Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Sende cidden anlama sorunu var, burda herkes Dursun ve Can Topsakal rezildi ama bunlarda onlardan farksız diyor, ama senin gibi okuduğunu anlama kapasitesi olmayanlar hâlâ Dursun şöyle, Dursun böyle diye ağlıyor. Aynı savunduğun adamlar gibi anca ağlayın! Adamlar hiç bir şey yapmıyor, üstüne rezil rezil açıklamalar yapıyor, sizin gibilerde ama ne yapsınlar Dursun böyle yaptı diye ağlıyorsunuz!

Tartışmaya girmeyecektim ama tutamadım kendimi. Yeni yönetimin onlardan farksız olması için en az onlar kadar skandal hamleler yapmaları lazım. Onların yüzünden kulübün yaşadığı ekonomik sıkıntı sebebiyle amatör branşları küçültmek mi hatadır? Sanki kulüp güllük gülistanlık hiçbir sıkıntı yok da adamlar keyfinden küçültüyor. Daha futbolda bile sıkıntılarımız bitmiş değil. Uefa'dan men cezası yersek hiçbir amatör branşımız kalmaz farkında mısınız? Bir daha men cezasını kaldıramaz bu kulüp ne maddi ne manevi yönden. Prestijimiz iki paralık olur. Siz sadece basketbol branşı tarafından bakıyorsunuz biz kulübü bütün olarak görüyoruz tek bir branşa takılıp kalmıyoruz.

Sende ciddi anlama sorunu var cünkü 3bucuk yil külübü yönetmis adamla 7 aydir yöneten birilerini bir tutuyosun.
Can Topsakal Dursun Özbek bunlardan iyidi demek zaten onlari güzellemek olmuyor demi :D hadi yoluna bak

Bu üçü Can Topsakal'dan bile kötü, üçünü topla bir adam etmiyor, o yüzden eski yönetimin maaşlı çalışan olarak getirdiği Ömer Yalçınkaya bu üçlünün ne yapaması gerektiğine karar veriyor. O derece rezil durumdalar.

Bu üçü Can Topsakal'dan bile kötü, üçünü topla bir adam etmiyor, o yüzden eski yönetimin maaşlı çalışan olarak getirdiği Ömer Yalçınkaya bu üçlünün ne yapaması gerektiğine karar veriyor. O derece rezil durumdalar.

"eski yönetimin maaşlı çalışan olarak getirdiği Ömer Yalçınkaya..."
Bu Cümlenden zaten nekadar bilgili oldugunu anladim:D
Evet Ömer Yalcinkayayi eski yönetim getirdi onlardan önce yoktu:D Bundan sonra senin yorumlarina yorum atmiiyacam cünkü Trollere ayiracak vaktim yok kusura bakma

Anlatmak istedigim konu Gelirler hepsi TL üzerinden. Bizim giderlerimiz Dolar üzerinden.
Gelirleri Dolara cevirip ozaman bi karsilastirsana toplam gelirlere, giderleri ;)
Gelirler var elbet ama gelirler cok az.

Eger gelirler yeterli seviyede olsaydi zaten Fenerbahce Dogus gibi bir takim basketboldan 15 Milyon Euro acik vermezdi. Gercekleri konusalim basketbolu sevsekte

Adam da diyor ki futboldaki gelirleri ve giderleri yaz da bir de onları görelim. Basketboldaki gelirler tl üzerinden de futbolda kombineleri biletleri euroyla mı satıyoruz.
Sadece spor toto'dan elde edilen gelirler bile yarım milyon civarı. Bunun forma sponsoru var, isim sponsoru var, yayın geliri var. Trübün geliri var, akmasa bile damlar sen iddaalı bir takım kur. Büyük bütçe olmasa bile taraftarın içinde bir ateş yaksın. 5 kazan 7 harca 2 milyonu da klübün marka değeri nedeniyle elde ettiği gelirlerden koy. Yapılmayacak olmayacak şey diil.

Yönetim savunması değildir ve şube bir iş ortağı bulmadan bu kısır döngüden çıkamaz.

Buradaki durum açıktır şubenin giderlerini döndürme şansı yoktur. Futbolda var mı diyeceksiniz. Ben de evet diyeceğim. Futbol şampiyonlar ligi ile bir şekilde çeki düzene sokuluyor lakin basketbolda bunu sağlayacak bir Uluslararası organizasyon yok.

