futboldaki 30 Milyon TL'nin farkı burada işte...
Maliyet olarak basketboldaki 20 Milyon TL futboldaki 30 Milyon TL'nin kat ve kat fazlasıdır.
Bu durum futbolun gücünden, gücü de popülaritesinden gelmektedir.
FB örneği karşımızda zaten. Euroleague tarihinin en iyi takımlarından biri. Son 3 yılda en büyük kupada 3 final, 1 şampiyonluk. Ama her yıl basketboldan, Türkiye'de hiçbir takımda olmayan sponsorluk gelirine rağmen minimum 10 Milyon EUR zarar yazıyorlar (Aziz Yıldırım açıklamıştı, zarar tam aklımda değil, ama 10'dan da aşağı değildi).

(Rakamları ve süreyi örnek göstermek için salladım, oraya takılmayın, sadece aradaki farkı göstermek istedim)

O yüzden uçak masraflarını karşılasınlar diye rica minnet birilerinin emriyle Turkish Airlines ŞL'de Galatasaray'a sponsor oldu :D Siz şeye de inanıyorsunuzdur Turkish Airlines Galatasaray'a sadece ŞL için 3.5 milyon dolar para verdi :)

5 lira verip A kalite birini almak; 3 lira verip B kalite birini almaktan daha iyidir. Çünkü bir yıl sonra beş lira daha verip bir B kalite alacaksın. Galatasaray'ın batma sebebi bu çünkü.

Futbola girmek istemiyorum ama, "A" kalite olarak alınan Feghouli ile "B" kalite olarak alınan "Rodriguez" in katkıları ortada...
"B" kalite Rodriguez'in Tudor varken ve Terim verken ile futbolculuğu ortada...
Önemli olan ismi, cismi değil. Takıma, teknik direktöre, sisteme uyum sağlamaları...
Donk Terim'in sistemine gayet uydu...

Futbola girmek istemiyorum ama, "A" kalite olarak alınan Feghouli ile "B" kalite olarak alınan "Rodriguez" in katkıları ortada...
"B" kalite Rodriguez'in Tudor varken ve Terim verken ile futbolculuğu ortada...
Önemli olan ismi, cismi değil. Takıma, teknik direktöre, sisteme uyum sağlamaları...
Donk Terim'in sistemine gayet uydu...

Eray da uymuştur kesinlikle sistemine :) hayırlı olsun 750 bin TL daha alacakmış.
Yazman var ama Okuman yok galiba. Rakamları salladığımı özel olarak belirttim.

Olmuyorlar işte sponsor, sponsor baskete olmaz futbola olur basketbol budur diye bir tez savunman yanlış. Günlerdir neyi savunduğunuzu da anlamadım. Sponsorsuz sunulan taslak bütçenin altında bir bütçeyi onaylamasına rağmen, yolların ayrılma sebebi hocanın geçmiş alacakları bir an önce kapatın demesiyken günlerdir neyin çığırtkanlığını yaptığınızı çözemedim ben zaten. Kimsenin sunulan bütçeden yana bir sıkıntısı yok en azından bu senelik. Sorun sunulan bütçenin altında bütçe verilmesine rağmen onun bile henüz sağlanmamış olması. Ama siz 3 gündür ortalığı karıştırıyorsunuz sadece.

Dursun Özbek çok kötü bir örnekti ve tarihteki yerini aldı. Mustafa Cengiz'i eleştirmekte kimseyi Dursun'cu yapmaz. A.Albayrak ve biraz Okan Böke gibi değerli insanlar olmasa bu yönetim için daha ağır sözlerde kullanırım ama görünen köy kılavuz istemez, ortada çok çapsız bir insanlar topluluğu var yine.

Dediklerinize katılıyorum lakin Okan Böke hariç. Kendisi de basketbol takimımıza uygulanan değersizleştirmeyi voleybolda gösteriyor. Kadın takımımız bu sene uzun aradan sonra ilk defa bu kadar kötü bir kadro ile yola çıkacak. Erkek takımının da bütçesi düşecekmiş böyle komik bir açıklama yaptı. Geçen sene avrupada olmamamıza rağmen bu sene daha düşük bütçeyle yarışacağız. Bu yönetimin ömrünü uzun görmüyorum böyle giderlerse. Her şeyden kısıp sonuçta bir şeye varamayan Galatasaray'da uzun vadede bulunamaz. Tarihteki örneklere bakabilirler.

Dediklerinize katılıyorum lakin Okan Böke hariç. Kendisi de basketbol takimımıza uygulanan değersizleştirmeyi voleybolda gösteriyor. Kadın takımımız bu sene uzun aradan sonra ilk defa bu kadar kötü bir kadro ile yola çıkacak. Erkek takımının da bütçesi düşecekmiş böyle komik bir açıklama yaptı. Geçen sene avrupada olmamamıza rağmen bu sene daha düşük bütçeyle yarışacağız. Bu yönetimin ömrünü uzun görmüyorum böyle giderlerse. Her şeyden kısıp sonuçta bir şeye varamayan Galatasaray'da uzun vadede bulunamaz. Tarihteki örneklere bakabilirler.

Haklısınız. Ben de görüşlerinizi paylaşıyorum. Voleyboldaki tek avantajımız yetenekli genç oyuncuların her iki takımımızda çokluğu. Okan Böke'yi (biraz) diğerlerinden ayırmamın sebebi şu, adam en azından sahaya çıkacak kadroları kurdu ve iyi kötü birşeyler yapmaya çabalıyor. Basketbolda oyuncu sayısı ile yönetici sayısı aynı. 3.

Son düzenleme:
Basketbolun geliri de gideri de dusuk sizlerin anlayamadigi bu. Futbolun geliri var da gideri az mi. Klubun borclarinim buyuk cogunlugu futbol kaynakli. Baska subelerden gelir aktarilsik diyen de yok ama klubun marka degerinden elde edilen kazanclarin hepsi futbola gitmesin. Kaliteli bir takim kurulunca trubunden de gelir elde edilir. Klupler federasyona yayin geliri konusunda baski yapip odemeleei arttirabilir. Subenin kendi basina geliri 2 m olsa 2-3 milyom da klubum genel gelirlerinden eklenebilir. Sponsor haric soyledigim rakamlar bunlar. Yilda 2-3 milyonla batacak mi klup. Su anki borclarin en az %80 i futbol kaynakli. Hani su geliri cok olan subenin.

Bir galatasaray basketbol taraftarı olarak dediklerinize katılmamak elde değil. Bu sene averaj takımı olacağımıza basketbol şubesini kapatsınlar daha iyi bence.