Lakin kulüp bir kısır döngüye girdi ve geleceğe dönük kişisel ikbal hesaplarına kurban gidiyor.

Ozan Korkut ekibi ben elimdeki projeyi bu yönetime vermem çünkü buradan kendi lehlerine pr yapacaklar diyor ve Mustafa Cengiz yönetimi de ben bunlara bu şubeyi vermem başarılı olup kendi lehlerine pr yapacaklar diyor. Olan Galatasaray Spor Kulübü'ne ve biz taraftarlara oluyor.

Mali acidan unuttugunuz yada dikkate almadiginiz sey eski borclar. Bu butceler hep eski borclara gidiyo. Yoksa basketboldaki gelirler sezonu dondurmenize yetmesede sizi cok rahatlatcak gelirler. Ama biturlu sifirdan basliyamiyo hicbi sezon hep eksi hep eksi.

Yapilmasi gereken enaz 5 senelik bi puroje ve bu purojeye ikna olup elini tasin altina koycak bi siponsor bulmak. Anca bu sekilde duze cikariz. 12 senedir haksiz rekabetle fb avrupada belli bi noktaya geldi. Adamlar yurolig gurubunda sonuncu olsa bile ligde pileyofa kalamasa bile yuroligde oynuyo. Bu haksiz rekabetin meyvelerini 12 senede anca toplayabildiler. Biz onlarin 12 senede yaptigini bu 5 senelik purojeyi tamamlayip mali durumu sifirladiktan sonraki 5 senede yada tas catlasa 7-8 senede yapabiliriz. Ama yeterki gunu kurtarmaktan vazgecip orta ve uzun vadele pilan purogram yapalim.

En onemlisi iyi yalayanlara degil iyi calisanlara guvenelim.

Son düzenleme:
Bugün gazetelerde Mustafa Cengiz'in basın toplantısı yapacağı ve basketbolla ilgili de konuşacağı haberi var. Merak ettiğim konu şu. Kendisi şu ana kadar basketbol için ne yapmış acaba? Bilmek hepimizin hakkıdır. Birde bize geçmişi değil, bugün ne yaptığını ve gelecekte ne yapacağını açıklasın.

Benim kendisi ve yönetimine dair tek beklentim Galatasaray Spor Kulübü'nü onlarca yıldan sonra yeniden iyi bir işveren konumuna getirmesiydi. Oktay hocanın mazuriyetini dikkate alırsak bunu dahi başaramamış görünüyor. Pek umudum yok ama dilerim en azından hiç yoktan, ne kadar kötü kadro da kuracak olursa olsun Galatasaray'ı herhangi bir profesyonel çalışanıyla davalık olacak konuma sokmaz. Dursun Özbek'le ciddi anlamda kıyaslanmak için daha birkaç fırın ekmek yemesi lazım ama bahsettiğim bu kurumsal yapıyı dahi kuramayacaksa kulübün başında durması için de bir neden kalmıyor açıkcası. Son Oktay hoca olaylarıyla esasında kendisini utandırdı, inşallah bundan sonra yapacaklarıyla bizi utandırmaz.

Yönetim savunması değildir ve şube bir iş ortağı bulmadan bu kısır döngüden çıkamaz.

Buradaki durum açıktır şubenin giderlerini döndürme şansı yoktur. Futbolda var mı diyeceksiniz. Ben de evet diyeceğim. Futbol şampiyonlar ligi ile bir şekilde çeki düzene sokuluyor lakin basketbolda bunu sağlayacak bir Uluslararası organizasyon yok.

Lakin kulüp bir kısır döngüye girdi ve geleceğe dönük kişisel ikbal hesaplarına kurban gidiyor.

Ozan Korkut ekibi ben elimdeki projeyi bu yönetime vermem çünkü buradan kendi lehlerine pr yapacaklar diyor ve Mustafa Cengiz yönetimi de ben bunlara bu şubeyi vermem başarılı olup kendi lehlerine pr yapacaklar diyor. Olan Galatasaray Spor Kulübü'ne ve biz taraftarlara oluyor.

Evet haklisin, cok basit örnek Süper Ligde üc puan aldigin her macta 2 Milyon TL gelir elde ediyorsun.

Mustafa Cengiz: Torba yasadan amatörlere vergi iadesi çıktı. Bunu amatörlere aktaramayız, çok borcumuz var. 9 milyon euro civarında vergiyi geri alacağız profesyonel sözleşmeli futbolcularımızdan.

Evet amatörlerde gelir yok yalanından sonra birde bu olay var, amatör branşlar için getirilen vergi iadesi amatör branşlar için kullanılmayacakmış, bu karaktersizleri hâlâ savunanlar var. Birde utanmadan Oktay hocadan indirim talep ediyorlar, sen önce Feghouli, Belhanda vs gibi çöplerden indirim iste.

Son düzenleme:
Yalancı, sahtekar ve iş bilmez Mustafa; sen değil miydin sponsorlar, AŞ'ler, salonlar, Euroligler vaadeden; ey ne oldu da bugün bu işin altında ezildiğinizi bizlere bedihi şekilde ispat ettiniz? O halde bırakıp gidin, yalancı ve iki yüzlü başkan istemiyoruz. Parasız, iş bilmez, sözünü tutmayan ve kaynak temin edemeyen pasif ve sahtekar adam istemiyoruz.

Yanılmıyorsam “hiç bir şubede küçülmeye gitmeyeceğiz” demiş. Peki neden basketbolda rezil rüsva komedi iğrenç vb durumundayız?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mustafa Cengiz: Torba yasadan amatörlere vergi iadesi çıktı. Bunu amatörlere aktaramayız, çok borcumuz var. 9 milyon euro civarında vergiyi geri alacağız profesyonel sözleşmeli futbolcularımızdan.

Evet amatörlerde gelir yok yalanından sonra birde bu olay var, amatör branşlar için getirilen vergi iadesi amatör branşlar için kullanılmayacakmış, bu karaktersizleri hâlâ savunanlar var. Birde utanmadan Oktay hocadan indirim talep ediyorlar, sen önce Feghouli, Belhanda vs gibi çöplerden indirim iste.

Bu başkan denen muhterem ya bizimle dalgasını geçiyor ya da akli melekeleri yerinde değil. Madem amatörlere aktarmayacaksın bu devlet sana neden amatörler için vergi iadesi versin?

Son düzenleme:
Yalancı, sahtekar ve iş bilmez Mustafa; sen değil miydin sponsorlar, AŞ'ler, salonlar, Euroligler vaadeden; ey ne oldu da bugün bu işin altında ezildiğinizi bizlere bedihi şekilde ispat ettiniz? O halde bırakıp gidin, yalancı ve iki yüzlü başkan istemiyoruz. Parasız, iş bilmez, sözünü tutmayan ve kaynak temin edemeyen pasif ve sahtekar adam istemiyoruz.

Mustafa dediğin Galatasaray Başkanı hitap şekliniz kötü.
Para aktarım yapamazsınız önce bunu aklınıza yazın.

Mustafa Cengiz: "Salon için sponsor arıyoruz. Arayıp bulacağım bir şey değil. Galatasaray kendi başına bir dünya markasıdır. Sponsor olmak isteyen varsa zaten gelir bizi bulur"

Sponsor ayağına gelecek adamların, defolup gideceksiniz!

Mustafa Cengiz: "Salon için sponsor arıyoruz. Arayıp bulacağım bir şey değil. Galatasaray kendi başına bir dünya markasıdır. Sponsor olmak isteyen varsa zaten gelir bizi bulur"

Şaka gibi !!!

Mustafa Cengiz: Sosyal medyada basketbolla ilgili yazılanları üzülerek okuyoruz. Basketbolda bugün itibariyle borcumuz 22 milyon TL... 6 yabancı alınmış, 9. olmuşuz. Tamamı Türk olsaydı da 10. olsaydık.

Bugüne kadar gördüğüm en rezil vizyona sahip yönetim. Hâlâ yerli muhabbeti yapıyor. Bugün en vasat yerliler bile 200-300 bin dolara oynuyor, yahu o maaşa en iyi yerliden daha kaliteli, potansiyeli daha yüksek çeşitli Avrupa liglerinden 50 tane oyuncu yazarım, yazdımda, burada bir çok arkadaşta bunu yapabilecek seviyede basketbol bilgisine sahip, ama gel gelelim bu yönetimde bir tane basketboldan anlayan biri yok. Gerçi spordan anlamadıklarıda kesin...